Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Thread Tools

Old Mar 2, 2010 | 10:55 PM
Alexandros's Avatar
Registered User

Λόγο δουλειάς δεν πρόλαβα ούτε χθές, ούτε σήμερα προβλέπω να το βγάζω από το γκαράζ...

Την Πέμπτη το βράδυ θα γίνει η "αυτοψία" μαζί με τον Άγγελο, να δούμε τι συμβαίνει και να βγεί η άκρη...Συγγρού πάνω-κάτω για να το ακούσουμε σε διάφορες ταχύτητες....είδωμεν τι θα προκύψει

Φίλε Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά Μην σε βάζω όμως σε τρεξίματα άδικα...κάτσε να δούμε τι πόρισμα θα βγεί από την δοκιμή της Πέμπτης και θα σε ενημερώσω για ότι χρειαστώ
Old Mar 3, 2010 | 12:24 AM
ThanasiS2K's Avatar
Registered User

Alexandre αμα θελεις ειμαι και εγω κοντα,οποτε πες μου να ειμαι και εγω εκει να το ακουσω μηπως και βρουμε τι εχει.
Old Mar 3, 2010 | 02:37 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by S2johnyK,Mar 2 2010, 02:08 PM
Πέταγμα ταχύτητας συνήθως δεν είναι "κούρεμα" Γιάννη?
Βάση της εμπειρίας μου όταν έχουμε τέτοια φαινόμενα μάλλον πάμε για σασμάν ή κάτι "συγγενικό"...
Όχι απαραίτητα. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα για "πέταγμα" ταχύτητας (η γενικότερα στη σύμπλεξη κάποιας ταχύητας) εντοπίζεται στις φουρκέτες. Ιδιαίτερα σε σασμαν όπως του s, δηλαδή διαμήκη με μεγάλες φουρκέτες, παρουσιάζεται το φαινόμενο να σταβώνουν οι φουρκέτες, αυτές με τη σειρά τους να χαλάνε τα κόμπλερ και έτσι να δημιουργείται το όλο πρόβλημα. Και μετά προκύπτουν και άλλα προβλήματα, καθώς σου λένε οτι χαλάσανε τα κόμπλερ, αλλάζεις τα κόμπλερ, αλλά επειδή φταίνε οι φοπυρκέτες, σου ξαναπαρουσιάζει το πρόβλημα και αρχίζεις τα ψαξίματα και ξανα-μανά κατάβεσμα κλπ κλπ κλπ. Πάντως επειδή το σασμάν του s το έχω κάνει τεύχη (κυριολεκτικά) αν δεν έχετε 800++++ άλογα μην περιμένετε να "κουρέψετε" γρανάζι ταχύτητας. Σε άλλα πάσχει το σασμάν μας.....
Old Mar 3, 2010 | 04:04 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by Alexandros,Mar 3 2010, 09:32 AM
Αν μου κούρευε την ταχύτητα όμως θα συνέχιζε να κουμπώνει στο σασμάν?
Εξαρτάται..
Πόσες φορές εχει γινει?

Στηλε μου με ΡΜ το κντ σου να μιλησουμε
Old Mar 3, 2010 | 04:43 AM
Alexandros's Avatar
Registered User

Οκ Θανάση θα σε ειδοποιήσω και αν μπορείς έρχεσαι

Γιάννη την ταχύτητα μια φορά μου την κλώτσισε, τότε που άκουσα και τον κρότο και ξεκίνησε η ιστορία με το βουητό
Old Mar 10, 2010 | 06:26 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Παιδιά τα φώτα σας παρακαλώ…
Θα ήθελα οι "υπερτροφοδοτούμενοι" της παρέας να με ενημερώσουν τι τιμές βλέπουν σε θερμοκρασία λαδιού (όχι στο ρελαντί) και τι σε πίεση λαδιού (επίσης όχι ρελαντί).
Το κάθε παιδί που θα με διαφωτίσει θα ήθελα να μου λέει επίσης αν έχει relocation oil filter kit ή oil cooler kit ή και τα δυο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Old Mar 10, 2010 | 09:57 AM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

λοιπον για αρχη θα σου πω οτι εχω ολα αυτα που λες κ relocation k ψυγειο λαδιου..
εγω κ να μν θες θα σου γραψω κ το ρελαντι,
πιεση λαδιου μετα απο σκισιμο εχω 22-25 psi ρελαντι
στο τερμα γκαζι εχω δει μεχρι κ 87 psi
απο θερμοκρασια λαδιου ημουν αναμεσα στο να βαλω τον αισθητηρα στο καρτερ η πριν το ψυγειο λαδιου,αλλα τελικα το εβαλα μετα το ψυγειο λαδιου(ετσι βολεψε)
το περισσοτερο που χω δει ειναι 95 βαθμους..οποτε υπολογιζω +15 περιπου ..μεχρι τα 120 εχω ακομα
Old Mar 10, 2010 | 11:37 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Λοιπόν αφού ακόμα στρώνω (και για πολύ ακόμα όπως το πάει ο καιρός ) μπορώ να σε διαφωτήσω για την θερμοκρασία λαδιού σε χαμηλές στροφές όχι σκίσημο. Τον αισθητήρα της πίεσης ακόμα δεν τον έχει συνδέσει ο ηλεκτρολόγος.
Λοιπόν έχω ψυγείο λαδιού, χωρίς relocation και την θερμοκρασία την παίρνω από το κάρτερ και όχι μετά το ψυγείο όπως ο φίλος μου ο Θωμάς. Η θερμοκρασία σε χαλαρούς ρυθμούς είναι από 82-87. Αναμονή λίγο και θα σε ενημερώσω και για την πίεση που θα τη συνδέσει σύντομα. Για παρατηρήσεις μετά από σκίσημο αναμονή πολύ και όχι λίγο, όπως πάμε με το στρώσιμο
Old Mar 10, 2010 | 11:54 AM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

αρα καλα υπολογιζω στους +15 βαθμους αν ειχα στο καρτερ..
γιατι κ γω στο χαλαρο 75 δειχνει...
Old Mar 10, 2010 | 12:03 PM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by tomidis,Mar 10 2010, 08:57 PM
λοιπον για αρχη θα σου πω οτι εχω ολα αυτα που λες κ relocation k ψυγειο λαδιου..
εγω κ να μν θες θα σου γραψω κ το ρελαντι,
πιεση λαδιου μετα απο σκισιμο εχω 22-25 psi ρελαντι
στο τερμα γκαζι εχω δει μεχρι κ 87 psi
απο θερμοκρασια λαδιου ημουν αναμεσα στο να βαλω τον αισθητηρα στο καρτερ η πριν το ψυγειο λαδιου,αλλα τελικα το εβαλα μετα το ψυγειο λαδιου(ετσι βολεψε)
το περισσοτερο που χω δει ειναι 95 βαθμους..οποτε υπολογιζω +15 περιπου ..μεχρι τα 120 εχω ακομα
[QUOTE=S2000_FUN,Mar 10 2010, 10:37 PM]Λοιπόν αφού ακόμα στρώνω (και για πολύ ακόμα όπως το πάει ο καιρός ) μπορώ να σε διαφωτήσω για την θερμοκρασία λαδιού σε χαμηλές στροφές όχι σκίσημο. Τον αισθητήρα της πίεσης ακόμα δεν τον έχει συνδέσει ο ηλεκτρολόγος.
Λοιπόν έχω ψυγείο λαδιού, χωρίς relocation και την θερμοκρασία την παίρνω από το κάρτερ και όχι μετά το ψυγείο όπως ο φίλος μου ο Θωμάς. Η θερμοκρασία σε χαλαρούς ρυθμούς είναι από 82-87. Αναμονή λίγο και θα σε ενημερώσω και για την πίεση που θα τη συνδέσει σύντομα. Για παρατηρήσεις μετά από σκίσημο αναμονή πολύ και όχι λίγο, όπως πάμε με το στρώσιμο

All times are GMT -8. The time now is 09:13 AM.