Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

Η πρωτη δυναμομετρηση του S μου!

Thread Tools

Old Jan 16, 2010 | 03:24 PM
gre165-makis's Avatar
Registered User

nippon ο νουμερο που γραφεις εχει να κανει με το δυναμομετρο το οποιο σιγουρα δεν ειναι αυστηρο.Απ οτι εχω καταλαβει τα 04+ παιζουν στα 239-240 και τα παλαιοτερα 234-235.

Εγω το μετρησα σε Μαχα 230 και μου ειπε οτι τα περισσοτερα μαμα σε τετοιο δυναμομετρο παιζουν στα 227-228 παντα για 00-03.
Reply
Old Jan 17, 2010 | 12:23 AM
maniatis's Avatar
Registered User

From: Piraeus , Greece

Τοτε ειναι παρα πολυ καλο νουμερο για μαμα.
Απο την αλλη δεν ξερω ποσο αυστηρο ειναι το δυναμομετρο της Geartech σε σχεση με υπολοιπα dyno.
Μπραβο παντως!
Reply
Old Jan 17, 2010 | 01:28 AM
konstantinos2000's Avatar
Registered User

From: salamina

Originally Posted by maniatis,Jan 17 2010, 01:23 AM
Τοτε ειναι παρα πολυ καλο νουμερο για μαμα.
Απο την αλλη δεν ξερω ποσο αυστηρο ειναι το δυναμομετρο της Geartech σε σχεση με υπολοιπα dyno.
Μπραβο παντως!
Ευχαριστω φιλος.Παιδια δε νομιζω πως εχει σημασια ποσο αυστηρο ειναι ενα δυναμομετρο.
Δηλαδη αν σε ενα βγαλεις 210 ροδα και στο αλλο 215 κρατας το 210 γιατι ειναι πιο αυστηρο?Δηλαδη ολα τα υπολοιπα αυτοκινητα(διαφορα concept,τουρμπατα και μη)εχουν επιεικη νουμερα στη geartech?Και σιγα τη διαφορα ρε παιδια που θα εχουν αλλα dyno.Ποσο 5-10 αλογα?!

Ειμαι της αποψης οτι τα δυναμομετρα ειναι για να εχουμε ενα μπουσουλα εμεις που παιζουμε με εισαγωγες εξατμισεις κ.α σε οτι αφορα το τι κερδιζουμε με τις αλλαγες μας και τα παιδια με μετατροπες(τουρμπατα,κομπρ εσορατα,2.2 ,2.4 κ.α) για το καλυτερο δυνατο προγραμματισμο τους,με βασει το καθε concept.
Γιάυτο και εγω πηγα στη geartech επειδη ειναι απο τα πιο καινουρια(τουλαχιστον απο καποια αλλα) δυναμομετρα και επειδη εκει εχουν παει πανω απο 30 S2000 και υπαρχει μετρο συγκρισης.Τι να το κανω να παω σε ενα δυναμομετρο που δεν εχουν ανεβει πολλα S και να παρω σπιτι μου ενα νουμερο.και?Ο σκοπος ειναι να υπαρχει ενα πορισμα,μια αμεση συγκριση με αλλα ομοια αυτοκινητα για να ξερεις τι σου γινεται.

Αλλα το σημαντικοτερο ειναι να γνωριζεις τις δυνατοτητες του αυτοκινητου σου(οταν ειναι μαμα) ετσι ωστε να μην πετας τσαμπα λεφτα αν πραγματικα σε ενδιαφερει να κερδιζεις κατι απο αυτα που βαζεις.Αυτος ειναι ο μονος λογος που εκανα τη δυναμομετρηση.
Reply
Old Jan 17, 2010 | 01:33 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Καλά γενικά στο S έχεις να ρίξεις πολύ τζάμπα χρήμα,αυτο να το ξέρεις...
Reply
Old Jan 17, 2010 | 03:25 AM
Sportster's Avatar
Registered User

Originally Posted by konstantinos2000,Jan 17 2010, 02:28 AM
Ευχαριστω φιλος.Παιδια δε νομιζω πως εχει σημασια ποσο αυστηρο ειναι ενα δυναμομετρο.
Δηλαδη αν σε ενα βγαλεις 210 ροδα και στο αλλο 215 κρατας το 210 γιατι ειναι πιο αυστηρο?Δηλαδη ολα τα υπολοιπα αυτοκινητα(διαφορα concept,τουρμπατα και μη)εχουν επιεικη νουμερα στη geartech?Και σιγα τη διαφορα ρε παιδια που θα εχουν αλλα dyno.Ποσο 5-10 αλογα?!

Ειμαι της αποψης οτι τα δυναμομετρα ειναι για να εχουμε ενα μπουσουλα εμεις που παιζουμε με εισαγωγες εξατμισεις κ.α σε οτι αφορα το τι κερδιζουμε με τις αλλαγες μας και τα παιδια με μετατροπες(τουρμπατα,κομπρ εσορατα,2.2 ,2.4 κ.α) για το καλυτερο δυνατο προγραμματισμο τους,με βασει το καθε concept.
Γιάυτο και εγω πηγα στη geartech επειδη ειναι απο τα πιο καινουρια(τουλαχιστον απο καποια αλλα) δυναμομετρα και επειδη εκει εχουν παει πανω απο 30 S2000 και υπαρχει μετρο συγκρισης.Τι να το κανω να παω σε ενα δυναμομετρο που δεν εχουν ανεβει πολλα S και να παρω σπιτι μου ενα νουμερο.και?Ο σκοπος ειναι να υπαρχει ενα πορισμα,μια αμεση συγκριση με αλλα ομοια αυτοκινητα για να ξερεις τι σου γινεται.

Αλλα το σημαντικοτερο ειναι να γνωριζεις τις δυνατοτητες του αυτοκινητου σου(οταν ειναι μαμα) ετσι ωστε να μην πετας τσαμπα λεφτα αν πραγματικα σε ενδιαφερει να κερδιζεις κατι απο αυτα που βαζεις.Αυτος ειναι ο μονος λογος που εκανα τη δυναμομετρηση.

βεβαια να ξερεις οτι οσο εχει να κανει με αλλαγες εισαγωγης εξαγωγης σε μαμα, ειναι τοσο μικρες οι αλλαγες που αν δεν τα μετρησεις την ιδια μερα τοτε το πιθανοτερο να επηρεαζεται περισσοτερο απο αλλους παραγοντες... ασε που διαφορες στο δυναμομετρο πανω μπορει να μην δεις οσες δεις στον δρομο εξω, γιατι αν αλλαξεις εξατμιση ας πουμε με μια τιτανιου 4κιλων, το δυναμομετρο θα σου δειξει 2-3 αλλογα και στον δρομο θα εχεις παρει 2 αυτοκινητα γιατι ελαφρυνες κιολας 20 κιλα!!! Ασε που καμια φορα το αυτοκινητο μπορει να χασει αλλα λογο θορυβου και ελαφρωματος θα νομιζεις οτι πηγαινει καλυτερα, ενω στον δρομο θα πηγαινει τα ιδια και στην πραγματικοτητα θα εχει χασει κιολας σε απολυτα νουμερα!!!!
Reply
Old Jan 17, 2010 | 03:43 AM
ManosS2k's Avatar
Registered User

From: somewhere in hell... ];)

Originally Posted by konstantinos2000,Jan 17 2010, 12:28 PM
Γι'αυτο μην εισαι ποτε σιγουρος
Reply
Old Jan 17, 2010 | 03:51 AM
DimitrisN's Avatar
Registered User

Συμφωνώ όσον αφορά το μέτρο σύγκρισης με άλλα S2000 σε ένα δυναμόμετρό που έχουν περάσει αρκετά,αλλα και πάλι τα πράγματα είναι κάπως σχετικά όσον αφορά το τι συμβαίνει στο δόμο,καθώς παίζουν ρόλο και μια σειρά άλλων παραγόντων(όπως ανέφερε και ο Ανδρόνικος πιο πάνω-βάρος,θόρυβος,κτλ).

Όμως για μια γενική ιδέα που κινείται το αυτοκίνητό σου,και πόσα πήρες απο κάτι που έκανες(άν όλες οι μετρήσεις γίνονται στο ίδιο δυναμόμετρο),είναι καλό.

Χοντρικά,παίρνεις μια εικόνα τι γίνεται.
Reply
Old Jan 17, 2010 | 04:04 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Ναι οταν το % αυξησης/μειωσης την αποδοσης απο bolt ons ειναι το ιδιο με το % λαθους του δυναμομετρου παιρνεις μια ιδεα, χοντρικα.
Reply
Old Jan 17, 2010 | 08:35 AM
package's Avatar
Registered User

Το μεγαλύτερο μαμά νούμερο. Σε περιμένω για πάτημα.
Reply
Old Jan 17, 2010 | 08:50 AM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Πακέτος = η υπέρτατη κοντρο-μορφή
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:42 AM.