Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

Για ποιο λογο πηρε φωτια αυτο το S2000?

Thread Tools

Old Mar 6, 2010 | 10:21 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Originally Posted by uma_chikara,Mar 6 2010, 08:24 AM
Εγώ δεν αποκλείω λόγω θερμότητας από τουρμπίνα και εξαγωγή να "άρπαξε" τίποτα στο χώρο του μοτέρ... ταξίδι πήγαινε ο τυπάκος..

Όποιος δει το μηχανοστάσιο του FUN, είναι σα διαστημόπλοιο, από τα μονωτικά...νομίζω πως παίζουν σημαντικό ρόλο..
Καλό Ηλία Διαστημόπλοιο...

Λοιπόν η θερμομόνωση είναι πολύ σημαντική για μένα. Ξόδεψα πολλά λεφτά για να φέρω από Αμερική τα καλύτερα θερμομονωτικά της DEI σαν το 2ο λινκ που έβαλε ο φίλος μου ο gmak. Ακόμα και τα δεματικά των θερμομωνοτικών υλικών που έχω είναι μεταλικά και όχι πλαστικά. Οτιδήποτε γύρω από την τουρμπίνα και το χταπόδι πρέπει να είναι καλά μονωμένο αλλιώς θα καταλήξεις όπως ο φίλος εδώ που κατα πάσα πιθανότητα κάτι δεν είχε μονώσει σωστά και την έπαθε
Επίσης δεν ξέρω γιατί δεν διάβασα το λινκ όλο, αν είχε όργανα να παρακολουθεί τις θερμοκρασίες. Σίγουρα κάτι θα παρατηρούσε πριν καταλάβει ότι το αμάξι έχει λαμπαδιάσει και δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτα. Για αυτό και τα όργανα είναι πολύ σημαντικά. Εδώ ολόκληρο ταμπλό κόψαμε για να παρακολουθούμε τους σένσορες του αυτοκινήτου
Reply
Old Mar 6, 2010 | 10:25 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Χρηστο, βλεπω να σου ερχεται νεο nickname μετα τον Μιτς Μπουκανιαν...

SPACEMAN!
Reply
Old Mar 6, 2010 | 11:55 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Κατ'αρχην ΑΝ κάποιος σκέφτεται να πάρει σύστημα πυρόσβεσης, μην πάρετε σύστημα πυρόσβεσης με άκαμπτο σωλήνα, όπως στο λίνκ παραπάνω. Ακόμα και η FIA δεν τα προτείνει πλέον για τα αγωνιστικά. Δοκιμάστε κάτι τέτοιο: http://atlasteam.gr/eshop/catalog/product_...products_id=519

Δύσκολα πάντως αμάξι παίρνει έτσι φωτιά. Εμένα στο τουρμπάκι, είχε σπάσει το κλιπάκι ασφαλείας ενός μπεκ και είχε αρχίζει και ψέκαζε μέσα στο κινητήρα και πάλι δεν πήρε φωτιά τπτ. Πιο πιθανό είναι να αρπάξει από κάποια χοντρή διαρροή λαδιού. Πάντως τα μονωτικά είναι πολύ σημαντικά, αλλά μην ξεχνάμε οτι ο χώρος του κινητήρα πρέπει να είναι πλήρως τακτοποιημένος με τα μέρη που εξάγουν θερμότητα (πολλαπλή εξαγωγής κλπ) να έχουν αρκετά ελεύθερο χώρο από σωληνάκια νερού, λαδιού, βενζίνης κλπ. Σημαντικά επίσης και τα κολάρα σιλικόνης.
Reply
Old Mar 6, 2010 | 12:12 PM
katanaman's Avatar
Registered User
15 Year Member

Αφου ρε παιδια τα τουρμπατα γινονται κοκκινα απο το πυρωμα. τουρμπινα κ χταποδι ανεβαζουν 1300-1500 βαθμους κελσιου,κ ξεραινονται ολα εκει μεσα λογικο δεν ειναι οτι υπαρχει εκει κοντα κ ειναι πλαστικο να λιωσει κ να γινει μλκια? γι αυτο υπαρχουν τα μονωτικα κ γι αυτο ανοιγει το ρημαδοκαπω να βλεπεις τι γινεται στο μηχανοστασιο. Αραια κ που θελει κ το σπρευ σιλικονης να μαλακωνουν τα σωληνακια , θελει κ το πλυσιματακι η μηχανη να φανει κατευθειαν η οποιαδηποτε διαρροη. Πιστευω ενα καλα συντηρημενο σ2κ ατμοσφαιρικο δεν θα εχει ποτε προβλημα να ανατιναχτει...λολ...μην φερνουμε την καταστροφη κ πατε για group buy πυροσβεστικο συστημα, ειπαμε...
Reply
Old Mar 6, 2010 | 03:21 PM
leader's Avatar
20 Year Member

From: Athens, Greece

H μπορεί να πέταξε απλά το φίλτρο λαδιού από λάθος σφίξιμο, το είχε πάθει ένας φίλος μου που του άλαξαν λάδια σε βενζινάδικο, και το πρόλαβε με ελάχιστα καψίματα στις πλεξούδες.

Γι αυτό filter stopper βγάζει η J's και η ASM.
Reply
Old Mar 7, 2010 | 12:04 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Προσωπικά εγώ αν έμπαινα στην διαδικασία να κάνω το s τούρμπο δεν υπήρχε περίπτωση να μην έβαζα πυρόσβεση. Προλαβαίνεις πολλά πράγματα (αν έχεις την ψυχραιμία κιόλας, γιατί η ψυχραιμία σε τ΄τοιες περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο).
Όσο για το κάπο δεν πρέπει να ανοίγει με την καμία διότι απλά έτσι 'τουρμπίζουμε' την φωτία με οξυγόνο. Εμπειρία μου από αγώνα στην Λαμία α) η πυρόσβεση έσωσε το 95% του αυτοκινήτου διότι μας έπιασε φωτία στα τελειώματα ειδικής με αποτέλεσμα η πυρόσβεση να καθυστερήση αρκετά την επέκταση της φωτιάς και β) όταν φτάναμε στον τερματισμό και μας είδαν οι κριτές από μακρυά το πρώτο πράγμα που κάναν ήταν να μας βγάλουν έξω και να φωνάζουν να μην ανοιχτεί το καπό. Ριχναν τον αφρό από έναν αεραγωγό του καπό και από σζισμές του προδυλακτήρα. Τελικά ήταν από λάδια τα οποία έφυγαν από την τάπα (μάλλον δεν είχε κλείσει καλά) και πέσαν στο χταπόδι.
Πιστεύω ότι το s έπιασε φωτιά είτε από λάδια είτε από βενζίνη είτε από κανένα βραχυκύκλωμα.
Reply
Old Mar 7, 2010 | 01:38 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Τελικα τι τουρμπο τι ατμοσφαιρα αμα γινει η "στραβη" και τα δυο λαμπαδιαζουν
Reply
Old Mar 7, 2010 | 02:05 AM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

αν κ εχω relocation kit για το φιλτρο λαδιου που το φερνει στην μετωπη μου φαινετε θα παρω κ αυτο το μαραφετι απο την ρσπεκ που κρατα το φιλτρο λαδιου στην θεση του..
Reply
Old Mar 7, 2010 | 02:22 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

μπορείς απλά, ανα τακτά διαστήματα, να τσεκάρεις ότι το φίλτρο είναι σφιγμένο καλά..
Reply
Old Mar 7, 2010 | 02:53 AM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

συμφωνω uma αλλα ...εδω μερικοι ξεχναν κοιταξουν δεικτη λαδιου...κ δεν πιστευω οτι θα χωσει το χερι στο μοτερ για να τσεκαρει σε τι φαση ειναι το φιλτρο..
5 χρονια το χω κ ποτε δεν πιστευα οτι μπορει να συμβει αυτο..κ να φανταστεις το κοιτουσα στο site τις rspec κ ελεγα νταξ υπερβολες
Reply

All times are GMT -8. The time now is 08:22 AM.