Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

Θόρυβος απο μπροστά δεξιά..

Thread Tools

Old Dec 31, 2007 | 07:06 AM
Alonso's Avatar
Registered User

Default Θόρυβος απο μπροστά δεξιά..

Λοιπόν ..κάθε φορά που είμαι σε δρόμο χωρίς κίνηση που μπορώ να ακούω καλά τι γίνεται,(και πηγαίνω πολύ χαλαρά με πολύ χαμηλές στροφές και αλλαγές μέχρι τις 4500)ακούω με κάθε πάτημα του γκαζιού (μόνο στα πρώτα ακουμπίματα του γκαζιού και στις χαμηλές στροφες 1.500-3.000 περίπου το κάνει)Μόλις ξεπεράσει τις 3.000 στροφές δεν το κσανακάνει μέχρι να ξαναπέσουν εκεί χαμηλά 1500-3000 οι στροφές.Κάνει περίπου τον ιδιο θόρυβο που κάνει όταν έχει τελειώσει ένα τακάκι όταν και ακούγετε στην δισκόπλακα..(ο ήxος του για να σας δώσω να καταλάβετε είναι ετσι όπως σας είπα ..σάν τακάκι με παράλληλα σαν κελάιδησμα..σαν σπουργήτι κάπως κάνει..)Τα τακάκια είναι τέλεια.. ούτε κάν στα μέσα τους κ οι δίσκοι μια χαρά.Κάναμε μια βόλτα με τον μηχανικό μου και το άκουσε και μου λέει χαλάρωσε είναι το φίλτρο επειδή έχω βγάλει το καπάκι απο πάνω στην φιλτροχοάνη..Είχε και αυτός S μέχρι πέρισυ και είχε κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα και του έκανε μου λέει τον ίδιο ήχο.Εμένα όμως δεν μου μοιάζει αυτός ο ήχος να προέρχεται απο το φίλτρο.. Δεν μπορώ να βρώ τι είναι μήπως έχει στο νού του κανείς κάτι ή έχει κάτι παρόμοιο??Το φίτρο είναι ελεύθερο της Js.Μήπως είναι καμία πεταλούδα απο το φίλτρο και έχει να κάνει τπτ με τι ροπή?

Ακόμα να πώ Χρονια πολλά και πάνω απ όλα καλά με επιτυχίες σε όλους μας!!
Reply
Old Dec 31, 2007 | 07:24 AM
devilos83's Avatar
Registered User

From: ATHENS/KALLITHEA

Ιδεα φιλε δεν εχω... τουλαχιστον δεν επηρεαζει το αυτοκινητο και μπορει να κυκλοφορει.....τωρα τι να σου πω....οτι αλλαζει ο ηχος με ανοικτο το κουτι σιγουρα και ακουγεται ενα σφυριγμα αλλα δεν ειναι μεταλλικος ηχος.....
Reply
Old Dec 31, 2007 | 07:46 AM
Alonso's Avatar
Registered User

Αυτος ο ήχος που λές ακούγεται για κλάσματα του δευτερολέπτου,όμως εμένα το κάνει σε συγκεκριμένο σημείο.. πάτημα γκαζιού κ στροφών, και άμα πατήσω με τρόπο το γκάζι και προσπαθήσω να κρατησω μέσα στο ίδιο σημείο συνεπώς στον ίδιο αριθμό στροφών,ο ήχος μπορεί να ακούγετε για 3 και 4 δευτερόλεπτα αναλόγως με την ώρα που το κάνω..δλδ μπορεί κ παραπάνω..
Reply
Old Dec 31, 2007 | 08:04 AM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

ολα καλα φιλε μου ..μην ανησυχεις..ειναι απο φιλτρο αερος κ μενα το κανει οταν το εχω κουφιο (3000-3500)κ με μεγαλη σχετικα σχεση στο κιβωτιο
Reply
Old Dec 31, 2007 | 08:32 AM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

Originally Posted by Alonso,Dec 31 2007, 06:06 PM
επειδή έχω βγάλει το καπάκι απο πάνω στην φιλτροχοάνη..Είχε και αυτός S μέχρι πέρισυ και είχε κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα και του έκανε μου λέει τον ίδιο ήχο.
Ασχετο,απλα ήθελα να το πω..Για μενα το να βγάλεις το καπάκι απο το φιλτροκούτι οχι μονο δεν προσφαίρει τίποτα αλλα δυσχεραίνει και την ροή του αέρα προς την χοάνη.
Reply
Old Dec 31, 2007 | 09:08 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Originally Posted by leftis,Dec 31 2007, 09:32 AM
Ασχετο,απλα ήθελα να το πω..Για μενα το να βγάλεις το καπάκι απο το φιλτροκούτι οχι μονο δεν προσφαίρει τίποτα αλλα δυσχεραίνει και την ροή του αέρα προς την χοάνη.
Oντος,το μόνο που κάνεις είναι να ακούς περισσότερο τον κινητήρα.
Γρήγορα το κουτί πάλι πάνω!!!!
Reply
Old Dec 31, 2007 | 09:14 AM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

Αν θες, κόψε το διάφραγμα για καλύτερη ροή, και τάπωσε το resonator για να αλλάξει λίγο ο ήχος.Πάντως το καπάκι προτείνω να το ξαναβάλεις.
Reply
Old Dec 31, 2007 | 09:54 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Θα συμφωνήσω και εγώ με τα παιδιά. Πέρα από παραπάνω θόρυβο δεν προσφέρει τίποτε άλλο, ούτε καλύτερη απόδοση. Ίσα ίσα που μόλις ζεσταίνεται το μοτέρ και πέσεις σε κίνηση ρουφάει περισσότερο ζεστό αέρα από ότι με το καπάκι πάνω.
Reply
Old Dec 31, 2007 | 10:13 AM
Alonso's Avatar
Registered User

Παδιά ο ήχος που κάνει χωρίς το καπάκι είναι ολα τα λευτά όμως..Το να κόψω το διάφραγμα το έχω σκεφτεί..πλέον θα λειτουργεί σαν σκούπα..αλλα δεν θα κανει τον ίδιο ήχο..Ο ήχος αυτός δεν συγκρίνεται ούτε με ήχο εξάτμισης διότ προέρχετε απο τον κινητήρα..Τι θα κάνω για να μην χάσω αυτόν τον απίστευτο ήχο,που ιδικά στα V-TEC λυσάει?Και 2ον '' τάπωσε το resonator '' τι εννοείς?Το καπακι δλδ απο πάνω να ΄βάλω..αυτό δεν εννοείς?
Reply
Old Dec 31, 2007 | 11:46 AM
devilos83's Avatar
Registered User

From: ATHENS/KALLITHEA

Φιλε μου σε αυτην την απορια δεν εχω παρει απαντηση......απο πολλους παλιους........κρατα το μονο οταν θες να πας βολτες μονο για σενα και οπως ειπε ο FUN....ποτε μεσα σε κινηση......
Reply

All times are GMT -8. The time now is 10:29 AM.