Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Συμβουλες για ζαντες-ελαστικα

Thread Tools

Old Jan 3, 2011 | 02:01 AM
NickExt's Avatar
Registered User

Default Συμβουλες για ζαντες-ελαστικα

Καλησπερα σας.

Καταρχήν δεν είμαι κάτοχος s2000 αλλά είμαι έτοιμος να κλείσω ένα μεταχειρισμένο που έχω βρει. Το s2000 το εχω οδηγήσει μονό από φίλους που μου το έδιναν αλλά ποτέ σαν κάτοχος του οπότε δεν ξέρω την ακριβή συμπεριφορά του κλπ.

Αυτό που εχω βρει έχει τις κλασικές εργοστασιακές 16'' τις 5κτινες απλά ο τύπος τις έχει βάψει μαύρο ματ και ειναι λίγο απαίσιο, το όλο σύνολο δεν του πάει καθόλου. Είναι του 2003 Silverstone Metallic. Έτσι θέλω να τις αλλάξω απλά αποτι έψαξα και διάβασα είναι πολύ ιδιαίτερη διαδικασία της επιλογής ζάντας για το S200 για αυτό αποφάσισα να γράψω εδώ που όσο νάνε το έχετε ψάξει αρκετά το θέμα και να μην είμαι έρμαιο σε κάθε λάστιχά που θέλει να πουλήσει μια ακριβή ζάντα.

Αρχικά δεν ήθελα 18'' γιατί πιστεύω ότι το αμάξι είναι φτιαγμένο για 16-17''.Ποτε δεν πήγαινα κόντρα σε μελέτες αυτοκινητοβιομηχανιών γιατί κάτι παραπάνω ξέρουν για το στήσιμο τους και δεν βάζουν κάτι τυχαία. Βέβαια δεν ξέρω αν όντως και οι 18'' του ειναι Οκ και να μην έχω πρόβλημα στο δρόμο. Επομένως είμαι ανάμεσα σε 17-18''.

Για να μην πρήζω την συμβουλή που θέλω απο εσάς είναι ποιες ζάντες 17-18'' δεν επηρεάζουν καθόλου την συμπεριφορά του και ποια ελαστικά ειναι κατάλληλα.
(Το αμάξι δεν θα το βάλω σε πίστες κλπ μόνο για βόλτες και οτι παιχνίδια μπορώ να κάνω στους ελληνικούς δρόμους οπότε θέλω να εχει όσο το δυνατόν καλύτερο πάτημα και επίσης λατρεύω τις σφήνες για αυτό θέλω να έχει καλό πάτημα).
Επίσης από θέμα ελαστικών ο θείος μου δουλεύει στην Michelin και εχω μειωμένες τιμές για λάστιχα.Το ερώτημα μου ειναι αν υπάρχουν κατάλληλα λάστιχα δικά τους για το s2000.

Η τιμή δεν ειναι πρόβλημα, με νοιάζει η ασφάλεια μου περισσότερο.

Υ.Γ. αυτη μου εχει αρεσει παρα πολυ σε ασημενιο η μαυρο ματ ADVAN RZ 17''

Ευχαριστώ περιμένω απάντηση σας!
Reply
Old Jan 3, 2011 | 02:10 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Για μένα προσωπικά η καλύτερη ζάντα που μπορείς να βάλεις είναι η μαμά 17' του 2005. Πωλούνται και εδώ μέσα αν θυμάμαι καλά.
Για λάστιχα υπάρχουν αρκετές επιλογές. Είναι θέμα χρημάτων.
Reply
Old Jan 3, 2011 | 02:21 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Φίλε Νίκο καλωσήρθες.

Καταρχήν πέρνα μια βόλτα απο εδώ για να μας συστηθείς και να γνωριστούμε λίγο καλύτερα.

Κατα δεύτερον, το φόρουμ έχει ήδη πάρα πολλές πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές επιλογές ζαντών, ελαστικών αλλά αυτό που χρειάζεται απο εσένα είναι να αφιερώσεις κάποιες μπόλικες ώρες για να βγάλεις την ουσία που εσυ θέλεις.

Γιατί κακά τα ψέμματα ο κάθε ένας μας είναι διαφορετικός. Άλλος θέλει 18, άλλος θέλει 17, άλλος 16 και πάει λέγοντας.

Άλλος θέλει Look και τρελά offset ενώ άλλος θέλει λειτουργικότητα και δεν τον νοιάζει το πως θα φαίνεται.

Άλλος θέλει να ζεσταίνει γρήγορα τα λάστιχα, ενώ άλλος θέλει σκληρά πλαινά για αίσθηση ή κάποιο ημιαγωνιστικό ελαστικό για χρήση πίστας.

Παράδειγμα, εγώ κάτοχος 2χ 17αρες σετ Work και τελικά κατελήξα με 16αρες γιατί αισθάνομαι ότι η νευρικότητα που δίνουν στο αμάξι ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που μου αρέσει.

Σχετικά με τα λάστιχα ρίξε μια ματιά (αν σκέφτεσαι για 17άρες) εδώ ενώ σχετικά με ζάντες να θυμάσαι ότι οι καλές και ελαφριές ζάντες θα σου κοστίσουν και ακριβά.
Τα "σωστά" offset απο καλές εταιρίες επίσης.
Τέλος, να έχεις στο μυαλό σου ότι πολλές απο αυτές που μπορεί να σου αρέσουν ίσως να είναι λίγο δύσκολο να τις εντοπίσεις και να τις φέρεις στην δύσκολη αγορά της Ελλάδας.

Καλώς ήρθες στον βελτιωτικό πονοκέφαλο του S2000
Reply
Old Jan 3, 2011 | 02:28 AM
NickExt's Avatar
Registered User

Θα συστηθω

Το θέμα είναι ότι κάθισα και διάβασα αλλά σε μια φάση έχασα την μπάλα για αυτό είπα να ρωτήσω εδώ για πιο γρήγορη απάντηση και βοήθεια.Η τιμή δεν με απασχολεί και τόσο.Εμένα με νοιάζει το look και το πάτημα.
Reply
Old Jan 3, 2011 | 02:34 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Αν δεν σε νοιάζει η τιμή τότε κοίτα
http://www.workwheelsusa.com/ και
http://www.rayswheels.co.jp/indexe.html
Reply
Old Jan 3, 2011 | 07:13 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

[QUOTE=NickExt,Jan 3 2011, 01:28 PM] Θα
Reply
Old Jan 3, 2011 | 08:32 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Τζώνη μου σήμερα μου προκαλείς ανατριχίλα λέμε

Νίκο κάτι ακόμα, επειδή σε βοηθάμε και στο τόπικ με τα μτχ αυτοκίνητα.

Είναι λιγάκι οξύμορο να κοιτάς για S2000 με 9.000 & 10.000 ευρώ και μετά να συζητάμε για ζάντες που κοστίζουν ένα καλό 2.000αρο εδώ στην Ελλάδα (χωρίς τα ελαστικά τους).

Αποφάσισε το ποσό που θα ξοδέψεις, τι θες και τότε εδώ είμαστε και εμείς.
Reply
Old Jan 3, 2011 | 09:21 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by Nabu,Jan 3 2011, 07:32 PM
Τζώνη μου σήμερα μου προκαλείς ανατριχίλα λέμε

Νίκο κάτι ακόμα, επειδή σε βοηθάμε και στο τόπικ με τα μτχ αυτοκίνητα.

Είναι λιγάκι οξύμορο να κοιτάς για S2000 με 9.000 & 10.000 ευρώ και μετά να συζητάμε για ζάντες που κοστίζουν ένα καλό 2.000αρο εδώ στην Ελλάδα (χωρίς τα ελαστικά τους).

+1
Reply
Old Jan 3, 2011 | 02:56 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by NickExt,Jan 3 2011, 03:01 AM
...και επίσης λατρεύω τις σφήνες για αυτό θέλω να έχει καλό πάτημα.
Έχω κάνει άνω κάτω όλο το ίντερνετ, μπας και βρω ποιό ελαστικό είναι καλύτερο για σφήνες, αλλά μάταια...
Τί απάντηση να σου δώσουμε και να αναλάβουμε την ευθύνη γι αυτόν τον "ανεξερεύνητο" και "παρθένο" κλάδο της οδήγησης..?

Για τις ζάντες,μόνο θα σου πρότεινα να κρατήσεις τις 16άρες που είναι και φτηνές γιατί με τέτοιο τρόπο που σκέφτεσαι, χτυπάω ξύλο, αλλά δε σε βλέπω καλά..

Έπειτα, ψάχνεις για s2000 με 12.000 και μετά μας δείχνεις τις ADVAN και μας γράφεις πως η τιμή δεν είναι πρόβλημα.. εκτός αν έχεις σκεφτεί ότι θέλεις να το αγοράσεις χρέπι και να το ανακατασκευάσεις ολόκληρο (μοτέρ-σασμάν-διαφορικά) κ.ο.κ , οπότε πάω πάσο..(αλλά και πάλι, θα πρέπει τουλάχιστον από σασί να είναι καλό-πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για τα s2000 με 12.000)

Anyway...παρε s2000 και σε ο,τι θες, θα σε βοηθήσουμε..
Reply
Old Jan 3, 2011 | 03:01 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by Nabu,Jan 3 2011, 09:32 AM

Sorry, αλλά διαβάζοντας το πρώτο ποστ δεν είχα υπομονή να διαβάσω όλες τις απαντήσεις μέχρι να ποστάρω..

Reply

All times are GMT -8. The time now is 02:34 AM.