Drift Techniques!
Originally Posted by uma_chikara,Dec 30 2009, 06:33 AM
Όπως έχω γράψει και άλλες φορές, το καλό με το Drift είναι πως κάθε φορά φεύγεις από την πίστα χαρούμενος και καλύτερος οδηγός απο εκείνον που μπήκες..
Ούτε ξενερώνεις για χρόνο που δεν έσπασες, ούτε κλαις τακάκια και φρένα..
Ούτε ξενερώνεις για χρόνο που δεν έσπασες, ούτε κλαις τακάκια και φρένα..
Χειροφρενο FTW.
Κορυφαιο ποστ.
Στο χρησιμο ποστ του Ηλια θα ηθελα να προσθεσω και μια ακομα τεχνικη που καλλιεργησα με κοπο στο καρτοδρομο λιγο πριν τελειωσει η χρονια.
Drift με τη μουρη!!
Δεν ισιωσα πουθενα.. Και ο κωλος εκει σταθερα βιδωμενος και ακλονητος τοσο στην εισοδο οσο και στην εξοδο της στροφης..
Μια συμβουλη προς τους επιδοξους drifters
Αυτο που βλεπεται στο βιντεο με τον Ηλια ΔΕΝ ειναι ευκολο!
Επισης, με 2-3 φορες στο Σεσι δεν γινεσαι ντριφτερ. Αλλιως ειναι το ξεκολημα με 3-4000 στροφες αλλιως με 6000 στροφες και πανω.
Επισης, αλλο πραγμα ειναι να ξεκολησεις στην εξοδο της στροφης με μια γωνιουλα και να διορθωσεις ανετα χαμογελωντας στην τρομοκρατημενη συνοδηγο σου και αλλο να ανοιγει το πισω μερος με τρελη γωνια και κλειδωμενο το τιμονι.
Επισης, για να ξεκολησει το s πρεπει να εχεις μια ικανοποιητικη ταχυτητα πριν φτασεις στην στροφη (πραγμα το οποιο σημαινει οτι σε περιπτωση λαθους η τιμωρια ερχεται πιο γρηγορα).Οταν η ταχυτητα ειναι μικρη τοτε η μεταφορα βαρους ειναι αδυνατη και απλα ο κωλος σπρωχνει τη μουρη προς τα εξω. Εχετε τα κοτσια να ρισκαρεται μια εξοδο σε μια στενη πιστα οπως το καρτοδρομο?
Επισης, οταν το αυτοκινητο κανει ντριφτ προς μια πλευρα πρεπει να εχεις ξεκινησει διαδικασια αναποδου λιγο πριν βρει προσφυση. Δεν περιμενουμε σαν χανοι να δουμε τι θα γινει..
Τελος σε οτι αφορα τα χερια ενα εχω να πω. Αφου δεν εσπασα τα χειριστηρια φλας και υαλοκαθαριστηρων τυχερος ημουν. Τελικα τα ανθρωπινα χερια ΕΧΟΥΝ τη δυνατοτητα να γινουν κομπος..
Παρολη ομως την ταπεινωση και ηττα που εφαγα (και παρολη τη γκρινια του δασκαλου "πηγαινε με γραμμες ρε!") εξακολουθω να πιστευω οτι το ντριφτ με το s ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ εργαλειο εκμαθησης και βελτιωσης. Χωρις αυτο βαδιζεις σε μονοπατια αγνωστα και δυστυχως επικινδυνα.
Οσες "ψηλομυτες κυριες" θεωρουν το ντριφτ "σπορ" για υπαναπτυκτους βαρβαρους
και εχουν πισοκινητο φυσικα,ας κοπιασουν..
Drift με τη μουρη!!
Δεν ισιωσα πουθενα.. Και ο κωλος εκει σταθερα βιδωμενος και ακλονητος τοσο στην εισοδο οσο και στην εξοδο της στροφης..
Μια συμβουλη προς τους επιδοξους drifters
Αυτο που βλεπεται στο βιντεο με τον Ηλια ΔΕΝ ειναι ευκολο!
Επισης, με 2-3 φορες στο Σεσι δεν γινεσαι ντριφτερ. Αλλιως ειναι το ξεκολημα με 3-4000 στροφες αλλιως με 6000 στροφες και πανω.
Επισης, αλλο πραγμα ειναι να ξεκολησεις στην εξοδο της στροφης με μια γωνιουλα και να διορθωσεις ανετα χαμογελωντας στην τρομοκρατημενη συνοδηγο σου και αλλο να ανοιγει το πισω μερος με τρελη γωνια και κλειδωμενο το τιμονι.
Επισης, για να ξεκολησει το s πρεπει να εχεις μια ικανοποιητικη ταχυτητα πριν φτασεις στην στροφη (πραγμα το οποιο σημαινει οτι σε περιπτωση λαθους η τιμωρια ερχεται πιο γρηγορα).Οταν η ταχυτητα ειναι μικρη τοτε η μεταφορα βαρους ειναι αδυνατη και απλα ο κωλος σπρωχνει τη μουρη προς τα εξω. Εχετε τα κοτσια να ρισκαρεται μια εξοδο σε μια στενη πιστα οπως το καρτοδρομο?
Επισης, οταν το αυτοκινητο κανει ντριφτ προς μια πλευρα πρεπει να εχεις ξεκινησει διαδικασια αναποδου λιγο πριν βρει προσφυση. Δεν περιμενουμε σαν χανοι να δουμε τι θα γινει..
Τελος σε οτι αφορα τα χερια ενα εχω να πω. Αφου δεν εσπασα τα χειριστηρια φλας και υαλοκαθαριστηρων τυχερος ημουν. Τελικα τα ανθρωπινα χερια ΕΧΟΥΝ τη δυνατοτητα να γινουν κομπος..
Παρολη ομως την ταπεινωση και ηττα που εφαγα (και παρολη τη γκρινια του δασκαλου "πηγαινε με γραμμες ρε!") εξακολουθω να πιστευω οτι το ντριφτ με το s ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ εργαλειο εκμαθησης και βελτιωσης. Χωρις αυτο βαδιζεις σε μονοπατια αγνωστα και δυστυχως επικινδυνα.
Οσες "ψηλομυτες κυριες" θεωρουν το ντριφτ "σπορ" για υπαναπτυκτους βαρβαρους
και εχουν πισοκινητο φυσικα,ας κοπιασουν..
Originally Posted by TasosR,Jan 5 2010, 01:27 AM
Για να το κανω λιγο πιο ξεκαθαρα εννοεις την διαδικασια ιισιωματος μετα το αναποδο την στιγμη που βρισκει προσφυση.
Αυτο μου θυμιζει μια ξαδερφη της μανας μου που πηγαιναν για καρτ μικρες και μετα παο ΚΑΘΕ στροφη απλα ξεχνουσε να επαναφερει στην ευθεια.
Ο Καρτακιας ελεγε οτι δεν εχει χειροτρο οδηγο στην ζωη του.
Η Θεια μου αυτη την στιγμη οδηγαει ενα 318is στην Λαμια.Ευτυχως σπανιοτατα.
Φιλε gremaki ο παραλληλισμος σου των οδηγικων μου ικανοτητων με της θειας σου
ηταν αστοχος και εξαιρετικα προσβλητικος.
Ειμαι σιγουρος οτι το εκανες καλοπροαιρετα και με αρκετη διαθεση χιουμορ.
Μαλλον δεν καταλαβες τη ελαφροτητα και τον αυτοσαρκασμο μου..
Εχω καταλαβει το υψηλο οδηγικο επιπεδο πολλων αλλων και ξερω οτι με καποια
πραγματα δεν κανουν αστεια.
Παρολα αυτα, εγραψα τα παραπανω πιστευοντας οτι μπορει και να υπαρχουν καποιοι
που ψαχνονται και ειναι σε φαση εκπαιδευσης και να παρουν "κουραγιο" απο καποιο
ατζαμη σαν εμενα!
Τελος παντων καλη καρδια και να εισαι καλα φιλε μου..
ηταν αστοχος και εξαιρετικα προσβλητικος.
Ειμαι σιγουρος οτι το εκανες καλοπροαιρετα και με αρκετη διαθεση χιουμορ.
Μαλλον δεν καταλαβες τη ελαφροτητα και τον αυτοσαρκασμο μου..
Εχω καταλαβει το υψηλο οδηγικο επιπεδο πολλων αλλων και ξερω οτι με καποια
πραγματα δεν κανουν αστεια.
Παρολα αυτα, εγραψα τα παραπανω πιστευοντας οτι μπορει και να υπαρχουν καποιοι
που ψαχνονται και ειναι σε φαση εκπαιδευσης και να παρουν "κουραγιο" απο καποιο
ατζαμη σαν εμενα!
Τελος παντων καλη καρδια και να εισαι καλα φιλε μου..