Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

H&R ελατηρια χαμηλωματος σε μαμα S!

Thread Tools

Old May 5, 2010 | 06:07 AM
konstantinos2000's Avatar
Registered User

From: salamina
Default H&R ελατηρια χαμηλωματος σε μαμα S!

Λοιπον μια και το S μου ειναι μαμα απο θεμα αναρτησης και επειδη προσφατα εβαλα ελατηρια H&R.Ηθελα να γραψω τις εντυπωσεις μου.

-Αρχικα η πιο αισθητη διαφορα για εμενα ηταν οι κλισεις που επαιρνε το αμαξι με τα μαμα ελατηρια(ισως εχει τοσο διαφορα και λογο χαμηλωματος και οχι λογο σκληροτητας ελατηριων) καθως τωρα ειναι ελαχιστες.
-Τα ελατηρια δεν ειναι τοσο σκληρα οσο ακουγετε(αυτο ειναι και λιγο σχετικο για το καθε ενα αλλα δεν ειδα καμια διαφορα με τα μαμα ελατηρια)και το επιπεδο ανεσης και πολυτελειας μπορω να πω πως δεν εχει επιρεαστει καθολου.Διαφορα υπαρχει αλλα οχι μεγαλη.
-Τελος απο θεμα εφαρμογης ειναι τελεια,αν και ισως ειναι ιδεα μου αλλα εχει χαμηλωσει περισσοτερο πισω απ'οτι μπροστα και συγκριτικα στο χαμηλωμα στους αξονες εχει μεγαλη διαφορα μπρος με πισω,δεν ξερω αν ετσι επρεπε να γινει αλλα ετσι φαινεται.Το αμαξι με αυτο το χαμηλωμα δεν εχει βρει πουθενα(που το φοβομουν γιατι δεν ειμαι και απο τους πολυ προσεχτικους)απο κατω.Και επισης δεν υπαρχει η παραμικρη υπονοια για επαφη των τροχων με τους θολους.
-Α και επειδη το εψαξα λιγο εκει που τα εβαλα,μου ειπαν πως με αυτα τα ελατηρια και με τις μαμα αναρτησεις δεν χρειαζονται αποστατες διαφορικου,διοτι ειναι ακομα σε σωστη θεση.

Μερικες φωτο απο το πριν και το μετα στους τροχους.Ελπιζω να φαινεται αν και μπροστα δεν ειδα μεγαλη διαφορα,πισω ομως εχει αρκετα μεγαλη.Υπαρχει περιπτωση να εχουν μπει τα μπροστα πισω και τα πισω μπροστα?Η οντος το χαμηλωμα του ειναι σωστο.Το λεω αυτο γιατι εχουν μεγαλη διαφορα οι πισω με τους μπροστα τροχους στο πριν και το μετα.

Εχουμε και λεμε....
OEM

H&R

OEM

H&R

OEM

H&R

Sorry για το μεγεθος των φωτο αλλα δεν ειχα χρονο.Θα ηθελα να μου πειτε λιγο για αυτη τη διαφορα μπροστα και πισω.Ειναι λογικο,σωστο και συνηθισμενο με ελατηρια χαμηλωματος και απλα ειναι ιδεα μου?
Reply
Old May 5, 2010 | 06:34 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Αναφορικά με τους αποστάντες δεν χρειάζεσαι αποστάντες διότι όπως έχουν γράψει εδώ τα παιδιά παλαιότερα τα 2004 και μετά δεν χρειάζονται αποστάτες. Αναφορικά με το χαμήλωμα εμένα μου φαίνεται οκ. Το θέμα είναι και πώς το νιώθεις εσύ στο δρόμο σε κλειστά και σε ανοικτά κομμάτια?
Reply
Old May 5, 2010 | 07:15 AM
Registered User

Για στριψιμο δεν μπορω να σου πω ακομα.Αλλα για ανοικτα κομματια οπως λες εχει διαφορα προς το καλυτερο με σημαντικη βελτιωση στις κλισεις.Για το χαμηλωμα περιμενα να πεσει πιο πολυ μπροστα.
Reply
Old May 5, 2010 | 07:35 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Η τελευταία φωτο που έχεις ανεβάσει δείχνει να υπάρχει ένα μικρό θεματάκι αλλά δεν ξέρω μήπως φταίει η φωτο γιατί στην προτελευταί δείχνει να είναι οκ. Θα σου πούν και οι υπόλοιποι απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα.
Reply
Old May 5, 2010 | 08:25 AM
Registered User

Originally Posted by SBIT,May 5 2010, 07:35 AM
Η τελευταία φωτο που έχεις ανεβάσει δείχνει να υπάρχει ένα μικρό θεματάκι αλλά δεν ξέρω μήπως φταίει η φωτο γιατί στην προτελευταί δείχνει να είναι οκ. Θα σου πούν και οι υπόλοιποι απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα.
Οταν λες θεματακι,εννοεις οτι δηλαδη θα επρεπε να χαμηλωσει και αλλο μπροστα ε?Ευχαριστω παντως!
Reply
Old May 5, 2010 | 08:47 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Σχετικα με την ερωτηση σου για ποια ελατηρια παμε μπρος και ποια πανε πισω, γραφουν πανω κωδικους. Οποτε εχουμε τα 29417VA για μπροστα και τα 29417HA για πισω. Βασικα VA σημαινει Vorder Axe (μπροστινος αξονας) και HA σημαινει Ηinter Αxe (πισω αξονας).
Reply
Old May 5, 2010 | 08:53 AM
Registered User

Originally Posted by energetic,May 5 2010, 08:47 AM
Σχετικα με την ερωτηση σου για ποια ελατηρια παμε μπρος και ποια πανε πισω, γραφουν πανω κωδικους. Οποτε εχουμε τα 29417VA για μπροστα και τα 29417HA για πισω. Βασικα VA σημαινει Vorder Axe (μπροστινος αξονας) και HA σημαινει Ηinter Αxe (πισω αξονας).
Ευχαριστω Μαριε,αν βγαλω τη ροδα υπαρχει περιπτωση να φανουν οι κωδικοι που μου ειπες?
Reply
Old May 5, 2010 | 08:53 AM
energetic's Avatar
Registered User

Οσο για το χαμηλωμα που κανουν τα H&R διαβασε αυτο το ποστ μου με πληροφοριες και links.

https://www.s2ki.com/forums/index.php?showt...post&p=18547269
Reply
Old May 5, 2010 | 08:54 AM
energetic's Avatar
Registered User

Originally Posted by konstantinos2000,May 5 2010, 07:53 PM
Ευχαριστω Μαριε,αν βγαλω τη ροδα υπαρχει περιπτωση να φανουν οι κωδικοι που μου ειπες?
Πιστευω πως ναι.
Reply
Old May 5, 2010 | 08:56 AM
blondie_s2k's Avatar
Registered User

From: Wonderland

Θα κάτσουν κιόλας Κωνσταντίνε..δεν είναι η τελική τους θέση αυτή.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 07:15 PM.