Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

Ταχυδρομείο (USPS & EMS)

Thread Tools

Old Aug 27, 2010 | 04:46 AM
george.alex's Avatar
Registered User

From: odos xwrafia arithmos agkathia

μολις ηρθε το η μειλ της κοπελιας. (της ειπα νεαρη ακουγεσαι δεν επρεπε να πω κυρια αλλα δεσποινις. ναι! μου λεει με γελακια σαν να τις καθαριζανε αυγουλακια, δεσποινις ετων...και δε συνεχισε κλεινει η παρενθεση )

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΑ 0.00
ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 17.00
Δ.Ε.Τ.Ε. 2.00
Δ.Ε.Χ.Ε. 0.00
Ε.Ε.Π.Α. 0.00
ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0.00
ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15.00
ΑΜΟΙΒΗ 82.41
ΜΕΤΑΦΟΡΑ 0.00
ΣΥΝΟΛΟ 116.41

απ αυτα μου λεει μπορεις να γλυτωσεις 50 εβρο της αμοιβης γιατι τα αλλα 32.41 τα εχουμε πληρωσει εμεις για κατι @ρχιδιες που εχουν εφευρει αυτοι που εμπιστευτηκαμε το οικονομικων για να μας τα παιρνουνε-κλεβουνε.

υπαρχουνε και εξοδα αποθηκης μετα το περας 3 ημερων της αφιξης αλλα μου λεει αυτο ξεχνα το θα το κανονισουμε.

οποτε εχουμε και λεμε 116-50=66.
αν σκεφτω ποσο εκανε στο ελλαδα μου φαινεται οτι τελικα η διαφορα ειναι σκατοαχρηστη για την ολη ταλαιπωρια=αγχος,η-μειλ,σερτς φορουμ τελωνιακα,αγχος,η-μειλ,τηλεφωνα δε πιανανε,αγχος,τηλεφωνα μιλαγανε,η-μειλ,τηλεφωνα κερατιατικα 10',μεταροπεας συναλλαγματος,αγχος.

δε θα δωσω τα λεφτα στον τελωνη θα βαλω βερζινα νερουλη 90αρα και θα παω να το παρω μονος μου.

ας βαλει μονο ο παναγαθος το χερι του να ταιριαζει η φωνη με την παρουσια.

και να κανονισουμε το βραδακι να παμε να τις δειξω ποσους εκτελωνισμους μπορω να της κανω στη σειρα αν με βοηθησει αυτη να μου κανει τον ενα! :exitright:
Reply
Old Oct 6, 2010 | 02:19 AM
Colin mc rae's Avatar

Ενδιαφερομαι να παρω ενα hardtop mugen style απο ενα group buy που εχουν οι αμερικανοι.

Εχω γνωστο στην αμερικη ο οποιος μπορει να ψαξει να μου βρει μεταφορικη για ελλαδα γιατι αυτος που το πουλαει μου ζηταει 980 δολαρια για να μου το στειλει με ups.

Το αν θα γινει η αγορα του εξαρταται απο την τιμη των μεταφορικων που θα μου πει ο συγγενεις μου.

Τελωνειο ξερω σιγουρα πως θα περασει το δεμα δεν το γλυτωνω το θεμα ειναι να γλυτωσω μεταφορικα και ρωτω....
Αν μου το στειλει ο συγγενεις μου απο εκει με ποιο τροπο μπορω να γλυτωσω καποια απο τα μεταφορικα εξοδα?Σαν δωρο ασφαλισμενο επειδη ειναι μεγαλο να μην χαθει?
Να εχει μειωμενη αξια δηλωθεν εκει και οταν ερθει εδω να το κοστολογησουν βασει μεγεθους και κιλων?

Το ολο δεμα ειναι 36 κιλα περιπου μαζι με βασεις και τζαμι και λαστιχα γυρω γυρω γενικα κομπλε!

Θελω λιγο την βοηθεια σας σε οποιον γνωριζει κατι τις!!!
Reply
Old Oct 6, 2010 | 03:59 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Χωρίς να ξέρω ειδικά, ο κανόνας είναι ότι όσο λιγότερο το δηλωθέν ποσό τόσο λιγότερο το τενωλειακό έξοδο (φόρος) που θα πληρώσεις.

Δεν γνωρίζω αν αυτοί μπορούν (δικαιούνται) να χρεώσουν φόρο με βάση μέγεθος πακέτο. Ίσως να το κάνουν σε περιπτώσεις που η τιμή είναι εξευτελιστικά μικρή και η άλλη μέθοδος τους αποφέρει περισσότερα κέρδη.

Δεδομένου ότι δεν θα το ξεφτιλίσεις με την δηλωθείσα τιμή τότε θα πρέπει να φορολογήσουν με βάση αυτήν.

Σχετικά με το κομμάτι των μτφ...

Ως άλλος ένας κανόνας, η USPS ΑΝ στέλνει πακέτα τέτοιου μεγέθους, θα είναι η πιο φθηνή απο όλα. Αν το δέμα είναι σωστά δεμένο, τυλιγμένο κτλ έτσι όπως το παίρνει το οικογενειακό σου πρόσωπο, το πάει στο ταχυδρομείο, το στέλνει και γίναμε.
Την διεύθυνση μου θα σου την στείλω με πμ

Με το καλό να έρθει και με το καλό να το κουμπώσεις!!!
Ζηλεύω με τον καλό τρόπο!!
Reply
Old Oct 6, 2010 | 08:14 AM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Originally Posted by Colin mc rae,Oct 6 2010, 02:19 AM
Ενδιαφερομαι να παρω ενα hardtop mugen style απο ενα group buy που εχουν οι αμερικανοι.

Εχω γνωστο στην αμερικη ο οποιος μπορει να ψαξει να μου βρει μεταφορικη για ελλαδα γιατι αυτος που το πουλαει μου ζηταει 980 δολαρια για να μου το στειλει με ups.

Το αν θα γινει η αγορα του εξαρταται απο την τιμη των μεταφορικων που θα μου πει ο συγγενεις μου.

Τελωνειο ξερω σιγουρα πως θα περασει το δεμα δεν το γλυτωνω το θεμα ειναι να γλυτωσω μεταφορικα και ρωτω....
Αν μου το στειλει ο συγγενεις μου απο εκει με ποιο τροπο μπορω να γλυτωσω καποια απο τα μεταφορικα εξοδα?Σαν δωρο ασφαλισμενο επειδη ειναι μεγαλο να μην χαθει?
Να εχει μειωμενη αξια δηλωθεν εκει και οταν ερθει εδω να το κοστολογησουν βασει μεγεθους και κιλων?

Το ολο δεμα ειναι 36 κιλα περιπου μαζι με βασεις και τζαμι και λαστιχα γυρω γυρω γενικα κομπλε!

Θελω λιγο την βοηθεια σας σε οποιον γνωριζει κατι τις!!!
Κosdali.
Reply
Old Oct 6, 2010 | 08:50 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

[QUOTE=Nabu,Oct 6 2010, 03:59 AM] Χωρίς να ξέρω ειδικά, ο κανόνας είναι ότι όσο λιγότερο το δηλωθέν ποσό τόσο λιγότερο το τενωλειακό έξοδο (φόρος) που θα πληρώσεις.

Δεν γνωρίζω αν αυτοί μπορούν (δικαιούνται) να χρεώσουν φόρο με βάση μέγεθος πακέτο. Ίσως να το κάνουν σε περιπτώσεις που η τιμή είναι εξευτελιστικά μικρή και η άλλη μέθοδος τους αποφέρει περισσότερα κέρδη.

Δεδομένου ότι δεν θα το ξεφτιλίσεις με την δηλωθείσα τιμή τότε θα πρέπει να φορολογήσουν με βάση αυτήν.

Σχετικά με το κομμάτι των μτφ...

Ως άλλος ένας κανόνας, η USPS ΑΝ στέλνει πακέτα τέτοιου μεγέθους, θα είναι η πιο φθηνή απο όλα. Αν το δέμα είναι σωστά δεμένο, τυλιγμένο κτλ έτσι όπως το παίρνει το οικογενειακό σου πρόσωπο, το πάει στο ταχυδρομείο, το στέλνει και γίναμε.
Την διεύθυνση μου θα σου την στείλω με πμ

Με το καλό να έρθει και με το καλό να το κουμπώσεις!!!
Ζηλεύω με τον καλό τρόπο!!
Reply
Old Oct 6, 2010 | 10:45 PM
Nabu's Avatar
Registered User

Πάντως, για να συζητήσουμε και λιγάκι το θέμα για το οποίο ανοίχτηκε αυτό το τόπικ.

Εμένα προς το παρόν μου φαίνεται λίγο ραδιοαρβύλα η φάση.
Έχω παραγγείλει πολλά πράγματα απο την Αμερική πρόσφατα και τπτ απο όλα αυτά δεν έχει εκτελωνιστεί παρα μόνο πράγμα που εστάλει μέσω UPS όπου και ήταν το αναμενώμενο να γίνει...
Reply
Old Oct 7, 2010 | 03:32 AM
Colin mc rae's Avatar

Να συμφωνησω και εγω με αυτο που λεει ο κωσταντινος....!!!!Και εγω εχω φερει πραγματα τελευταια οχι τοσο μεγαλης αξιας σαν το hardtop αλλα μικροτερης και δεν εκτελωνηστηκε τπτ.3 ευρω εδινα και τοσα δινω και τωρα!

Δεν θα το ξεφτιλισω εννοειτε απλα θελω ο γνωστος μου να αφαιρεσει τα συνοδευτικα εγγραφα μεσα απο ολο πακετο και να μου το στειλει με χαμηλοτερη τιμη αξιας για να γλυτωσω τελωνειο.Παντως με tnt που ενδιαφερθηκα να πανε να το παρουν αυτοι και να μου το φερουν εδω,εγω σαν παραληπτης δεν μπορω να δωσω εντολη για αυτο παραμονο ο αποστολεας και επεισης το δεμα να ειναι πληρωμενο απο αυτον και οχι να παει χρεωση παραληπτη!Σιγα σιγα νομιζω πως θα βρεθει ακρη
Reply
Old Oct 7, 2010 | 06:06 PM
george.alex's Avatar
Registered User

From: odos xwrafia arithmos agkathia

εμενα παντως που δεν ειχε τιμολογιο ο 5902 μου ζητησαν να μπω η-μειλ και να τους φερω αντιγραφο της παραγγελιας. οταν με τα πολλα τους ειπα οτι δε μπορω να μπω μου βαλανε ενα ποσο δικο τους και πηγα στην ευχη του Θεου και της Παναγιας. και βγηκε ο βαιπερ ακριβως οσο θα τον αγοραζα εδω.
(τα υπολογισα ακριβως μαζι με βερζινες βενιζελ διοδιο βρωμικο στο δρομο. αν υπολογισω και τα πραματα απο αουτλετ και τη πσωλη που θα φαω λογω μιας 160ρας που βαρεσα στην αττικη..τοτε καλυτερα να εκανα μιχτη! )
φυσικα οπως ολοι ισως θα ξερετε, το κερασακι στη ντουρτα -με τη fedex- ειναι τα πρακτορειακα, που στην ουσια σε εμενα τουλαχιστο ηταν οσο τα ταχυδρομικα! δηλαδη διπλασιο το αρχικο ποσο των ταχυδρομικων!
ποσο την αγαπαω τη φεντεξ. αλλα και τη dhl. ιδια σκατα μαλλον πρεπει να βρωμανε και τα 2 τους.
ισως εφταιγα και γω που δε διευκρινησα στον πωλητη οταν επελεξα ups οτι δε θελω fedex ή dhl.
μονο η μ*^να milf της fedex αξιζε απ ολη την ιστορια αλλα και παλι οχι τοσο ωστε να ξαναχρησιμοποιησω τη fedex.
ΟΥΣΤ
ΜΑΚΡΙΑ
Reply
Old Oct 23, 2010 | 10:02 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Εδώ και αρκετό καιρό είμαι στην αναζήτηση μιας καλής coilover ανάρτησης και τελικά κατέληξα στην προσφορά του συγκεκριμένου αμερικάνικου site:
http://www.autopartsdealer.com/bilstein_sh...tent=APD1959883

όπου απ'ότι βλέπω μαζί με τα μεταφορικά(από την UPS Worldwide Expedited όπως γράφει) η PSS9 της Bilstein θα μου βγει 1120€...
Στο μοναδικό θέμα που κολάω και θέλω να ξεκαθαρίσω είναι το τελωνίο(μιας που πρώτη φορά θα κάνω αγορά τέτοιας αξίας απ'το εξωτερικό και είμαι ασχετος).Σε συζητήσεις έχω ακούσει διάφορες εκδοχές άλλος λέει ότι είναι το 15% της αξίας του δέματος, άλλος ότι καθορίζεται σύμφωνα με τα κιλά και το μέγεθος, άλλος ότι δεν υπάρχει κάποιος τρόπος υπολογισμού και σου κοπανάνε ένα τυχαίο ποσό που θα τους καπνίσει κλπ.
Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω:
1) έχει φέρει κάποιος κάτι παρόμοιο απ'έξω(σε μέγεθος, βάρος και αξία) ώστε να μου πει τι ποσό να περιμένω;
2) υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να μειωθεί το τελωνείο (πχ να γράψει κάποια μειωμένη τιμή και να αναγράφεται ότι είναι ανάρτηση από rebuild) ή υπάρχει ρίσκο ακόμα και μεγαλύτερο ποσό με κάποιου είδους πρόστιμο κλπ;

Υ.Γ. Αν ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος για την συγκεκριμένη αγορά ας μου στείλει ένα pm να μας βγουν φτηνότερα και τα μεταφορικά..
Reply
Old Oct 24, 2010 | 11:01 AM
Nabu's Avatar
Registered User

Γιώργο...

ΟΛΑ τα πακέτα απο FEDEX, DHL, UPS περνάνε τελωνείο. ΟΛΑ!
Άπαξ και σταματήσει τελωνείο... ΔΕΝ είναι μ@λ@κε$, θα σε βάλουν να πληρώσεις ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ!!

Όταν κάποια στιγμή, στείλεις κάτι με USPS (UNITED STATES POSTAL SERVICE - ΕΛΤΑ) τότε είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πιθανό να μην σταματήσει στο τελωνείο αν το μέγεθος δεν είναι τεράστιο και αν η δηλωθήσα τιμή δεν είναι πάνω απο 100$.

Φίλε TAZIO, δεν είσαι εξάιρεση. Αν σταλέι με UPS, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΕΛΩΝΕΙΟ.

Οι τελωνειακοί θα σε κοστολογίσουν με βάση το τιμολόγιο.
Και δεδομένου ότι οι αναρτήσεις θα πέσουν στην κατηγορία "ανταλ/κτο αυτοκινήτου" θα πληρώσεις 29% (ή 39% - βοηθήστε λίγο γιατί μπερδεύτηκα.. ) του συνολικού ποσού (ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ).

Αυτά..
Reply