Αλλαγή συμπεριφοράς μετά απο αφαίρεση κιλών
Originally Posted by Dicktp' timestamp='1343329067' post='21891561
[quote name='sebian' timestamp='1343320869' post='21891169']
δλδ για να καταλάβουμε κ εμείς που δεν νοιώθουμε πολλά τις τελευταίες εξελίξης
το συμπέρασμα απο τα παραπάνω ποστ είναι ότι αν ελαφρώσεις με οποιοδήποτε τρόπο
το αμάξι γίνεται χειρότερο?
Απλώς το ανέφερα γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση η αλλαγή στη συμπεριφορά σε σχέση με το πώς το είχα συνηθίσει..
Η αφαίρεση βάρους πιθανόν να κάνει ένα αυτοκινητο πιο απόλυτο, αυτο δεν σημαίνει απαραίτητα και χειρότερο. Γιαυτό από κει και ύστερα αρχίζουν τα ψαξίματα με ελαστικά > ανάρτηση > αεροδυναμικά βοηθήματα κλπ.
Από προσωπική εμπειρία, θεωρώ ότι ένα φιλικό στη συμπεριφορά αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητα πιο γρήγορο από ένα πιο απόλυτο ίδιας κατηγορίας.
Τώρα άν το αυτοκίνητο γίνει χειρότερο από ανισόρροπο ελάφρωμα αυτό είναι άλλο θέμα.
πας γρήγορα πρέπει να νιώθεις ασφαλείς...ολόκληρες ομάδες στήνουν το αυτοκίνητο όχι για να είναι
γρήγορο αλλά για να μπορεί ο οδηγός να οδηγήσει γρήγορα.
επίσης το σκηνικό που περιγράφεις έχει τόσες παραμέτρους όπως
θερμοκρασία ασφάλτου,ελαστικών
φθορά,πίεση ελαστικών
ταχύτητα,ποιότητα ασφάλτου,εξωτερική θερμοκρασία
και άλλα που δεν μπορείς να βγάλεις σαφή συμπεράσματα.
[/quote]
Καλά αυτό το μας διαβάζουν και άλλοι άστο σε παρακαλώ παρά πέρα.
Ξέρεις πόσες φορές μας "έχουν διαβάσει" και άλλοι και έχουν διαβάσει τις μπαρούφες του αιώνα?
Για αυτό ας το αφήσουμε καλύτερα.
Και για να σε προλάβω, όχι δεν θα αναφέρω παράδειγμα μπαρούφας, αυτοί που μας διαβάζουν ξέρουν και τις αναγνωρίζουν και μόνοι τους.
Πάει αυτό.
Επόμενο...
Παίζει να έχω διαβάσει το ποστ του Dicktp καμιά 10ρια φορές και ακόμα δεν μπορώ να δω ΠΟΥ λέει για "δύστροπο αυτοκίνητο"
Τεσπα όταν το δει αν θέλει ας επιληφθεί του θέματος για να μην πω κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει.
Ελάτε ρε παιδιά να οργανωθούμε λιγάκι, γιατί νομίζω ότι όλοι (και όταν λέω όλοι εννοώ ΟΟΟΛΟΙ) λέμε το ίδιο πράγμα.
Άντε να καταλήξουμε μπας και το τερματίσουμε KAI AYTO το ρημάδι το level
Originally Posted by sebian' timestamp='1343331882' post='21891696
[quote name='Dicktp' timestamp='1343329067' post='21891561']
Απλώς το ανέφερα γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση η αλλαγή στη συμπεριφορά σε σχέση με το πώς το είχα συνηθίσει..
Η αφαίρεση βάρους πιθανόν να κάνει ένα αυτοκινητο πιο απόλυτο, αυτο δεν σημαίνει απαραίτητα και χειρότερο. Γιαυτό από κει και ύστερα αρχίζουν τα ψαξίματα με ελαστικά > ανάρτηση > αεροδυναμικά βοηθήματα κλπ.
Από προσωπική εμπειρία, θεωρώ ότι ένα φιλικό στη συμπεριφορά αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητα πιο γρήγορο από ένα πιο απόλυτο ίδιας κατηγορίας.
Τώρα άν το αυτοκίνητο γίνει χειρότερο από ανισόρροπο ελάφρωμα αυτό είναι άλλο θέμα.
πας γρήγορα πρέπει να νιώθεις ασφαλείς...ολόκληρες ομάδες στήνουν το αυτοκίνητο όχι για να είναι
φθορά,πίεση ελαστικών
[/quote]
Καλά αυτό το μας διαβάζουν και άλλοι άστο σε παρακαλώ παρά πέρα.
Ξέρεις πόσες φορές μας "έχουν διαβάσει" και άλλοι και έχουν διαβάσει τις μπαρούφες του αιώνα?
Για αυτό ας το αφήσουμε καλύτερα.
Και για να σε προλάβω, όχι δεν θα αναφέρω παράδειγμα μπαρούφας, αυτοί που μας διαβάζουν ξέρουν και τις αναγνωρίζουν και μόνοι τους.
Πάει αυτό.
Επόμενο...
Παίζει να έχω διαβάσει το ποστ του Dicktp καμιά 10ρια φορές και ακόμα δεν μπορώ να δω ΠΟΥ λέει για "δύστροπο αυτοκίνητο"
Τεσπα όταν το δει αν θέλει ας επιληφθεί του θέματος για να μην πω κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει.
Ελάτε ρε παιδιά να οργανωθούμε λιγάκι, γιατί νομίζω ότι όλοι (και όταν λέω όλοι εννοώ ΟΟΟΛΟΙ) λέμε το ίδιο πράγμα.
Άντε να καταλήξουμε μπας και το τερματίσουμε KAI AYTO το ρημάδι το level
[/quote]
Ειμαι σίγουρος ότι από κάπου θα σκάσει κάποιος με ποπ κορν..
Originally Posted by Dicktp' timestamp='1343329067' post='21891561
φθορά,πίεση ελαστικών
[/quote]
Δυστυχώς, η αμεσότητα του προφορικού λόγου είναι αδύνατο να μεταφερθεί μέσα στο γραπτό κείμενο, οπότε πολλές φορές υπάρχει ένα πρόβλημα στην επικοινωνία.
Σε κάποιο προηγούμενο ποστ θα δείς ότι έχω ξηλώσει σχεδόν ότι υπάρχει πάνω στο αυτοκίνητο και δεν υπήρχε η περίπτωση να το κάνω αν πίστευα ότι αυτό θα έκανε το αυτοκίνητο χειρότερο. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι ενταξει, βγάλαμε 150-170 κιλά πάνω από το αυτοκίνητο και τώρα θα μπαίνουμε τρενο¨ αυτο είναι λογικό και το αντιλαμβάνεται ο καθένας νομίζω. Αναβαθμίσεις πρέπει να γίνουν σε λάστιχα αναρτήσεις και γιατί όχι αεροδυναμικά βοηθήματα με σκοπό να κάνουμε το αυτοκίνητο να "πατήσει" καλύτερα κάτω.
εγω λέω ακόμα και αν γινει αυτο για χρήση σε πίστα ειναι πάλι καλό γιατί απο την
μια θα εχεις καλύτερη επιταχυνση εννοείται και απο την αλλη η μειωμενη μάζα πίσω
σημαίνει λιγοτερη φυγόκεντρο δύναμη δλδ λιγοτερη δύναμη που τείνει να βγάλει το αμαξι εκτός
κυκλικής τροχιάς........εν ολιγεις και έτσι όπως το βλέπω εγω

αν ανέβεις το χειμώνα λες να μιλήσουμε και για κεντρομόλο?
Originally Posted by S2johnyK' timestamp='1343341559' post='21892130
Γιατί το λες αυτό ?
Συνονόματε συμφωνούμε σε όλα, ότι γράφεις από πανω, αναφέρω και εγώ σε προηγούμενα ποστ.

Συνονόματε συμφωνούμε σε όλα, ότι γράφεις από πανω, αναφέρω και εγώ σε προηγούμενα ποστ.

εγω λέω ακόμα και αν γινει αυτο για χρήση σε πίστα ειναι πάλι καλό γιατί απο την
μια θα εχεις καλύτερη επιταχυνση εννοείται και απο την αλλη η μειωμενη μάζα πίσω
σημαίνει λιγοτερη φυγόκεντρο δύναμη δλδ λιγοτερη δύναμη που τείνει να βγάλει το αμαξι εκτός
κυκλικής τροχιάς........εν ολιγεις και έτσι όπως το βλέπω εγω

ΔΕΝ διαφωνούμε ΣΙΓΟΥΡΑ για την επιτάχυνση ... και για την φυγόκεντρο του πίσω μέρους ΣΙΓΟΥΡΑ το συζητάμε αφού αναφέρεσαι για ΠΙΣΤΑ
Το έχεις οδηγήσει χωρίς τη μαμά εξάτμιση στον δρόμο? Αν ναι, σου φάνηκε ότι κράταγε καλύτερα ο κώλος κατά το στρίψιμο?
αν ανέβεις το χειμώνα λες να μιλήσουμε και για κεντρομόλο?

Σίγουρα όχι ...
... για φυγόκεντρο θα μιλήσουμε

Υ.Γ.
Για ρώτα τον nikthegrek μήπως εχει λιγο χωρο παραπανω για Τσατσιγια στα Μαλια

Όντως..
Αν και από κάποιο σημείο και μετά δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον ειρμό της συζήτησης, αν κατάλαβα καλά εσύ Γιάννη μιλάς για τις επιπτώσεις του ελαφρώματος και στην οδήγηση στους άθλιους δρόμους μας, ενώ τα παιδιά αναφέρονται στην πίστα όπως ορίζει και το topic.
Εγώ μίλησα και για τις δύο περιπτώσεις..Στην πίστα και εγώ πιστεύω όσο ελαφρύτερα, τόσο καλύτερα..Αλλά εδώ και βάσει εμπειρίας, νομίζω ο Nabu είναι ο πιο κατάλληλος να μας μιλήσει σχετικά.
Εγώ μίλησα και για τις δύο περιπτώσεις..Στην πίστα και εγώ πιστεύω όσο ελαφρύτερα, τόσο καλύτερα..Αλλά εδώ και βάσει εμπειρίας, νομίζω ο Nabu είναι ο πιο κατάλληλος να μας μιλήσει σχετικά.
Επίσης να σημειώσω ότι όταν είχα αυτό το ελάφρωμα (έξω φιλτροκουτι, έξω κάθισμα συνοδηγού, έξω ρεζέρβα με γρύλους κτλ, έξω μαμά εξάτμιση) με μια μονή τιτανίου και με τις μαμά αναρτήσεις ένιωθα ότι είχα θέμα ΠΑΝΤΟΥ κατά το στρίψιμο ανεξαρτήτως ασφάλτου, ελαστικών, ευθυγράμμισης κτλ.
Μετά έφυγε και το μαμά χταπόδι και η μαμά ανάρτηση και ήρθε ένα τιτανίου και η KW3 και βελτιώθηκαν ΚΑΠΩΣ τα πράγματα αλλά και πάλι καμία σχέση με το πως ήταν το αμάξι με το "μαμά" βάρος και την "μαμά" κατανομή.
Θα με ενδιέφερε να μάθω γενικότερα τι άποψη επικρατεί επί του θέματος ...

Τώρα με την εξάτμιση και το ξήλωμα του a/c σχεδόν ότι αφαίρεσα από μπροστά, αφαίρεσα και από πίσω οπότε δεν παρατήρησα σε θέμα συμπεριφοράς κάποια ιδιαίτερη αλλαγή..Μόνο ευεργετικά αποτελέσματα, λόγω της αφαίρεσης των συγκεκριμένων κιλών..Αλλά και να δω κάτι (πχ μέσα στην πίστα) πιστεύω θα είναι κάτι τόσο μικρό που με ένα corner weighting από κάποιον καλό γνώστη θα λυθεί..
Μετά πολύ λογικά ρωτάει ο Λάμπρος αυτό με βάση των όσων έχουν ειπωθεί πιο πάνω...
Γράφεις εσύ ότι τα παραπάνω κιλά είναι ευεργετικά, ο Θάνος συμφωνεί ενώ διαφωνεί και ο Λάμπρος βγαίνει να ρωτήσει αν πρέπει να ξεχάσει και αυτά τα λίγα που έχει μάθει!! Δεν βρίσκω κάπου κατι δυσκολο εκτός και αν απλά θες να είσαι εριστικός και ειρωνικός απέναντι στον άλλον.
Και έρχεται και το πρώτο δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά και εσύ θα μας τρελάνεις....
Στο πρώτο σου πόστ? Στον προβληματισμό σου?
Μου φαίνεται ή θες να μας τρελάνεις όλους ή ο χαβαλές με τον Θάνο σε έχει αποσυντονίσει απο το τι γράφεις.
Και εγώ χάθηκα λίγο εκεί. Ο ένας προτοκάλια, ο άλλος λεμόνια!!
Ο Nabu δεν έχει γράψει τόσες μέρες γιατί σε κάποια φάση χάθηκε η μπάλα με το τι έλεγε ο καθένας εδώ..
Ο Nabu επίσης να πει ότι με το ξήλωμα των κιλών επάνω απο το αυτοκίνητο μόνο καλά πράγματα έχουν να σημειωθούν όσων αφορά τις επιδόσεις του. Φρένα, στρίψιμο, μεταφορές βάρους, διατηρητέα ταχύτητα επάνω σε κάποια στροφή. ΟΛΑ προς το καλύτερο. ΤΙΠΟΤΑ προς το χειρότερο.
Το αν κάποιο αμάξι γίνεται πιο απόλυτο έχει να κάνει με το πόσο μπορεί να το αξιοποιήσει μετά ο οδηγός του.
Άντε να δούμε πότε θα βάλουμε και εμείς μια φτερούγα !!!!
Τέλος δεν νομίζω ότι τίποτα απο όλα αυτά έχει να κάνει με οδήγηση στην πίστα και θα μεταφερθούν σύντομα σε άλλο τόπικ.
Originally Posted by S2johnyK' timestamp='1343145218' post='21885066
Γενικά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση (απευθυνόμενος σε σένα αλλά και γενικότερα), είμαι ο μόνος που θεωρεί "ευεργετική" την ύπαρξη αυτών των πίσω κιλών της μαμά εξάτμισης στο S2000 ? 

Επίσης να σημειώσω ότι όταν είχα αυτό το ελάφρωμα (έξω φιλτροκουτι, έξω κάθισμα συνοδηγού, έξω ρεζέρβα με γρύλους κτλ, έξω μαμά εξάτμιση) με μια μονή τιτανίου και με τις μαμά αναρτήσεις ένιωθα ότι είχα θέμα ΠΑΝΤΟΥ κατά το στρίψιμο ανεξαρτήτως ασφάλτου, ελαστικών, ευθυγράμμισης κτλ.
Μετά έφυγε και το μαμά χταπόδι και η μαμά ανάρτηση και ήρθε ένα τιτανίου και η KW3 και βελτιώθηκαν ΚΑΠΩΣ τα πράγματα αλλά και πάλι καμία σχέση με το πως ήταν το αμάξι με το "μαμά" βάρος και την "μαμά" κατανομή.

Τώρα με την εξάτμιση και το ξήλωμα του a/c σχεδόν ότι αφαίρεσα από μπροστά, αφαίρεσα και από πίσω οπότε δεν παρατήρησα σε θέμα συμπεριφοράς κάποια ιδιαίτερη αλλαγή..Μόνο ευεργετικά αποτελέσματα, λόγω της αφαίρεσης των συγκεκριμένων κιλών..Αλλά και να δω κάτι (πχ μέσα στην πίστα) πιστεύω θα είναι κάτι τόσο μικρό που με ένα corner weighting από κάποιον καλό γνώστη θα λυθεί..
Μετά πολύ λογικά ρωτάει ο Λάμπρος αυτό με βάση των όσων έχουν ειπωθεί πιο πάνω...
Γράφεις εσύ ότι τα παραπάνω κιλά είναι ευεργετικά, ο Θάνος συμφωνεί ενώ διαφωνεί και ο Λάμπρος βγαίνει να ρωτήσει αν πρέπει να ξεχάσει και αυτά τα λίγα που έχει μάθει!! Δεν βρίσκω κάπου κατι δυσκολο εκτός και αν απλά θες να είσαι εριστικός και ειρωνικός απέναντι στον άλλον.
Και έρχεται και το πρώτο δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά και εσύ θα μας τρελάνεις....
Στο πρώτο σου πόστ? Στον προβληματισμό σου?
Μου φαίνεται ή θες να μας τρελάνεις όλους ή ο χαβαλές με τον Θάνο σε έχει αποσυντονίσει απο το τι γράφεις.
Και εγώ χάθηκα λίγο εκεί. Ο ένας προτοκάλια, ο άλλος λεμόνια!!
Ο Nabu δεν έχει γράψει τόσες μέρες γιατί σε κάποια φάση χάθηκε η μπάλα με το τι έλεγε ο καθένας εδώ..
Ο Nabu επίσης να πει ότι με το ξήλωμα των κιλών επάνω απο το αυτοκίνητο μόνο καλά πράγματα έχουν να σημειωθούν όσων αφορά τις επιδόσεις του. Φρένα, στρίψιμο, μεταφορές βάρους, διατηρητέα ταχύτητα επάνω σε κάποια στροφή. ΟΛΑ προς το καλύτερο. ΤΙΠΟΤΑ προς το χειρότερο.
Το αν κάποιο αμάξι γίνεται πιο απόλυτο έχει να κάνει με το πόσο μπορεί να το αξιοποιήσει μετά ο οδηγός του.
Άντε να δούμε πότε θα βάλουμε και εμείς μια φτερούγα !!!!
Τέλος δεν νομίζω ότι τίποτα απο όλα αυτά έχει να κάνει με οδήγηση στην πίστα και θα μεταφερθούν σύντομα σε άλλο τόπικ.
Αναφορικά με την ΠΙΣΤΑ δεν διαφώνησα με κανένα ότι η μείωση βάρους ΓΕΝΙΚΑ είναι ευεργετική. Μέχρι εδώ νομίζω ότι με Θάνο, Βαγγέλη, Γιάννη και Sebian ΔΕΝ έχουμε διαφωνήσει σε κάτι.
Για την μονόπλευρη μείωση βάρους δε ξέρω και για αυτό ζήτησα πολύ ευγενικά τις απόψεις όσων ήθελαν. Τώρα από εκεί και πέρα, που με βρίσκεις εσύ ειρωνικό, εριστικό και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο …. δεν γνωρίζω. Επίσης δεν ξέρω τι εννοείς με τον όρο “μαντζουράνα”…
Δεν μου κάνει εντύπωση πάντως η εξέλιξη του θέματος, λόγω γραπτού λόγου… όπως νομίζετε, εγώ είμαι ο άκυρος.
Διέγραψε, μετέφερε κάνε γενικότερα ότι νομίζεις … εσύ είσαι ο CO .

Υ.Γ.
Όταν βρεις λίγο χρόνο αν θες κάνε μου ένα τηλέφωνο γιατί εγώ σε πήρα αλλά πρέπει να είχες δουλειά και δεν το σήκωσες.
Originally Posted by Dicktp' timestamp='1343315827' post='21890911
Βρε, το ίδιο δεν λέμε?! 

Εγώ έχω να πω ότι με την αφαίρεση κιλών αισθάνομαι πολύ πιο καλά. Μου είναι πιο άνετα τα τζιν οι βερμούδες και τα μαγιώ και γενικά ανεβαίνω ψυχολογικά πολύ. Αυτό ίσως βοηθάει και την οδήγησή μου στο S αφού παραμένει το άτιμο στα ίδια κιλά είτε το ταίζω πολύ είτε λίγο