Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΝΔΕΙΞΗ

Thread Tools

Old Aug 14, 2011 | 09:43 AM
melo's Avatar
Registered User

Default ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΝΔΕΙΞΗ

Καλησπέρα παιδιά. 1η φορά γράφω στο forum... αντιμετωπίζω 1 πρόβλημα με το S μου και έχω ανησυχήσει πάρα πολύ.. Όποιος μπορεί και βλέπει ας βοηθήσει.
Reply
Old Aug 14, 2011 | 10:24 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Φίλε καλησπέρα,

καταρχάς πέρνα μια βόλτα απο το τόπικ με τα νέα μέλη για να μας συστηθείς για να ξέρουμε και σε ποιόν μιλάμε στο κάτω κάτω. Δεν μας αρέσει να μιλάμε σε ανγώστους, δεν μας το επιτρέπει η οικογένεια μας βλέπεις

Κατα δευτέρας...
οκ! Αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα με το S σου δεν λέω, αλλά μήπως θα ήθελες να μας το περιγράψεις κιόλας για να δούμε τι μπορεί να είναι και πως μπορείς να το λύσεις?
Επίσης κάτι ακόμα. Επειδή το φόρουμ μας έχει μια πολύ μεγάλη βάση δεδομένων με σχεδόν όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει με το αυτοκίνητο αυτό πρέπει να ρωτήσω. Το Search το χρησιμοποίησες?

Τρίτον, μέσα στους κανονισμούς του φόρουμ αναφέρεται ότι όλοι οι χρήστες πρέπει να γράφουν με Ελληνικούς χαρακτήρες οπότε όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται θα πρέπει και εσύ να προσπαθήσεις σε αυτό
Το πρώτο σου πόστ το τροποποίησα εγώ αλλά τα επόμενο που θα βρεθούν με λατινικούς χαρακτήρες θα διαγράφονται.

Καλωσήρθες,
Κωνσταντίνος.
Reply
Old Aug 14, 2011 | 02:18 PM
melo's Avatar
Registered User

Καλησπερα Κωσταντίνε και ευχαριστω πολυ για την τροποποιηση.συγγνωμη και για τα greeklish.Λοιπον, εκει που πηγαινα βολτα μου κολλαγε απιστευτα 1 golf
μαλλον ειχε πολυ θρασος και αν και δεν ειχα πολυ ορεξη ειπα να το ανοιξω.Εκει που ημουν μπροστα ξαφνικα στην 3 ταχυτητα μου βαρεσε αποτομα κοφτη στις 6-7 χιλιαδες στροφες σαν να κολλησε.Απο κει και περα μου τριζει ολο το αμαξι (μηχανη) ακομα και στο ρελαντι.Η ενδειξη μηχανης αναμοζβηνει οταν βαζω το κλειδι και μετα απο λιγο μενει σταθερη.αυτα..εχω τρομοκρατηθει λιγο..

Ευχαριστω εκ των προτερων

Χρηστος
Reply
Old Aug 14, 2011 | 03:03 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

To γεγονός ότι η μηχανή "τρίζει" ακόμα και στο ρελαντί, απο μόνο του σημαίνει ότι κάτι αρκετά κακό έχει συμβεί στην μηχανή σου Χρήστο.
Το διακεκομένο check engine light το επαληθεύει.

Η πρόταση μου θα ήταν να μην το βάλεις άλλο μπρος και με την πρώτη ευκαιρία να το πας σε έναν μάστορα της εμπιστοσύνης σου για να σου βγάλει το τελικό πόρισμα.
Ελπίζω η ζημιά να σου βγει όσο το δυνατό μικρότερη.
Reply
Old Aug 14, 2011 | 03:26 PM
melo's Avatar
Registered User

Με ανησυχεις ακομα πιο πολυ.........και δεν το χω πειραξει.. μονο injen του φοραω..
παντως οταν γυριζα σπιτι σ κανονικες συνθηκεσ οδηγησης δεν καταλαβαινεις κατι ανησυχητικο.
Reply
Old Aug 15, 2011 | 03:42 AM
tsatsj's Avatar
Registered User

From: thessaloniki

στο πρωτο σου ποστ μας τρομαξες γι αυτο,στο δευτερο ηρεμησαμε λιγο

αν δεν ακους τιποτα μεταλικους ηχους,Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ειναι οτι εγινε καποιο misfire λογικα στην τροφοδοσια με αποτελεσμα ο εγκεφαλος
να μπηκε σε safemode και να λειτουργησε ο κοφτης για να προλαβει τα χειροτερα.
συνηθισμενη ιστορια ειναι το βουλωμα καποιου μπεκ.αν ειναι αυτο και το διορθωσεις,καθαρισε ή αλλαξε και το φιλτρο βενζινης
βασικα το λαμπακι ειναι μεγαλος ρουφιανος και θα σου πει σε ποιον κυλινδρο υπαρχει το προβλημα,μπορει και ηλεκτρικο
τωρα αν το μοτερ δουλευει κανονικα και μεχρι τον κοφτη και εχεις τριγμους,μπορει να την "ακουσε" και καμια βαση(αλλα
ολα μαζι δυσκολο μου φαινεται)

ελπιζω να μην εχει δικιο ο nabu
Reply
Old Aug 15, 2011 | 04:26 AM
melo's Avatar
Registered User

το ελπιζω.Δεν το εσκισα κιολας το αμαξι για να εχει γινει κατι σοβαρο ουτε εχει συμβει ποτε
κατι περιεργο π.χ ανεβασμα θερμ. η΄ κτ αλλο..δν ξερω..με εχει φαει η αγωνια..15 αυγουστου σημερα
και δν εχω το S να παω βολτα..
Reply
Old Aug 15, 2011 | 06:45 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Φίλε μου να ρωτήσω και εγώ κάτι με την σειρά μου. Καταρχήν για τι μοντέλο μιλάμε? τα λαδάκια τα μπουζί τα τσέκαρεις τακτικά να δείς μήπως σου καίει παραπάνω από το κανονικό λαδάκι ή να δείς την καύση που κάνει στα μπουζί? Τα ρωτάω γιατί δεν λέει κάτι το γεγονός ότι δεν φοράς πράγματα πάνω (εκτός από μια εισαγωγή). Το θέμα είναι και πόσο το κοιτάς. Γιατί για παράδειγμα αν δεν κοιτάς το λαδάκι συχνά και το μοτέρ καίει τον πάτο του τότε πάνω σε κάποιο πάτημα όλα μπορούν να γίνουν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα μπουζί. Είναι 2 σημεία που μπορείς να καταλάβεις κάποια πραγματάκια για το αν συμβαίνει κάτι στο μοτέρ. Πές μας λίγα πράγματα για το αμάξι (έτος χιλιόμετρα κλπκλπ) για να μπορέσουμε να σου δώσουμε παραπάνω πληροφορίες. Σε γενικές γραμμές το misfire είναι το ποιό πιθανό με βάση τις περιγραφές που δίνεις.
Reply
Old Aug 15, 2011 | 07:33 AM
melo's Avatar
Registered User

Λοιπον, το S μου ειναι μοντελο 03 (με χαρτια 05) απο Γερμανια. Εχω κανει service στα 85.000 khm αλλαγη μπουζιων κλπ
Αυτη τη στιγμή εχω 89.000 πραγματικα (κοιταγμενο και μεσα στον σαρακακη) και πριν 5 μερες ειχα αλλαξη βαση μηχανης (επρεπε απο καιρο)
και ο μηχανικος μου, τα ειδε ολα, το περασε και απο διαγνωστικο.δεν εχω παρατηρησει καποια παραπανω καυση παντως.αυτα..ποσο πιθανο
ειναι το misfire??
Reply
Old Aug 15, 2011 | 10:04 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Θα συμφωνήσω με tsatsj και Nabu. Αν δεν χτύπησε το μοτέρ που το αναβόσβημα το check engine δεν μου αρέσει τότε μάλλον misfire ήταν και μπήκε σε safe mode. To ότι το μοτέρ τρίζει αν δεν ακούς μεταλλικούς θορύβους είναι ένδειξη ότι το μοτέρ δουλεύει τρικίλυνδρο. Αυτό είναι είτε από κολημένο μπεκ είτε από πολλαπλασιαστή. Οπωσδήποτε μηχανικό κατευθείαν
Reply