Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΚΙΝΗΜΑ: Δεν πληρώνω Διόδια!

Thread Tools

Old Jan 4, 2011 | 01:09 PM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

ναι εγώ στο είπα αρχηγέ!!!!!!
Old Jan 4, 2011 | 11:39 PM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by Nabu,Jan 4 2011, 06:06 AM
....Δημητράκη αυτές οι ιδιωτικές εταιρίες δεν μπορούν να βρουν τα στοιχεία σου για να σου στείλουν πρόστιμο....
Όχι.... μπορούνε και μάλιστα έχουν αρχίσει ήδη τις αγωγές. Οι διαφορές είναι αστικές (δεν πάτε φυλακή ) και αν σας ζητηθεί ποτέ, θα πληρώσετε το αντίτιμο με τυχόν πρόστιμο (αν προβλέπεται από τις συμβάσεις) και τους τόκους. ΟΜΩΣ αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς όλοι περιμένουν την πρώτη εκδίκαση της διαφοράς, ώστε να κριθεί πλέον από τα Δικαστήρια αν τελικά είναι παράνομα (όπως έχει πεί παρεπιπτόντως το ΔΕΚ) ή όχι. Πιστεύω οτι στην πρώτη υπόθεση που θα πάει στα Δικαστήρια, σίγουρα θα εμπλακούν και ενώσεις καταναλωτών κλπ., οπότε πλέον θα έχουμε ξεκάθαρη άποψη.
Old Jan 4, 2011 | 11:47 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Εγώ τελείως τυχαία, σήμερα το πρωί άκουσα σε πρωινή εκπομπή που είχαν καλεσμένο του Υφυπουργό Οικονομικών ότι είναι τέτοιο το νομοθετικό πλαίσιο που οι εταιρίες αυτές δεν μπορούν να διακδικήσουν τα λεφτά τους απο τους πολίτες που δεν πληρώνουν.

Μάλιστα είχε απευθείας ρεπορτάζ στα διόδια των Αφιδνών και έλεγε ότι εκείνη την στιγμή 6/10 δεν πληρώνουν διόδια.

Μάλιστα στην κάμερα, ένας πήγε και κόλλησε πίσω απο ένα φορτηγό και περάσανε τραινάκι την μπάρα
Old Jan 4, 2011 | 11:50 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Αγωγες εχουν ξεκινησει απο το Σεπτεμβριο σε 25 ατομα για αρχη, και συνεχιζουν. Συγκεκριμενα ζητουν αποζημιωση 1500 Euro απο το καθενα. Σκοπος λενε οτι ειναι ο παραδειγματισμος (και καλα) ωστε να δημιουργηθει ενας ντορος γυρω απο το θεμα για να αποθαρρυνουν αυτους που δεν πληρωνουν.

Αγωγές σε οδηγούς για τα διόδια
Old Jan 4, 2011 | 11:52 PM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Αυτό με το κόλλημα από πίσω ( ) το έχω ακούσει και εγώ. Το ερώτημα είναι το ρισκάρεις να κολλήσεις σε κάποιον από πίσω?? και αν φρενάρει ο μπροστά απότομα ή ξαφνικά γκαζώσει και κατέβει η μπάρα τι γίνετε τότε????
Old Jan 4, 2011 | 11:59 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Έχω περάσει εγώ έτσι Αττικές και Ατιικές, με φίλο μου με E-Pass μπροστα και εγώ απο πίσω βεντούζα.

Τελικά σταμάτησα να το κάνω μέχρι που κάποιος γνωστός άγνωστος εδω μέσα μου είπε ότι πλέον έχουν κάμερες και καταγράφουν
Old Jan 5, 2011 | 12:01 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by energetic,Jan 5 2011, 12:50 AM
Αγωγες εχουν ξεκινησει απο το Σεπτεμβριο σε 25 ατομα για αρχη, και συνεχιζουν. Συγκεκριμενα ζητουν αποζημιωση 1500 Euro απο το καθενα. Σκοπος λενε οτι ειναι ο παραδειγματισμος (και καλα) ωστε να δημιουργηθει ενας ντορος γυρω απο το θεμα για να αποθαρρυνουν αυτους που δεν πληρωνουν.

Αγωγές σε οδηγούς για τα διόδια
Ναι, πράγματι. Αλλά αυτές ήταν σπασμωδικές κινήσεις. Τώρα τελευταία πήρε το αυτί μου για Αγωγή αρκετά σοβαρή που έγινε από πολύ αξιόλογο συνάδελφο, ο οποίος δεν γράφει μπούρδες και κάνει σοβαρή δουλειά.Άλλες λεπτομέρειες δεν ξέρω, οπότε έχουμε συνέχεια...
Old Jan 5, 2011 | 12:42 AM
Amaretos's Avatar
Registered User

From: Peiraeus

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/1012...irosete-diodia/

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο λειτουργίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»
Ενισχύεται το κίνημα «Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω» με πολίτες που αντιδρούν στο πλήθος και το κόστος των διοδίων και αναλαμβάνουν δράση περνώντας με το αυτοκίνητό τους χωρίς να πληρώσουν και σηκώνοντας την μπάρα.

Πολύς λόγος έχει γίνει σχετικά με τη νομιμότητα της κίνησης και τις πιθανές συνέπειες της.

Όπως είπε πάντως ο υπεύθυνος λειτουργίας της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» Γιάννης Νασούλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο χρήστης φωτογραφίζεται και η αρμόδια αρχή του δημοσίου αποστέλλει στην εταιρεία τα στοιχεία του- μετά και την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Τότε η εταιρεία ενημερώνει τον οδηγό πως έχει 15ν ημέρες να πληρώσει το αντίτιμο του διοδίου αλλιώς μετά το πέρας των δύο εβδομάδων εκδίδεται διαταγή πληρωμής για το αντίτιμο του διοδίου και το 20πλάσιό του ως πρόστιμο.

Η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» έχει την ευθύνη των διοδίων στις εξής περιοχές: Πελασγία, Μοσχοχώρι, Πλευρικός Γυρτώνης, Πλευρικός Μακρυχωρίου, Μακρυχώρι, Πυργετός, Λεπτοκαρυά, Κλειδί.
Old Jan 5, 2011 | 12:46 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Εγω το εχω ξαναπει οτι ειναι θεμα χρονου να φερουν τη σχετικη νομοθεσια στα μετρα των εταιριων αυτων. Αργα η γρηγορα θα γινει προς οφελος τους, αυτο ειναι σιγουρο.
Old Jan 5, 2011 | 01:18 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by Amaretos,Jan 5 2011, 01:42 AM
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/1012...irosete-diodia/

....Τότε η εταιρεία ενημερώνει τον οδηγό πως έχει 15ν ημέρες να πληρώσει το αντίτιμο του διοδίου αλλιώς μετά το πέρας των δύο εβδομάδων εκδίδεται διαταγή πληρωμής για το αντίτιμο του διοδίου και το 20πλάσιό του ως πρόστιμο.......

Καλά αν κινηθούν με διαταγές πληρωμής θα γελάσει και το "ποικιλόχρωμο ερίφιο" κοινώς το παρδαλό κατσίκι. (Βέβαια, στην κατάσταση που είναι η δικαιοσύνη δεν μπορώ να προβλέψω και πολλά.....) Ευτυχώς δηλ. για εμάς να κάνουμε και καμιά Ανακοπούλα.... μη γίνουμε και κλέφτες... έχουμε και λάστιχα να αγοράσουμε!!!

All times are GMT -8. The time now is 02:58 AM.