sos
παιδια χθες αλλαξα παλι τα ελατηρια κ εβαλα τα eibach pro kit αλλα κ παλι το προβλημα μου συνεχιζεται...Βρησκουν οι ροδες μου στους θολους παλι...αυριο το πρωι ανεβαινω αθηνα κ δε ξερω πως να το αντιμετωπισω κ γενικως δεν ξερω τι αλλο να κανω...παρακαλω αν θελετε να μην ξεφυγει το θεμα αν δεν λυθει ριξτε τις εμπειριες σας μπας κ βγαλω μια ακρη..
Μπροστά βρίσκει, ε...?
Έχεις ρυθμιζόμενη ανάρτηση, μήπως..?
Κουλή ερώτηση, αλλά τί προφίλ έχεις στα λάστιχα σου..?
Μήπως έχεις μεγαλύτερο απ'όσο πρέπει..?
Ίσως με μικρή αλλαγή σε ευθυγράμμιση να μπορείς να σώσεις τα πολλά, αλλά δεν είναι αυτό που θα σου λύσει το πρόβλημα..
Έχεις ρυθμιζόμενη ανάρτηση, μήπως..?
Κουλή ερώτηση, αλλά τί προφίλ έχεις στα λάστιχα σου..?
Μήπως έχεις μεγαλύτερο απ'όσο πρέπει..?
Ίσως με μικρή αλλαγή σε ευθυγράμμιση να μπορείς να σώσεις τα πολλά, αλλά δεν είναι αυτό που θα σου λύσει το πρόβλημα..
κ μπροστα βρισκει κ πισω(πισω βεβαια απο τοτε που εβαλα αποστατες ζαντας) αναρτηση εχω τη μαμα..το προφιλ μου ειναι 40 μπροστα κ 35 πισω..σκεφτηκα την ευθυγραμιση κ εγω αλλα δεν ξερω αν θα ειναι αποτελεσματικη γι αυτο ειπα να ποσταρω να μου πειτε κι αλλες γνωμες η εμπιριες...
H πιο σωστή λύση, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματά σου, είναι ένα σετ coilover, ωστε να ρυθμίσεις σκληρότητα έτσι που να μη βρίσκει..
Αφού, δηλαδή αποφάσισες να τα σκάσεις, σκασ'τα όπως πρέπει.. (Αλλά και πάλι ίσως δε γλιτώσεις το Fender rolling)
Πίσω, παίζει κάτι μπορεί να γίνει με περισσότερο Camber, αν βρίσκει για ελάχιστα..
Αλλιώς, για να τα κρατήσεις τα ΟΕΜ αμορτισέρ, θες Fender Rolling, διαδικασία που δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα να την κάνει σωστά..
Όλες οι δουλειές που έχω δει, κάνουν ζημιά στο χρώμα όταν γυρίζουν τη λαμαρίνα.Θέλει πολλή προσοχή και οι Ελληνάρες μάστορες δε μπορούν να τη διαθέσουν..
Προσωπικά, δε μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο..
Αν κι έτσι βρίσκει, τότε θα πρέπει μάλλον να κινηθείς σε λύση τύπου WideBody, τουλάχιστον για μπροστά, αγοράζοντας ένα σετάκι aftermarket φτερά..
Αφού, δηλαδή αποφάσισες να τα σκάσεις, σκασ'τα όπως πρέπει.. (Αλλά και πάλι ίσως δε γλιτώσεις το Fender rolling)
Πίσω, παίζει κάτι μπορεί να γίνει με περισσότερο Camber, αν βρίσκει για ελάχιστα..
Αλλιώς, για να τα κρατήσεις τα ΟΕΜ αμορτισέρ, θες Fender Rolling, διαδικασία που δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα να την κάνει σωστά..
Όλες οι δουλειές που έχω δει, κάνουν ζημιά στο χρώμα όταν γυρίζουν τη λαμαρίνα.Θέλει πολλή προσοχή και οι Ελληνάρες μάστορες δε μπορούν να τη διαθέσουν..
Προσωπικά, δε μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο..
Αν κι έτσι βρίσκει, τότε θα πρέπει μάλλον να κινηθείς σε λύση τύπου WideBody, τουλάχιστον για μπροστά, αγοράζοντας ένα σετάκι aftermarket φτερά..
δεν αψιφω τη γνωμη σου αλλα αν ειναι δυνατον!!!!ολα αυτα επειδη εβαλα ελατηρια στη μαμα αναρτηση με 18αρα????ο μονος ειμαι στην ελλαδα????ολοι οι αλλοι που το εχουν κανει το ιδιο τι εχουν κανει για να αντιμετοπιστει αυτο το προβλημα κ δεν το εχω κανει εγω....αραγε...
οσο για το fender rolling επειδη δε τα παω καλα με τις αγγλικες ορολογιες αυτοκινητου,ειναι το γυρισμα του χειλους στο θολο ετσι??
οσο για το fender rolling επειδη δε τα παω καλα με τις αγγλικες ορολογιες αυτοκινητου,ειναι το γυρισμα του χειλους στο θολο ετσι??
Αυτά, γιατί έβαλες ελατήρια με 18άρα και αποστάτες...
Αν θες την ταπεινή μου γνώμη, όσοι έχουν τέτοιο setup, που περιγράφεις, μάλλον το έχουν για "βιτρίνα" το αμάξι και δε το ζορίζουν ποτέ, για να μη βρίσκει ποτέ..
18άρα μόνο με Coilover για να μην έχεις προβλήματα..αυτοί είναι που δεν έχουν πρόβλημα..
Από την άλλη μπορείς να πάρεις να ρωτήσεις το LOCAL, που απ'όσο θυμάμαι αυτός κυκλοφορεί με τέτοιο σετάπ, να σου πεί τί γίνεται με το δικό του και να δείτε διαφορές..
Το Fender Rolling είναι ακριβώς αυτό που λες..
Στο μπροστινό άξονα, ο,τι ευθυγράμμιση και αν κάνεις, αν δεν αλλάξει ή το ύψος ή η απόσβεση της ανάρτησης, σε φρένα με στριμένο τιμόνι (φουρκέτες κατηφορικες) ή σε μεγάλη λακούβα θα βρίσκει σχεδόν σίγουρα..
Αν θες την ταπεινή μου γνώμη, όσοι έχουν τέτοιο setup, που περιγράφεις, μάλλον το έχουν για "βιτρίνα" το αμάξι και δε το ζορίζουν ποτέ, για να μη βρίσκει ποτέ..
18άρα μόνο με Coilover για να μην έχεις προβλήματα..αυτοί είναι που δεν έχουν πρόβλημα..
Από την άλλη μπορείς να πάρεις να ρωτήσεις το LOCAL, που απ'όσο θυμάμαι αυτός κυκλοφορεί με τέτοιο σετάπ, να σου πεί τί γίνεται με το δικό του και να δείτε διαφορές..
Το Fender Rolling είναι ακριβώς αυτό που λες..
Στο μπροστινό άξονα, ο,τι ευθυγράμμιση και αν κάνεις, αν δεν αλλάξει ή το ύψος ή η απόσβεση της ανάρτησης, σε φρένα με στριμένο τιμόνι (φουρκέτες κατηφορικες) ή σε μεγάλη λακούβα θα βρίσκει σχεδόν σίγουρα..
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Οταν ειχα αυτο το setup στο S μου με 18αρες και με τα φρενα που φοραω τωρα, εγω εβρισκα μπροστα σε θολο μονο σε μεγαλες ανωμαλιες του δρομου «γουβες». Εσυ πριν βαλεις τα φρενα σου δεν νομιζω να ειχες τοσο μεγαλο προβλημα. Υποθετω οτι η καμπανα των νεων σου φρενων βγαινει λιγο πιο εξω, ισως κατα 2 με 3 χιλιοστα οπου εφερε το τροχο σου λιγο πιο εξω απο τους θολους. Θελει λιγο προσοχη μη παθεις ζημια στο φτερο σε κανενα αναποδο, drift, κατι το οποιο ειχα παθει εγω σε αναποδο μεσα σε πιστα οταν ο τροχος περασε πανω απο ενα «curb». Παντως με μαμα φρενα, με τις συγκεκριμενες 18αρες και τα Eibach δεν ειχα προβλημα για τη χρηση του αυτοκινητου στο δρομο. Σε πιστα ομως με εντονα αναποδα και drift ακουμπαγε στα πλαστικα των θολων.
Trending Topics
ναι το με "αποστατες" δεν λεει κατι. Offset ζαντας και mm αποστατων. Χαρουλη ο συνδιασμος αυτων των δυο εκατσε "ασχημα" γι' αυτο και βρισκεις.
Αν επιμενεις σ'αυτο το setup, πηγαινε στον Ζανια ( ξερω οτι εχει μηχανημα) να σου γυρισει τα χειλακια. Τωρα το οτι βρισκεις πανω στα πλαστικα, ειναι λιγο περιεργο γιατι εκει δεν παιζουν ρολο οι αποστατες και το offset. Και αλλοι εχουν 18αρες χαμηλωμενοι και δεν βρισκουν. Τι διαστασεις ελαστικα φορας? μηπως εχεις πολυ μεγαλο προφιλ?
Αν επιμενεις σ'αυτο το setup, πηγαινε στον Ζανια ( ξερω οτι εχει μηχανημα) να σου γυρισει τα χειλακια. Τωρα το οτι βρισκεις πανω στα πλαστικα, ειναι λιγο περιεργο γιατι εκει δεν παιζουν ρολο οι αποστατες και το offset. Και αλλοι εχουν 18αρες χαμηλωμενοι και δεν βρισκουν. Τι διαστασεις ελαστικα φορας? μηπως εχεις πολυ μεγαλο προφιλ?