Γενικά Θέματα εκτός S2000 For all Off Topic posts

Οδηγώντας αλλά αυτοκ. εκτός του S

Old Nov 5, 2007 | 08:06 AM
Heli2000's Avatar
Registered User

From: Greece / Athens
Default Οδηγώντας αλλά αυτοκ. εκτός του S

Το ΣΚ οδήγησα ένα MR2.

Είναι σαν kart!
Πολύ φιλικό στην οδήγηση με ροπές χαμηλά αλλά ψόφιο ψηλά.
Ωραία θέση οδήγησης με τιμόνι που 'κόβει' πολύ (πίο πολύ από το S αλλά σχετικά μεγάλο σε μέγεθος)
Δεν έχει καμία σχέση με το S stis kolies, είναι πολύ πιο προβλέψιμο.
Είναι πραγματικά fun car αλλά όχι για επιδόσεις.
Η μηχανή ακούγεται περισσότερο λόγω της θέσης της

Επίσης κάθισα στη θέση μιας νέας SLK. Μου θύμισε OPEL REKORD....

Νομίζω ότι όταν οδηγήσεις άλλα roadster τότε μπορείς να εκτιμήσεις καλύτερα το S.
Reply
Old Nov 5, 2007 | 08:27 AM
Psilos's Avatar
Registered User

From: Athens

Οδήγησα το EVO8 του φίλου μου με down pipe, boost controller και εξάτμιση...Περίμενα κάποια στιγμή να μπει το...Vtec αλλά συνειδητοποίησα ότι τελικά έπρεπε ν'αλλάξω ταχύτητα Δε λέω, ροπάτο, γρήγορο, παντός καιρού και οδοστρώματος. Το όχημα που πας από το σημείο Α στο Β με μοναδική ευκολία και ταχύτητα χωρίς φόβο και άγχος. Το S όμως κάνει την αδρεναλίνη να τρέχει μέσα σου σαν ποτάμι μια και απαιτεί πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από 'σένα. Όπως και να το κάνουμε η πισωκούνα είναι αλλιώς
Για 'μένα μετά το S το χάος, όχι από πλευράς επιδόσεων αλλά αίσθησης.
Προσωπικά θα το άλλαζα μόνο για Cayman/Carrera S
Reply
Old Nov 5, 2007 | 09:05 AM
valerios's Avatar
Registered User

egw odhghsa mia Boxster 3.2 S MY03 me 265hp... poly poiotiko mesa, omorfo sxhma ktl moterika omws einai xronia pisw, classico travigma pollwn kybikon, ropi apo pantou (travaei me 6h stis 2500 san to S2000 me 5h stis 4500) ayksimeni katanalwsi, elipsi ksespasmatos (vtec style) sta psila gia afto to moter ( stis 4500-5000 dld) genika den dinei tin esthisi oti einai pio grigoro apo to S ektos apo tin 4rti toy pou einai kapws konti kai stin allagi 3-4 den kseropiazei to moter, o hxos paramenei kofteros ki dynami epistrefei amesws se antithesi me to Honda pou prepei na perimeneis 2-3 sec gia na mpeis sto zesto simeio ( >7500rpm) kati pou ginete mono stin 4-5 sto S2000, genika to Honda krataei kala mexri ta 150-160 opou oi diafores einai elaxistes... se strofes twra ti na pw mou fanhke ligotero paixnidiariko kai i oura tou kapws "varia" kai ligotero provlepsimi otan spasei i prosfisi se glistero dromo, ekei pou to S thelei ena aplo anapodo kai erxete amesws to Boxster idi tha plagiolistenei me poreia 45 moirwn pros pezodromio...
Reply
Old Nov 5, 2007 | 09:09 AM
Heli2000's Avatar
Registered User

Originally Posted by Psilos,Nov 5 2007, 09:27 AM
Οδήγησα το EVO8 του φίλου μου με down pipe, boost controller και εξάτμιση...Περίμενα κάποια στιγμή να μπει το...Vtec αλλά συνειδητοποίησα ότι τελικά έπρεπε ν'αλλάξω ταχύτητα Δε λέω, ροπάτο, γρήγορο, παντός καιρού και οδοστρώματος. Το όχημα που πας από το σημείο Α στο Β με μοναδική ευκολία και ταχύτητα χωρίς φόβο και άγχος. Το S όμως κάνει την αδρεναλίνη να τρέχει μέσα σου σαν ποτάμι μια και απαιτεί πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από 'σένα. Όπως και να το κάνουμε η πισωκούνα είναι αλλιώς
Για 'μένα μετά το S το χάος, όχι από πλευράς επιδόσεων αλλά αίσθησης.
Προσωπικά θα το άλλαζα μόνο για Cayman/Carrera S
Γιά σου ρε psile λεβέντη !!
(μόνο στο τέλος μου τα χάλασες λίγο...)
Reply
Old Nov 5, 2007 | 09:10 AM
Heli2000's Avatar
Registered User

Originally Posted by valerios,Nov 5 2007, 10:05 AM
egw odhghsa mia Boxster 3.2 S MY03 me 265hp... poly poiotiko mesa, omorfo sxhma ktl moterika omws einai xronia pisw, classico travigma pollwn kybikon, ropi apo pantou (travaei me 6h stis 2500 san to S2000 me 5h stis 4500) ayksimeni katanalwsi, elipsi ksespasmatos (vtec style) sta psila gia afto to moter ( stis 4500-5000 dld) genika den dinei tin esthisi oti einai pio grigoro apo to S ektos apo tin 4rti toy pou einai kapws konti kai stin allagi 3-4 den kseropiazei to moter, o hxos paramenei kofteros ki dynami epistrefei amesws se antithesi me to Honda pou prepei na perimeneis 2-3 sec gia na mpeis sto zesto simeio ( >7500rpm) kati pou ginete mono stin 4-5 sto S2000, genika to Honda krataei kala mexri ta 150-160 opou oi diafores einai elaxistes... se strofes twra ti na pw mou fanhke ligotero paixnidiariko kai i oura tou kapws "varia" kai ligotero provlepsimi otan spasei i prosfisi se glistero dromo, ekei pou to S thelei ena aplo anapodo kai erxete amesws to Boxster idi tha plagiolistenei me poreia 45 moirwn pros pezodromio...
Συμφωνώ μαζί σου βάσει όσων έχω ακούσει από άλλους.
Reply
Old Nov 5, 2007 | 09:37 AM
Psilos's Avatar
Registered User

From: Athens

Originally Posted by Heli2000,Nov 5 2007, 10:09 AM
Γιά σου ρε psile λεβέντη !!
(μόνο στο τέλος μου τα χάλασες λίγο...)
Κάποια στιγμή όλοι θα το αλλάξουμε έτσι δεν είναι;
Τι να πάρεις μετά; Αν κάνεις οικογένεια και θέλεις να παραμείνεις πιστός στις αρχές σου (βλ. πίσω κίνηση), ανεβαίνοντας ταυτόχρονα κατηγορία, η Μ3 μοιάζει μονόδρομος.
Αν μπορείς να έχεις ένα SUV κι ένα καθαρόαιμο στο γκαράζ ανεβαίνοντας κατηγορία μια καλομεταχειρισμένη Cayman S είναι ό,τι πρέπει (8'11" στο 'ring και κούκλα)

Αν δεν έχεις λεφτά κρατάς το S2000 για πάντα...S2000
Reply
Old Nov 5, 2007 | 10:25 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Εγώ άμα κάνω οικογένεια θα πάρω μια 3αρα εξακύλινδρη και μια cbr1000rr.
Απλα.
Reply
Old Nov 5, 2007 | 02:10 PM
actinf's Avatar
Registered User

From: Moscow

Eimai erotevmenos me cayman....
Afto pou me fovizei omos pio poly einai to kostos sintirishs... Giati gia na tin agoraseis, efkola h diskola ginetai. Sintirisi omos?! Exo akousei kati treles times gia service, epipedou 3K+...
Psile, an telika thn paroume, tha diorganonoume garage days gia thn sintirish tous
Reply
Old Nov 6, 2007 | 12:53 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Η επιλογή ενός αυτοκινήτου για έναν πρωην ιδιοκτήτη S2000 είναι κατά τη γνώμη μου πολύ δύσκολη.
Το έχουμε συζητήσει πολλές φόρες με κάποια παιδιά και όλοι έχουν τον ίδιο προβληματισμό γιατι απλά δεν υπάρχει κόντα στα λεφτά του S κατι που να σου δίνει την αίσθηση πολεμικής μηχανής.

Αν κάποια στιγμή το πουλήσω πάντως θα προσπαθησω να πάρω Πόρσε.
Reply
Old Nov 6, 2007 | 01:59 AM
Heli2000's Avatar
Registered User

Το καλοκαίρι, συγγενικό πρόσωπο μου εμπιστεύθηκε την ολοκαίνουργιά του Μ5 για να την στρώσω (οδηγώ καθημερινά 120 χιλ σε Εθνική οδό).

507 άλογα.... κλπ. Είναι μια οικογενειακή λιμουζίνα που σε πάει ατσαλάκωτο παντού ενώ ταυτόχρονα γίνεται ένα exotic car ανά πάσα στιγμή. Καταπληκτικός ήχος, ακόμα και με traction control system πετάει κολίδια για πλάκα. Πολλά ηλεκτρονικά συστήματα...Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι με 7η και 2500 στροφές πάτησα το γκάζι λίγο απότομα και ήταν σαν να μπήκε turbo...(χωρίς kick down)

Πάντως ρε παιδιά την αίσθηση του S.......δεν την βρίσκεις εύκολα...

Πάντως εγώ ακόμα χορταίνω το S μου και δεν υπολογίζω ούτε ferari...ούτε τίποτα.
(την απόλαυση του την αλλάζω...μόνο με κανένα ελικοπτεράκι....).
Reply

All times are GMT -8. The time now is 08:21 AM.