Συναντήσεις και εκδηλώσεις Meets and events across Greece

Βολτίτσα σε πίστα..

Old Dec 12, 2008 | 04:36 AM
General_lee's Avatar
15 Year Member

Χαιρετω κι εγω. Οι πιο πολλοι γνωριζομαστε, ο Δημητρης ειμαι.(με το μαυρο mx5)
Περεπιπτοντως, Θενξ γιατα καλα λογια Μακη.

Χαζεψα λιγο το τοπικ, και αυτο και το αλλο με τις κοντρες με το mx5 κλπ...

Ειναι μεγαλη κουβεντα γενικα το ολο ζητημα με τα στριψιματα τις κοντρες(σε στροφες εννοω) και τους χρονους, μεταξυ διαφορετικων οδηγων και αυτοκινητων, και βαριεμαι λιγο να την κανω. Ετσι κι αλλιως δεν εχει τοση σημασια, οσο να περνας καλα.

Παντως στο Καρτοδρομο οι συνθικες καθε μερα ειναι πολυ διαφορετικες και οι χρονοι διαφερουν αρκετα απο μερα σε μερα. Ειδικα σε gtcc κλπ που εχει στρωθει λαστιχο οι χρονοι ειναι πολυ κατω...Το ιδιο και απο ημερα σε νυχτα και αναλογα με τον καιρο και την κατασταση της πιστας.

Παντως υπο καλες συνθικες οι χρονοι μπορουν να πεσουν παρα πολυ. Δεν ξερω ποσο ειναι αυτο για S2000 και ποσο για evo η για mx5, αλλα σιγουρα θελει πολυ ψαξιμο για να φτασεις σε αυτο που λεμε κυνηγι δεκατων...

Εντελως στο περιπου θα ελεγα οτι το mx5 μαμα μπορει να πεσει στα 58αρια με σωστα πολιτικα λαστιχα, το S2000 σε 57αρια χαμηλα σιγουρα, και το evo ισως ακομα πιο κατω.

Δε λεω οτι μπορω (εγω η οποιοσδηποτε χομπιστας) να παρω ενα evo και να κανω 56 , αλλα καποιος που θα ασχοληθει σοβαρα μπορει να πεσει πολυ χαμηλα με μαμα αμαξια.(ειδικα αν χρησιμοποιησει τηλεμετρια η το ψαξει αρκετα)

Τελος παντων, αυτο το λεω οχι για ξενερωμα κανενος, αλωστε την πλακα μας κανουμε και οποιος καει πιο πολυ μεσα στην πιστα, αυτος θα κανει καλυτερο χρονο, δεν ειναι τοσο θεμα ικανοτητας.

Το λεω περισσοτερο για να μην υπαρχει η ψευδαισθηση οτι τα μαμα αμαξια θελουν χιλιες δυο βελτιωσεις για να πανε γρηγορα η να ειναι ευχαριστα στην πιστα, και τρεχει ο κοσμος και τα σκαει σε αναρτησεις και βελτιωσεις νομιζοντας οτι αυτα θα ριξουν τους χρονους.
Reply
Old Dec 12, 2008 | 04:38 AM
alexarav74's Avatar
Registered User

παιδιά είχα πάει κ εγω μια φορα στο καρτόδρομο κ έχω μια απορία. στις 2 (αν θυμάμαι καλά) πιο κλειστές στροφές βάζετε πρώτη? γιατι απο ροπές χαμηλά δεν πάμε και πολύ καλά...

Reply
Old Dec 12, 2008 | 04:41 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Εγω ειμαι παντου με 2η ταχυτητα.
Reply
Old Dec 12, 2008 | 04:45 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Ναι για μένα χρειάζεται πρώτη σε αυτές τις 2 φουρκέτες αλλά με την προυπόθεση ότι θα κάνεις αλλαγή 1η-2α όπως αλλάζει ο ΜΑΝΟΣ!!!!! Μόνο έτσι δεν θα χάσεις χρόνο
Reply
Old Dec 12, 2008 | 04:51 AM
alexarav74's Avatar
Registered User

ευχαριστώ!
κ εγω κατέβαζα 1η αλλά ο χρόνος μου ηταν περίπου 1.02...
πίσω λάστιχα είχα ενα ζευγάρι μπροστινά (μαμα ζαντολάστιχο μπροστινό) αλλά δεν ηταν εκει κυρίως το πρόβλημα...

όλο και κάποιος θα μου δείξει σωστά πατήματα την τετάρτη ελπίζω!
έχω και μέσον! λαλάκη ακούς? είσαι συ άνθρωπος που θα πείς τραβα μονος? ή θα πέις τράβα, εγω είμαι εδω!
Reply
Old Dec 12, 2008 | 05:11 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by General_lee,Dec 12 2008, 05:36 AM
Χαιρετω κι εγω. Οι πιο πολλοι γνωριζομαστε, ο Δημητρης ειμαι.(με το μαυρο mx5)
Περεπιπτοντως, Θενξ γιατα καλα λογια Μακη.
Χαζεψα λιγο το τοπικ, και αυτο και το αλλο με τις κοντρες με το mx5 κλπ...
Ειναι μεγαλη κουβεντα γενικα το ολο ζητημα με τα στριψιματα τις κοντρες(σε στροφες εννοω) και τους χρονους, μεταξυ διαφορετικων οδηγων και αυτοκινητων, και βαριεμαι λιγο να την κανω. Ετσι κι αλλιως δεν εχει τοση σημασια, οσο να περνας καλα.
Παντως στο Καρτοδρομο οι συνθικες καθε μερα ειναι πολυ διαφορετικες και οι χρονοι διαφερουν αρκετα απο μερα σε μερα. Ειδικα σε gtcc κλπ που εχει στρωθει λαστιχο οι χρονοι ειναι πολυ κατω...Το ιδιο και απο ημερα σε νυχτα και αναλογα με τον καιρο και την κατασταση της πιστας.
Παντως υπο καλες συνθικες οι χρονοι μπορουν να πεσουν παρα πολυ. Δεν ξερω ποσο ειναι αυτο για S2000 και ποσο για evo η για mx5, αλλα σιγουρα θελει πολυ ψαξιμο για να φτασεις σε αυτο που λεμε κυνηγι δεκατων...
Εντελως στο περιπου θα ελεγα οτι το mx5 μαμα μπορει να πεσει στα 58αρια με σωστα πολιτικα λαστιχα, το S2000 σε 57αρια χαμηλα σιγουρα, και το evo ισως ακομα πιο κατω.
Δε λεω οτι μπορω (εγω η οποιοσδηποτε χομπιστας) να παρω ενα evo και να κανω 56 , αλλα καποιος που θα ασχοληθει σοβαρα μπορει να πεσει πολυ χαμηλα με μαμα αμαξια.(ειδικα αν χρησιμοποιησει τηλεμετρια η το ψαξει αρκετα)
Τελος παντων, αυτο το λεω οχι για ξενερωμα κανενος, αλωστε την πλακα μας κανουμε και οποιος καει πιο πολυ μεσα στην πιστα, αυτος θα κανει καλυτερο χρονο, δεν ειναι τοσο θεμα ικανοτητας.
Το λεω περισσοτερο για να μην υπαρχει η ψευδαισθηση οτι τα μαμα αμαξια θελουν χιλιες δυο βελτιωσεις για να πανε γρηγορα η να ειναι ευχαριστα στην πιστα, και τρεχει ο κοσμος και τα σκαει σε αναρτησεις και βελτιωσεις νομιζοντας οτι αυτα θα ριξουν τους χρονους.
Σιγουρα πάντως, σκοπός είναι η γνωριμία με το αυτοκίνητό μας, η εξοικίωση και ο έλεγχος..
Το να καταφέρει κάποιος να σπάσει το ρεκόρ της πίστας, δε λέει τίποτα, αν ο ίδιος οδηγός, σε περίπτωση που γίνει μία στραβή στο δρόμο, δεν είναι σε θέση να αντιδράσει..
Και αυτό είναι το σημαντικότερο που μπορεί να αποκομίσει κάποιος μετά από επισκέψεις του σε ελεγχόμενους χώρους..

Στο καρτόδρομο, βέβαια, με δεδομένο τις μικρές ταχύτητες, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να δημιουργηθούν συνθήκες που ο οδηγός να έρθει σε πραγματικά δύσκολη θέση, όπως θα γινόταν για παράδειγμα, πολύ πιο εύκολα στα Μέγαρα ή γενικά σε κάποια μεγαλυτερη πίστα, μιας και στο καρτόδρομο, η υπερβολή μπορεί στη χειρότερη περίπτωση να σε οδηγήσει σε υποστροφη, άντε και καμία σβουρίτσα..
Δε σου τυχαίνει αυτό το πράγμα, που δεν ξέρεις που θα σταματήσεις..

Απ'την άλλη η ιδιομορφία της πίστας, βοηθά στο να μάθει κανείς να ελέγχει το βάρος του αυτοκινήτου του, που είναι πολύ σημαντικό..Δηλαδή, πλασαρίσματα με φρένο, μεταφορές βάρους κλπ..Άλλο σημαντικό είναι ότι μέσα στην πίστα μπορείς να καταλάβεις που υστερεί το αυτοκίνητό σου σε οδική συμπεριφορά, πολύ πιο εύκολα απ'ότι στο δρόμο..Μπορείς να το ρυθμίσεις και σίγουρα να το κάνεις πιο ασφαλές για τις καθημερινές σου μετακινήσεις..

Reply
Old Dec 12, 2008 | 05:25 AM
energetic's Avatar
Registered User

Δε ξερω τι λετε αλλα εγω ακομα εχω το μυαλο μου στο post του Ηλια για το ρακομελο.
Reply
Old Dec 12, 2008 | 08:58 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Καλώς τον Δημήτρη!!!

Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι δεν συμφωνώ με τις κόντρες στις στροφές σε δημόσιο δρόμο,με την έννοια είναι ο άλλος μπροστά τον κυνηγάω από πίσω.

Μπορεί να γίνουν πολύ χοντρές μαλακίες γιατί παρασύρεσαι, πχ ο μπροστά μπορεί να είναι ποιό καλός οδηγός και σε μια Α στροφή να την πάρει με χλμ που δεν μπορείς εσύ αλλά παρασυρόμενος από τον ρυθμό να γίνει τροπέτο η φάση...

Και το άλλο παράδειγμα αυτό που μου έτυχε την Τετάρτη πρωί μαζί με τον Μάνο, που κυνηγούσα ένα GTI στα λιμανάκια και στην 2η στροφή και ενώ του είχα κολλήσει από πίσω αφήνει ο βλάκας το γκάζι στο apex και βλέπω το GTI να διπλώνει και να μπαίνει το esp. Ομως να που απείχα ελάχιστα και αναγκαστικά άφησα γκάζι μην αγκαλιαστούμε με αποτέλεσμα ένα μεγαλειώδες drift....
Πάλι καλά που περίμενα το σπάσιμο τις ουράς αλλιώς ακόμα σβουρες θα έφερνα......

Προσοχή παιδια, μια και δεν πάμε για πρωτάθλημα!!!
Reply
Old Dec 12, 2008 | 09:15 AM
General_lee's Avatar
15 Year Member

Δε θα χαρακτηριζα ποτε κοντρα αυτο που κανουμε οταν παμε σε κανα βουνο για στριψιμο.

Κανεις δεν προσπερναει ποτε κανεναν και κανεις δεν πιεζει τον αλλο με ασχημο τροπο.

Ουτε ακολουθουν ποτε συζητησεις τυπου "σου εριξα-μου εριξες, σε πηγαινα προφυλακτηρα-εφαγες δυο στροφες" και λοιπα ανουσια ανταγωνιστικα.

Ουσιαστικα βολτα ειναι στο ρυθμο που μπορει και θελει ο καθενας.
Και συνηθως κοιταω να ειναι με ατομα που ξερω πως οδηγουν.

Αλλιως θα οδηγησω οταν ειμαι πισω (η μπροστα) απο τον Ηλια που γνωριζομαστε χρονια και αλλιως πισω (η μπροστα) απο εναν αγνωστο που δεν ξερω αν πιεζεται η αν ειναι σε θεση να ακολουθησει γρηγορο ρυθμο.

Επισης το οτι παμε καμια φορα αρκετα γρηγορα σε καποια κομματια ειναι καθαρα και μονο επειδη ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και τα εχουμε περασει απειρες φορες. Σε αγνωστο δρομο θα ηταν αυτοκτονια να πας το ιδιο γρηγορα.

Σε λιμανακια και διαφορα "ΣΤΕΚΙΑ" εχουμε παψει προ πολλου να πηγαινουμε γρηγορα. Αφενος λογω αστυνομιας, αφετερου λογω καγκουριων η ασχετων που βρισκονται παντου και δημιουργουν προβλημα.

Το να τρεχεις μεσα σε κοσμο ειναι βλακωδες, αν θες τη γνωμη μου.
(ακομα κι αν το εχω κανει στο παρελθον, ακομα κι αν εχω περασει το πεταλο και εγω και ο ηλιας με τροπο που χαλαρα μπορουσε να γινει στραβη λογω χιλιομετρων και γωνιας του αυτοκινητου, αν πεταγοταν κανενας. Δε θα το ξανακανα με κοσμο γυρω)
Reply
Old Dec 12, 2008 | 09:32 AM
energetic's Avatar
Registered User

Γι' αυτο και παμε σε πιστα (πιστουλα μαλλον) για να τρεχουμε χωρις τους κινδυνους των δρομων.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 04:20 AM.