Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΕΞΑΓΩΓΗ

Thread Tools

Old Oct 3, 2007 | 03:06 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by Drifteropoulos,Oct 3 2007, 02:07 AM
Ασε, το ρίσκαρα κιόλας.
Το δοκίμασα τη Κυριακή και του ίπια και το αίμα.
Πάλι καλά που μου το είπες γιατί θα το έπερνα στο χέρι το μοτέρ.

Ρε Σπυράκο, στην οδήγηση δεν το κατάλαβες ότι ζορίζεται ψηλα με τις τάπες?

Παιδιά εμένα το παιδί που μου τις εδωσε είχε και τις οδηγίες και τις διαβασα. Λένε κυρίως χρηση για ταξίδι και όχι κοφτες. Τώρα ο καθένας δικό του είναι κάνει ότι θέλει.
Old Oct 3, 2007 | 03:26 AM
Drifteropoulos's Avatar
Registered User

From: sti Honolulu

Originally Posted by MANOS,Oct 3 2007, 03:06 AM
Ρε Σπυράκο, στην οδήγηση δεν το κατάλαβες ότι ζορίζεται ψηλα με τις τάπες?

Παιδιά εμένα το παιδί που μου τις εδωσε είχε και τις οδηγίες και τις διαβασα. Λένε κυρίως χρηση για ταξίδι και όχι κοφτες. Τώρα ο καθένας δικό του είναι κάνει ότι θέλει.
Δηλαδή μέχρι πόσες rpm να το πάμε με τις τάπες για να μην έχει πρόβλημα;
Το λέει αυτό στις οδηγίες;

Old Oct 3, 2007 | 03:34 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Δεν είναι τόσο θέμα στροφών όσο σπασιμάτων. Δηλαδή να μην πιέζω τον κινητήρα να δώσει απότομα όλη τη δύναμη ενώ τον έχω στην εξαγωγή φυμώσει και τραβάει όλη τη πίεση το μοτέρ. Στο ταξίδι αςπούμε πάνω στο προσπέρασμα ανοίγω ομάλα και ας ανέβουν οι στροφές ενώ αν ξεκινήσω από στάση να κάνω κόντρα τότε κλάψε...

Καλά, δεν το νιώθεις το μοτερ ότι ζορίζεται με τις τάπες στα απότομα vtec?
Old Oct 3, 2007 | 03:40 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

Παιδιά το θέμα με τις τάπες στην εξάτμιση με ενδιαφέρει πολύ.
Εμένα δεν μου ήρθανε οδηγίες μαζί τις εξατμίσεις παρότι τις πήρα καινούργιες.

Κάποιοι μου είπαν ότι αυξάνετε πολύ το back pressure.
Εγώ νόμιζα πως αυτό είναι κακό μόνο για τις επιδόσεις και όχι για την υγεία του μοτέρ. Είναι κακό όντως για την υγεία του μοτέρ ?
Το δυναμόμετρο έδειξε 3whp λιγότερα και ο tuner με συμβούλεψε να τις αφήσω πάνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από αστυνομία

Είναι δυνατόν να πηγαίνεις ταξίδι και να μην μπαίνεις σε vtec?
Μόνο για κτεο αν τις φτιάξανε δηλαδή

Δεν θα έπρεπε να είχε πρόβλημα το αμάξι και με τις νορμάλ εξατμίσεις τότε?
Εκείνες δεν το φιμώνουν
Old Oct 3, 2007 | 04:18 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Φίλε yiannake είναι τελείως διαφορετική η φιλοσοφία των μαμά εξατμίσεων με τις INVIDIA.
Αν εχεις παρατηρήσρι οι μαμά εξατμίσεις έχουν μεγάλα καζανάκια, έχουν σωλήνα με τάπα κάπου στο κέντρο και οι διάμετρος των σωληνώσεων είναι τελείως διαφορετική απο τις INVIDIA.
Αντίθετα, τα καζανάκια στις INVIDIA είναι "διακοσμητικά" και φεύγει μεγαλύτερος σωλήνας από τον καταλύτη μέχρι πίσω. Στις παλιές δε INVIDIA υπήρχε και λάθος νομίζω καθώς ο κεντρικός σωλήνας 60mm κατέληγε σε δυο 60mm.
Αρά τα καυσαέρια φεύγουν ευκολά και σκάνε κατευθείαν στην τάπα, η οποία αν έχεις προσέξει δεν τα συγκεντρώνει σε μορφή χωνιού αλλά τα σκαέι πάνω κατευθείαν, τα επαναφέρει και όσα μπορουν βγάινουν τελικά εξω (στο λέω απλά).
Και η INVIDIA φτιάχνει εξατμίσεις για πολλά αμάξια, δεν εχει κατσει και να ασχοληθεί ιδιαίτερα με το S. Αμα δεις τη Js θα καταλάβεις..
Και να μην έχεις διαβάσει τις οδηγίες, το καταλαβαίνεις το αμάξι ότι ζορίζεται και αργεί να φορτώσει. Πίστεύω πως αν δεν είναι η αιτία που έσπασε το μοτερ σου αυτή τότε σίγουρα βοήθησε.
Και αφού δεν υπάρχει πρόβλημα τότε το δυναμόμετρο γιατι έδειξε λιγότερα άλογα?
Old Oct 3, 2007 | 04:27 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Ο καθε μαστρο Μήτσος και tuner λεέι ότι θέλει και φυσικά αμα σπάσει το μοτέρ ποτέ δε φταίει εκείνος. Ρώτα και το Ds πόσες χειροποίητες εξατμίσεις έχει φτιάξει και τις πέταξε και όλοι οι έλληνες μεγαλοεξατμισάδες του έλεγαν θα πάρει και π@π@ριές. Γιατί έχανε τότε? Φαντάσου τι κάνουν οι τάπες, όχι μόνο στις επιδόσεις αλλά και στο ίδιο το μοτερ.

Δοκίμασε μόνο να ταπώσεις μια εξάτμιση και να βάλεις το μοτέρ μπροστά και θα καταλαβεις τη ζημια΄που γίνεται, σε μικρότερη βέβαια κλίμακα.

p.s. Τις μαμά εξατμίσεις τις έχει σχεδιάσει η mugen.
Old Oct 3, 2007 | 04:27 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

Το αυξημένο back pressure είναι πρόβλημα?
Old Oct 3, 2007 | 04:36 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Αυξημένο back pressure σε ένα μοτέρ πουσαρισμένο τόσο και με εννιάρες είναι πρόβλημα.
Το S δεν είναι rallye και saxo. Κάθε πράγμα που εχει πάνω του είναι μελετημένο και το ξέρεις και δύσκολα παίρνει, εύκολα χάνει. Γι αυτό και δίνουμε τόσα λεφτά μηπως και δούμε κανα άλογο.
Αν εξαιρέσεις λοιπόν τον ήχο, οι INVIDIA δεν έχουν να πουν και τίποτα σαν εξατμίσεις μαζί με πολλές άλλες επίσης. Έίναι πιο ελέυθερες, κάνουν και τρελό ήχο και αυτό είναι όλο. Για να παρεις άλογα δεν παίρνεις.....

Επειτα το δικό σου μοτέρ δεν είναι για back pressure (με τον κομπρέσορα) όπως και του Geo που μόλις αποφάσισε να το τουρμπίσει πήγε και άλλαξε έξατμιση σε ελεύθερη χειροποίητη γιατί εκει αυτές δουλεύουν.

p.s. Ελπίζω να μην κρατήσεις τις INVIDIA με το καινούργιο μοτέρ...
Old Oct 3, 2007 | 05:06 AM
Drifteropoulos's Avatar
Registered User

From: sti Honolulu

Originally Posted by MANOS,Oct 3 2007, 03:34 AM
Καλά, δεν το νιώθεις το μοτερ ότι ζορίζεται με τις τάπες στα απότομα vtec?
Ναι, κόβει λίγο με τις τάπες σε σύγκριση με ελέυθερη,
αλα φαντάστηκα οτι αφου τις δίνει η invidia τις τάπες θα είναι και μελετημένο
και δε θα υπάρχει προβλημα.
Τελος των πάντων, αφού δε γίνεται... δε γίνεται.
Πάλι καλά που το μάθαμε νωρίς να μη το ξανακάνουμε.

Old Oct 3, 2007 | 05:12 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

Originally Posted by MANOS,Oct 3 2007, 12:36 PM
p.s. Ελπίζω να μην κρατήσεις τις INVIDIA με το καινούργιο μοτέρ...
Θα τις κρατήσω
Ελεύθερες πάντως καλού κακού
Σκέφτομαι να τις αλλάξω μόνο αν είμαι αρκετά κάτω
από τα νούμερα που περιμένω

All times are GMT -8. The time now is 04:54 PM.