Χάνω την τρίτη
Originally Posted by package,Feb 12 2011, 11:56 AM
Η μαγνητική τάπα σασμάν τραβάει λόγω μαγνητικού πεδίου τα ρινίσματα από κουρέματα, χαμένες αλλαγές, ψαρίλα, μπαρμπουνίλα και λοιπά οστρακοειδή.
Δωσε Πακεταρα!
Originally Posted by sk4s2k,Feb 12 2011, 11:53 AM
Να τη ζητήσω στο service? πρωτη φορά ακουω για μαγνητική ταπα...
Πάρε μία από εδώ (κατά την γνώμη μου πάρε και τις τρεις.....κάρτερ-σασμάν-διαφορικού)....
http://www.r-spec.gr/html/modules.php?name...e&pid=53&page=6
Και εγώ έβαλα ENEOS και όντως όταν είναι παγωμένο είναι λίγο 'σκληρές' οι αλλάγές. Εκείνο ομως που βλέπω είναι ότι όταν ζεσταθούν πραγματικά είναι και καλύτερες από το μαμά που είχα πριν.
Πάντως για να ξεκινήσεις από κάπου κάνε αλλάγή λάδιών του σασμάν και τσέκαρε αν έχουν ρινίσματα όπως σου είπαν τα παιδιά παραπάνω. Ό προηγούμενος που το είχε το αμάξι (γιατί από ότι καταλαβαίνω το έχεις μικρό χρονικό διάστημα) ξέρεις πότε έχει αλλάξει λάδια σασμάν και τι λάδια έβαζε?
Πάντως για να ξεκινήσεις από κάπου κάνε αλλάγή λάδιών του σασμάν και τσέκαρε αν έχουν ρινίσματα όπως σου είπαν τα παιδιά παραπάνω. Ό προηγούμενος που το είχε το αμάξι (γιατί από ότι καταλαβαίνω το έχεις μικρό χρονικό διάστημα) ξέρεις πότε έχει αλλάξει λάδια σασμάν και τι λάδια έβαζε?
Βλέπω τώρα τα βιβλία: καθε 7,500 service με λάδια κινητήρα ****s 5-50. Πρώτη αλλαγή λαδια σασμαν και βαλβολινες διαφορικού στα 30.000...ετσι φαινεται στο βιβλίο του εξουσιοδοτημένου τουλάχιστον.Μαρκες δε λέει. Πολλά δεν είναι? Τώρα έχω 36.000.
Thanx παιδια! Στο service σε καμμια εβδομάδα θα του πω να κοιτάξει και τις βάσεις του μοτερ. Ελπίζω ότι δε θα 'ναι καμμια χοντρή βλάβη αφού μόνο σε γερά ανοιγματα τη χάνω (τη τρίτη) και σήμερα παρατηρούσα ότι σε κατεβάσματα από 4η σε 3η δεν είχε προβλημα.
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Λιγο πολυ, sk4s2k, με καλυψαν ηδη τα παιδια με τις απαντησεις τους. 
Μαλλον καποιο προβλημα ειχες στο σασμαν. Μονο με αλλαγη λαδιου και να μη μπορεις να βαλεις δευτερα? Μηπως ειχες κουρεψει καμια δευτερα απο πρωτη αλλαγη στο παρελθον?
Απο τη μερια μου επειδη εβαλα κι εγω τα ENEOS το Σαββατο, σημερα που δοκιμασα το αμαξι δεν μπορω να πω οτι καταλαβα καμια διαφορα με τα μαμα λαδια οταν ειναι κρυο το σασμαν. Αλλα η αληθεια ειναι οτι οι αλλαγες στο σασμαν οταν αυτο ζεσταθει με τα ENEOS, εχουν πολυ καλυτερη αισθηση απ'οτι με τα μαμα. Τελος, συμφωνω με το ερωτημα σου.

Originally Posted by alexis_s2,Feb 12 2011, 03:29 PM
λαδια μονο μτφ3,εβαλα ενεος κ ειναι ολες η ταχυτητες πιο σκληρες κοταν ειναι κρυο η δευτερα δεν μπαινει,με τα μτφ που ειχα πριν εμπειναν ολες χαρτι
Originally Posted by SBIT,Feb 12 2011, 05:59 PM
Και εγώ έβαλα ENEOS και όντως όταν είναι παγωμένο είναι λίγο 'σκληρές' οι αλλάγές. Εκείνο ομως που βλέπω είναι ότι όταν ζεσταθούν πραγματικά είναι και καλύτερες από το μαμά που είχα πριν.
Χρηστάρα με 36Κ χλμ και να έχει κόψει βάση δεν είναι λίγο τραβηγμένο?
sk4s2k το αυτοκίνητο είναι του 2006 και έχει 36Κ χλμ?
Σου προτείνω να αλλάζεις λάδια ειδικά του μοτέρ ανα 5Κ χλμ και όχι ανα 7,5Κ ειδικά τώρα που είναι αρχή και είσαι κ@@λ@μενος και θα του πίνεις λίγο το αίμα. Και βρές ένα καλό λάδι (ψάξου στα τοπικ τα ανάλογα) και μείνε σε αυτό χωρίς να κάνεις πειραματισμούς σε κάθε αλλαγή λαδιών.
sk4s2k το αυτοκίνητο είναι του 2006 και έχει 36Κ χλμ?
Σου προτείνω να αλλάζεις λάδια ειδικά του μοτέρ ανα 5Κ χλμ και όχι ανα 7,5Κ ειδικά τώρα που είναι αρχή και είσαι κ@@λ@μενος και θα του πίνεις λίγο το αίμα. Και βρές ένα καλό λάδι (ψάξου στα τοπικ τα ανάλογα) και μείνε σε αυτό χωρίς να κάνεις πειραματισμούς σε κάθε αλλαγή λαδιών.