Καθαρισμός Μηχανής
Καταρχάς Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα σε όλους!!!
Θα ήθελα την άποψή σας για τον παρακάτω προβληματισμό μου.
Θέλω να καθαρίσω τον χώρο της μηχανής.
Γουστάρω τρελλά τα μοτέρ που γυαλίζουν.
Πριν από καιρό όμως που είχα κάνει καθαρισμό σαλονιού δεν καθάρισα τον χώρο της μηχανής γιατί διάφοροι άρχισαν να μου λένε "μην το κάνεις θα σου κάνουν ζημιά", "θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα στα ηλεκτρικά" και διάφορα τέτοια που με οδήγησαν να πάρω την απόφαση να μην το κάνω.
Το Σάββατο όμως το βράδυ και πριν ξεκινήσω το ταξίδι της επιστροφής από την Αράχωβα άνοιξα να προσθέσω λαδάκι στο "μωρό" και ο κουλός λέρωσα το μοτέρ.
Το καθάρισα βέβαια αλλά αυτό ήταν η αφορμή να μου ξυπνήσει πάλι η ιδεά του καθαρισμού της μηχανής.
Λοιπόν ακούω της γνώμες σας με δεδομένο οτι επειδή δεν έχω καθόλου υπομονή με τέτοια θέματα δεν θα κάτσω να το κάνω εγώ αλλά θα το παώ αν είναι έξω να μου το καθαρίσουν.
Άν βέβαια κάποιος έχει δοκιμάσει κάτι παρόμοιο και έχει μείνει ευχαριστημένος (από το αποτέλεσμα και από την ΜΗ δημιουργία προβλημάτων) ευπρόσδεκτη η πρόταση για το που να το πάω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Θα ήθελα την άποψή σας για τον παρακάτω προβληματισμό μου.
Θέλω να καθαρίσω τον χώρο της μηχανής.
Γουστάρω τρελλά τα μοτέρ που γυαλίζουν.
Πριν από καιρό όμως που είχα κάνει καθαρισμό σαλονιού δεν καθάρισα τον χώρο της μηχανής γιατί διάφοροι άρχισαν να μου λένε "μην το κάνεις θα σου κάνουν ζημιά", "θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα στα ηλεκτρικά" και διάφορα τέτοια που με οδήγησαν να πάρω την απόφαση να μην το κάνω.
Το Σάββατο όμως το βράδυ και πριν ξεκινήσω το ταξίδι της επιστροφής από την Αράχωβα άνοιξα να προσθέσω λαδάκι στο "μωρό" και ο κουλός λέρωσα το μοτέρ.
Το καθάρισα βέβαια αλλά αυτό ήταν η αφορμή να μου ξυπνήσει πάλι η ιδεά του καθαρισμού της μηχανής.
Λοιπόν ακούω της γνώμες σας με δεδομένο οτι επειδή δεν έχω καθόλου υπομονή με τέτοια θέματα δεν θα κάτσω να το κάνω εγώ αλλά θα το παώ αν είναι έξω να μου το καθαρίσουν.
Άν βέβαια κάποιος έχει δοκιμάσει κάτι παρόμοιο και έχει μείνει ευχαριστημένος (από το αποτέλεσμα και από την ΜΗ δημιουργία προβλημάτων) ευπρόσδεκτη η πρόταση για το που να το πάω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Originally Posted by RELIGION,May 14 2007, 09:35 AM
Φιλε gmak εγω δεν θα το επιχειρουσα. Αν ομως θελεις οπωσδηποτε να το κανεις να πας σε καποιον επαγγελματια του ειδους .Αν θες σου στελνω πμ για να μην κανω και διαφημιση.
Από την μία θέλω πάρα πολύ να το κάνω αλλά και από την άλλη το σκέφτομαι γιατί αν είναι να κάνω ζημιά τι να το κάνω μετά αν έχω μια καθαρή αλλά χαλασμένη μηχανή.
Πάντως σίγουρα αν το αποφασίσω θα το πάω σε κάποιον επαγγελματία οπότε αν ξέρεις κάποιον Religion, σε ακούω
Το είχα καθαρίσει με ένα βρεγμένο πανί.
Το ξέρω, θέλει υπομονή.
Τώρα αφού το δοκίμασε με πλυστικό μηχάνημα ο Psilos
δοκίμασε και εσύ αν θέλεις. Εγώ απλά φοβήθηκα για καμια ζημιά
με το να ρίξω νερό.
Μετά το πλύσιμο μου έδωσε ένας φίλος ένα σπρέυ Σιλικόνης
και το πέρασα όλο το μοτέρ.
Έγιναν τόσο ζωντανά τα χρώματα στο μοτερ, καπάκι, σοληνάκια,
εισαγωγή κ.α. που δε το πίστευα.
Το ξέρω, θέλει υπομονή.
Τώρα αφού το δοκίμασε με πλυστικό μηχάνημα ο Psilos
δοκίμασε και εσύ αν θέλεις. Εγώ απλά φοβήθηκα για καμια ζημιά
με το να ρίξω νερό.
Μετά το πλύσιμο μου έδωσε ένας φίλος ένα σπρέυ Σιλικόνης
και το πέρασα όλο το μοτέρ.
Έγιναν τόσο ζωντανά τα χρώματα στο μοτερ, καπάκι, σοληνάκια,
εισαγωγή κ.α. που δε το πίστευα.
Trending Topics
Το πλύσιμο με ζεστό νερό και σαπουνάδα χρειάζεται μια φορά στο ΄τοσο εάν είναι πολύ βρόμικος ο χώρος της μηχανής. Με απόσταση το πιεστικό και καλυμένες τις ασφαλειοθήκες και τον εγκέφαλο τιμονιού και τον συναγερμό για οποιον έχει. Όποιος μπορεί να χειριστεί καλά το πιεστικό δενχρειάζεται να τα καλύψει. Επίσης όχι νερό με πίεση στο καπάκι στο κάλυμα των μπουζί.
Μετά προαιρετικά μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει σπρέι πλαστικοποίησης μηχανής ιδιαίτερα στις φίσες και τις ενώσεις, καλώδια κλπ και γενικότερα σε όλα τα σημεία.
Μετά από κάθε πλύσιμο για να διατηρηθεί καθαρό, σκούπισμα τα νερά και τη σκόνη σε όλα τα σημεία που πάει εύκολα το χέρι και είστε έτοιμοι!
Μετά προαιρετικά μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει σπρέι πλαστικοποίησης μηχανής ιδιαίτερα στις φίσες και τις ενώσεις, καλώδια κλπ και γενικότερα σε όλα τα σημεία.
Μετά από κάθε πλύσιμο για να διατηρηθεί καθαρό, σκούπισμα τα νερά και τη σκόνη σε όλα τα σημεία που πάει εύκολα το χέρι και είστε έτοιμοι!