Αμάξωμα - Κουκούλα - Εσωτερικό Συζητηση σχετικα με το αμαξωμα, κουκουλα, εσωτερικο, καθως και λυσεις, επιδιορθωσεις και βελτιωσεις

Αεριζομενο καπο οποιασδηποτε εταιριας

Old Apr 13, 2010 | 07:16 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Angry Αεριζομενο καπο οποιασδηποτε εταιριας

Εδω και καιρο λεω να γραψω τις εντυπωσεις μου, αλλα δεν το εχω κανει ακομα σχετικα με την τοποθετηση ενος aftermarket καπο στο S2000. Σας προτεινω, να παρετε οποιοδηποτε καπο θελετε, carbon, fiberglass, βαμμενο, μη βαμμενο αρκει να ειναι αεριζομενο! Τον λογο τον γραφω παρακατω και δεν ειναι το θεμα θερμοκρασιων αλλα περισσοτερο του ηχου!

Οπως ειναι γνωστο το μοτερ του S2000 εχει απο τους πιο χαρακτηριστικους ηχους οταν ειδικα στροφαρει πανω απο 6000 στροφες μεχρι τους κοφτες κοντα στις 9000 στροφες. Λοιπον, ενα απο τα πιο θετικα στοιχεια (πλεον για μενα) που εχει να προσφερει ενα αεριζομενο καπο στο S ειναι ο ηχος του μοτερ που ακουγεται ακομα περισσοτερο. Και δεν μιλαω για τον ηχο που ακους απο την εισαγωγη, ειτε ειναι aftermarket ειτε OEM. Αναφερομαι στο να ακους τον ηχο απο το ιδιο το μοτερ.

Τις τελευταιες μερες και ειδικα μετα την αφαιρεση των rain protectors εχω παθει ιδιαιτερο εθισμο, εως εξαρτηση θα ελεγα, να παιρνω το S για βολτα και να παιζω συνεχεια διπλοπενιες... εεε, διπλοβετεκιες! Και δεν λεω να τρεχουμε πανω απο το οριο ταχυτητας, Κατεβαζεις μια δευτερα (η διπλοπενια που λεγαμε ) και αντε γεια! Το παραδοξο της υποθεσης ειναι οτι ακομα κι αν βρισκεσαι μεσα σε τουνελ, ακους τον ιδιο εκπληκτικο δυνατο ηχο του μοτερ. Ποτε δεν ηθελα να ακουω περισσοτερο τον ηχο εξατμισης, παρα μονο του μοτερ. Χαρακτηριστικη ειναι η εντυπωση που εκανε στον Αντωνη (lalakis2000) και στη Γιωτα (Kita) οταν πηγαμε βολτα. Ειναι αυτο που λεμε οτι το μοτερ ξυριζει!
Οσο για τις θερμοκρασιες, ναι ενταξει, σιγουρα βοηθαει την απαγωγη της θερμοτητας απο το χωρο του μηχανοστασιου, αλλα ο ηχος ειναι αλλο πραμα μιλαμε. Οποτε που ξανακαταληγουμε? Παρτε αεριζομενο καπο οποιασδηποτε εταιριας. Ακομα και σε carbon καπο χωρις να ειναι αεριζομενο, παλι θα παρατηρησετε τη διαφορα.

Reply
Old Apr 13, 2010 | 09:37 PM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Πίστεψέ με ακούγεται περισσότερο ακόμα και όταν δεν είσαι μέσα στο αυτοκίνητό και απλά το βλέπεις να έρχεται!!!!!
Reply
Old Apr 13, 2010 | 09:52 PM
energetic's Avatar
Registered User

Ωχ για λεγε μου. Οταν περασα εξω απο το Κινεζο λες?
Reply
Old Apr 13, 2010 | 10:01 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Που να βάλεις και σκάστρα να δεις πως ακούγεται....
Reply
Old Apr 13, 2010 | 10:08 PM
energetic's Avatar
Registered User

Εσενα ειναι κρυωμενο το μοτερ.
Reply
Old Apr 13, 2010 | 11:44 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Originally Posted by SBIT,Apr 13 2010, 09:37 PM
Πίστεψέ με ακούγεται περισσότερο ακόμα και όταν δεν είσαι μέσα στο αυτοκίνητό και απλά το βλέπεις να έρχεται!!!!!
Ισχύει.

Και εγώ όταν είχα δώσει το αμάξι μου στον Μάκη, στο Καρτόδρομο και καθόμουν στις κερκίδες ακουγόταν σαν λυσσασμένο με την Tsuchinoko.

Απο μέσα δεν ακουγόταν ούτε στο μισό έτσι.
Σου φτιάχνει την διάθεση να σκέφτεσαι οτι οι "απόξω" ακούν το τέρας έτσι.

Μάκη ακούς ρε, αεριζόμενο καπό προτείνει ο Μάκης. Πάρε το τρυπάνι σου, έχουμε δουλειά
Reply
Old Apr 13, 2010 | 11:49 PM
energetic's Avatar
Registered User

Originally Posted by Nabu,Apr 14 2010, 10:44 AM
Μάκη ακούς ρε, αεριζόμενο καπό προτείνει ο Μάκης. Πάρε το τρυπάνι σου, έχουμε δουλειά
Καλα ο Μακης με το τρυπανι ετοιμο και τις νερομπογιες στο πινελο. Ή λαδομπογιες ηταν?
Reply
Old Apr 14, 2010 | 12:02 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Εγώ νομίζω πως ο βασικός λόγος που ακούγεται ο ήχος του μοτέρ είναι η έλλειψη μόνωσης.
Αλλά με αυτό τον τρόπο δε γνωρίζω κατά πόσο επιβαρύνεται από τις θερμοκρασίες ένα καπό που δεν έχει κάποιο υλικό να το προστατεύει.. (αναρωτιέμαι, αν ταινία μονωτικού, μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά (αυτή η ασημί)..

Όπως και να'χει, χθες πήρα το sάκι για μια βολτίτσα και έχοντας σιλικονάρει τις βάσεις και τα κλείστρα του hardtop, αισθανόμουν οτι ήμουν σε mercedes...
Ούτε φασαρία, ούτε τριξίματα, ούτε τίποτα.. και αν ήθελα να πατήσω γκαζάκι, η Injen φρόντιζε να γίνει "πόλεμος"..
Δεν πας να έχεις ό,τι καπό θες.. η Injen δε μασάει από τέτοια..
Reply
Old Apr 14, 2010 | 02:01 AM
protogeo's Avatar
Registered User

From: HondaLand

Originally Posted by S2000_FUN,Apr 14 2010, 09:01 AM
Που να βάλεις και σκάστρα να δεις πως ακούγεται....

εκει μιλαμε για αλλη τρελη αρρωστια...
Reply
Old Apr 14, 2010 | 02:15 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Μάριε ακούγόταν στο πάνω κάτω που έκανες στον Κινέζο πάρα πολύ. Πραγματικά ήταν κ..λα!!!!
Reply

All times are GMT -8. The time now is 08:22 AM.