Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ

Thread Tools

Old Feb 15, 2016 | 02:35 AM
G3O_-X-_'s Avatar
Registered User

From: Tsukuba, Japan

Υπαρχει καποιο νεοτερο απο το συγκεκριμενο αυτοκινητο ή γενικα καποια λυση? Γιατι προσωπικα το θεωρω γελοια λυση το να μπει αγραφος εγκεφαλος...!

Μαλλον το ιδιο προβλημα εχω και 'γω σχεδον απο την πρωτη μερα που πηρα το αυτοκινητο και καλως ή κακως το παραμελησα...

Οταν κινουμε εκει κοντα στις 2000 στροφες, με οποιαδηποτε ταχυτητα και σταθερο γκαζι το αυτοκινητο σκορτσαρει εντονα!!! Το καταλαβαινω οτι θα συμβει το σκορτσαρισμα γιατι κλασματα πριν συμβει νιωθω το μοτερ να σφιγγει (μειγμα?)!

Ως τωρα εχω καθαριστει πεταλουδα, βαλβιδα ρελαντι, ρυθμισα βαλβιδες, μετρησα volt στο TPS, μετρησα συμπιεση και δοκιμασα και αλλο MAP (αλλα ηταν χαλασμενο ).

Θελω να τσεκαρω επισης αισθητηρες λαμδα και knock.

Κατι αλλο που μου διαφευγει???

Αυτο με την καμπανια για τα MAP sensors που ειχαν βγαλει στεκει στην περιπτωση μου ή ειναι κατι διαφορετικο?
Reply
Old Feb 15, 2016 | 10:42 AM
IAPETTOS's Avatar
10 Year Member

Originally Posted by G3O_-X-_
Υπαρχει καποιο νεοτερο απο το συγκεκριμενο αυτοκινητο ή γενικα καποια λυση? Γιατι προσωπικα το θεωρω γελοια λυση το να μπει αγραφος εγκεφαλος...!

Μαλλον το ιδιο προβλημα εχω και 'γω σχεδον απο την πρωτη μερα που πηρα το αυτοκινητο και καλως ή κακως το παραμελησα...

Οταν κινουμε εκει κοντα στις 2000 στροφες, με οποιαδηποτε ταχυτητα και σταθερο γκαζι το αυτοκινητο σκορτσαρει εντονα!!! Το καταλαβαινω οτι θα συμβει το σκορτσαρισμα γιατι κλασματα πριν συμβει νιωθω το μοτερ να σφιγγει (μειγμα?)!

Ως τωρα εχω καθαριστει πεταλουδα, βαλβιδα ρελαντι, ρυθμισα βαλβιδες, μετρησα volt στο TPS, μετρησα συμπιεση και δοκιμασα και αλλο MAP (αλλα ηταν χαλασμενο ).

Θελω να τσεκαρω επισης αισθητηρες λαμδα και knock.

Κατι αλλο που μου διαφευγει???

Αυτο με την καμπανια για τα MAP sensors που ειχαν βγαλει στεκει στην περιπτωση μου ή ειναι κατι διαφορετικο?
καλα λεει ο φιλος απο πανω..εχουμε νεοτερα?? για να ξερουμε ..
Reply
Old Feb 17, 2016 | 11:19 AM
kordelinos's Avatar
Registered User
15 Year Member

Καλησπερα παιδια....εγω οπως ειχα γραψει προ 3ετιας+ ξεμπερδεψα με τον αεμ...βεβαια εχω παντα στο πισω μερος του μυαλου μου να ψαξω να σκαλισω τι στο διαλο ειναι,αλλα απτη στιγμη που ειμαι οκ το εχω αφησει...στο δια ταυτα μηπως και βοηθησουμε το φιλο..Με συζητησεις που εχω κανει,αυτο το θεμα το κανουν s που εχει ανεβοκατεβει μοτερ,η turbo που μετα ξαναεγιναν μαμα...ο λογος?πιθανον φθορα σε γηωσεις,η στην πλεξιυδα του αυτοκ/του...εγω τα ειχα δοκιμασει ολα και το μονο που ελειπε να τσεκαρω ηταν εγκεφαλος(μαμα) και πλεξουδα...ειχα τσεκαρει:MAP,IAT,ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, ΛΑΜΔΑ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ,ΠΟΛΛ/ΣΤΕΣ,ΜΠΕΚ,ΚΑΤΑΛΥΤΗ,και δε θυμαμαι και εγω τι αλλο...

ps φιλε αν θες στειλε μου pm τηλεφωνο η fb να τα πουμε
Reply
Old Feb 18, 2016 | 08:40 AM
G3O_-X-_'s Avatar
Registered User

Η συμπεριφορά του αισθητήρα λάμδα (πρωτευον) είναι σωστή?

[media]https://youtu.be/T4QZr2YpEbY[/media]

*κάτω αριστερά!

Σάββατο θα έχω μάλλον έναν άλλο μαμά εγκέφαλο να δοκιμάσω, όπως πρότεινε και ο kordelinos.

Για να δούμε...
Reply
Old Feb 18, 2016 | 10:51 AM
G3O_-X-_'s Avatar
Registered User

Επίσης με ένα πρόχειρο data logging που έκανα τώρα το απόγευμα, προκύπτει βάσει των fuel trims ότι στεγνώνει όταν σκορτσαρει!
Reply
Old Feb 18, 2016 | 12:33 PM
RWDlover's Avatar
15 Year Member

To πρόβλημα αυτό το έχω κι εγώ τους τελευταίους 11 μήνες, από τότε που πήρα το αμάξι. Οι αισθητήρες είναι όλοι οκ, τους έχω τσεκάρει. Το θέμα 99% προκύπτει από περιφεριακό σύστημα του μοτέρ το οποίο όταν μπει άγραφος είναι διακοσμητικό, δεν λειτουργεί, οπότε δεν κάνει και κοψίματα. Για να ειμαι πιο συγκεκριμένος, πιστεύω ότι φταίει το σύστημα εξαερισμού του ρεζερβουάρ. Η ECU ανοιγοκλείνει κάποιες solenoid στις χαμηλές στροφές και σε χαμηλά φορτία και μέσω της υποπίεσης της εισαγωγής τραβάει τις αναθυμιάσεις από το ρεζερβουάρ αντί να τις αφήνει ελεύθερες στο περιβάλλον όπως τα παλιά αμάξια. Στο σύστημα του εξαερισμού του ρεζερβουάρ και τις βαλβίδες που έχει, κάποια κολλάει και μένει ανοιχτή προφανώς, με αποτέλεσμα 2 ενδεχόμενα. 1) δημιουργείτε υποπίεση στο ρεζερβουάρ και η αντλία ζορίζεται να τραβήξει, το μοτέρ στεγνώνει εκείνη τη στιγμή ή/και 2)όταν η ecu δίνει εντολή να ανοίξει ο εξαερισμός του ρεζερβουάρ, ταυτόχρονα ψεκάζει και παραπάνω καύσιμο για να μην στεγνώσει το μοτέρ από την έξτρα ροή αέρα/αναθυμιάσεων που έρχεται από το ρεζερβουάρ. Είτε κάποια από τις βαλβίδες δεν ανοίγει καν με αποτέλεσμα να πνίγεται από την βενζίνη εκείνη τη στιγμή (που δεν το θεωρώ πολύ πιθανό γιατί δεν μυρίζει άκαυτη πίσω όταν συμβαίνει) είτε κάποια ανοίγει κανονικά αλλά δεν κλείνει και στεγνώνει το μοτέρ μεχρι να ξανακλείσει υπο άγνωστες συνθήκες.
Reply
Old Feb 18, 2016 | 02:29 PM
kordelinos's Avatar
Registered User
15 Year Member

στο βιντεο που ανεβασες φαινονται οι πολυ αρνητικες τιμες στα fuel trims...εκει πρεπει να εστιασουμε..γιατι ενα φυσιολογικο αμαξι δεν εχει τετοιες τιμες(δεν θυμαμαι ποσο πρεπει να ειναι).
Απτην αλλη αυτο με τις βαλβιδες μου φαινεται πολυπλοκο αν και καθολου απιθανι..που βρισκονται αυτες οι βαλβιδες ξερουμε?
Reply
Old Feb 18, 2016 | 03:34 PM
RWDlover's Avatar
15 Year Member

Originally Posted by kordelinos
στο βιντεο που ανεβασες φαινονται οι πολυ αρνητικες τιμες στα fuel trims...εκει πρεπει να εστιασουμε..γιατι ενα φυσιολογικο αμαξι δεν εχει τετοιες τιμες(δεν θυμαμαι ποσο πρεπει να ειναι).
Απτην αλλη αυτο με τις βαλβιδες μου φαινεται πολυπλοκο αν και καθολου απιθανι..που βρισκονται αυτες οι βαλβιδες ξερουμε?
Στην μπάρα της πίσω γέφυρας υπάρχει ένα μαύρο κάλυμα (λαμαρίνα) βιδωμένο πάνω. Έχει ένα δοχείο, πάνω στο δοχείο υπάρχουν 2 βαλβίδες, διάφορα σωληνάκια και έναν αισθητήρας που παρακολουθεί η ecu. Για έναν ηλεκτρολόγο είναι πολύ εύκολο να τις τεστάρει, τις επόμενες μέρες θα το σηκώσω και θα τις ελέγξω όλες.
Reply
Old Feb 18, 2016 | 10:10 PM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Αυτό με το σύστημα των αναθυμιάσεων του ρεζερβουαρ μπορεί όντως να παίζει!! Μπορείς πολύ εύκολα να το κάνεις bypass και να κάνεις μια βόλτα να δεις αν βελτιώθηκε. Είναι στην μεριά του οδηγού ακριβώς όπου λέει ο φίλος από πάνω.
Reply
Old Feb 18, 2016 | 11:58 PM
kordelinos's Avatar
Registered User
15 Year Member

bypass???δηλαδή??
Reply

All times are GMT -8. The time now is 01:09 AM.