Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

χερεται

Old Dec 29, 2011 | 03:58 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Κάτι χάνω εδώ?

Μπήκε ένας άνθρωπος, 19 χρονών οκ, γιατί ενδιαφέρεται να αγοράσει S2000.

Ωραία ως εκεί. Δεν βρίσκω τίποτα περίεργο. Εσείς τι βρίσκετε?

Μόνο απο εδω μέσα αναφέρονται 3 άτομα τα οποία ήταν παρόμοιων χαρακτηριστικών...

Με την γραμματική μην το τεντώσουμε πάλι το θέμα, σας παρακαλώ δηλαδή.

Επίσης, το S2000 δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Είναι ένα αμάξι το οποίο αυτήν την στιγμή αν αντέχει η τσέπη σου την συντήρηση το παίρνεις με τα ίδια λεφτά που θέλεις για ένα Matiz καινούργιο.

Οπότε το status και την αποκλειστικότητα που είχε κάποτε το ξεχνάμε.

Σωτήρη καλωσήρθες, τα παιδιά είναι χαβαλέδες και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να σε διώξουν απο εδώ. Απλά μερικές φορές το χιούμορ απο το πληκτρολόγιο παρεξηγείται.

Επειδή έχει γίνει και θέμα παλαιότερα με την ορθογραφία αν γίνεται, ακολούθα την συβμουλή του lalakis2000 γιατί είναι κουραστικό για όλους να διαβάζουν τέτοια κείμενα.

Το να οδηγήσεις ένα S2000 πριν το αγοράσεις, αν δεν έχεις καλό φίλο που να σε εμπιστεύεται, λίγο δύσκολο το βλέπω. Το να σταθείς όμως δίπλα σε άτομα που έχουν εμπειρία και μπορούν να σε κατατοπήσουν είναι πάρα πολύ εύκολο, αρκεί να έρθεις σε μια απο τις συναντήσεις μας.

Κωνσταντίνος.

ΥΓ: Ταγάρια, εσείς με ρέγουλα τα μελομακάρονα γιατί το ζάχαρο σας έχει πειράξει στο κέφαλι!
Reply
Old Dec 29, 2011 | 04:52 PM
palioxaraktiras's Avatar
Registered User

ενταξει οντως σε πιασαμε απο τα μουτρα και ζητουμε συγγνωμη...λοιπον τωρα στο θεμα μας,αν το λεει η καρδια σου και εισαι ετοιμος να ασχολη8εις με το αμαξι αυτο σα χομπι και οχι μονο σα παιχνιδι,τοτε παρτο αλλα να θυμασαι παντα οτι οδηγεις κατι που δε συγχωρει λαθη και θελεις καιρο για να μαθεις...ποτε μη δοκιμασεις κατι αλματωδες,τυπου αα εδω εμπαινα με το mx5 που ειχα με 120 εεε με το s2000 θα μπω χαλαρα 130- 140 γιατι την εκατσες πιθανοτατα και κανε μια μεικτη ασφαλεια τουλαχιστον για τον πρωτο χρονο που εχεις αυξημενες πιθανοτητες να τη χρειαστεις...απο κει και περα,κοιτα το αμαξι να ειναι οσο το δυνατον καλυτερο απο αποψη μεταδοσης(διαφορικο,κιβωτι ο κλπ)και κοιτα να ειναι σε καλη κατασταση αναρτησεις(δλδ οχι στραβες,τελειωμενες η να χανουν λαδια κλπ) εμβολα στα φρενα,τακακια,ευθυγραμμιση και γενικοτερα οτι μπορει να αλλοιωσει την οδηγικη του συμπεριφορα γιατι δεν εχεις τετοια περιθωρια...στο λεω γιατι ειχα κατι θεματα με το πρωτο s που ειχα παρει και καταλαβα τι οδηγουσα με τα το πρωτο 3μηνο...Αν το θες πολυ φιλαρακο,παρτο και ευχομαι καλοριζικο και ατρακαριστο
Reply
Old Dec 29, 2011 | 11:43 PM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

Εντάξει, επειδή ίσως έκανα λίγο χιούμορ και δεν έγινα αντιληπτός, εμένα η δική μου άποψη - κι ας μην είχα S2000 στα 19, νομίζω ότι παρόλα αυτά μπορώ να έχω άποψη και να διαμορφώνω λόγο - είναι η εξής:

Το αυτοκίνητο απευθύνεται σε έμπειρους οδηγούς και ως επί το πλείστον στα 19 - Σωτήρη και κάθε Σωτήρη εκεί έξω - κανένας δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία για να οδηγήσει αυτό ειδικά το αυτοκίνητο. Χαίρομαι πολύ που στο φόρουμ έχουμε κάποιες εξαιρέσεις στον κανόνα αυτό αλλά αυτές είναι απλά εξαιρέσεις. Εγώ για αυτό ρώτησα αν και τι έχεις οδηγήσει, γιατί δεν μπορώ να ξέρω αν σε λένε Βαρδινογιώργη, έχεις μεγαλώσει οδηγώντας Λαμποργκίνι στα πόδια του μπαμπά και θες να χεις κάτι να παίζεις στον ελεύθερο χρόνο σου ή αν απλά πρόκειται να πάρεις το πρώτο σου αυτοκίνητο (ή δεύτερο, δεν έχει σημασία).

Σωτήρη έλα σε καμιά συνάντηση να δεις τα παιδιά (εμάς δηλαδή), το αυτοκίνητο, να πας καμιά βόλτα, να δεις περί τίνος πρόκειται.

Δε σε πήραν τα χρόνια. Μακάρι να χεις πάντα το μεράκι και την όρεξη, την υγειά σου και χρήματα και θα μπορέσεις να αγοράσεις τη Χοντάρα που θες. Αλλά για όλα τα πράγματα υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος.

Πολύ καλό σχολείο για την πίσω κίνηση και γρήγορο αυτοκίνητο είναι το MX5, αν θες να μυηθείς στα κόλπα και να προχωρήσεις κάποια στιγμή σε S. Αλλά και αυτό είναι ένα απαιτητικό αυτοκίνητο, οπότε, όπως όλα, στα 19, θέλει πολύ προσοχή.

Εγώ βασικά κρίνω από το πως ήμουνα εγώ στα 19 (μες στην κ...βλα δηλαδή) και σκέφτομαι απλά ότι δε θα επέτρεπα στο παιδί μου (π.χ.) σε αυτή την ηλικία να ανέβει σε S.

Και γιατί να πάμε μακριά, εδώ στα 30+ και κάνουμε ....ιές όταν παρασυρόμαστε.

Καλό είναι να είμαστε λίγο προσεχτικοί όταν δίνουμε συμβουλές που αφορούν τη ζωή κάποιου. Δε σημαίνει ότι επειδή κάνουμε χιούμορ πάμε να μειώσουμε κάποιον, το χιούμορ είναι και αυτός ένας τρόπος να πεις πράγματα. Ορίστε, τα έγραψα λίγο χιουμοριστικά στην αρχή (άλλοι έγραψαν πολύ περισσότερα), τώρα πάρτε και τη σοβαρή version και καλή χρονιά να έχουμε.

Άρα η δική μου συμβουλή είναι 'όχι ακόμα Sotiris'.

Υ.Γ. Είθισται τα νέα μέλη να περνάνε πρώτα για τα καλορίζικα από το σχετικό τόπικ αλλά εντάξει...ψιλά γράμματα...
Reply
Old Dec 30, 2011 | 02:52 AM
LOCAL S's Avatar
Registered User

Originally Posted by lalakis2000
Άρα η δική μου συμβουλή είναι 'όχι ακόμα Sotiris'.

Συμφωνω απολυτα!
Reply
Old Dec 30, 2011 | 04:33 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Παρε ρε! Μην τους ακους, και εγω απο τα 20 το εχω (νομιζω). Οποτε ελα παρε και το δικο μου και εισαι κομπλε!
Reply
Old Dec 30, 2011 | 04:41 AM
sotiris's Avatar
Registered User

λοιπόν σπουδάζω στα Γιάννενα αλλά το καλοκαίρι θα μετακομίσω γερμανια,μοναχο κ όπου θα πάρω τ s2000.εχω οδηγήσει opel corsa,nissan micra,twingo,toyota starlet,peugeot 307,vw golf gt αυτόματο.
Reply
Old Dec 30, 2011 | 06:43 AM
palioxaraktiras's Avatar
Registered User

με εξαιρεση το twingo βλεπω οτι δεν εχεις οδηγησει κανα σοβαρο πισωκινητο τωρα περα απο την πλακα δε σε ρωτησαμε καν αν εχεις οδηγησει πισωκινητο πριν σου πουμε τη γνωμη μας...οποτε θα συμφωνησω και γω με τον lalaki..παρε κανα mx5 αν το θες για παντιλικια η mr2 αν θες γρηγορο πισωκινητο για γραμμες!!παντως αληθεια στη θεση σου δε θα επαιρνα s2000...
Reply
Old Dec 30, 2011 | 07:47 AM
katanaman's Avatar
Registered User
15 Year Member

Χαβαλε κανουμε φιλε Σωτηρη μην στραβωνεις, απλα μας παρασυρει ο λαλακης Τωρα στο θεμα σου. Για Γερμανια με χιονια 7μηνες τον χρονο κλπ κλπ δεν θα σου προτεινα s2k... ειναι ηδη 'περιεργο' αυτοκινητο, ποσο μαλλον να το κυκλοφορεις με παγο στα 19σου το ακρων αωτων του τζογου καλυτερα παιξε ρουλετα..ρωσσικη. Παρε ενα Miata να συνηθισεις (χωρις μπλοκε) και σε 2-3 χρονια τσιμπας το χοντακι...
Reply
Old Dec 30, 2011 | 03:19 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Μπραααβο τα παιδιά μου!!

Σωτήρη, όπως πολύ σωστά είπε ο Λαλάκης, πέρνα μια βόλτα και απο το τόπικ με τα νέα μέλη για να σε γνωρίσουμε λίγο καλύτερα...

https://www.s2ki.com/s2000/topic/462...page__st__3075
Reply