roll center
λογω του οτι ειμαι αρκετα χαμηλωμενος με την after market αναρτηση,σκεφτομαι να βαλω μπροστα και πισω roll center,για να δουλευουν και παλι στη σωστη γωνια τα ψαλιδια ...εχει κανεις εμπειρια απο κατι τετοιο?επισης,χρειαζεται ρυθμισμα η απλα το βαζεις και τελειωνεις?
μετα απο διαβασμα ειδα οτι ειναι το ιδιο...το ''προβλημα'' που εχω ουσιαστικα ειναι οτι νιωθω οτι το τιμονι δεν ανταποκρινεται και τοσο αμεσα και επισης στις ανοιχτες στροφες με πολλα,κατι σαν ασταθεια...ειδικα εαν συναντησω καποια ανωμαλια!απ οτι εχω διαβασει λογικα αυτα θα λυθουν με τη τοποθετηση των παραπανω...εχω δει μερικα αλλα κατεληξα σε 2 καθαρα λογω τιμης...πρωτον της t1r που βγαινει μπρος πισω γυρω στα 300 χωρις μεταφορικα απο την evasive motorsports και δευτερον σε ενα κιτ της megan racing που δεν την ξερω και δε μπορω να βρω και το πισω κιτακι,αλλα αν κρινω απο την τιμη του εμπρος πρεπει να ειναι στα μισα λεφτα περιπου.τι προτεινετε κυριοι?ειδα οτι ο leftis το εχει το θεμα οποτε καθε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη.
Προσωπικη μου γνωμη, ψηλωσε το αμαξι. Δεν κερδιζεις κατι με το να εισαι πολυ χαμηλωμενος, το αντιθετο μαλιστα. Δλδ, αυτη τι στιγμη ψαχνεις μια "δυσκολη" λυση για κατι που διορθωνεται ευκολα. Αλλα αν επιμενεις να εισαι τοσο χαμηλωμενος, ξεκινα με anti bumpsteer kit.
Originally Posted by leftis,Jan 19 2010, 11:17 PM
Προσωπικη μου γνωμη, ψηλωσε το αμαξι. Δεν κερδιζεις κατι με το να εισαι πολυ χαμηλωμενος, το αντιθετο μαλιστα. Δλδ, αυτη τι στιγμη ψαχνεις μια "δυσκολη" λυση για κατι που διορθωνεται ευκολα. Αλλα αν επιμενεις να εισαι τοσο χαμηλωμενος, ξεκινα με anti bumpsteer kit.
Originally Posted by palioxaraktiras,Jan 20 2010, 05:34 AM
το μονο που με ενδιαφερει να κανω με το s ειναι να το στριβω οσο μπορω οποτε δε θα ειναι καλυτερα αν ειναι χαμηλωμενο με το anti bump, παρα στο στοκ υψος?
Εκεί το πιο χαμηλό, ενδεχομένως να απέδιδε περισσότερο..
Σε δρόμους όμως με κακή ποιότητα ασφάλτου που γλιστρούν, χρειάζεται περισσότερο roll για να στρίψει το αυτοκίνητο..αλλιώς, το πιο πιθανό, λόγω περιορισμένου Roll από το χαμήλωμα,είναι στις στροφές το αυτοκίνητο να πηγαίνει ευθεία..
Εκεί που κρατάει ο δρόμος, θα μπαίνει σαν Formula 1...άλλα αν γλιστράει, έχε γεια..
+1 στον Lefti για πολυ μικρό χαμήλωμα από το OEM ύψος
...2.. άντε 2.5 cm maximum..περισσότερο είναι υπερβολή..
2cm χαμήλωμα + αποστάτες διαφορικού + άντε και αποστάτες κρεμαγιέρας και this is it...
Trending Topics
είναι μια πολύ απλή κατασκευή που προσπαθώ να καταλάβω γιατί κοστίζει τόσα πολλά... ένα λαμάκι με 2 τρύπες για τις βίδες της κρεμαγιέρας απλά και υποτίθεται πως έχεις καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι..
Ανάλογα με το χαμήλωμα, βάζεις και αντίστοιχο πάχος λάμας, αν και πολλές φορές, όλα αυτα είναι ψιλά γράμματα..
Εγώ δεν έχω πεισθεί ακόμα 100% για την αποτελεσματικότητα της..
Δε γνωρίζω αν το μπροστινό anti bump steer kit αποτελείται και από κάτι άλλο..
2 cm πάντως δεν είναι κάτι εξωφρενικό..και πιστεύω πως δε δημιουργείται φαινόμενο bump steer με τέτοιο χαμήλωμα.. εγώ αν θυμάμαι καλά έχω 2cm χαμήλωμα μπροστά και 1.8 πίσω και δεν έχω πρόβλημα..
Σήκωσε το κι εσύ στα 2 cm και ασ'το εκεί...
Ανάλογα με το χαμήλωμα, βάζεις και αντίστοιχο πάχος λάμας, αν και πολλές φορές, όλα αυτα είναι ψιλά γράμματα..
Εγώ δεν έχω πεισθεί ακόμα 100% για την αποτελεσματικότητα της..
Δε γνωρίζω αν το μπροστινό anti bump steer kit αποτελείται και από κάτι άλλο..
2 cm πάντως δεν είναι κάτι εξωφρενικό..και πιστεύω πως δε δημιουργείται φαινόμενο bump steer με τέτοιο χαμήλωμα.. εγώ αν θυμάμαι καλά έχω 2cm χαμήλωμα μπροστά και 1.8 πίσω και δεν έχω πρόβλημα..
Σήκωσε το κι εσύ στα 2 cm και ασ'το εκεί...
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Εγω πιστευω οτι δεν χρειαζεται, εκτος κι αν πηγαινεις συνεχεια πιστα και θελεις λιγοτερο αποτομη αισθηση στο τιμονι για να κυνηγας δεκατα, αλλα και παλι αυτη ειναι γνωμη μου. Στο Racing & Competition οι γνωμες πανε κι ερχονται και συνεχως υπαρχει αυτη η συζητηση. Ισως παρεις μια ολοκληρωμενη εικονα κι απο εκει.