Καθίσματα BRIDE
Μια προσωπική εμπειρία όσον αφορά το "τέσσερις βίδες είναι":
Το να βάλεις και να βγάλεις το δικό μου κάθισμα (PRO2000), που ΔΕΝ έχει σιδηροδρόμους, είναι σταθερό, και χωράει τσίμα-τσίμα, είναι ότι πιο δύσκολο έχω δει να κάνει μηχανικός στο αμάξι μου. Μιλάμε για ΤΟ θρίλερ. Οπότε, εάν δεν βάλεις σιδηροδρόμους, το βάλε-βγάλε υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μην είναι καθόλου εύκολο.
Το να βάλεις και να βγάλεις το δικό μου κάθισμα (PRO2000), που ΔΕΝ έχει σιδηροδρόμους, είναι σταθερό, και χωράει τσίμα-τσίμα, είναι ότι πιο δύσκολο έχω δει να κάνει μηχανικός στο αμάξι μου. Μιλάμε για ΤΟ θρίλερ. Οπότε, εάν δεν βάλεις σιδηροδρόμους, το βάλε-βγάλε υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μην είναι καθόλου εύκολο.
Του οδηγού όμως δεν έχω προσωπική άποψη γιατί δεν έβαλα ποτέ. Ίσως επειδή είναι και το τιμόνι να βγαίνει πιο δύσκολα ;
Υπάρχουν και άλλες λύσεις απλά έχουν να κάνουν με βάρος!!! Αλλά σαν καθίσματα είναι πολύ καλύτερα σε θέμα στήριξης. Για παράδειγμα τα καθίσματα του sti μπαίνουν κούτα χωρίς να ακουμπάνε πουθενα εκτός λίγο στο πλάι χαμηλά εκεί που είναι το κούμπωμα της ζώνης. Υπάρχουν τέτοια project στο Αμερικά. Όπως και από evo μπαίνουν (υπάρχει και ένα s στον Βόλο που έχει βάλει). Μια χαρά επιλογές γι κάθισμα και από άνεση και από στήριξη! Αλλά πολύ έξτρα βάρος σε σχέση με ένα bucket τύπου pro200 και σίγουρα για να τα βάλεις θα θέλει ΠΟΛΥ δουλειά!!!!
Και αν το συνδιάσεις κ με ζώνες 4 σημείων (αφού έχεις τις τρύπες στο προσκέφαλο) έχεις ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα από κράτημα, χωρίς ουσιαστικά καμιά θυσία σε άνεση.
Όταν όμως κάτσεις κ οδηγήσεις πρώτη φορά σε σταθερό μπάκετ (προσωπικά αυτό που χρησιμοποίησα είναι το Sparco Evo2), καταλαβαίνεις ότι όλα τα άλλα είναι απλά οδοδντόκρεμες....
Και από διαφορά στο βάρος....χάος.
Πάντως αν γεμίσεις τα πλαϊνά των ΟΕΜ καθισμάτων (υποθέτω κ τα πλαϊνά του κάτω μέρους όχι μόνο στην πλάτη), πες μας εντυπώσεις.
Η λύση Evo ζυγίζει καπου 20 κιλα (ναι το εχω σκεφτει για λύση), οποτε δεν... Το γεμισμα των OEM πλαινών (μαζι με το κοψιμο του κεντρικου μαξιλαριου) είναι καλύτερη και φτηνότερη λύση θα το προτιμούσα για συνεχές μπες βγες. Αρκεί ομως να οδηγήσει κανείς σε ενα proper bucket για να καταλάβει τη διαφορά στο κράτημα και την ασφάλεια και μετά δεν υπαρχει επιστροφή.
Στην περιπτωση του Αντωνη (αν καταλαβα καλα εχει γιαπωνεζικο σωματοτυπο ή σχεδον) ενα PolePosition θα κάτσει μια χαρά, γιατί και απο τη δική μου ερευνα προκύπτει πως δεν κανει rub αν τοποθετηθεί σωστά.
Στην περιπτωση του Αντωνη (αν καταλαβα καλα εχει γιαπωνεζικο σωματοτυπο ή σχεδον) ενα PolePosition θα κάτσει μια χαρά, γιατί και απο τη δική μου ερευνα προκύπτει πως δεν κανει rub αν τοποθετηθεί σωστά.
Το ότι τα bucket είναι άβολα σε ταξίδια ή στην καθημερινή χρήση είναι μεγάλος μύθος.. Έχω κάνει αρκετά ταξίδια με το bucket και ήμουν μέσα σε αυτό για πάνω από 5 ώρες συνεχόμενα αλλά δεν αισθάνθηκα ποτέ την παραμικρή ενόχληση.. Σε αντίθεση με πριν.. Το μοναδικό πράγμα που σε δυσκολεύει πιο πολύ από ότι το μαμά κάθισμα είναι η διαδικασία του μπες-βγες..
Τα έχουμε γράψει όλα αναλυτικά πριν χρόνια:
https://www.s2ki.com/s2000/topic/843...0/page__st__25
Η άποψη μου για το bucket μετά από αρκετές χιλιάδες σβέλτων χιλιόμετρων είναι πως ίσως αποτελεί και την καλύτερη αλλαγή που έχω κάνει στο S2k μου.. Δεν έχω κάνει αρκετές είναι η αλήθεια (ανάρτηση-bucket-4.44-τακάκια-εξάτμιση), αλλά αν με ρωτούσε κάποιος τι από αυτά δεν θα μπορούσα να αποχωριστώ με τίποτα, θα του απαντούσα δίχως δεύτερες σκέψεις το bucket. Αν κάποιος βάζει ψηλά στην ιεραρχία το θέμα του feeling στην οδήγηση (φυσικά και της αποτελεσματικότητας αφού μόλις αφοσιωθείς καθαρά στην οδήγηση και όχι στο που θα στηριχθείς, είναι φυσικό επακόλουθο να έρθουν και οι πιο σβέλτοι ρυθμοί) γνώμη μου είναι να προχωρήσει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ S2000 στην αλλαγή των ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ εργοστασιακών καθισμάτων..
http://www.papdoc.gr/?p=1589
http://www.papdoc.gr/?p=1728
Τριαλαρί τριαλαρό.
Τα Bride είναι πανάκριβα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Κυκλοφορούν άπειρες ρέπλικες.
Ελάχιστα καθίσματα θα μπούν hustle free μέσα στο S2000.
Τα περισσότερα μπαίνουν εν τέλη.
Πάρε ένα Sparco και τελείωνε.
4 βίδες my ass.
Τα Bride είναι πανάκριβα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Κυκλοφορούν άπειρες ρέπλικες.
Ελάχιστα καθίσματα θα μπούν hustle free μέσα στο S2000.
Τα περισσότερα μπαίνουν εν τέλη.
Πάρε ένα Sparco και τελείωνε.
4 βίδες my ass.