Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Thread Tools

Old Jun 18, 2009 | 02:42 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

An katalava kala h troxalia... Trwne zori oi flatzes(?) ths troxalias... An katalava kala.
Old Jun 18, 2009 | 03:01 AM
package's Avatar
Registered User

Κοίτα Τάσο, αν είναι κανένα παλιό μοντέλο με πολλά χλμ, δεν έχει να κάνει με το δισκοπλατό αυτό. Μπορεί να προέρχεται από την χρήση αυτό το πρόβλημα.
Θεωρώ πως ο act που πήρα, είναι ελάχιστα πιο σκληρός. Δεν νομίζω να δημιουργήσει κάτι.
Old Dec 30, 2009 | 09:24 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Σχετικά με το post μου 9/12 θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους φίλους που μπορεί να έχουν στο μέλλον το ίδιο πρόβλημα με εμένα. Τελικά ο θόρυβος που είχα στον πίσω άξονα δεν ήταν από τα σινεμπλόκ αλλά από το διαφορικό. Σήμερα το πήγα Geartech και το επιδιόρθωσα. Είχαν πάρει μπόσικα οι κεφαλές του διαφορικού και για αυτό έφταιγε ένα ρουλεμαν το οποίο και αλλάχτηκε. Μαζί με το ρύθμισμά του και το σφίξιμο των ημιαξωνίων ήρθε το αμάξι και έστρωσε. Το θέμα είναι το γιατί δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα σε αμάξι 86Κ χιλ. Σύμφωνα με τον μηχανικό ή 1) φταίει ή κακή ποιότητα λάδι 2) η μη σωστή αλλάγη λαδιών ή τα παντιλίκια.
Αναφορικά με τα παντιλίκια δεν είμαι άνθρωπός που κάνει πλατείες οι κόντρες οι ξεκινήματα. Δεν λέω ότι δεν έχω κάνει αλλά από ότι κατάλαβα η ζημία που έγινε ήταν χοντρή για μερικά ελεγχώμενα παντιλίκια. Για να γίνει αυτή η ζημία θέλει σκίσιμο (αυτό μου έδωσε να καταλάβω ο μηχανικός χωρίς να λέει κάτι ευθέως).
Από κάποιο σημείο και μετά αλλάζω μόνος μου όλα τα λάδια του αυτοκίνήτου μιας και ασχολούμαι αρκετά με το θέμα και τα χέρια πιάνουν και εμπιστοσύνη δεν υπάρχει στους έξω. Τις 2 τελευταίες φορές άλλαξα εγώ ο ίδιος το λάδι του διαφορικού ανα 4Κ χιλ. με αυτά τις Motul για το διαφορικό. Προηγούμενα το πήγαινα σε συνεργείο που δεν θέλω να πω. Το συγκεκριμένο συνεργρίο ήταν το στύλ άστο και έλα σε 5 ώρες να το πάρεις. Δεν μπορώ να ξέρω άν αλλάζαν τα λάδια, αν βάζαν τα σωστά λάδια μέσα ή κάτι άλλο.
Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι με δυσκολία άνοιξε το καβούκι. Και μάλιστα με ρώτησε αν έχει ξαναανοιχτεί το διαφορικό και φυσικά του είπα 'ΠΟΤΕ' από όσο γνωρίζω.
Και θα ήθελα να ρωτήσω τώρα το εύλογο: Και ποιός μου λέει εμένα ότι κάποιος πονηρός και εξυπνίδης δεν έχει κάνει ρευστό το λάδι που θα έπρεπε να μου αλλάζει τόσο καιρό ή και εκεί που πάει περισσότερο το μυαλό μου ποιός μου λέει ότι κάποιος δεν μου έκανε τράμπα το διαφορικό με ένα άλλο σε χάλια κατάσταση???

Δεν βρίσκεις πουθενά το δίκαιο και το τίμιο και μια περιουσία να τους έδινες πάλι αυτή θα θέλαν παραπάνω. Αλητες!!!!!!!!!!!

Το θέμα είναι ότι τα έσκασα αλλά το είδα να φτιάχνετε μπροστά μου και σωστά και το πρόβλημα πάυει να υπάρχει. Thanks GT.
Old Jan 4, 2010 | 08:47 AM
SBIT's Avatar
Registered User

dino S το ίδιο ακριβώς σετάκι έφερα και εγώ από Αμερική και είμαι είδη στα 15Κ χλμ και είναι μια χαρά. Από απόδοση θα δείς μικροδιαφορά στα χαμηλά (θα αισθανθείς ότι ανεβάζει ένα κλίκ καλύτερα) αλλά θα σου κόψει στα πολλά χιλιόμετρα. Δική σου η επιλογή.
Από μπουζί ακολούθησα τους περισώτερους και έβαλα NGK.
Old Jan 4, 2010 | 08:48 AM
SBIT's Avatar
Registered User

εεεε ... περισσότερους ήθελα να πώ!!!!!
Old Jan 4, 2010 | 02:49 PM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Γι'αυτο λοιπον φιλε SBIT δεν αφηνεις ποτε το αυτοκινητο σου στο συνεργειο και φευγεις.ΠΟΤΕ.Τουλαχιστον εγω τους το κανω λιανα οτι οτι και να κανουν πανω στο αμαξι μου εγω θα ειμαι εκει.10 χρονια ασχολουμε με Honda και εχουν δει πολλα τα ματια μου σε πολλα συνεργεια.Μια συμβουλη,προμηθευσου οτι αναλωσιμα χρειαζεται το αυτοκινητο σου δηλ. λαδια,μπουζι,φιλτρα και πηγαινε σε ενα συνεργειο να στα βαλουν χωρις να αφησεις το αμαξι εκει και να φυγεις.Αν θελεις εργασιες που θελουν και ειδικοτητα επι του θεματος(π.χ ρυθμισμα βαλβιδων,διαφορικα,ημιαξον ια κ.τ.λ),τοτε διαλεγεις καποια λιγα,3-4 πιστευω εμπιστα συνεργεια,που ξερουν το αμαξι εννοω,χωρις παντα να το αφησεις,αναφερεις οτι εισαι απ'το club οπωτε ξερουν οτι αν κανουν μ@λ@κι@ θα το μαθει ολο το club και αντιο πελατες.Πιστευω οτι αυτα θα σε βοηθησουν να αποφυγεις παρομοιες καταστασεις με την προσφατη που εζησες.Αν θες για συνεργεια πολλα παιδια μπορουν να σου αναφερουν μεσω p.m αλλα υπαρχει και σχετικη ενοτητα.Αυτα.
Old Jan 4, 2010 | 09:35 PM
SBIT's Avatar
Registered User

Φίλε nippon δόξα το θεό λόγο εμπλοκής μου σε αγώνες (έστω και με μπροστοκίνητο) γνωρίζω αρκετά πράγματακια και τα χέρια μου πιάνουν τα εύκολά τα κάνω πλέον εγώ μόνος μου (όλα τα λάδια, φίλτρα, τακάκια κλπ) για τις βαριές δουλειές (π.χ αλλαγή δισκο-πλατό) πήγαινα μέχρι πρόσφατα στην Αντιπροσωπεία και οι παπάρες εκεί σου έπιβάλλαν να μην είσαι στο συνεργείο. Το έχω αφήσει το αυτοκίνητο 2 φορές σε συνεργείο πάνω από μια ημέρα μια για δίσκο και μια για αλλαγη σινεμπλοκ powerflex. Τώρα θα μου πείς γιατί δεν πήγαινες τόσο καιρό στα συνεργεία που αναφέρονται μεσα στο club. Με έφαγαν οι γνωστοί φίλε μου. Η κλασική ατάκα 'πηγαινε εκεί είναι φίλος και θα σου κάνει καλή δουλεία'. Νομίζω να με καταλαβαίνεις. Αλλά ελπίζω ότι βρήκα το μάστορά μου πλέον. Θα δείξει.
Old Feb 16, 2010 | 06:31 AM
S2Kbaris's Avatar

From: Kws island

παιδιά τι εννοούμε όταν λέμε "οργανικό" set συμπλέκτη τι διαφορες έχει από τον μαμά?
Old Feb 16, 2010 | 07:28 AM
package's Avatar
Registered User

Τρώγεσαι εσύ συνέχεια ε?
Old Feb 16, 2010 | 07:48 AM
S2Kbaris's Avatar

From: Kws island

Originally Posted by package,Feb 16 2010, 06:28 PM
Τρώγεσαι εσύ συνέχεια ε?

All times are GMT -8. The time now is 10:47 AM.