ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Λοιπόν παιδιά η απορία που έχω είναι ...... , πως και όταν φτιάχνουμε πρόγραμμα δεν ανεβάζουμε καθόλου τον κόφτη?

Δεν μιλάω για υπερβολές
Αλλά το 9000 - 9100 δεν μου ακούγεται τραβηγμένο
Γνωρίζω ότι πονάει πολύ η μπιέλα κάθε 100 παραπάνω στροφές που κατεβάζει το μοτέρ.
Αυξάνονται δραματικά τα κγ που τρώει
Originally Posted by yiannakos,Sep 22 2008, 09:48 PM
Στο προηγούμενο αμάξι μου είχαμε ανεβάσει κόφτη 800rpm
( σε ένα Mi16 )
Με εκπληκτικά αποτελέσματα.
Το μοτέρ άντεξε 25000 χλμ γεμάτα καθημερινή βία .
Μπορεί να σας φαίνονται λίγα τα 25000 χλμ αλλά πιστέψτε με πως λόγο ηλικίας μάλλον , και στο περίπτερο για τσιγάρα με κόφτες πήγαινα.
( σε ένα Mi16 ) Με εκπληκτικά αποτελέσματα.
Το μοτέρ άντεξε 25000 χλμ γεμάτα καθημερινή βία .
Μπορεί να σας φαίνονται λίγα τα 25000 χλμ αλλά πιστέψτε με πως λόγο ηλικίας μάλλον , και στο περίπτερο για τσιγάρα με κόφτες πήγαινα.

Στο 205 εγω ρυθμιζα κοφτη μονος μου(τον ειχε στο ραουλο του distributor) και τον ειχα μονιμως στις 8500 και ηταν και 8βαλβιδο!
εκτος απο βραδιες μ@λ@κιας που τον εβγαζα τελειως και κατεβαζε μεχρι και 9μιση!Μετα πηγαιναν οι βαλβιδες να βγουνε απο το καπακι.Παρολαυτα δεν εκανε κιχ το μοτερ
Originally Posted by S2000_FUN,Sep 23 2008, 06:22 AM
Μάλλον πολύ παρέα με το Μάνο κάνεις

Κάνουμε τις ίδιες σκέψεις όμως ?
Τα μεγάλα πνεύματα βλέπεις .
Κοίτα στον Μάνο είναι επιτακτικό να στροφαρει
μιας και με αυτόν τον τρόπο πέρα από τα λοιπά οφέλη θα σηκώσει και παραπάνω πίεση
= Παραπάνω δύναμη
(παίζεις με την φλογααα και εγώ στοπααα ,
πως στο τέλος θα καειειεις ) τραγουδιστά
Όσα S2000 έχουν σπάσει, έχουν σπάσει από μέταλλο μπιέλας ή σπασμένο retainer, τα περισσότερα με μαμά κόφτη. Η γνώμη μου είναι πως αν τα παραπάνω εξαρτήματα είναι φρέσκα στο μοτέρ και η λίπανση καλή (δηλαδή καλό λάδι, συχνές αλλαγές και ποτέ κάτω από τη μέση) δεν έχουμε πρόβλημα να γυρίσουμε 9000-9100. Με springs-retainers τα 9200-9300 είναι ΟΚ. ΓΙα παραπάνω, το block αντέχει δομικά αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τη λίπανση. Γιαννακέ, εσύ δεν έχεις πρόβλημα τόσο με το μοτέρ όσο με τον ίδιο τον compressora. ΈΧει ήδη φάει την υπερστροφία του αιώνα από την τροχαλία που έχεις, φαντάσου με άλλες 200-300rpm. Θα βγει να σε βαράει. Δεν το συζητώ ότι έχεις άλλα 3 κενά από 300rpm πάνω...