Go Back  S2KI Honda S2000 Forums > Special Interest > S2000 Electronics
Reload this Page >

Electric Load protector. PLEAS HELP alternator doesn't charge

Notices
S2000 Electronics Information and discussion related to S2000 electronics such as ICE, GPS, and alarms.

Electric Load protector. PLEAS HELP alternator doesn't charge

 
Old 07-24-2017, 03:05 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 3
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default Electric Load protector. PLEAS HELP alternator doesn't charge

Hello, I have a s2k year 2000. My alternator doesn't want to charge. The scanner said that is the "Electronic load protector" but I am not sure cause I can't find that only part anywhere. You guys know where I can find that part?

If it doesn't work what else can it be?

and if there's a specific relay that connect to the alternator ?
kevinjames007 is offline  
Old 07-24-2017, 03:32 PM
  #2  
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Chesterfield VA
Posts: 7,057
Liked 244 Times in 233 Posts
Default

Have your battery load tested as these fail routinely while alternators rarely fail.

-- Chuck
Chuck S is offline  
Old 07-24-2017, 04:36 PM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 3
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

The battery does work cause the voltometro charge at 12.0 basically the car is running with the battery only. I already checked with advance auto parts if the new alternator that I put is working. And it is working. But doesn't want to charge. I feel so frustrated right now
kevinjames007 is offline  
Old 07-24-2017, 05:49 PM
  #4  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 3
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by Chuck S View Post
Have your battery load tested as these fail routinely while alternators rarely fail.

-- Chuck
i am going to check tomorrow every relay or things like calmly... cause I checked today and everything was good. But have a little doubt about the "Electric load detector"
kevinjames007 is offline  
Old 07-24-2017, 10:51 PM
  #5  
 
windhund116's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 5,801
Liked 61 Times in 58 Posts
Default

windhund116 is offline  
Old 07-25-2017, 02:51 AM
  #6  
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Chesterfield VA
Posts: 7,057
Liked 244 Times in 233 Posts
Default

12.0vDC is a dead battery. The car won't run on battery very long, the battery is just there to start the car not run it that's the alternator's job.

Alternator output should be constant in the 13.7vDC range, and into the 14s if the battery is depleted. A bad battery can still show 12.6v (full charge). Get it load tested before throwing more parts at it. 10 minutes at any car parts store most of which is standing around as the test takes only seconds once the hood/bonnet is open.

-- Chuck
Chuck S is offline  
Old 02-19-2018, 04:40 PM
  #7  
 
Join Date: Aug 2007
Location: Minnesota
Posts: 306
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Default

Check the ELD fuse. If I remember, its in the fuse box under the dash. I had this same problem on a road trip 500 miles from home. Replaced the alternator and still had no charge. Put a new ELD fuse in and everything works fine. Wasted $200 on an alternator that I did not need.
Sikocivic is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
4bang6
S2000 Naturally Aspirated Forum
9
05-18-2017 05:32 AM
czech09
Tampa
7
04-27-2010 08:28 AM
M2K
Car Talk
3
08-26-2009 06:10 AM
TrueDrezzer
S2000 Under The Hood
6
01-19-2004 06:55 AM
s2knikko
S2000 Under The Hood
7
06-12-2003 05:43 AM


Quick Reply: Electric Load protector. PLEAS HELP alternator doesn't charge


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands