Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

Επιλογη καταλυτη

Thread Tools

Old Jan 21, 2011 | 01:14 PM
actinf's Avatar
Registered User

From: Moscow

Σε έχω ικανό...
Reply
Old Jan 21, 2011 | 01:21 PM
nick27's Avatar
Registered User

Στο δικο μου ρε παιδια φοραω εδω και 3 χρονια 100αρη AMERICAT και ολα μια χαρα....Βεβαια καρτα καυσαεριων δεν εβγαζε στο ΚΤΕΟ.Φυσιολογικο λογω ελευθερωσης καυσαεριων η παιζει να εχει χαλασει και γι αυτο να μην βγαζει καρτα???Αν εχει χαλασει σου δινει καποιο αλλο σημαδι ?
Reply
Old Jan 21, 2011 | 01:22 PM
vtecas's Avatar
Registered User

From: ATHENS nomizo....

καλύτερα να μην με είχες.....και το γαμώτο ξέρεις ποιο είναι ;;
ότι το civic κι αν θέλει καταλύτη......άστα,βράστα......
Reply
Old Jan 21, 2011 | 01:33 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by nick27,Jan 21 2011, 02:21 PM
Στο δικο μου ρε παιδια φοραω εδω και 3 χρονια 100αρη AMERICAT και ολα μια χαρα....Βεβαια καρτα καυσαεριων δεν εβγαζε στο ΚΤΕΟ.Φυσιολογικο λογω ελευθερωσης καυσαεριων η παιζει να εχει χαλασει και γι αυτο να μην βγαζει καρτα???Αν εχει χαλασει σου δινει καποιο αλλο σημαδι ?
εγώ, με τον Berk, πήγα να βγάλω και δεν έβγαινε παρά το γεγονός ότι οδηγούσα τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη μέτρηση..μετά βγήκα από το συνεργείο, έκανα 3-4 ανοίγματα και ξαναμπήκα και έβγαλε κανονικά..

Αυτοί οι καταλύτες θέλουν υψηλότερες θερμοκρασίες για να λειτουργήσουν σωστά απ'ο,τι κατάλαβα..
Reply
Old Jan 21, 2011 | 02:25 PM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by uma_chikara,Jan 22 2011, 12:33 AM
εγώ, με τον Berk, πήγα να βγάλω και δεν έβγαινε παρά το γεγονός ότι οδηγούσα τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη μέτρηση..μετά βγήκα από το συνεργείο, έκανα 3-4 ανοίγματα και ξαναμπήκα και έβγαλε κανονικά..

Αυτοί οι καταλύτες θέλουν υψηλότερες θερμοκρασίες για να λειτουργήσουν σωστά απ'ο,τι κατάλαβα..

Ηλία όσο αφορά τον δικό σου, μήπως θα έπρεπε να στείλεις κανα mail?
Με τόσο λίγα χλμ ρε φίλε δεν δικαιολογείται...
Εγγύηση?
Reply
Old Jan 21, 2011 | 09:46 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

Φίλε Γιάννη, δεν πρόκειται να βγει άκρη και τσάμπα η ώρα που θα ασχοληθώ..
Mail με Αμερικές, άντε στειλ'το πίσω και περίμενε να δεις τί θα σου πουν κλπ κλπ...
To περίεργο είναι πως και οι 3 καταλύτες που μου έχουν σπασει, 1 δικός μου ΟΕΜ, ένας του Λαλάκη, που μου έιχε δανείσει μέχρι να έρθει o Berk's, μου έσπασαν εν ώρα στριψίματος στο βουνό..

Στον δικό μου λέω "ποιος ξέρει, θα ήρθε η ώρα του"..στου λαλάκη, λέω "μάλλον επειδή ήταν παρατημένος 1-2 χρονάκια, θα είχα χαλάσει και δε θα ήθελε πολύ..στον Berk, λέω "θα φταίει η κατασκευή..μάλλον θα είχε κάποιο πρόβλημα εξ'αρχής"..

Ο Berk δε φαίνεται να έχει διαλυθεί τελείως, απλά μέχρι να ζεσταθεί, μου κάνει το παραπάνω "γκλιγκι-γκλάγκα"..

Όπως και να'χει, πρέπει να δούμε τί θα κάνουμε..

δε χρησιμοποιώ ούτε χημικά για τον καθαρισμό μπεκ, που απ'όσο γνωρίζω, αυτά καταστρέφουν τους καταλύτες και γενικά δεν υπάρχει εξήγηση γι αυτό που μου συμβαίνει..
Reply
Old Jan 21, 2011 | 11:43 PM
johnstef's Avatar
Registered User

From: Νafplio

Να πω κι εγω την γνωμη μου πανω στο θεμα..
1)για την καρτα καυσαεριων οντως θελει καλο ζεσταμα πριν τη μετρηση..
αλλα υπαρχουν και καταλυτες που ειναι αδυνατον να βγαλουν καρτα.(συνηθως οι πολυ ελευθεροι)..αν και αυτο βελτιωθηκε απο τις εταιρειες
τα 2 τελευταια χρονια που ειναι πολυ αυστηροι οι νομοι για ρυπανση κτλ..

2)το περιεχομενο του καταλυτη ειναι το λεγομενο μπισκοτο..το κατασκευαζουν λιγες εταιρειες και αυτες με την σειρα τους προμηθευουν ολες τις υπολοιπες για την κατασκευη καταλυτη..με λιγα λογια το περιεχομενο των περισσοτερων ειναι chinese...

3)οταν σπασει ο καταλυτης συνηθως ακουγεται στο ρελαντι..αν εχει ξεκολλησει ολοκληρο το περιεχομενο συντονιζει ο θορυβος σε καποιες συγκεκριμενες rpm....

4)η κακη ποιοτητα βενζινης και η κακη λειτουργια του κινητηρα μειωνουν τη ζωη του καταλυτη..πχ αν εχουμε προβλημα με ρεταρισματα,πολλαπλασιαστ ς κτλ σιγουρα θα μας δημιουργησουν ζημια....
Reply
Old Jan 22, 2011 | 12:18 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

Γενικά, όντως είχα θέμα με τα ρεύματα κάποια στιγμή, γιατί είχε πρόβλημα ο αυτόματος του δυναμό.. επίσης κάποια στιγμή, έμεινα από πολλαπλασιαστή..
Αν είναι όπως τα λες, που δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω κάτι από αυτά, ίσως να έφταιγαν όντως οι πολλαπλασιαστές μου..Ρεταρίσματα βέβαια, δεν είχα παρατηρήσει ποτέ..

Πάντα ήμουν προσεκτικός με το ζέσταμα-κρύωμα του αυτοκινήτου..95 άρα βενζίνη έχω βάλει μετρημένες 6 φορές, στα 6 χρόνια που οδηγώ το αυτοκίνητο, ενώ όλες τις υπόλοιπες 100άραα..

Ελπίζω, λοιπόν, μετά την αλλαγή των ρημαδοπολλαπλασιαστών, να τελειώσαμε με αυτή την υπόθεση..
Reply
Old Jan 26, 2011 | 06:07 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

http://www.nengun.com/toda/catalyst-adapter
Reply
Old Jan 26, 2011 | 06:19 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Originally Posted by uma_chikara,Jan 21 2011, 10:46 PM
Ο Berk δε φαίνεται να έχει διαλυθεί τελείως, απλά μέχρι να ζεσταθεί, μου κάνει το παραπάνω "γκλιγκι-γκλάγκα"..
Απλά να κάνω μία διόρθωση επειδής είχα και εγώ Berks που έσπασε και έκανε θόρυβο...

...ο θόρυβος δεν είναι 'γκλίγκι-γκλάγκα'....

...είναι 'ντρίγκι-ντρίγκι'

Στίχοι: Πυθαγόρας
Μουσική: Στέλιος Βλαβιανός
Πρώτη εκτέλεση: Μαρινέλλα

Πώς την λένε την φωτιά που καίει
πώς την λένε την γλυκιά πληγή
το αγόρι μου αγάπη τηνε λέει
μα η μάνα μου με κλαίει
που κλαίω την αυγή

Ντρίγκι ντρίγκι ντρίγκι
ντρίγκι ντρίγκι μάνα μου (2)

Πώς το λένε το ζεστό το χέρι
που μαχαίρι πάνω μου κυλά
το αγόρι μου πίκρες θα μου φέρει
κι η μάνα μου το ξέρει
αλλά δεν μου μιλά
Reply

All times are GMT -8. The time now is 03:11 PM.