Ταχυδρομείο (USPS & EMS)
Αν το καταλαβαίνω καλά εσύ είσαι η τρίτη επιλογή Γιώργη!
Το πρώτο είναι για αποστολές απο Αμέρικα ---> Καναδά
Το δεύτερο είναι για αποστολές απο Αμέρικα ----> Διεθνή αλλά σε νορμάλ προταιρεότητα, όχι εξπρες.
Ενώ η τρίτη επιλογή είναι WorldWide = Διεθνή αλλά σε εξπρες ταχύτητα (πιο γρήγορα).
Αφού για κάποιο περίεργο λόγο το 2 κ 3 κοστίζουν τα ίδια λεφτά τότε όρμα στο 3.
Καλές αγορές!
-------
Έκανα edit γιατί έγραφα βλακείες στην αρχή. Ευχαριστώ
Το πρώτο είναι για αποστολές απο Αμέρικα ---> Καναδά
Το δεύτερο είναι για αποστολές απο Αμέρικα ----> Διεθνή αλλά σε νορμάλ προταιρεότητα, όχι εξπρες.
Ενώ η τρίτη επιλογή είναι WorldWide = Διεθνή αλλά σε εξπρες ταχύτητα (πιο γρήγορα).
Αφού για κάποιο περίεργο λόγο το 2 κ 3 κοστίζουν τα ίδια λεφτά τότε όρμα στο 3.
Καλές αγορές!
-------
Έκανα edit γιατί έγραφα βλακείες στην αρχή. Ευχαριστώ
Μαλλον εχουν μπερδευτει πολλοι εδω μεσα... παμε αλλη μια...
Η UPS ειναι η γνωστη ανα τον κοσμο μεταφορικη εταιρεια.
Η USPS ειναι τα αρχικα του Αμερικανικου απλου ταχυδρομειου... (United States Postal Service)
αν στα στειλουν UPS θα στα πιασει σχεδον σιγουρα τελωνειο μιας και οτιδηποτε με αξια πανω απο 30Ε στο κρατανε.
H UPS ασχετα με το ποσο γρηγορα κανει κτλ κτλ, ανεξαρτητου αξιας αντικειμενου θελει 90Ε μονο και μονο για να στο εκτελωνησει +Φορουσ. Αν πας ο ιδιος αντε να γλιτωσεις 30Ε οχι παραπανω...
αν στα στειλουν με αμερικανικο ταχυδρομειο (aka USPS) ερχεται μεσω του ελληνικου ταχυδρομειου που μεχρι τωρα οτιδηποτε μεχρι την αξια των 300Ε πληρωνες μονο 3Ε εξοδα τελωνειου και αυτο ηταν ολο.
δεν ξερω αν εχει αλλαξει ηδη αλλα εγω θα ρισκαρα μιας και κατι χειροτερο δεν θα παθαινα.
Η USPS ειναι τα αρχικα του Αμερικανικου απλου ταχυδρομειου... (United States Postal Service)
αν στα στειλουν UPS θα στα πιασει σχεδον σιγουρα τελωνειο μιας και οτιδηποτε με αξια πανω απο 30Ε στο κρατανε.
H UPS ασχετα με το ποσο γρηγορα κανει κτλ κτλ, ανεξαρτητου αξιας αντικειμενου θελει 90Ε μονο και μονο για να στο εκτελωνησει +Φορουσ. Αν πας ο ιδιος αντε να γλιτωσεις 30Ε οχι παραπανω...
αν στα στειλουν με αμερικανικο ταχυδρομειο (aka USPS) ερχεται μεσω του ελληνικου ταχυδρομειου που μεχρι τωρα οτιδηποτε μεχρι την αξια των 300Ε πληρωνες μονο 3Ε εξοδα τελωνειου και αυτο ηταν ολο.
δεν ξερω αν εχει αλλαξει ηδη αλλα εγω θα ρισκαρα μιας και κατι χειροτερο δεν θα παθαινα.
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Τα ποστ σχετικα με αγορα ηχοσυστηματος απο Αμερικη μεταφερθηκαν σε νεο τοπικ οπουτε συνεχιστε τη συζητηση εκει περι αυτου.
https://www.s2ki.com/forums/index.php?showtopic=807768
https://www.s2ki.com/forums/index.php?showtopic=807768
σορυ μαριε.
ξερει κανεις αν τα δεματα απο αμερικη τα ανοιγουν να δουν αν οντως ειναι used οταν γραφει ετσι ο πωλητης πανω στο δεμα ταχα μου ταχα μου?? γιατι μου ειπε ο πωλητης αν ειναι να ανοιξει τα sealed items ωστε να φαινονται used και αρνηθηκα (μηπως μου βαλει οντως used 'η επιστρεφομενα)
ξερει κανεις αν τα δεματα απο αμερικη τα ανοιγουν να δουν αν οντως ειναι used οταν γραφει ετσι ο πωλητης πανω στο δεμα ταχα μου ταχα μου?? γιατι μου ειπε ο πωλητης αν ειναι να ανοιξει τα sealed items ωστε να φαινονται used και αρνηθηκα (μηπως μου βαλει οντως used 'η επιστρεφομενα)
Originally Posted by Sportster,Aug 4 2010, 11:22 AM
Μαλλον εχουν μπερδευτει πολλοι εδω μεσα... παμε αλλη μια...
α) υπαρχουν 2 ups. η μια ειναι λεει ups standard to canada. η αλλη ειναι λεει ups worldwide express( πιο ακριβη).
β) ας υποθεσουμε οτι και οι 2 ups ειναι πιο γρηγορες απο τη usps (επειδη ειπες οτι η ups ειναι πιο γρηγορη), γιατι η usps (οντας πιο αργη) ειναι πιο ακριβη απ' τη ups standard to canada??
μπορει να λεει ups standard to canada αλλα μου τη δινει σαν επιλογη για την ελλαδα (και μαλιστα την πιο φτηνη) . το λεω για να μη νομισει καποιος οτι ups standard to canada σημαινει οτι πανε τα δεματα καναδα.
επισης δε καταλαβαινω (οπως ειπα και σε παλιοτερο ποστ μου) εκει που λες "αν στα στειλουν UPS θα στα πιασει σχεδον σιγουρα τελωνειο μιας και οτιδηποτε με αξια πανω απο 30Ε στο κρατανε"
εγω ειπα στα παιδια απ την τζαπαν να γραψουν used και αξια κατω των 45$, και δε μου το κρατησαν. γιατι δε το κανετε ολοι αυτο? εννοειται οπως ειχα πει πιο παλια οτι πρεπει να ειναι κατω των 8 pounds. (το λεω γιατι δεν ειδα πουθενα να αναφερεις για οριο βαρους. μονο οριο χρηματων αναφερεις που ουτως 'η αλλως ειναι κατι που μπορεις με συνεννοηση να σ'το αλλαξει ο πωλητης. σε αντιθεση με το βαρος που δε γινεται να κανει διαιτα)
τωρα δε ξερω αν η usps που παραγγελνατε δεν ειχε οριο βαρους. αλλα μαλλον δεν ειχε αφου τελευαταια (παει χρονος ισως) ειδα που ο harris εφερε την n1.
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Την UPS για Καναδα τη ξεχνας εντελως. Υπαρχει ως επιλογη για αποστολη στον Καναδα επειδη παει εξωτερικο ως standard, δηλαδη με ταχυμεταφορα απο εδαφος στο Καναδα. Γι'αυτο και ειναι πιο φθηνη ετσι κι αλλιως απο τις υπολοιπες δυο επιλογες οπου πανε αεροπορικως.
τζετ!
με παιρνει μια κυρα απ τη fedex (μουν@ρα φανηκε απ τη φωνη της) και αρχιζει τα καλαντα!
επειδη λεει το δεμα σας ειναι κατω των 4 κιλων (3) αλλα ξεπερναει η αναγραφομενη αξια κατα 0,86 εβρο το οριο των 22 εβρο που εχει θεσπισει η γερουσια, πρεπει να το εκτελωνισουμε! +80 εβρο χοντρικα φοροι + τα εξοδα του εκτελωνιστη αν δεν ερθετε. θα σας στειλω e-mail για ακριβης πληροφοριες.
εκλεισα το ακουστικο με φωνη να τρεμοπαιζει και ισα που βγηκε απο μεσα μου ενα φχαριστω να σιγοσβηνει. εφυγα με αργα βηματα. αλλαζα τα ποδια μου μετα δυσκολιας. εφτασα τελικα στο μπαλκονι. κοιταξα κατω... και αφησα ελευθερα τα δακρυα μου να κυλισουν στο κενο.
πλακα πλακα πρεπει να πετυχα πτωση του εβρο, κι αυτο το σπιρτο ο πωλητης αντι να βαλει περιθωριο ασφαλειας στην τιμη, την εβαλε στο οριο λες και θα του φευγανε απ τη τσεπη του.. κατι μ@λακιτσες που συμβαινουν τελικα μερικες φορες......
με παιρνει μια κυρα απ τη fedex (μουν@ρα φανηκε απ τη φωνη της) και αρχιζει τα καλαντα!
επειδη λεει το δεμα σας ειναι κατω των 4 κιλων (3) αλλα ξεπερναει η αναγραφομενη αξια κατα 0,86 εβρο το οριο των 22 εβρο που εχει θεσπισει η γερουσια, πρεπει να το εκτελωνισουμε! +80 εβρο χοντρικα φοροι + τα εξοδα του εκτελωνιστη αν δεν ερθετε. θα σας στειλω e-mail για ακριβης πληροφοριες.
εκλεισα το ακουστικο με φωνη να τρεμοπαιζει και ισα που βγηκε απο μεσα μου ενα φχαριστω να σιγοσβηνει. εφυγα με αργα βηματα. αλλαζα τα ποδια μου μετα δυσκολιας. εφτασα τελικα στο μπαλκονι. κοιταξα κατω... και αφησα ελευθερα τα δακρυα μου να κυλισουν στο κενο.
πλακα πλακα πρεπει να πετυχα πτωση του εβρο, κι αυτο το σπιρτο ο πωλητης αντι να βαλει περιθωριο ασφαλειας στην τιμη, την εβαλε στο οριο λες και θα του φευγανε απ τη τσεπη του.. κατι μ@λακιτσες που συμβαινουν τελικα μερικες φορες......