Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

1.5 way -2 way ...

Thread Tools

Old Nov 15, 2011 | 11:25 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by tomidis
Originally Posted by uma_chikara' timestamp='1311594567' post='20812052
Για εμένα, το 2way, σύμφωνα με όσα μπορώ να καταλάβω από τη λειτουργία του, βοηθά μόνο σε μία διαδρομή που ξέρει κάποιος απ'έξω και με το που αφήσει το πόδι του από το γκάζι, θα είναι μόνο για φρένο (και αρκετά δυνατό κιόλας) και χωρίς την παραμικρή στιγμή που το αυτοκίνητο θα μείνει στην αδράνεια του.. Δηλαδή, τα "ασε" με σήκωμα ποδιού από το γκάζι, γίνονται πολύ απαιτητικά και ίσως να είναι επικίνδυνο σε κομμάτια με πολλά χλμ που δεν ξέρει κάποιος με κλειστά μάτια..

για παράδειγμα, το "μπρίκι" τις ASM με το σειριακό, που τους έχει τσακίσει στην tsukuba, έχει 2way.. όμως ο οδηγός του είναι πολύ σιγουρος για τη στιγμή που θα σηκώσει το πόδι του από το γκάζι..
μιας κ το διαφορικο μου ειναι με το ενα ποδιστον αλλο κοσμο κ φοβαμαι οτι στο επομενο πατα θα βαλει κ το αλλο ποδι
απο εβδομαδα θα σας εχω φωτο απο νεο μου διαφορικο με το καινουριο μπλοκε
το μπλοκε θα ειναι γραναζατο 1way k στο αμεσο μελλον εχω την επιλογη 1.5-2way
η εμπλοκη θα ειναι 85%,το κορωνα πινιο 3.9 απο 4.1 που εχoυμε μαμα,
το καβουκι κ τα ιμιαξονια απο m5..

αλήτη... την πήρες την απόφαση, τελικά...
άντε, με το καλό...!!
Reply
Old Nov 15, 2011 | 12:59 PM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

λιακο μου καιρος ηταν...τα εφερα απο δω απο τα εφερα απο κει....μονοδρομος...ασε που τα 300zx διαφορικα σπανε στα 1000ps
οποτε δεν μου φτανει το συγκεκριμενο...
Reply
Old Nov 15, 2011 | 10:22 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

λιακο μου καιρος ηταν...τα εφερα απο δω απο τα εφερα απο κει....μονοδρομος...ασε που τα 300zx διαφορικα σπανε στα 1000ps
οποτε δεν μου φτανει το συγκεκριμενο...

Άντε με το καλό ρε Θωμά. Να το δούμε και εμείς αυτό
Reply
Old Nov 16, 2011 | 02:28 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

μιας κ το διαφορικο μου ειναι με το ενα ποδιστον αλλο κοσμο κ φοβαμαι οτι στο επομενο πατα θα βαλει κ το αλλο ποδι
απο εβδομαδα θα σας εχω φωτο απο νεο μου διαφορικο με το καινουριο μπλοκε
το μπλοκε θα ειναι γραναζατο 1way k στο αμεσο μελλον εχω την επιλογη 1.5-2way
η εμπλοκη θα ειναι 85%,το κορωνα πινιο 3.9 απο 4.1 που εχoυμε μαμα,
το καβουκι κ τα ιμιαξονια απο m5..
Κατ'αρχήν καλορίζικο. Φιλε μου γράφεις "γραναζατο"....εννοείς ελικοειδές;;; torsen;;; viscous;;; Πάντως απ'ότι καταλαβαίνω σίγουρα δεν εννοείς δισκάτο. Έχω την εντύπωση οτι το 1, 1.5, ή 2 way αναφέρεται μόνο σε δισκάτα μπλοκέ διαφορικά γιατί μόνο αυτός ο τύπος παρουσιάζει αυτό το φαινόμενο. Τα υπόλοιπα δεν έχουν αυτή τη διαφορά. Μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες;;;
Reply
Old Nov 16, 2011 | 06:54 AM
tomidis's Avatar
Registered User

ειναι τυπου τορσεν το μπλοκε...
να πω δεν ξερω αν ο ορος 1.5-2way ειναι μονο στα δισκατα ,αυτος με ρωτησε αν στο "ασε" θελω καποιο ποσοστο εμπλοκης
κ γω του ζητησα ελευθερο κ μου ειπε πως αν στην πορεια θελησω το κανω με 40% στο ασε η ακομα με 85% οσο δηλ στο πατα..
το πως το κανει δεν το γνωριζω να σου πω την αληθεια..
Reply
Old Nov 16, 2011 | 10:52 PM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

ειναι τυπου τορσεν το μπλοκε...
να πω δεν ξερω αν ο ορος 1.5-2way ειναι μονο στα δισκατα ,αυτος με ρωτησε αν στο "ασε" θελω καποιο ποσοστο εμπλοκης
κ γω του ζητησα ελευθερο κ μου ειπε πως αν στην πορεια θελησω το κανω με 40% στο ασε η ακομα με 85% οσο δηλ στο πατα..
το πως το κανει δεν το γνωριζω να σου πω την αληθεια..
Δεν γίνεται 1.5 ή 2 way. Η λειτουργία του torsen είναι πολύ διαφορετική για αυτό και δεν έχει τέτοιους διαχωρισμούς. Για να κάνεις ένα torsen να έχει σύμπλεξη και στο άσε πρέπει να αλλάξεις όλο το bias ratio, αυτό που ονομάζεις ποσοστό σύμπλεξης, και τη λειτουργία του. Μακάρι να είναι τόσο μάγκας ο συγκεκριμένος που μπορεί να το κάνει. Να πώ την αμαρτία μου πάντως μόνο σε βαρβάτες 4χ4 κατασκευές έχω δεί torsen με σύμπλεξη και στο άσε. Αν αυτός ο μηχανικός ασχολείται με τέτοια πράγματα πιθανόν να ξέρει. Πάντως μην περιμένεις να γίνει ποτέ δισκάτο το torsen.

Αν θές να διαβάσεις πως δουλεύει το torsen δες ΕΔΩ.
Reply
Old Nov 17, 2011 | 04:57 AM
tomidis's Avatar
Registered User

γιαννη δεν ξερω πως θα το κανει κ αν θα το κανει να σου πω την αληθεια...
ο συγκεκριμενος ειναι πολλα χρονια στο χωρο του ντραγστερ φτιαχνοντας σαζμαν-διαφορικα-μπλοκε

να φανταστεις εγω ημουν αυτος που του ειπα το θελω ελευθερο κ απορησε...
κ μου ειπε οκ ΑΝ θες το κανουμε κ με καποιο ποσοστο συμπλεξης μετα αν δεν σου αρεσει ετσι...
αρχισε να φτιανει το καβουκι του μπλοκε, σε λιγες μερες που θα φτιαξει γραναζια κτλ θα ανεβασω φωτο
Reply
Old Nov 17, 2011 | 11:11 PM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

γιαννη δεν ξερω πως θα το κανει κ αν θα το κανει να σου πω την αληθεια...
ο συγκεκριμενος ειναι πολλα χρονια στο χωρο του ντραγστερ φτιαχνοντας σαζμαν-διαφορικα-μπλοκε

να φανταστεις εγω ημουν αυτος που του ειπα το θελω ελευθερο κ απορησε...
κ μου ειπε οκ ΑΝ θες το κανουμε κ με καποιο ποσοστο συμπλεξης μετα αν δεν σου αρεσει ετσι...
αρχισε να φτιανει το καβουκι του μπλοκε, σε λιγες μερες που θα φτιαξει γραναζια κτλ θα ανεβασω φωτο
ΟΚ

Θα σου αρέσει πιστεύω το torsen καθώς με την άπλετη ροπή που διαθέτεις, θα δουλεύει αρκετά καλά χωρίς να είναι απότομο. Άντε με το καλό να το βάλεις πάνω να το ευχαριστηθείς
Reply
Old Nov 23, 2011 | 06:20 AM
tomidis's Avatar
Registered User

αντεχουν τα διαφορικα λεμε....

Reply
Old Nov 23, 2011 | 06:50 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Σιδεροφάγε!!!!
Reply

All times are GMT -8. The time now is 02:19 PM.