Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Thread Tools

Old Feb 18, 2010 | 03:26 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by S2Kbaris,Feb 16 2010, 07:31 AM
παιδιά τι εννοούμε όταν λέμε "οργανικό" set συμπλέκτη τι διαφορες έχει από τον μαμά?
Το "οργανικός" πάει στον δίσκο. Οργανικοί είναι όλοι οι "μαμα" δίσκοι. Εν αντιθέσει υπάρχουν οι μεταλλικοί που διακρίνονται ανάλογα με τα "φτερά" (σαν τις σερβιέτες ένα πράμα ) δηλ. τρίφτεροι, τετραφτεροι κλπ. Οργανικός ή μεταλικός επομένως χαρακτηρίζεται ο δίσκος από το υλικό τριβής τους με το πλατό.
Old Feb 18, 2010 | 06:14 AM
S2Kbaris's Avatar

From: Kws island

Originally Posted by ntz,Feb 18 2010, 02:26 PM
Το "οργανικός" πάει στον δίσκο. Οργανικοί είναι όλοι οι "μαμα" δίσκοι. Εν αντιθέσει υπάρχουν οι μεταλλικοί που διακρίνονται ανάλογα με τα "φτερά" (σαν τις σερβιέτες ένα πράμα ) δηλ. τρίφτεροι, τετραφτεροι κλπ. Οργανικός ή μεταλικός επομένως χαρακτηρίζεται ο δίσκος από το υλικό τριβής τους με το πλατό.
thanks ntz
Old Feb 22, 2010 | 12:35 AM
giannisC2vts's Avatar
Registered User

From: thessaloniki

καλησπέρα δεν ήξερα που να ποστάρω κ είπα να το κάνω εδώ. μπορεί κάποιος που έχει compressor στο S να μου στείλει ένα πμ να τον ρωτήσω κάποια πράγματα.

φιλικά γιάννης.
Old Feb 22, 2010 | 01:44 AM
package's Avatar
Registered User

Ποιος θα βοηθήσει το παλικάρι?
Old Feb 22, 2010 | 02:37 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by giannisC2vts,Feb 22 2010, 01:35 AM
καλησπέρα δεν ήξερα που να ποστάρω κ είπα να το κάνω εδώ. μπορεί κάποιος που έχει compressor στο S να μου στείλει ένα πμ να τον ρωτήσω κάποια πράγματα.

φιλικά γιάννης.
Ειχα Vortech.
Ρωτα οτι θες.
Old Feb 22, 2010 | 08:57 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by giannisC2vts,Feb 22 2010, 01:35 AM

φιλικά γιάννης.
Ελπιζω να σε καλυψα και να σε βοηθησα λιγο φιλε Γιαννη.
Old Feb 22, 2010 | 09:03 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Εστειλα και εγώ pm
Old Feb 22, 2010 | 12:37 PM
giannisC2vts's Avatar
Registered User

From: thessaloniki

μάνο να είσαι καλά με κάλυψες...
Old Mar 1, 2010 | 04:34 AM
Alexandros's Avatar
Registered User

Καλησπέρα παιδιά,

Ακούω ένα πολύ δυνατό θόρυβο-βουητό από πίσω από το αμάξι και δεν μπορώ να καταλάβω που να τον εντοπίσω....

Πρώτα λίγο ιστορικό:

Όταν είχα πρωτοπάρει το αυτοκίνητο, όντας αδαής παντελώς ότι το σασμάν θέλει ζέσταμα και όταν είναι κρύο θέλει περισσότερη προσχή στην αλλαγή, βρίσκομαι στο φανάρι και ξεκινάω κυριλέ, αλλαγή σε δευτέρα ήρεμα -οχι κανιβαλισμός- και μετά από κάποια δευτερόλεπτα, ακούω έναν κρότο δυνατό και μου κλοτσάει την δευτέρα έξω.

Την ξαναβάζω και αφου είδα ότι κουμπώνει όπως και οι άλλες σχέσεις συνέχισα...μέγα σφάλμα πρώτο....

Από εκεί και ύστερα από τα 30χλμ ξεκίναγε και ακουγόταν ένα βουητό, το οποίο από τα 80 χλμ και πάνω γινόταν τόσο έντονο σε σημείο που δεν μπορούσα να μιλήσω στον συνοδηγό...από τα 140 και πάνω δε...μίλαγες μόνο ενδοεπικοινωνία....εγώ νόμιζα πως είναι έτσι το αυτοκίνητο και πως επειδή είναι καθαρόαιμό κλπ ακούγεται....ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ δεύτερο...

Όταν το πήγα στο service τύχαία σε μια κουβέντα το είπα και μετά από μια βόλτα βγήκε ότι το διαφορικό την έχει ακούσει και βογγάει....αλλάζω λοιπόν διαφορικό και ξανά πάλι ο ίδιος ήχος, το ίδιο βουητό αλλά από ψηλότερα χιλιόμετρα....

Καμιά ιδέα? Κανείς? Μήπως να ψάχνομαι και για σασμάν
Old Mar 1, 2010 | 04:52 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by Alexandros,Mar 1 2010, 05:34 AM
Καλησπέρα παιδιά,

Ακούω ένα πολύ δυνατό θόρυβο-βουητό από πίσω από το αμάξι και δεν μπορώ να καταλάβω που να τον εντοπίσω....

Πρώτα λίγο ιστορικό:

Όταν είχα πρωτοπάρει το αυτοκίνητο, όντας αδαής παντελώς ότι το σασμάν θέλει ζέσταμα και όταν είναι κρύο θέλει περισσότερη προσχή στην αλλαγή, βρίσκομαι στο φανάρι και ξεκινάω κυριλέ, αλλαγή σε δευτέρα ήρεμα -οχι κανιβαλισμός- και μετά από κάποια δευτερόλεπτα, ακούω έναν κρότο δυνατό και μου κλοτσάει την δευτέρα έξω.

Την ξαναβάζω και αφου είδα ότι κουμπώνει όπως και οι άλλες σχέσεις συνέχισα...μέγα σφάλμα πρώτο....

Από εκεί και ύστερα από τα 30χλμ ξεκίναγε και ακουγόταν ένα βουητό, το οποίο από τα 80 χλμ και πάνω γινόταν τόσο έντονο σε σημείο που δεν μπορούσα να μιλήσω στον συνοδηγό...από τα 140 και πάνω δε...μίλαγες μόνο ενδοεπικοινωνία....εγώ νόμιζα πως είναι έτσι το αυτοκίνητο και πως επειδή είναι καθαρόαιμό κλπ ακούγεται....ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ δεύτερο...

Όταν το πήγα στο service τύχαία σε μια κουβέντα το είπα και μετά από μια βόλτα βγήκε ότι το διαφορικό την έχει ακούσει και βογγάει....αλλάζω λοιπόν διαφορικό και ξανά πάλι ο ίδιος ήχος, το ίδιο βουητό αλλά από ψηλότερα χιλιόμετρα....

Καμιά ιδέα? Κανείς? Μήπως να ψάχνομαι και για σασμάν
Φίλε μου όταν σου κάνει το συγκεκριμένο θόρυβο, με ταχύτητα μέσα, πάτα συμπλέκτη. Αν ο θόρυβος αλλάξει ή σταματήσει τότε είναι κάτι σασμανοειδές. Αν δεν αλλάξει τότε αρχίζεις και ψάχνεις για διαφορικό κλπ. Επίσης διευκρίνησε αν στο κάνει με όλες τις ταχύτητες μέσα, δηλ. 2η, 3η, 4η κλπ και αν στο κάνει δες αν ο θόρυβος αλλάζει με κάποια συγκεκριμένη. Για να τσεκάρεις αν "σκορτσάρει το δισκόπλατό σου, με ανεβασμένο χειρόφρενο καλά, χωρίς γκάζι άφησε το αμάξι να ξεκινήσει μόνο με ημισύμπλεξη και δές αν πατινάρει (κατ'αρχην) και κάνει κάποιο θόρυβο.

Τέλος, καλό είναι να τσεκάρεις και όλες τις βάσεις. Πολλοί θόρυβοι ακούγονται από φθαρμένες βάσεις.

Πάντως, αν μιλάμε για τόσο θόρυβο που αυξάνεται η έντασή του όσο αυξάνονται και το χλμ. πιθανότατα μιλάμε για διαφορικό ή κορώνα-πηνίο.

All times are GMT -8. The time now is 06:09 PM.