Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΚΙΝΗΜΑ: Δεν πληρώνω Διόδια!

Thread Tools

Old Jan 6, 2011 | 03:23 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Originally Posted by Heli2000,Jan 6 2011, 07:11 AM
Τότε ρε μεγάλε γιατί δεν πληρώνεις -τουλάχιστον- τα διόδια για το κομμάτι ΘΗΒΑΣ-ΑΘΗΝΑΣ που είναι καταπληκτικός δρόμος?

Δηλαδή εμείς οι υπόλοιποι που πληρώνουμε είμαστε τα κορόιδα?
Η αλήθεια είναι ότι όταν είδα το ποστ σου πριν μπόλικες ώρες ενοχλήθηκα και ήθελα να απαντήσω με άσχημο τρόπο.

Τώρα, χαίρομαι που έχω ηρεμήσει και το βλέπω αλλιώς και φυσικά μπορώ να απαντήσω και ανάλογα.

Ο λόγος που δεν πλήρωσα είναι ίδιος με τον λόγο που κυκλοφορούσες με μια σφεντόνα και έσπαγες όλες τις λάμπες τις γειτονιάς σου όταν ήσουνα μικρός.

Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.

Ένα χρόνο που υπηρέτησα στην Τανάγρα, μέρα παρά μέρα, συνείσφερα τον οβολό μου στα διόδια, πήγαινε-έλα.

Ούτε μια φορά δεν αρνήθηκα να το κάνω και τότε ο δρόμος ήταν ένα μπουρδέλο, με μπαλώματα παντού, στις βροχερές ημέρες το νερό δεν καθότανε κάτω, το αμάξι γλυστρούσε κτλ.

Τέλος πάντων, δεν βρίσκω λόγο ούτε να χαλιόμαστε, ούτε να χρησιμοποιούμε επίθετα για τον άλλον ούτε τίποτα τέτοιο για ένα θέμα σαν και αυτό.

Σε αυτά που είπε ο Γιώργος συμφωνώ και εγώ σε όλα ασχέτως αν στο παρελθόν έχω κάνει τις παρατυπίες μου , πάλι για το γούστο μου εκείνη την ώρα.

Πιο πολύ συμφωνώ με την χιλιομετρική απόσταση αλλά τώρα που εξηγησες λίγο περισσότερο μπορώ να φανταστώ γιατί δεν θα μπει σε ισχή any time soon.

Σχετικά με τα διόδια κτλ τα ξαναλέμε όταν βάλουν τους σταθμούς σε Αγ.Στέφανο, Καλυφτάκη, Μεταμόρφωση

Originally Posted by Eddiex
.. Και ολα αυτα Κωνσταντινε επειδη εσυ εισαι χαζος και αποφασισες να περασεις ετσι τα διοδια γυρνωντας απο Σαλονικα... Co για καλο σου λεει μετα... Πφφφφφφ...
Old Jan 6, 2011 | 11:28 PM
gmak_s2k's Avatar
Registered User

From: Hot Topics!!!

Κωνσταντίνε κακώς κάθεσαι και εξηγείς γιατί κάνεις ότι κάνεις.......στο κάτω κάτω CO είσαι και κάνεις ότι θες

Το νόημα αυτού του τόπικ δεν είναι να δικάσουμε και να καταδικάσουμε τον καθένα για τον τρόπο που λειτουργεί.....εξάλλου ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις συνέπειές τους.....

Ξέρετε οτι ποτέ δεν μιλάω για την Αττική Οδό.....μία φορά αποφάσισα να πω κάποια πράγματα, να δώσω κάποια πραγματικά στοιχεία, να σας μεταφέρω το πως έχουν τα πράγματα και κατέληξα να κατηγορούμαι για συμφέρον, βόλεμα κτλ.

Και αποφάσισα να το κάνω για να μην καταπίνετε αμάσητα αυτά που σας πασάρουν, για να έχετε την πραγματική εικόνα για το πως έχουν τα πράγματα και από εκεί και πέρα να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και να διαμορφώσετε την άποψή σας......

Σας ανέβασα μέχρι και βίντεο στο οποίο φαίνεται ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες κινήσεις.......αλήθεια πίσω από ποιανού τα λεγόμενα κρύβεται συμφέρον;;;.....τα δικά μου ή του Αλαβάνου;;;;;.....και καπως έτσι πλάθεται η εικόνα οτι όλο αυτό είναι ένα κίνημα ανθρώπων που αντιστέκεται στο σύστημα όταν όλο αυτό το ξεκινάει και το κατευθύνει το ίδιο το σύστημα.....

Δεν ξέρω τι να πω.....είναι στιγμές που πραγματικά απογοητεύομαι από το μυαλό που κουβαλάνε οι Έλληνες.....και εκείνες τις στιγμές είναι που σκέφτομαι οτι ποτέ δεν θα αλλάξει αυτή η χώρα....όπως έχουμε ξαναπεί με αφορμή διάφορα θέματα, ας κοιτάξουμε να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι άνθρωποι για να έχουμε και ένα καλύτερο μέλλον......γιατί για την ώρα έχουμε ότι μας αξίζει.....
Old Jan 6, 2011 | 11:33 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Το θεμα δεν ειναι τοσο απλο καθως το βλεπει διαφορετικα ο καθε οδηγος.

Το λεγομενο κινημα κατα των διοδιων εχει παρει εκταση και εχει βρει μεγαλη υποστηριξη ειδικα απο τους κατοικους της γυρω περιοχης που περνουν απο τα διοδια στις Αφιδνες. Για εκεινους ειναι παραλογο και ασυμφορο να πληρωνουν το ποσο των διοδιων ειδικα τωρα που εχουν βαλει και διοδια στους παραπλευρους δρομους. Ο κοσμος εκει σκεφτεται το συνολο που πληρωνει ανα μηνα, και περισσοτερο αυτοι που στην ουσια δουλευουν μερικα χιλιομετρα παρακατω. Ειτε προς Αθηνα, ειτε οχι.

Οι παραπανω εχουν τους δικους τους λογους και το βλεπουν απο τη δικη τους σκοπια.

Απο την αλλη, εμενα με βρισκει συμφωνο η λογικη στο ποστ του gmak_s2k. Πιο συγκεκριμενα, θα προτιμουσα να πληρωνω διοδια για ενα οδικο δικτυο οπου αξιζει τα λεφτα του οπως για παραδειγμα η Αττικη Οδος. Το οτι πηγε το κοστος της κατασκευης της, τρεις φορες πανω απο τον αρχικο προυπολογισμο ειναι κατι το οποιο, δυστυχως, συμβαινει στην Ελλαδα σε πολλα εργα. Αυτο ειναι γνωστο και δεδομενο αλλα δεν μπορουμε να κανουμε τιποτε γι'αυτο ως πολιτες με το συστημα που εχουμε. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι εγω ως οδηγος δεν θα πληρωσω το αντιτιμο αυτου του εργου.

Η Αττικη Οδος ειναι απο τους δρομους που αξιζει τα λεφτα της για τους λογους που προανεφερε κι o gmak_s2k. Τα χρηματα αυτα πιανουν τοπο και γινεται μαλιστα και επενδυση για την βελτιωση αυτης.

Μπορω να πω ενα δυσαρεστο για μενα παραδειγμα για μια φιλη μου που σκοτωθηκε στην Αττικη Οδο στο 35ο χιλιομετρο με κατευθυνση προς Αθηνα. Τοτε δεν υπηρχε μπαρα στο συγκεκριμενο σημειο ωστε να μην ανεβει το αυτοκινητο της σε πρανες κομματι πριν τη γεφυρα. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να ανεβει το αμαξι πανω στο πρανες κομματι, να γινει ανατροπη του οχηματος της και να σκοτωθει ακαριαια (ΜΧ5 διχως roll bars). Επισης στο κομματι αυτο δεν υπηρχε καμερα διαχειρισης και παρακολουθησης για να μαθουμε περισσοτερα για το πως ακριβως εγινε το συμβαν. Γιατι το λεω αυτο? Επειδη μετεπειτα στο σημειο εκεινο μπηκαν πλευρικες μπαρες και καμερες. Τουλαχιστον, ετσι θελω να πιστευω οτι επιασαν τοπο τα λεφτα που δινουμε στα διοδια της ωστε να μην εχει αλλος στο μελλον την ιδια τραγικη μοιρα.

Επισης, θυμαμαι πριν γινει η κατολισθηση στα Τεμπη πως οταν περασα απο κει υπηρχαν διοδια που ηθελαν τη καταβολη ενος euro. Σκεφτηκα κατα τη πληρωμη "μπα, εβαλαν κι εδω διοδια?", ομως οταν περασα ολη τη διαδρομη αυτη απο τα Τεμπη πραγματικα εκτιμησα αυτο το ποσο που εδωσα και τη δουλεια που εκαναν στο συγκεκριμενο οδικο κομματι. Μαλιστα, ελεγα στον εαυτο μου οτι μου θυμισε καποια οδικα κομματια στο εξωτερικου με σωστες προδιαγραφες.

Και εδω καταληγω οτι υπαρχουν περιπτωσεις που πραγματικα ειναι εξοργιστικο να πληρωνει καποιος διοδια, οπως στο οδικο δικτυο απο Κορινθο για Πατρα. Εκει το ποσο που δινουμε ειναι εξωφρενικο καθως δεν υπαρχει καμια βελτιωση στο οδικο δικτυο. Μιλαμε για ενα δρομο καραμανιολα οπου στην ουσια ειναι μιαμιση λωριδα κυκλοφοριας στο καθε ρευμα και χωρις διαχωριστικο τοιχο. Προσφατα μαλιστα εγινε και ενα θανατηφορο με πολλα θυματα. Εκει λοιπον υπαρχει κι αλλη αντιδραση και καποιοι θα αρνηθουν να πληρωσουν. Τωρα το αν ειναι σωστο ή οχι ειναι κατι το οποιο, οπως ανεφερα διαφερει στο καθενα.

Παντως, ξαναλεω οτι ειναι θεμα χρονου να γινουν αλλαγες σε νομοθεσια, διαδικασιες ή οπως αλλιως μπορει να τα πει κανεις, ωστε να βρεθουν οι πολιτες που δεν πληρωνουν διοδια σε μια πιο δυσαρεστη θεση.

Και φυσικα επειδη ολα ξεκινησαν απο Nabu, αυτος θα ειναι ο πρωτος που θα τη πληρωσει!
Old Jan 6, 2011 | 11:54 PM
gmak_s2k's Avatar
Registered User

From: Hot Topics!!!

Μάριε το θυμάμαι το θανατηφόρο που λες με το MX5....είχε ανέβει τόσο πάνω στο πρανές που είχε χτυπήσει στην κορυφή της γέφυρας της εξόδου.....αν θυμάμαι καλά ήταν και το πρώτο θανατηφόρο που είχαμε.....και ΝΑΙ αυτά που γίνανε μετά που λες γίνανε για αυτούς τους λόγους....και μπορώ να σας πω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ τέτοιες βελτιώσεις που γίνονται ακόμα και αυτή την στιγμή που μιλάμε.....

Όσο για το κίνημα των διοδίων, καταλαβαίνω απόλυτα τους κατοίκους των γύρω περιοχών και συμφωνω μαζί τους......δεν καταλαβαίνω ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους που δυστυχώς είναι ΠΟΛΥ περισσότεροι από τους κατοίκους και με πάτημα το εν λόγω κίνημα κάνουν ότι κάνουν......

Να προτείνω κάτι ριζοσπαστικό......Ας σταματήσουν όλα τα έργα, είτε η κατασκευή είτε η συντήρηση, μέχρι να λυθούν όλα αυτά τα θέματα και μέχρι να έχει χρήματα το κράτος να δώσει σε αυτές τις εταιρείες.....ξέρω οτι αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει.....θα ήθελα όμως να γινόταν για να δω τότε τι θα λέγανε μερικοί και να δείτε πότε θα βλέπαμε ξανά δρόμο της προκοπής......τουλάχιστον έτσι θα είχαν απόλυτο δίκιο να κάνουν όλοι αυτό που κάνουν τώρα......
Old Jan 7, 2011 | 08:28 AM
Heli2000's Avatar
Registered User

From: Greece / Athens

Originally Posted by Nabu,Jan 6 2011, 04:23 PM
Ο λόγος που δεν πλήρωσα είναι ίδιος με τον λόγο που κυκλοφορούσες με μια σφεντόνα και έσπαγες όλες τις λάμπες τις γειτονιάς σου όταν ήσουνα μικρός.
Κωνσταντίνε χάνεις την ψυχραιμία σου. Μου θυμίζεις την διαφήμιση της SEAT με εκείνο τον τύπο που λέει ότι η ζώνη του τσαλακώνει το πουκάμισο.....

Συγκρίνεις την συμπεριφορά ενος ανθρώπου 25 ετών (εσένα δηλ. )με τις σκανταλιές ενός παιδιού 12 χρονών. Αδικείς τον εαυτό σου πιστεύω....

Αν το δεις και λίγο πιο ώριμα, πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις ότι ένας C.O θα πρέπει ποστάρει πιο προσεκτικά.
Old Jan 7, 2011 | 08:36 AM
Nabu's Avatar
Registered User

Καθόλου δεν χάνω την ψυχραιμία μου Γιάννη (και χρόνια πολλά κιόλας, δεν θυμόμουν το μικρό σου αλλά το είδα στις ευχές απο κάποιον άλλο) και πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως σχετίζεις την οποιαδήποτε ιδιότητα μου εδω μέσα με την ελευθερία μου να ποστάρω κάτι που έκανα ή δεν έκανα.

Αν θες να κρίνεις έχει καλώς, βλέπεις - διαβάζω την γνώμη σου, την ακούω απλά δεν την ασπάζομαι.
Απο την στιγμή που έγραψα εδώ γνωρίζω ότι θα ακούσω και καλά και κακά.

Ως εκεί όμως, τα επίθετα, οι ειρωνίες και το υφάκι δεν είναι ωραία και αυτά σε καμία περίπτωση δεν είμαι υποχρεωμένος να τα αποδέχομαι.

Νομίζω ότι εγώ σου μιλάω πολύ ευγενικά, ώριμα (σε αντίθεση με αυτο που πιστεύεις εσύ) και με καμία διάθεση για οποιαδήποτε συνέχεια επι του θέματος.

Έχεις πάρει πολύ σοβαρά μια πράξη κάποιου άλλου που δεν σε επηρεάζει κάπως και ο λόγος ακόμα μου διαφεύγει.

Τέλος, οι σκανταλιές είναι σκανταλίες για πάντα. Το μέγεθος της σκανταλιάς αλλάζει απλά καθώς μεγαλώνουμε, αλλά ποτέ δεν σταματάμε να την κάνουμε.

Φιλικά,
Κωνσταντινος.
Old Jan 7, 2011 | 12:36 PM
notoriouss2k's Avatar
Registered User

Originally Posted by gmak_s2k,Jan 6 2011, 03:30 PM
Το γεγονός οτι φεύγεις πλέον από το να μιλήσεις με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα και απαντάς "διάβασε τις κοινοτικές οδηγίες" και επιπλέον προχωράς σε προσωπική επίθεση με προσβολές, αυτό τα λέει όλα.

Γιατί χάνεις την ψυχραιμία σου;;;;

Θες να μου στείλεις ένα βιογραφικό να σε βολέψω και εσένα;;;;

Ίσως άμα έρθεις εσύ γίνουμε καλύτεροι όλοι μας με αποτέλεσμα να έχουμε ένα σωστό δρόμο αφού θεωρείς οτι δεν είναι.

Όσο για τις κοινοτικές οδηγίες που λες, αφού εγώ δεν τις έχω διαβάσει και αυτά που λέω δεν ισχύουν γιατί δεν μας δίνεις τα φώτα σου ως γνώστης, και σε εμένα και σε όποιον άλλο ενδιαφέρεται να ενημερωθεί.

Και πίστεψέ με δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ οτι κάνω λάθος αρκεί να μου αποδείξεις οτι κάνω λάθος.

Εγώ δεν είπα οτι είσαι λάθος....είπα οτι είναι λάθος τα στοιχεία και οι πληροφορίες που δίνεις.....και δεν είδα πουθενά να αντέκρουσες τα όσα σου είπα.....εκτός αν θεωρείς οτι είναι απάντηση το "Ξαναδιάβασε τις κοινοτικές οδηγίες για αυτοκινητόδρομους και τα λέμε"......αν γνωρίζεις οτι δεν είναι έτσι τα πράγματα πες το με επιχειρήματα και όχι με αόριστες κουβέντες......

Καλό είναι να σταματήσουμε εδώ την κουβέντα γιατί το πήγες πλέον σε προσωπικό επίπεδο με προσβολές και δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα.....για την ώρα βλέπεις οτι την στάση σου την αντιμετωπίζω ανάλαφρα αλλά επειδή έχω μάθει να σέβομαι τον συνομιλητή μου, σε αντίθεση με εσένα, αν συνεχίσουμε την κουβέντα με το ύφος που έχεις θα χάσω την ψυχραιμία μου......

Το μόνο σωστό που είπες είναι οτι, ο καθένας μπορεί να βγαλει τα συμπεράσματά του διαβάζοντας όσα ειπώθηκαν.....
Τις απειλές σου τις γράφω εκεί που ξέρεις και ευτυχώς δεν χρειάστηκα ποτέ βόλεμα γι αυτό μιλάω ελεύθερα απέναντι σε ανθρώπους σαν και εσένα . Όλο μιλάς για λεφτά που χρωστάει το κράτος σε κατασκευαστικές για τους δρόμους και δικαιολογείς την ληστρική στάση των διοδίων .
Old Jan 7, 2011 | 12:43 PM
notoriouss2k's Avatar
Registered User

"Και αν βαριέσαι να τα διαβάσεις θα το ξαναπώ......μπεις δεν μπεις στην Αττική Οδό, πληρώσεις δεν πληρώσεις στα παλιά μου υποδήματα.....την δικιά μου δουλειά δεν την επηρέαζεις, τον μισθό μου δεν τον αλλάζεις......να μην σου πω οτι και καλό μου κάνεις.....όσο λιγότερο εισπράτει η Αττική Οδός τόσο μεγαλώνει ο χρόνος παράδοσης και τόσο πιο κοντά στην σύνταξη είμαι....."

Αυτή η νοοτροπία του βολέματος κατέστρεψε την χώρα . Έτσι όλοι θέλανε να μπούν στο δημόσιο ή ανάλογες εταιρείες για να πάρουν μία σύνταξη ξεκούραστα.
Όλη η γενιάς που μεγάλωνε τα παιδιά της με τη σκέψη του δημοσίου και οτι νά ναι πρέπει να είναι υπόλογη αυτήν την στιγμή για όλα αυτά .
Όταν σας πιέζουμε λίγο μας απειλέιται και όλας . Όσο για τις απειλές σου
Any place any time ....
Old Jan 7, 2011 | 12:49 PM
Nabu's Avatar
Registered User

Θα ήθελα να ενημερώσω απλά ότι αυτό το τόπικ και τα πόστ του θα συνεχίσουν να υπάρχουν εδώ όσον αυτό δεν είναι προσβλητικό για κανέναν προσωπικά αλλά και για την κοινότητα μας γενικότερα.

Αν ψάχνετε για αρένα μπορείτε να δώσετε ραντεβού στην πλατεία Κεφαλαρίου στις 8, με τις παρέες σας.

Εδώ όμως (και τώρα χρησιμοποιώ την ιδιότητα μου ως C.O.) τα πράγματα θα ήθελα να είναι απλά, ευχάριστα, σεβαστά για όλους και ως προς όλους.

Φιλικά πάντα,
Κωνσταντίνος.
Old Jan 7, 2011 | 12:53 PM
notoriouss2k's Avatar
Registered User

Θα προτιμούσα αυτό το post να το έβλεπα νωρίτερα αλλά δεν μπορώ να απαντήσω . Όσον αφορά το προσβλητικό για την κοινότητα δεν πιστεύω να προσβάλουν κανέναν οι απόψεις μου . Ούτε απείλησα κανέναν γι αυτό λοιπόν θα πρέπει να ξεχωρίζεις τον μαχητικό λόγο από τον απειλητικό και προσβλητικό....

φιλικά Notorious,

ΥΓ. Ποτέ δεν χρειάστηκα παρέες ...

All times are GMT -8. The time now is 07:43 PM.