Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

Κορωνοπήνιο

Thread Tools

Old Jul 13, 2012 | 12:03 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by sebian
Originally Posted by papdoc' timestamp='1342126623' post='21855065
[quote name='sebian' timestamp='1342124902' post='21854963']
αν όντως έχετε 12 άλογα διαφορά.
Αχ αυτό το "αν όντως"... Η δυναμομέτρηση των δύο αυτοκινήτων, την ίδια μέρα, στο ίδιο δυναμόμετρο:
http://www.papdoc.gr...xhaust_dyno.jpg
Οπότε για ποια οφέλη του κοντού να μιλήσουμε και ποια ανάλυση τηλεμετρίας να κάνουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση?
λέω αν όντως γιατί ανάλογα με τις συνθήκες τα άλογα παίζουν..
υποστηρίζεις δλδ ότι από τα συγκεκριμένα διαγράμματα δεν βγαίνουν συμπεράσματα?
μιλάω πάντα για τα σημεία που υπάρχει πλήρη επιτάχυνση.
[/quote]

Μα τι συμπεράσματα να βγουν από τα διαγράμματα κατά τα σημεία πλήρους επιτάχυνσης…?

Δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Doc.

Το ότι το κοντό έχει παραπάνω ροπή αυτό είναι κοινώς αποδεκτό.

Το ότι σε πλήρη επιτάχυνση το κοντό θα “κερδίζει” δεν σημαίνει ότι θα διατηρήσει αυτό το κέρδος στο συνολικότερο γυρολόγιο αν οι “έξτρα” αλλαγές πριν τις Κ, ροκανίζουν δεκατάκια.

Το θέμα είναι αν τα οφέλη αυτά που προκύπτουν από την ροπή του κοντού μπορούν να “διατηρηθούν” στο σύνολο του γυρολογίου.

Εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα, Δημήτρη αν κάνω λάθος διόρθωσε με.

Και μέσα σε όλα αυτά στο παράδειγμα των μιατα είναι σαν να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια (για να μην πω μελιτζάνες). Το θέμα σε μια σύγκριση είναι να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι παράγοντες ΙΔΙΟΙ. Εδώ διαφέρουν οδηγοί, αυτοκίνητα, αναρτήσεις, ελαστικά, μέρα κτλ

Bottom line όλα καταλήγουν εδώ ….

Originally Posted by papdoc
Σίγουρα το ιδανικό θα ήταν να έχουμε ένα κορωνοπήνιο για κάθε πίστα, αλλά αυτό δεν γίνεται πρακτικά. Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να συγκρίνουμε τις τηλεμετρίες σου όταν ξαναπάς Μέγαρα, και να το συζητήσουμε περαιτέρω.
το οποίο με βρίσκει σύμφωνο σε πρώτη φάση (quote απο αλλο τοπικ)
Originally Posted by S2johnyK
Με βάση όσα έχω δει από αγωνιστικά μεγάλων εταιρειών κάθε πίστα θέλει το "βήμα" της. .

Τώρα αν υπάρχει βήμα που να ταιριάζει καλύτερα από το μαμά στις υπάρχουσες Ελληνικές πίστες .... αυτό είναι εξεταστέο, αλλά και πάλι τι θα γίνει θα στήσουμε ένα αμάξι για μια ή δυο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ πίστες

Ακόμα και ο Nabu στα Μέγαρα να ξαναμπεί τώρα μετά το 1.07 αν δεν μπει υπό τις ίδιες συνθήκες (ελαστικά, θερμοκρασίες, κατάσταση αυτοκινήτου, μέρα οδηγού κτλ) μόνο για κατά προσέγγιση συμπεράσματα θα μιλάμε (τα οποία βέβαια μπορεί για επίπεδο χομπίστα να είναι ικανοποιητικά )

Τέλος, από περιέργεια πιο πολύ, τώρα με τι σχέση "βγαίνει" το καρτόδρομο Nabu?
Reply
Old Jul 13, 2012 | 02:35 AM
sebian's Avatar
Registered User

Γιαννη το μοτέρ κ το κοντό καλύπτουν τις ευθείες και επιταχύνουν
το αμάξι στην έξοδο της στροφής..δεν παίζουν ρόλο αν θα στρίψεις
με +1 ή +2...

Γιάννη σχολίασε αν θες και τα διαγράμματα...
Reply
Old Jul 13, 2012 | 02:58 AM
papdoc's Avatar

Originally Posted by sebian
λέω αν όντως γιατί ανάλογα με τις συνθήκες τα άλογα παίζουν..
υποστηρίζεις δλδ ότι από τα συγκεκριμένα διαγράμματα δεν βγαίνουν συμπεράσματα?
μιλάω πάντα για τα σημεία που υπάρχει πλήρη επιτάχυνση.
Το διάγραμμα ταχύτητας - απόστασης λέει την μισή αλήθεια. Κοιτάζεις την χαμηλότερη ταχύτητα ΜΕΣΑ στη στροφή και αγνοείς την ταχύτητα στην έξοδο της. Αν ανοίξεις τα αρχεία vbo ή κοιτάξεις την ανάλυση που έχω κάνει ανά στροφή στο trackmiata, θα δεις ότι σε ΟΛΕΣ τις στροφές (πλην της Κ4) έχω καλύτερη ταχύτητα εξόδου από τον Άλκη (και όχι χειρότερη όπως σε κάνει να πιστεύεις το διάγραμμα). Είμαι χαρακτηριστικό παράδειγμα του slow in - fast out. Χάνω μέσα στις στροφές λίγο χρόνο, τον οποίον όμως παίρνω πίσω -και με το παραπάνω- στις ευθείες έχοντας καλύτερη έξοδο.
Reply
Old Jul 13, 2012 | 03:47 AM
sebian's Avatar
Registered User

δεν πιστεύω ότι έχεις κακή ταχύτητα εξόδου το αντίθετο μάλιστα...
αυτή της προσέγγισης είμαι κ εγώ σε κ αντίστοιχης ταχύτητας

πιστεύω όμως ότι το κοντό σε βοηθά στις κ που ανέφερα
παρ'ότι χρειάζεται άλλη μια αλλαγή!

over and out για να μη το κουράζουμε!
Reply