Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Φθαρμενα τα Σινεμπλοκ

Thread Tools

Old Mar 25, 2010 | 03:15 AM
gmak_s2k's Avatar
Registered User

From: Hot Topics!!!

Originally Posted by uma_chikara,Mar 25 2010, 12:51 PM
το θέμα εντοπίζεται ίσως σε "bumps" σε μια διαδρομή με κακή ποιότητα ασφάλτου..
To 99% των ελληνικών δρόμων δηλαδή...για να μην πω το 100% και γίνω απόλυτος (και δεν το θέλω ).
Και η διαδρομή του Καρέα (η οποία παρεπιπτόνως και εμένα είναι η αγαπημένη μου), που ανέφερα, είναι full από bumps και όσο αφορά την άσφαλτο...γ@μ@ τα με μεγάλα γράμματα....να μην πω και την περίπτωση να περνάς από εκεί ξημερώματα με την υγρασία που πιάνει.

Δεν χρειάζεται να μου λες "με όλο τον σεβασμό" για να διαφωνήσεις....όπως είπες εδώ είμαστε για να διαφωνούμε μπας και βγει κάτι

Συμφωνώ απόλυτα οτι το μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ανάρτηση και το στήσιμο και οτι αν αυτά είναι τριμπούρδελο τότε το τι σινεμπλοκ φοράς δεν έχει καμία σημασία

Απλά όταν μιλάμε για πολιτική χρήση του S, με τους δρόμους που έχουμε, θεωρώ οτι το αυτοκίνητο δεν πρέπει να είναι τραπέζι (πρέπει να έχει μια ελαστικότητα) ώστε να μπορεί να σου συγχωρέσει το δικό σου λάθος αλλά και αυτό που τυχόν θα προκληθεί από τους δρόμους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές για να οδηγήσεις το S όχι στο όριο αλλά ούτε καν κοντά σε αυτό

Σε χρήση πίστα ή στην Αττική Οδό (αν δεν παινέψουμε και το σπίτι μας ) θα συμφωνήσω μαζι σου οτι μπορείς να κάνεις το αυτοκίνητο απόλυτο.

Αλλά σε τι ποσοστό κάποιος από εδώ μέσα κινείται στα δύο παραπάνω και σε τι ποσοστό σε κwlόδρομους;;;

Πάντως θα με ήθελα να ακούσω την γνώμη σου από οδήγηση με Powerflex...σε πολιτικούς δρόμους βεβαίως-βεβαίως

Σαράντη, πάτε μια βολτίτσα....???
Reply
Old Mar 25, 2010 | 09:18 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Ηλία θα τα πούμε και από κοντά με την βολτίτσα. Από εκεί και πέρα οι διαφορές που είδα εγώ με τα σινεμπλοκ δεν έχουν να κάνουν τόσο πολύ με το πόσο περισσότερο δύστροπο έγινε το αυτοκίνητο γιατί η διαφορά τουλάχιστον στα δικά μου χέρια ήταν ελάχιστη και εκεί που την κατάλαβα περισσότερο ήταν στην πίστα μέσα. Το αυτοκίνητο στεκόταν πιό καλα και απόλυτα και άκουγε καλύτερα. Αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι μέσα στην πίστα η σε μια 'καλή' διαδρομή. Ο Ηλίας έχει απόλυτο δίκιο γιατί την όλη διαφορά στην συμπεριφορά την είδα ακόμα περισσότερο όταν έβαλά και την ανάρτηση (1,5 μήνα μετά από τα σινεμπλοκ) και εκεί πλέον κατάλαβα ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.
Σε γενικές γραμμές πάντως αν με ρώταγε κάποιος τώρα να βάλει τα σινεμπλοκ θα έλεγα ότι και τα μαμά μια χαρά είναι. Διότι πολύ απλά αυτό που κερδίζεις δεν είναι ανάλογο του κόστους.
Reply
Old Mar 25, 2010 | 07:46 PM
General_lee's Avatar
15 Year Member

Τα σινεμπλοκ αυτα κυριως κοπανανε γιατι δεν επιτρεπουν τον λιγο αυτό τζόγο στις αρθρωσεις της αναρτησης. Ειναι αλλιως το μαλακο σχετικα λαστιχο. Κι εγω φρεσκα μαμα θα προτιμουσα.

Παρολα αυτά πιστευω πως σωστο ειναι να εχεις ακαμπτο πλαισιο και παντα σωστη γεωμετρια χωρις τζόγους κλπ και ενδωτικη/οχι πολυ σκληρη ανάρτηση παρά το αντιστροφο και να περιμενεις από το πλαισιο και τους συνδεσμους να σου δωσουν φιλικοτητα και με το να ειναι ευκαμπτα.

Αν με ευκολια πας και βαζεις aftermarket αναρτηση στην τοσο μελετημενη μαμα honda, θα επρεπε πολυ ευκολοτερα να αποφασιζεις να αλλαξεις ενα σετ κουρασμενα σινεμπλοκ.

Επίσης άλλο η ωραια αμεση αισθηση της σκληρης αναρτησης αλλο η αποδοση. Αν στα bumps το αμαξι ειναι κακο, τοτε ειναι κακη η αναρτηση, ειναι απλό. Αλλιως δε θα εκρινες την αναρτηση, θα επελεγες σκληροτητα ελατηριου και αντιστρεπτικων για να μη γερνει και τα υπολοιπα δε θα σε ενοιαζαν.
Reply
Old Mar 25, 2010 | 11:06 PM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Για τους λόγους που αναφέρεις ακριβώς General επέλεξα μια ανάρτηση πιό μαλάκη από τις συνηθισμένες (tein ή KW) την H&R. Το αυτοκίνητο στο θέμα 'κοπανάω΄ δεν μπορείς να πείς ότι έχει διαφορά από πριν αλλά σε θέμα αμεσότητας έχει αισθητή διαφορά. Προσωπική άποψη που την έχω ξαναπεί είναι ότι η σκληρότητα της μαμάς ανάρτησης είναι πολύ καλή για χρήση δρόμου για αυτό και αν δεν μπαίνει το αυτοκίνητο συχνά σε πίστα ή δεν πάς βουνό συχνά (το αντίθετο από τον Ηλία π.χ)δεν υπάρχει λόγος να πάς σε aftermarket. Από εκεί και πέρα είναι ανάλογα τα γούστα. Εγώ για παράδειγμα έβαλα τα σινεμπλοκ και αντί να βάλω μια σκληρή aftermarket ή να βάλω ελατήρια στην μαμά σκέφτηκα να βάλω κάτι πιό μαλακό σε coilover ώστε να έχω και το πλεονέκτημα του χαμηλώματός αν ήθελα και η οποία δεν θα είχε ρυθμίσεις σκληρότητας. Όλα είναι θέμα προσωπικού γούστο και κόστους. Οι περισσότεροι μπαίνουν στην διαδικασία για aftermarket επώνυμου προιόντος είτε γιατί πραγματικά του πίνουν το αίμα και η ανάρτηση η μαμά δεν τους φτάνει (αυτοί πιστεύω είναι λίγοι) και σε αυτούς πιάνουν τόπο τα χρήματα που χώνουν. Οι υπόλοιποι βάζουν μια ακριβή ανάρτηση με π.χ 36 ρυθμίσεις χωρίς να έχουν την διάθεση ή το χρόνο να ψαχτούν, απλά για να χαμηλώσουν ή για να λένε ότι έχω tein π.χ. Δεν είμαι αντίθετως στο να βάζουμε επώνυμα προιόντα φυσικά (ίσα ίσα) αλλά ξέρω ανθρώπους που έχουν βάλει μια ανάρτηση η οποία τους κουράζει πραγματικά αλλά εκεί συνεχίζουν να κοπανιούντε και οι ανάρτηση να δουλεύει στο 40% των περιθωρίων της. Για αυτό παιδες καλό θα είναι πρίν πάρετε την απόφαση για τέτοιου είδους μετατροπές κάντε μια βόλτα με αυτοκίνητα που ήδη έχουν το προιόν που σκέφτεστε να βάλετε. Δόξα το θεο στο club τα έχουμε σχεδόν όλα!!
Reply
Old Apr 7, 2010 | 03:19 PM
leader's Avatar
20 Year Member

From: Athens, Greece

Space ODY πιάνεις το κινητό σου, πληκτρολογείς 2103479907 και λές ότι έρχεσαι τρέχοντας να πάρεις το τελευταίο σετάκι που έχει ο ΠΛΑΤΑΝΑΣ απο SPOON Front Compliance Bush Set. Σήμερα έφερε 2 σέτ το ένα το τσίμπισα το πρωί γιατι το είχα παραγγείλει το άλλο τρέχα να το προλάβεις
Reply
Old Apr 17, 2010 | 01:26 PM
HavefuNs2k's Avatar
Registered User

παιδια sos!σημερα αλλαξα και εγω τα σινεμπλοκ αλλα ειχα προβλημα με την βιδα που κανει την ευθιγραμηση,κοπηκε που μπορω να το βρω;please help http://img180.imageshack.us/img180/3...0320109731.jpg
Reply
Old Dec 1, 2010 | 02:05 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Για να μην κάνω άλλο τόπικ σαν καλός βοσκός το γράφω εδώ.

Παραθέτω 2 φωτογραφίες απο έναν σύνδεσμο στα πίσω ψαλίδια μας (αριστερά - δεξιά).

LEFT

RIGHT

Προφανώς ο αριστερός μου έχει αφήσει αυτόν τον κόσμο εδώ και καιρό.

Το ερώτημα μου είναι το εξής. Γνωρίζει κάποιος αν αλλάζει αυτός ο σύνδεσμος η αν πάει μαζί με το ψαλίδι (μην με κάνετε να κλάψω)?

(σόρρυ ίσως αν είναι κάτι απλό αλλά δεν έχω χρόνο να το ψάξω αυτές τις ώρες).

DankesAn,
Nabu the sandy
Reply
Old Dec 1, 2010 | 03:03 AM
HavefuNs2k's Avatar
Registered User

Originally Posted by Nabu,Dec 1 2010, 03:05 AM
Για να μην κάνω άλλο τόπικ σαν καλός βοσκός το γράφω εδώ.

Παραθέτω 2 φωτογραφίες απο έναν σύνδεσμο στα πίσω ψαλίδια μας (αριστερά - δεξιά).

LEFT

RIGHT

Προφανώς ο αριστερός μου έχει αφήσει αυτόν τον κόσμο εδώ και καιρό.

Το ερώτημα μου είναι το εξής. Γνωρίζει κάποιος αν αλλάζει αυτός ο σύνδεσμος η αν πάει μαζί με το ψαλίδι (μην με κάνετε να κλάψω)?

(σόρρυ ίσως αν είναι κάτι απλό αλλά δεν έχω χρόνο να το ψάξω αυτές τις ώρες).

DankesAn,
Nabu the sandy
δε νομιζω να ειναι μαζι με το ψαλιδι καθως αποσπατε απο αυτο.δεν ξερω βεβαια αν ειναι σετ με το ακρω...για δες εδω μηπως βρεις τιποτα http://www.rhdjapan.com/ θα κοιταξω και εγω μπας και βρω κατι...
Reply
Old Dec 1, 2010 | 03:12 AM
HavefuNs2k's Avatar
Registered User

http://www.hondapartsnow.com/chassis/b__29...~lower~arm.html απ'οτι βλεπω μαλλον παει μαζι με το KNUCKLE, R. RR. !κανε και μια ερωτηση στην r-spec / εμενα τα παιδια με βοηθησαν οσο δεν παει σε θεμα ποθ ειχα με τις βιδες των μπροστα ψαλιδιων.
Reply
Old Dec 1, 2010 | 03:33 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Κων/νε γράσσο έχει μέσα ο σύνδεσμος. Οπότε όπως το καταλαβαίνω εγώ αγοράζεις το φουσκάκι που κρατάει το γράσσο του βάζεις καινούριο γράσσο και μετά περνάς το καινούριο φουσκάκι και τελείωσες. Δεν νομίζω να χρειάζεται κάτι άλλο.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 02:34 AM.