Και εις αλλα με υγεια.......
Πριν καμια βδομαδα και ενω κατεβαινα την βουλιαγνενης ,σε ενα ανοιγμα απο φαναρι που εκανα γεμιζοντας και 3τη, στην αλλαγη 4της περιπου με 6.000 στροφες ακουω ενα δυνατο μεταλικο θορυβο και εκει το μοτερ παρεδωσε πνευμα.Περιττο να σας πω οτι ειμαι καταστεναχωρημενος.Απο οτι εχω δει μεχρι τωρα,γιατι ακομα το αυτοκινητο δεν εχει παει συνεργειο,υπαρχει μια τρυπα στο μπλοκ δεξια μαλλον απο σπασιμο μπιελας.Το αυτοκινητο θα παει στο συνεργειο μονο για να λυθει,γιατι δεν παιζει μια αυτη την στιγμη για να το φτιαξω, για να δουμε τι εχει γινει και αν μπορει να επιστευαστει σε λογικα πλαισια το ιδιο το μοτερ η παω για κανενα καλο μεταχειρισμενο.Το αυτοκινητο θα μεινει κανενα πενταμηνο περιπου ετσι μεχρι το καλοκαιρι για λογους οικονομικους.Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι επειδη εχω καποιον πολυ γνωστο μου στην Αμερικη και μπορει να μου στειλει οτι θελω απο oem ανταλακτικα αλλα και aftermarket αν κανουνε και στο δικο μου μοτερ?Γιατι αυτο? Διαβασα καπου στο Αμερικανικο φορουμ οτι στην Αμερικη τα μοτερ τους εχουν κωδικο f20c1 και στην Ευρωπη f20c2 (οπως και το δικο μου) και οτι τα μοτερ εχουν καποιες διαφορες μεταξυ τους.Αλλα δεν ξερω αν τα ανταλακτικα κανουν και για το δικο μας μοτερ.Εστειλα μηνυμα και στην hondapartscheap αλλα δεν γνωριζουν.Ξερει κανει κατι πανω σε αυτο το θεμα?
Σε ευχαριστω orienta απλως σκεφτομουν οτι αν μου παει να φτιαξω το δικο μου κανενα 1.500 θα το κανω γιατι ξερω τι θα ειναι.Τωρα απο μεταχειρισμενα δεν ξερεις τι θα σου βγει.Παντος αναλογα τι θα μου πει ο μηχανικος θα πραξω.
το μοτερ αυτο δεν φτιαχνεται γιατι θελει μπλοκ...για να σπασει μπιελα σε τετοιο μοτερ η λαδια δεν ειχε, η δουλευε με κακης ποιοτητας λαδια και δεν εκανε συχνες αλλαγες, η ειχε 200.000 και πανω πραγματικα χλμ και δεν αλλαξε μεταλλα...αλλιως δεν σπαει με τιποτα. και επειδη στην ιδια ''καλη'' κατασταση θα ειναι και το κεφαλαρι αν δεν εχει παθει και αυτο ζημια καλυτερα παρε ενα αλλο μοτερ μεταχειρισμενο.
Οπως τα λεει ο Kosdali ειναι τα πραγματα.Μην προσπαθησεις αδικα.Βρες ενα μοτερ και βαλτο απανω.Και καλου κακου μολις το παρεις αλλαξε του και τα μεταλλα γιατι δυστυχως δεν μπορεις να γνωριζεις σε καποιο μοτερ μεταχειρισμενο ποσα χλμ. εχει κανει.Λογικα εσπασες στον 1ο κυλινδρο.Το μεταλλο ηταν χαλια,τζογαρισε λιγο η μπιελα στις πολλες στροφες και κοπηκε.Εκει την ακουνε οι f20 οταν εχουν πολλα χλμ. και δεν αλλαζεις τα μεταλλα.Και μην βλεπεις τι λεει το κοντερ,εσυ μπορει να βλεπεις 120000 χλμ και το μοτερ να εχει πραγματικα 200000χλμ.Και ιδιαιτερα αμα ειναι απο Γερμανια,κλαφ'τα.Τα εφερναν ολα τα AP1 με και καλα 50-60000χλμ και κυκλοφορουσαν ηδη 5-6 χρονια στη Γερμανια.Δηλαδη υπολογιζε τα διπλα.Τελος παντων,τωρα το κακο εγινε.Απλα θα χαλασεις χρημα,χρονο και ψυχολογια αν πας να το ξαναστησεις με new parts,με αμφιβολο αποτελεσμα.Καλο κουραγιο.
το μοτερ αυτο δεν φτιαχνεται γιατι θελει μπλοκ...για να σπασει μπιελα σε τετοιο μοτερ η λαδια δεν ειχε, η δουλευε με κακης ποιοτητας λαδια και δεν εκανε συχνες αλλαγες, η ειχε 200.000 και πανω πραγματικα χλμ και δεν αλλαξε μεταλλα...αλλιως δεν σπαει με τιποτα. και επειδη στην ιδια ''καλη'' κατασταση θα ειναι και το κεφαλαρι αν δεν εχει παθει και αυτο ζημια καλυτερα παρε ενα αλλο μοτερ μεταχειρισμενο.
Κρίμα φιλε για το μοτέρ...Πάντως επειδή είδα τα παιδιά πολύ απόλυτα για τα λάδια και τα 200000 χιλιόμετρα θα σας πω ότι μου έσπασε μοτέρ με 14000 που τα 4000 ήταν στρώσιμο,που δεν έκαιγε φυσικά ΣΤΑΓΟΝΑ λάδι,δεν είχε κάνει ΠΟΤΕ "υπερστροφια" και τα λαδάκια του ήταν τα 8100 με 4000 km.Το έχω πάρει καινούργιο και το προσέχω πιο πολύ και από εμενα.Αυτά......
Είπα και εγώ τον πόνο μου.
Trending Topics
Να πω και εγώ ότι ο γρύλος για να σηκώσεις το αμάξι είναι ότι χειρότερο εργονομικά μπορούσε να εφευρει η χόντα. Μου βγήκε η παναγία χτες που έπαθα λάστιχο.
Επί του θέματος, μεγάλη ατυχία, αλλά όλα γίνονται για καλό. Κάντο 2.2 τώρα
Επί του θέματος, μεγάλη ατυχία, αλλά όλα γίνονται για καλό. Κάντο 2.2 τώρα
Κρίμα φιλε για το μοτέρ...Πάντως επειδή είδα τα παιδιά πολύ απόλυτα για τα λάδια και τα 200000 χιλιόμετρα θα σας πω ότι μου έσπασε μοτέρ με 14000 που τα 4000 ήταν στρώσιμο,που δεν έκαιγε φυσικά ΣΤΑΓΟΝΑ λάδι,δεν είχε κάνει ΠΟΤΕ "υπερστροφια" και τα λαδάκια του ήταν τα 8100 με 4000 km.Το έχω πάρει καινούργιο και το προσέχω πιο πολύ και από εμενα.Αυτά......