Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

Πληροφοριες - Βοηθεια για αγορα νεου S2000

Thread Tools

Old Sep 8, 2011 | 01:56 AM
AlienHack's Avatar
Registered User

Default Πληροφοριες - Βοηθεια για αγορα νεου S2000

Καλημερα τρελαμενοι Ιαπωνεζακιδες!

πρωτο μου ποστ στα φορουμ αυτα. Ειμαι της Γαλλικής σχολης (εχω ενα peugeot 206cc) αλλα το παθος μου ειναι τα vtech Και ιδιως αυτα με τον καλυτερο ατμοσφαιρικο κινητηρα, τα S2000... ;-) Γιαυτο και αποφασησα να αγορασω ενα.
ΕΙμαι απο Θεσσαλονικη και χαζευω τα φτηνα S2000 του 01' στο car.gr
ΑΥτο που θελω να ρωτησω ειναι τι να προσεξω κατα τον ελεγχο, καθοτι καθε αμαξι εχει τα δικα του προβληματα και ευαισθητα σημεια. Αν μου λεγατε να αγορασετε 206 σας σας ελεγα ακριβος τι να προσεξετε αλλα απο S2000 δεν εχω ιδεα που ποναει..

απο αμαξια γενικοτερα μηχανολογικα και ηλεκτρικα ξερω αρκετα πραγματακια, καθοτι και τον πεζουλα μου τον εχω ταραξει στις βελτιώσεις μηχανικες (εκεντρα μπεκ εισαγωγες εξαγωγες κτλ) αλλα και κοσμιτικες.
Το S2000 καθοτι ειναι δυνατο απο μονο του (100 αλογα πανω απο το τωρινο μου) δεν εχω στο προγραμμα να το βελτιώσω.

Οσο για την επιλογη μου σε φτηνα S2000 του 01΄, ναι ξερω οτι ειναι 10 χρονων αμαξια αλλα οικονομικα δεν μπορω να παιξω σε μοντελα του 04'-5 και νεοτερα.. και επισης επειδη και το 206 μου ειναι 10 χρονων ΑΛΛΑ το φροντιζω σαν τα ματια μου ξερω οτι ενα καλοσυντηρημενο αμαξι ακομα και 10 χρονων μπορει να ειναι σε αριστη κατασταση, ειδικα ενα S2000 με την ποιότητα κατασκευης που εχει (τα γαλλικα πχ ειναι για τον *** απο θεμα ποιοτητας υλικων , παρολα αυτα και 10 χρονων μπορεις να το εχεις σαν καινουριο)

Οποτε παμε στην ουσια του ποστ μου. Για ελεγχο που? σε καποιον μηχανικό? ειχα την ιδέα οταν βρω καποιο s2 που να μου αρεσει και να ειμαι κοντα στην αγορα, πριν το παρω να το παω για μια δυναμομετρηση, για να δω που βρικσεται ο κινητηρας. σε τι κατασταση. αν ειναι μαμα το αμαξι και στο δυναμομετρο απο 242 μου βγαλει 215 ε τοτε θα μεινω μακρυα. Αν βνγαλει 135και πανω ειναι τζαμι (με ενα σερβις , φιλτρα λαδια κτλ θα ανεβει κιαλο). Τι λετε γιαυτην την ιδέα?

επειδη οι περισσοτεροι ειστε Αθηναιοι, οπως και τα περισσοτερα S2000 που βρισκω στο car, μηπως καποια απο αυτα τα εχουν μελη σας? ή μηπως τα ξερετε? να μην παρω γουρουνι στο σακι οσο γινεται αυτο.. :-)

Τελος να πω οτι εχω οδηγησει για κανα 15λεπτο ενα s2000 φιλου εδω στην Θεσσαλονικη και αυτη ηταν η μονη μου επαφη με αυτο το αμαξι απο θεση οδηγου-συνοδηγου. Θα παρακαλουσα παρα πολυ αν υπαρχει κανενα μελος σας απο εδω πανω, αν εχει την καλοσυνη να τον κερασω μια μερα ενα καφε και να με κανει μια βολτα (εγω ως συνοδηγος εννοειται) για να "νοιωσω" το αμαξι , και δεν εννοω μονο την δυναμη κτλ εννοω να δω αν θα με βολεψει, εχω 1-2 αποριες πχ που με καινε (πχ η κουκουλα ποσο θορυβο κανει σε υψηλες ταχυτητες καθοτι εχω μαθει μεν σε καμπριο αλλα με μεταλικη οροφη)

ΧΙλια συγνωμη για το μακροσκελες ποστ και ελπιζω να μην σας κουρασα..
Ευχαριστώ
Reply
Old Sep 8, 2011 | 02:30 AM
Amaretos's Avatar
Registered User

From: Peiraeus

Εχουμε αρκετα παιδια απο το forum που πουλάνε τα δικα τους πχ σε 01 που ψαχνεις

https://www.s2ki.com/s2000/topic/893...a-s2000-ninja/
Reply
Old Sep 8, 2011 | 03:17 AM
AlienHack's Avatar
Registered User

ναι εχετε απλος στην τιμη που ψαχνω (μαξ 10.000 ) δεν εχει...
ξερω οτι αυτα που βλεπω στο car με 8-9-10 χιλιαρικα εχουν πολυ υποπτες τιμές αλλα απο την αλλη δν μπορω να αποκλεισω την περιπτωση να εχει καποιος πραγματικο οικονομικο προβλημα και να πρεπει να το σπρωξει αμεσα οποτε και το σκοτωνει. Με την κολοκρηση και την κολοκατασταση που επικρατει εξω το βλεπω αυτο παντου..
και σε μας (psclub) εχουμε αμαξια που κανονικα κοστολογουντε με τα εξτρα και την συντηρηση που εχουν γυρο στα 5-6 χιλιαρικα αλλα εχω δει να τα δινουν και με 2500 .... αναγκη...

ΥΓ. για το συγκεκριμενο που εδωσες στο λινκ το οτι εχει πρωτη αδεια μεταγενεστερη της κανονικης του χρονολογιας λειτουργει εναντιων για λογους τεκμηριων και εκτακτης εισφορας...
Reply
Old Sep 8, 2011 | 03:17 AM
blondie_s2k's Avatar
Registered User

From: Wonderland

Κανένα μαμά s2000 δε θα σου βγάλει 242hp...

Παρόλα αυτά καλώς ήρθες και καλή τύχη στην αναζήτηση σου. Οπως σου είπε κι ο amaretos απο πάνω ρίξε μια ματιά στις αγγελίες του φόρουμ και θα δεις ποιές είναι δικών μας παιδιών.
Reply
Old Sep 8, 2011 | 03:20 AM
AlienHack's Avatar
Registered User

γιαυτο και ειπα οτι αφηνω και ενα περιθώριο 10 αλογων... δεν ειμαι παραλογος ξερω πως φθηνουν τα μοτερ, στα 240 αλογα και 10 αλογα δικαιολογουντε λογο φθωρων, λογο κακης καταστασης περιφερειακων, ισως και 15 αλογα .... αλλα 20-30 αλογα μειων δεν δικαιολογουντε ουτρε με σφερες.. :-)
Reply
Old Sep 8, 2011 | 04:10 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Καλως ηρθες στη παρεα και καλη αναζητηση για να βρεις το S2000 που θελεις. Σχετικα με το τι πρεπει να προσεξεις στο S2000 και στα θεματα συντηρησης και πιθανων προβληματων, μπορεις να διαβασεις αυτο το τοπικ για αρχη.

Οσο για ελεγχο αυτοκινητου απο μηχανικο εγω εμπιστευομαι τα παιδια απο το B16a Workshop. Επισης η Honda Μαστορας στο Ελληνικο εχει ασχοληθει πολυ με επισκευες αμαξωματος και βαφη S2000. Οπως και να το κανουμε δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να μη δεις εκει ενα S2000 υπο επισκευη λογω ατυχηματος, οποτε για αυτο το λογο πιστευω οτι εχει και την εμπειρια να εντοπισει αν ενα S2000 εχει σοβαρη ζημια ή οχι απο προηγουμενο ατυχημα. Βεβαια, στη περιπτωση σου δεν σε εξυπηρετει λογω αποστασης μιας και εισαι απο Θεσσαλονικη. Ισως τα μελη της Θεσσαλονικης σε βοηθησουν σε αυτο το κομματι με τη σειρα τους σε επομενα ποστ τους.

Να προσθεσω οτι προτεινω ο μηχανικος που θα πραγματοποιησει τον ελεγχο να κανει και μια μετρηση συμπιεσης του κινητηρα σε περιπτωση που καταληξεις σε καποιο S2000 που σ'αρεσει για να παρεις μια εικονα τουλαχιστον στο θεμα κινητηρα. Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι ο κινητηρας ειναι αψογος, ποτε δεν ξερεις αν θα εχει αλλου προβληματα που πιθανον να παρουσιαστουν στο μελλον, συχνα λογω ελλειψης συντηρησης ή μη ελεγχου σταθμης λιπαντικων.

Τελος, χωρις να θελω να σε απογοητευσω και να σου στερησω τη χαρα αναζητησης ενος νεου αυτοκινητου, προσωπικη μου αποψη παντα, θα απεφευγα την αγορα ενος S2000 με τιμη κατω απο 10.000 Euro καθως πιστευω οτι αυτα τα αυτοκινητα θα εχουν προβληματα ειτε λογω κακης συντηρησης, ειτε λογω ατυχηματος με οτι αυτο συνεπαγεται στη καταπονηση του αμαξωματος και συγκεκριμενα του πλαισιου του. Σε αυτη τη τιμη αποκτησης που αναφερεις, να υπολογισεις και τουλαχιστον αλλα 3.000 Euro που θα δωσεις για να εισαι σιγουρος οτι το νεο σου αμαξι ειναι σε καλη κατασταση. Φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις και μπορει να σταθεις τυχερος και να πεσεις σε μια καλη ευκαιρια αλλα και παλι επιφυλασσομαι.
Reply
Old Sep 8, 2011 | 05:02 AM
nikthegrek's Avatar
Registered User

From: thessaloniki

φιλε μου μιας και εισαι απο θεσνικη ελα την δευτερα στη συναντηση
καιθα σου πουμε οτι θελεις να μαθεις,,αν θελεις στειλε μου σε pm
το τηλ σου να σε παρω για πιο σιγουρα,,see you,,
Reply
Old Sep 8, 2011 | 05:39 AM
actinf's Avatar
Registered User

From: Moscow

https://www.s2ki.com/s2000/topic/686...#entry15841955

Και αυτά είναι καλά νούμερα για AP1.
Reply
Old Sep 8, 2011 | 02:03 PM
AlienHack's Avatar
Registered User

Originally Posted by actinf
https://www.s2ki.com/s2000/topic/686...#entry15841955

Και αυτά είναι καλά νούμερα για AP1.

213? τοσο χαμηλα με 52.000χλμ? και του λενε και απο κατω μπραβο καλα νουμερα κτλ? μηπως ειναι τροχο τα 213?
Reply
Old Sep 8, 2011 | 02:05 PM
AlienHack's Avatar
Registered User

Originally Posted by nikthegrek
φιλε μου μιας και εισαι απο θεσνικη ελα την δευτερα στη συναντηση
καιθα σου πουμε οτι θελεις να μαθεις,,αν θελεις στειλε μου σε pm
το τηλ σου να σε παρω για πιο σιγουρα,,see you,,

κανετε συναντησεις Θεσσαλονικη??? που? ποτε? (δευτερες μονο?)
σιγουρα θα ερθω...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 06:55 AM.