Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Thread Tools

Old Nov 9, 2009 | 08:38 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Originally Posted by gzob,Nov 9 2009, 07:34 PM
Όπως επίσης και τι δεν έκανε 10/10 η GearTech ή/και ο Σαρακάκης που τόσο εύκολα γράφεις και δε μπήκες καν στον κόπο να δικαιολογήσεις...
Reply
Old Nov 9, 2009 | 06:05 PM
palioxaraktiras's Avatar
Registered User

λοιπον,στο για το Σαρακακη τα εχουμε πει πολλες φορες για οποιον διαβαζει τα ποστ αλλα ηδη τα ξερετε και πιστευω η ερωτηση ηταν για ευνοητους λογους...τωρα για την geartech,εγω απλα θα κρινω απο τη θεση του οδηγου που το αποτελεσμα στο στησιμο της αναρτησης δεν εχει καμια σχεση...επιτελους μπορω να πω οτι το s ΜΟΥ στριβει...δε θα μπω σε λεπτομεριες για υψη,προφρτισεις κλπ,αλλα θα αναφερω οτι καποιος απο το club που ειδε το αμαξι μου απο κοντα γελουσε με το πως ηταν στημενο(οχι ο ηλιας προς αποφυγην παρεξηγησεων,αυτος απλα μου ειπε οτι υπαρχει και αλλο ενα συνεργειο πιο κοντα μου...)...χωρις να ξερει τι αναρτηση φοραει η που ειναι στημενο...επισης,εκει που δεν παιρνει 10/10 η geartech απο μενα ειναι στην εξυπηρετηση,που ειχαμε πει για βολτες με το μηχανικο μας,δοκιμες για να φερουμε την αναρτηση στα μετρα μου και εσεις απλα μολις τελειωσατε μου δωσατε τα κλειδακια και με χαιρετησατε πολυ ευγενικα...εκει που θυμωσα ομως,ηταν οταν ηρθα την επομενη μερα για να σας πω οτι το αμαξι κοπαναει και ειναι ανυποφορο,μηπως κατι πρεπει να αλλαξουμε εσεις απο τουβλο το κανατε χειροτερο απο το c5 του παππου μου,και παλι χωρις να το κανουμε δοκιμη μου ειπατε οτι λογικα ειναι οκ...πολυ ειρωνικο,και προχειρο "ξεπεταγμα"...μαλλον δεν εκτιμησατε ουτε την ευθητητα μου να σας πω οτι ημουν ανιδεος τοτε καθως ειχα το s λιγους μηνες ουτε τα χρηματα που εδωσα,και κρινατε οτι αφου δεν ημουν απαιτητικος στο συνεργειο και να το παιζω γνωστης σαν κατι αλλα παιδια που ηταν εκει και μεχρι και γω γελουσα μαζι τους,πως δεν θα ημουν απαιτητικος(οσο μπορω και γω)στο δρομο...κανατε λαθος,αν ηθελα αμαξι για καφετερια θα επερνα slk με τα ιδια λεφτακια οπως και ολοι εδω...γιωργο δεν με ενδιαφερι τι γνωμη θα σχηματησουν τα παιδια,η το πως θα διαλεξεις να απαντησεις εδω για επαγγελματικους λογους,που θα το καταλαβω,αλλα ελπιζω να θυμασαι την ολη δουλεια που εγινε στο αμαξι μου,και να καταλαβεις την αντιδραση μου...ετσι για το feedback...για να γινεις καλυτερος...συγγνωμη για την ηλεκτρισμενη ατμοσφαιρα,αλλα δεν μου αρεσει να με αντιμετοπιζουν σα βλακα,ουτε να γελανε ειρωνικα πισω απο την πλατη μου...στην κυριολεξια...φιλικα ολα αυτα παντα ετσι...και κατι αλλο,το forum ειναι χωρος ανταλλαγης πληροφοριων και επαφης τον κατοχων του συγκεκριμενου αυτοκινητου με σκοπο να γινεται ποιο ευκολη και σωστη η συμβιωση με αυτο το ιδιαιτερο αυτοκινητο,δεν ειναι χωρος διαφημισης για να λεμε μονο τα θετικα...γιωργο αν διαφωνεις με κατι θα χαρω να σε βοηθησω να θημηθεις...απλα για να μην παρεξηγηθω,δε σου μιλαω σα γιωργος προς γιωργο,σου μιλαω σαν πελατης που δεν εξυπηρετηθηκε σωστα και δε με ενδιαφερει εαν εισαι sponsor ι οχι εδω...οταν πληρωνεις κατι,απαιτεις και αυτα που ειχεις συμφωνησει και οχι οτι κρινει στην πορεις ο πωλητης οτι πρεπει να
Reply
Old Nov 9, 2009 | 06:14 PM
palioxaraktiras's Avatar
Registered User

εισπραξεις...αυτα απο εμενα...τωρα για να τεκμυρηωσω τα περι φιλικοτητας και εξυπηρετησης στο B16 ενδικτικα θα αναφερω οτι:
για 1.αποστατες διαφορικου spoon
2.αλλαγη μπουζι(ανταλλακτικα και εργασια)
3.αλλαγη σινεμπλοκ(ειχα φερει τα mugen το front compliance set)
4.να γινουν τραμπα οι κουπες του διαφορικου
5.στησιμο παλι απο την αρχη
6.ευθηγραμμιση
7.αλλαγη υγρων συμπλεκτη(ανουσιο αλλα εγινε)
πληρωσα 350 ευρω...και η διαφορα ηταν ποοολυ μεγαλη!καλημερα
Reply
Old Nov 9, 2009 | 10:11 PM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Εγώ έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

-Κανένας ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορει να διακρινει το στησιμο "με το μάτι", αλλιως τα αυτοκινητα θα τα στηναμε με το ματι.

-Το S στριβει και στριβει και πολύ καλα ΚΑΙ με την εργοστασιακή αναρτηση.

-Οποιος βάλει ρυθμιζόμενη αναρτηση καλο θα είναι να έχει και το μεράκι να ασχοληθεί με αυτη εως ένα βαθμο. Το οτι τη μια ήταν σκληρο και μετα έγινε πολυ μαλακο εμενα μου φαίνεται φυσιολογικό.

Τέλος καλό είναι να γίνονται παράπονα και παρατηρήσεις για να γίνονται πιο υψηλά τα standards και σωστές οι τιμές.
Reply
Old Nov 10, 2009 | 12:30 AM
PanosS's Avatar
Registered User

Originally Posted by palioxaraktiras,Nov 9 2009, 07:05 PM
οτι καποιος απο το club που ειδε το αμαξι μου απο κοντα γελουσε με το πως ηταν στημενο

Ποιός άλλος...???

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δε "γελούσα" με το στήσιμο αλλά με το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ήταν πιο "χαμηλωμένο" πίσω, σαν να είχε κάτσει και το ανέφερα, όπως επίσης και του είπα και για το πού μπορεί να πάει να ψαχτεί... (και μάλιστα για το set up όχι σε εμάς...)...
Αμέσως να με φάει ο Τασεας
Reply
Old Nov 10, 2009 | 12:56 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

συμφωνω με τον Τασεα και θελω να προσθεσω οτι ειδικα για το σεταπ της αναρτησης-ευθυγραμμισης δεν υπαρχει απολυτος κανονας και εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο τον τροπο οδηγησης και την χρηση του καθενος.
πχ και εγω μετα απο τουλαχιστο 20 ευθυγραμισεις και αρκετες επισκεψεις στην πιστα επιλεγω να ειναι πιο χαμηλο πισω γιατι βολευει σε μενα ετσι.
η geartech προφανως εχει κανει παρομοια στησιματα και σε αλλα ς με βαση την εμπειρια της αλλα και τα γουστα των πελατων και εκρινε οτι ετσι πρεπει να γινει φυσικα με ανοιχτο το ενδεχομενο διορθωσης στα μετρα του καθε πελατη.
αν υπηρχε αρνηση για οποιαδηποτε διορθωση-αλλαγη τοτε ναι υπαρχει προβλημα
δεν εχω παει ποτε στην geartech απλα λεω την γνωμη μου.αυτα

Reply
Old Nov 10, 2009 | 02:08 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by palioxaraktiras,Nov 10 2009, 03:14 AM
αυτα απο εμενα
τελικά είσαι πολύ παλιό χαρακτήρας…….

Ρε φίλε άλλο στήσιμο θα αρέσει σε εμένα , άλλο στον Μιχάλη και άλλο σε εσένα
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά στράβωσες μαζί τους γιατί το setup που σου κάνανε δεν σου άρεσε ?

Όταν κανονίζατε δοκιμές που τελικά δεν κάνατε ……….. που θα τις κάνατε , από περιέργεια ?

Πως κατάλαβες ότι το αμάξι στρίβει τώρα καλύτερα ?

Μάλλον αυτό που εννοείς είναι πως η αίσθηση που σου αφήνει τώρα είναι ποιο πολύ στα γούστα σου

Το c5 του παππού φοράει τίποτα πραγματάκια επάνω η είναι μαμά ?
Έτσι για να κάνουμε και λίγο χαβαλέ
Reply
Old Nov 10, 2009 | 02:28 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

@palioxaraktiras

Επετρεψε μου να πω, οτι τα κριτηρια σου δεν ειναι και τα πιο σωστα, καθως αναφερεσαι σε θεμα αναρτησης και στησιματος αυτοκινητου οπου θελει πολυ ψαξιμο για να βρεις αυτο που πραγματικα θελεις. Εγω για παραδειγμα μπορει να μπω στο δικο σου αυτοκινητο και να μη μ'αρεσει καθολου το στησιμο του επειδη θελω να ειναι πιο αποτομη η συμπεριφορα του. Καποιος αλλος μπορει να μπει και να πει οτι το αμαξι δεν μπορει να το οδηγησει ετσι επειδη δεν ειναι προβλεψιμο.

Τα παραπανω τα φερνω απλα ως παραδειγμα.
Reply
Old Nov 10, 2009 | 07:22 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Εγώ θέλω μια διευκρίνηση. Ρalioxaraktira αναφέρεσαι στην GearTech ή στον Σιδερατο?

Πάντως ο Σιδερατος όντως έχει την ‘’οδηγία’’ της Mugen για ελαφρά χαμηλότερο πίσω μέρος. Οδηγία η οποία απ όσο γνωρίζω αναφέρεται σε ΑΡ1 και κάνει το αμάξι αρκετά πιο υποστροφικο χωρίς βέβαια αυτό να είναι δεδομένο καθ ότι υπάρχουν τόσες άλλες ρυθμίσεις που μπορούν να επηρεάσουν την συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Επίσης palioxaraktira στην Β16Α2 το κάνατε βόλτα το αμάξι ή απλά έφεραν την συμπεριφορά του πιο κοντά στα γούστα σου κατά το δοκούν?
Δηλαδή μπορεί απλά να μιλάμε για δυο διαφορετικές ‘’φιλοσοφίες’’ στησίματος από τις οποίες εσύ απλά προτίμησες την δεύτερη. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ‘’δημιουργοί’’ της πρώτης είναι κακοί επαγγελματίες. Επίσης όπως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σωστά παρατήρησε ο Yiannakos αν δεν το τεστάρεις το αμάξι σε συγκεκριμένη διαδρομή που θα ‘’εμφανίσει’’ πράγματα ποιος ο λόγος της βόλτας. Από όσο γνωρίζω κοντά στη Σπ. Πατση δεν υπάρχει κάποια διαδρομή που να προσφέρεται για δοκιμές στον τομέα του στησίματος.

Ίσως πρόκειται για μια απλή παρεξήγηση. Σου έδωσαν/εφτιαξαν κάτι που δεν σου άρεσε/δεν ήταν του γούστου σου, πήγες κάπου αλλού και στο πετυχαν.

Η aftermarket ανάρτηση όπως είπε και ο Taseas θέλει, ειδικά στο S2000, απίστευτο ψάξιμο.

Μην έχεις στο μυαλό σου ότι θα πας κάπου , όπου και είναι αυτό, και ότι από την εμπειρία τους και μόνο θα διαβάσουν το μυαλό σου και θα δώσουν στο αυτοκίνητο σου το τέλειο στήσιμο γιατί αυτό δεν υπάρχει. Το στήσιμο ενός αυτοκινήτου είναι από τα πιο υποκειμενικά θέματα.

Φιλικά πάντα και στη διαθεση σου για οποιαδηποτε συζητηση περι στησιματος
Reply
Old Nov 10, 2009 | 07:26 AM
palioxaraktiras's Avatar
Registered User

πανο καλα εισαι?να αναφερω οτι δεν εννοουσα εσενα πιο πανω...δευτερον δεν διαφωνω οτι οι προτιμησεις ποικιλλουν αναλογα με τον οδηγο,αλλα πρεπει να υπαρχουν και αντικειμενικα κριτηρια για ενα σωστο στησιμο,αφου διευκρινησα και στις δυο περιπτωσεις την προτιμηση μου...αλλιως να τα φερνετε σε μενα να βγαζω και κανα φραγκο παραπανω...τη διαφορα την καταλαβα κανοντας την ιδια διαδρομη πριν και μετα το στησιμο και η διαφορα ηταν απιστευτη,παρολο που τα λαστιχα δεν ειχαν πατησει στις καινουργιες γωνιες...πριν το αμαξι σου εδινε την αισθηση οτι δεν κραταει καθολου και ηταν πολυ δυστροπο...δεν μπορω να καταλαβω που ειναι η δυσκολια να καταλαβετε αυτο που λεω?μηπως κατι δεν εξηγω καλα?
Reply

All times are GMT -8. The time now is 08:34 AM.