Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

προβλημα με μεταδοση

Thread Tools

Old Sep 30, 2009 | 01:45 PM
ManosS2k's Avatar
Registered User

From: somewhere in hell... ];)
Default προβλημα με μεταδοση

Αρχικα το αμαξι οταν ηταν κρυο κ εβγαινα απο το γκαραζ, βαζοντας 1τη για να φυγω εκανε ενα περιεργο "τακ" οταν ξεκιναγε. Αυτο μετα οταν ζεσταινόταν έστρωνε. Σημερα μετα απο 2-3 πατηματακια με τον πακετο πηγα να μπω σε μια στροφη που ειναι σαπουνι διπλωμένος κ για 1τη φορα το αμαξι εκει συμπεριφερθηκε σαν να μην ειχε μπλοκε μετα απο αυτο παρατήρησα οτι στις ανηφορες ακουγοταν παλι αυτος ο ηχος πιο έντονα απ'οταν ηταν κρυο.

Οπως το καταλαβαινω στο αμαξι ειναι ηχος απο τον αξονα κ πισω.

Θελω να μου πουν τα παιδια που ειχαν προβλημα με τις κουπες τις συμπτωματα τους εβγαζε.
Reply
Old Sep 30, 2009 | 10:17 PM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

δεν μοιαζει να ειναι κουπες μανο. Αν εχουν φθαρει οι κουπες εχεις τρεμουλο.
Αν ηταν πολυ σαπουνι ο δρομος, δεν ειναι απιθανο να να μην δουλεψε το torsen, χωρις να σημαινει οτι εχει προβλημα.
Reply
Old Sep 30, 2009 | 10:40 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Πραγματι αυτο που περιγραφεις Μανο δεν εχει να κανει με τις κουπες αλλα με το διαφορικο. Θα συμφωνησω με τον Λευτερη, αλλα θελω να προσθεσω οτι αυτο που περιεγραψες οταν το αμαξι σου ανεβαινει σε ανηφορα ισως ειναι σημαδι οτι κατι τρεχει με το διαφορικο στα γραναζια (φθορα στα δοντια τους συγκεκριμενα). Συμβουλη μου ειναι για αρχη να κοιταξεις τη ποιοτητα των λαδιων οταν τα αλλαξεις και να δεις αν υπαρχουν ιχνη μεταλλου μεσα στο λαδι. Μια αναλυση λαδιου ειναι το πιο ιδανικο αν δεν βρεις τετοια ιχνη μεταλλου.

Επισης κατι αλλο. Δοκιμασε να κανεις μια βολτα (οχι γρηγορη) το αμαξι σου σε ενα ελευθερο χωρο και να στριψεις το τιμονι σου full αριστερα ή δεξια. Κανε δηλαδη κυκλους ή διαδρομη σε σχημα 8 για να δεις αν σου κανει τον ιδιο ηχο.
Reply
Old Sep 30, 2009 | 11:06 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Εμείς τα είπαμε και εθχές το βράδυ στο μου-σου-νου.

Κούπες αποκοκλείονται όπως είπαν και οι προλλαλήσαντες.

Αυτό που εμένα με μπέρδεψε απο αυτά που γράφει ο Μάνος (και του ζήτησα να μου εξηγήσει λίγο καλύτερα) είναι για τον ήχο.
Εντελη μου είπε ότι αυτό τα "τακ" ακούγεται όταν πάει να ξεκινήσει ή όταν αφήνει γκάζι.

Περισσότερο για κάποια βάση μου κάνει αυτό (εσείς τι νομίζετε ? ) μιας που ο ήχος δημιουργείτε όταν ασκείται/σταματάει να ασκείται κάποια δύναμη στην μετάδοση. Βάσεις όμως έχει ελεγμένες πρόσφατα και μάλιστα την μια του διαφορικού ολοκαίνουργια μιας που η παλιά έχριζε αλλαγής.

Αυτό με το διαφορικό το έχω παρατηρήσει και εγώ στο δικό μου όπως και σου είπα και εχθές, αλλά μην παίρνοντας κάποιον άλλο/έξτρα/κακό ήχο απο το διαφορικό δεν έβαλα ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί κάτι να μην δουλεύει σωστά.

Παραυτά, όταν με το καλό το πας στα παιδιά και σου δουν τι έχει πάθει, ενημέρωσε μας

Καλά ξεμπερδέματα!
Reply
Old Sep 30, 2009 | 11:06 PM
ManosS2k's Avatar
Registered User

Originally Posted by leftis,Oct 1 2009, 08:17 AM
Αν ηταν πολυ σαπουνι ο δρομος, δεν ειναι απιθανο να να μην δουλεψε το torsen, χωρις να σημαινει οτι εχει προβλημα.
Λεφτερη παιρνα παντα απο εκεινο το δρομο κ μου το εκανε πρωτη φορα

Συμβουλη μου ειναι για αρχη να κοιταξεις τη ποιοτητα των λαδιων οταν τα αλλαξεις και να δεις αν υπαρχουν ιχνη μεταλλου μεσα στο λαδι. Μια αναλυση λαδιου ειναι το πιο ιδανικο αν δεν βρεις τετοια ιχνη μεταλλου.
Ενδιαφερον.

Δοκιμασε να κανεις μια βολτα (οχι γρηγορη) το αμαξι σου σε ενα ελευθερο χωρο και να στριψεις το τιμονι σου full αριστερα ή δεξια. Κανε δηλαδη κυκλους ή διαδρομη σε σχημα 8 για να δεις αν σου κανει τον ιδιο ηχο.
Τον ηχο τον κανει στο ξεκινημα κ στο αφημα του γκαζιου.

P.s.Οι βαλβολινες ειναι 2-3βδομαδων.
Reply
Old Oct 1, 2009 | 12:27 AM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

1oν: Λευτερης

2ον: Ο ηχος που ακους ειναι ενα ελαφρυ "τακ" απο το πισω μερος? Μηπως ειναι το κεντρικο μπουλονι του μουαγιε? Γιατι κι εμενα το κανει στο αποτομο πατημα και αφημα, και απλα θελει γρασαρισμα.
Reply
Old Oct 1, 2009 | 12:37 AM
ManosS2k's Avatar
Registered User

Originally Posted by leftis,Oct 1 2009, 10:27 AM
1oν: Λευτερης

2ον: Ο ηχος που ακους ειναι ενα ελαφρυ "τακ" απο το πισω μερος? Μηπως ειναι το κεντρικο μπουλονι του μουαγιε? Γιατι κι εμενα το κανει στο αποτομο πατημα και αφημα, και απλα θελει γρασαρισμα.
1) ok

2)Ετσι ακριβως ειναι. Απλα κ με το μικρο πατημα του γκαζιου ακουγεται...

Θα παω συνεργειο το μεσιμερι να λυθει ο γρίφος.
Reply
Old Oct 1, 2009 | 12:39 AM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

Λευτέρη, πως θα σου φαινόταν να σε φωνάζαμε χαιδευτικά Τέρρυ;
Reply
Old Oct 1, 2009 | 12:52 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Μανο, απο τη στιγμη που αναφερεις πλεον οτι το θορυβο τον ακους μονο στο ξεκινημα και οταν αφηνεις το γκαζι, αυτο που λεει ο Λευτερης ειναι σωστο. Μας μπερδεψες στο αρχικο σου ποστ, αλλα δεν πειραζει.

Επισης, μηπως εβγαλες/εβαλες προσφατα τα πισω ζαντολαστιχα σου? Λιγο σπανιο, αλλα μου ειχε συμβει σε μενα μια φορα και δεν ειχε πατησει καλα ο αριστερος πισω τροχος, οταν εγινε κανονικα το σφιξιμο στα μπουλονια και εκανε ενα θορυβο στο ξεκινημα και οταν αφηνα το γκαζι. Σε αυτη τη περιπτωση για την επιλυση του, απλα εβγαλα και εβαλα ξανα το τροχο και εσφιξα παλι τα μπουλονια, παντα στα σωστα κιλα δυναμης.
Reply
Old Oct 1, 2009 | 02:36 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Μηπως ειναι το κεντρικο μπουλονι του μουαγιε? Γιατι κι εμενα το κανει στο αποτομο πατημα και αφημα, και απλα θελει γρασαρισμα.
Αυτό είναι. Απλά θέλει να βγει να γρασαριστεί και να σφιχτεί με τη σωστή ροπή
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:05 AM.