Γενικά Θέματα εκτός S2000 For all Off Topic posts

ΔΙΟΔΙΑ !

Thread Tools

Old Nov 18, 2010 | 06:36 AM
marios s2k's Avatar
Registered User

From: Athens
Post ΔΙΟΔΙΑ !

Γεια σας παιδια! Συζηταγα με εναν φιλο μου σχετικα με το κοστος ενος ταξιδιου στην εθνικη οδο και μου ανεφερε οτι δεν πληρωνει διοδια εδω και καιρο! Μαλιστα μου ειπε οτι το εχει ψαξει και νομικα το θεμα μεσω δικηγορου και μου ειπε οτι δεν διαπρατει καποιο αδικιμα για τους εξης λογους που θα σας πω πιο κατω..

Εν τω μεταξυ εγω βρηκα και καποια βιντεακια στο youtube σχετικα με το θεμα και τα οποια εξηγουν το λογο που γινεται αυτο και εχει ενδιαφερον να τα δειτε!

Απ οτι ειδα και το scirocco club hellas το εφαρμοσε...

Το θεμα δεν εχει παρει διαστασεις λογω και των διαφορων συμφεροντων που εχουν τα ΜΜΕ!

Δειτε 2 εχουν ενδιαφερον...!
[media]http://www.youtube.com/watch?v=efQGJFfKlwc [/media]
[media]http://www.youtube.com/watch?v=EDlVLvS09pU [/media]&NR=1

και στα δυο τα βιντεο δειτε τους λογους για τους οποιους γινεται αυτο στο τελος τους
Reply
Old Nov 18, 2010 | 10:52 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Εχουν ξαναποσταριστεί (ο Φώτης νομίζω ) παρόμοια βίντεο!!

Μωρέ όλα καλά είναι, το θέμα είναι ποιος το κάνει τελικά και ποιος σου εγγυάται ότι δεν θα γυρίσουν μια μέρα στο μέλλον να σου πουν "Χρωστάτε στο κράτος το αμάξι σας, το σπίτι σας, την μάνα σας και τον νεοαποκτημένο Fluffy τύπου Cocker".

Εγώ έχω φίλο που μένει Καπανδρίτι, πάει πάντα απο Εθνική και κάθε φορά δηλώνει στα διόδια "μόνιμος κάτοικος Καπανδριτιίου". Πάει λίγο πιο μπροστά, του σημειώνουν την πινακίδα και μετά του ανοίγουν την μπάρα για να περάσει.
Reply
Old Nov 18, 2010 | 10:55 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Κι επειδη το κρατος λειτουργει οπως το βολευει, εγω συνεχιζω και τα πληρωνω. Αλλιως μπορει να μου ερθει κανενα χαρτι και να λεει χρωστας τοσα, επειδη κρατος ειμαι κι ετσι γουσταρω.
Reply
Old Nov 21, 2010 | 10:17 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Τελικα θα τα βαλουν και στον Αγ.Στεφανο, και οχι μονο...

Αυξήσεις φωτιά και νέοι σταθμοί διοδίων!

Οι εκλογές τελείωσαν, τα διόδια ήρθαν. Το εθνικό οδικό δίκτυο αρχίζουν να «βομβαρδίζουν» από σήμερα το βράδυ οι εργολάβοι των συμβάσεων παραχώρησης θέτοντας σε λειτουργία δύο νέους σταθμούς διοδίων: στην Ασέα, που είναι ο τρίτος σταθμός για τον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα», μετά το Σπαθοβούνι, και τη Νεστάνη και στην Αγία Τριάδα στην περιοχή της Λαμίας.

Τα νέα τιμολόγια στην Πελοπόννησο, τα οποία συνοδεύονται και με αναπροσαρμογή της χρέωσης ανά χιλιόμετρο σε 0,04 ευρώ από 0,03 ευρώ, βάζουν φωτιά στις τιμές των διοδίων που σε εποχές μνημονίου αυξάνονται έως και 37,5%!

Έτσι από σήμερα το βράδυ για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό και κινούνται από Αθήνα προς Καλαμάτα, η διαδρομή θα περιλαμβάνει συνολικά πέντε σταθμούς και θα κοστίζει 12 ευρώ από 9 ευρώ, ανεβάζοντας το κόστος των μετακινήσεων κατά 33%.

Ο νέος σταθμός στην Ασέα είχε εξαγγελθεί πριν της 7 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της παράδοσης του τμήματος Τρίπολη- Αθήναιο μήκους 12,5 χλμ. αλλά για ευνόητους λόγους η λειτουργία του αναβλήθηκε για μετά τις εκλογές.

Με βάση της σύμβαση παραχώρησης, η κοινοπραξία Μορέας (Άκτωρ και Ιντρακόμ) έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει ακόμη δύο μετωπικούς σταθμούς, ένας εκ των οποίων προβλέπεται να εγκατασταθεί με την παράδοση του τμήματος «Λεύκτρο-Παραδείσια» μήκους 6 χιλιομέτρων που προγραμματίζεται να δοθεί σε κυκλοφορία έως τα τέλη του χρόνου.

Ανατίμηση για τα διόδια των Μαλγάρων

Είχε προηγηθεί την περασμένη Τρίτη η ανατίμηση κατά 40% του διοδίου στο σταθμό των Μαλγάρων (στα 2,80 ευρώ από 2 ευρώ) κοντά στη Θεσσαλονίκη, με την οποία το δημόσιο έρχεται να εξοφλήσει παλιά και νέα «γραμμάτια» στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (κατασκευάζει τα έργα από το Κλειδί Ημαθίας-Ράχες Μαλιακού) για την μην λειτουργία του σταθμού του Αιγινίου στην Πιερία.

Ο σταθμός των Μαλγάρων έχει περάσει στην διαχείριση της Εγνατίας Οδό ΑΕ, και τα έσοδα θα μοιράζονται προκειμένου να αποζημιωθεί η κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για την κατάργηση του Αιγινίου.

Τον σταθμό που σχεδίαζε να λειτουργήσει από το καλοκαίρι κοντά στις Θερμοπύλες στην Λαμία ξεκινά αντίστοιχα και η κοινοπραξία της Νέας Οδού (ΓΕΚ-Τέρνα –Dragados-Ferrovial), επιβαρύνοντας τους οδηγούς με 1,10 ευρώ για τα δίκυκλα, 1,55 ευρώ για τα ΙΧ και με 4 ευρώ για τα φορτηγά.

Τα νέα διόδια καθυστέρησαν να λειτουργήσουν εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων της Αττικάτ που κατασκευάζει τα έργα στο Μαλιακό (σ.σ διόδια του δρόμου θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του Άξονα Κεντρικής Ελλάδας που θα συνδέσει τη Λαμία με την Εγνατία μέσω Θεσσαλίας), τα οποία ενώ θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί, αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια. Σήμερα οι εργασίες στην περιοχή έχουν βαλτώσει και για να λειτουργήσει ο σταθμός έχει βάλλει πλάτη η Εγνατία Οδός ΑΕ καθώς σε διαφορετική περίπτωση το δημόσιο θα πρέπει να αποζημιώσει τον εργολάβο για όσο διάστημα καθυστερεί η παράδοση.

Έρχονται νέοι σταθμοί και στην Αθήνα

Νέα διόδια αναμένεται να θέσει προσεχώς σε λειτουργία και η Ιόνια Οδός στο τμήμα Μεταμόρφωση-Σκάρφεια, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τεσσάρων νέων σταθμών (Πύρνας, Καλυφτάκη, Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης).

Όλα δείχνουν ότι η αρχή θα γίνει στον Άγιο Στέφανο όπου υπάρχει συμφωνία με την κοινοπραξία να λειτουργήσει σε πρώτη φάση ο σταθμός για τα βαριά οχήματα και να αναλάβει ο εργολάβος την κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου που θα εξυπηρετεί τις τοπικές μετακινήσεις.

Εδώ και μήνες οι τεχνικές εταιρείες βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας το πράσινο φως της κυβέρνησης για να λειτουργήσουν νέοι σταθμοί διοδίων και να αναπροσαρμοστούν οι τιμές των υφιστάμενων.

Όμως τα αιτήματα προσέκρουσαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές που ανέτρεψαν τα σχέδια. Πλέον ο δρόμος είναι ανοικτός, όχι όμως και «τα σκυλιά δεμένα» καθώς το κίνημα των πολιτών εναντίον των διοδίων μεγαλώνει και ετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις, αρχή γενομένης από την προσεχή Κυριακή όπου προγραμματίζεται νέα μεγάλη κινητοποίηση στις Αφίδνες.
Reply
Old Nov 21, 2010 | 10:22 PM
Nabu's Avatar
Registered User

Εγώ την Κυριακή αν γίνει κινητοποίηση θα είμαι εκεί.

Αλλάξει δεν αλλάξει κάτι θα έχω προσπαθήσει για το μπουρδ@λο που λέγεται κράτος.
Reply
Old Feb 7, 2011 | 03:22 AM
actinf's Avatar
Registered User

From: Moscow

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ GMAK??
Reply
Old Feb 7, 2011 | 03:25 AM
Nabu's Avatar
Registered User

Εχθές πέρασα Αττική τσάμπα. Είχε διαδηλωτές εκεί ήταν ανοιχτά και πέρασα

*Αντιπυρική στολή εφορέθει*
Reply

Trending Topics

Old Feb 7, 2011 | 03:29 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Και εγώ γυρνώντας από Χαλκίδα δεν πλήρωσα γιατί είχε και εκεί διαδηλωτές!
Reply
Old Feb 7, 2011 | 03:35 AM
Dimis_414's Avatar
Registered User

Αγωγές κατά των κοινοπραξιών διοδίων απο Έλληνες πολίτες!

http://piperistostoma.blogspot.com/2011/02...-post_8122.html

Nabu, αυτό που έκανες είναι ποινικά κολάσιμο! Ο αριθμός κυκλοφορίας σου έχει καταχωρηθεί. Θα εντοπιστείς και θα βασανιστείς ως τζαμπατζής!
Ο Ρέππας και ο Chuck Norris δεν αστειέυονται!!!!!!!
Reply
Old Feb 7, 2011 | 03:51 AM
Nabu's Avatar
Registered User

Είμαι κολασμένος λοιπόν! Είναι επίσημο
Reply

All times are GMT -8. The time now is 06:09 PM.