Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

αφαιρεση ελατηριου

Thread Tools

Old May 12, 2012 | 09:02 PM
palioxaraktiras's Avatar
Registered User

Default αφαιρεση ελατηριου

παιδια καλημερα! μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να βγαλω τα ελατηρια απο τη μαμα αναρτηση μιας και βρηκα να τα δωσω?επισης τα h&r τα κοκκινα ποσο χαμηλωνουν το αμαξι?
Reply
Old May 12, 2012 | 11:08 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Originally Posted by palioxaraktiras
παιδια καλημερα! μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να βγαλω τα ελατηρια απο τη μαμα αναρτηση μιας και βρηκα να τα δωσω?επισης τα h&r τα κοκκινα ποσο χαμηλωνουν το αμαξι?
Στην πρώτη σου ερώτηση ξεβιδώνεις το κεντρικό 10mm παξιμάδι που έχουν επάνω οι μαμά αναρτήσεις. Και στη δεύτερη ερώτησή σου το χαμήλωμα είναι 20mm μπροστά και 15mm πίσω
Reply
Old May 13, 2012 | 06:54 AM
palioxaraktiras's Avatar
Registered User

σε ευχαριστω πολυ Χρηστο
Reply
Old May 13, 2012 | 08:18 AM
palioxaraktiras's Avatar
Registered User

προσπαθησα να το ξεβιδωσω,αλλα μετα απο καποιο σημειο το παξιμαδι γυρναει μαζι με τον αξονα και δε βγαινει...Ενας γειτονας που ασχολειται μου ειπε οτι θελει μηχανημα γιατι το0 ελατηριο ειναι συμπιεσμενο και αν το ξεβιδωσω που δε γινεται μπορει να πεταχτει και να με χτυπησει :/...τι κανουμε τωρα?
Reply
Old May 13, 2012 | 08:25 AM
kordelinos's Avatar
Registered User
15 Year Member

Originally Posted by palioxaraktiras
προσπαθησα να το ξεβιδωσω,αλλα μετα απο καποιο σημειο το παξιμαδι γυρναει μαζι με τον αξονα και δε βγαινει...Ενας γειτονας που ασχολειται μου ειπε οτι θελει μηχανημα γιατι το0 ελατηριο ειναι συμπιεσμενο και αν το ξεβιδωσω που δε γινεται μπορει να πεταχτει και να με χτυπησει :/...τι κανουμε τωρα?
Καλησπερα..Για να βγει το ελλατηριο πρεπει να εχεις το ειδικο εργαλειο που πιανει πανω στο ελλατηριο,το συμπιεζει,δημιουργει ενα μικρο κενο μεταξυ ελλατηριου και top mount και μονο τοτε θα ξεβιδωθει το παξιμαδι και θα βγει το top mount αφοβα και χωρις κυνδινο να χτυπησεις..!
Reply
Old May 13, 2012 | 08:31 AM
palioxaraktiras's Avatar
Registered User

καλως τοτε θα το παω σε ενα συνεργειο...Ευχαριστω
Reply
Old May 16, 2012 | 03:38 AM
package's Avatar
Registered User

Το κλειδί το θες ρε? Ακόμα περιμένω τελέφωνο.
Reply

Trending Topics

Old May 16, 2012 | 07:32 AM
katanaman's Avatar
Registered User
15 Year Member

Κατω απο το πιατελο εχει μια εγκοπη (πανω στον καλαμι του αμορτισερ) εκει μπορεις μ ενα ακομη κλειδι να πιασεις τον αξονα για να μην γυριζει μαζι με το παξιμαδι.παντως προσεξε την συμπιεση του ελατηριου γιατι αν ειναι μεγαλη(δεν εχω βγαλει απο σ2κ να ξερω), θα σου φυγουν ολα κ αν εισαι απο πανω θα χτυπησεις. αν δεν εχεις σφικτηρα για ελατηρια, δεσε μερικα ταιρ-απ για να συγκρατησουν το ελατηριο στο συμπιεσμενο μεγεθος του...
Reply
Old May 17, 2012 | 04:47 AM
palioxaraktiras's Avatar
Registered User

πακετε σορρυ ρε φιλε απλα εχω μπλεξει με την πτυχιακη μου και δεν εχω χρονο ουτε να φτυσω,θα σε παρω τηλ απο Δευτερα και οποτε εχεις χρονο πεταγομαι...τελικα τα πηγα σε ενα συνεργειο και τα εβγαλα,ευχαριστω για τις συμβουλες
Reply