Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

Ψύξη F/I κινητήρα.

Thread Tools

Old Mar 15, 2009 | 09:30 AM
mike10's Avatar
Registered User

From: Cyprus-Limassol/Athens
Thumbs down Ψύξη F/I κινητήρα.

Καλησπέρα!!!

Θα ήθελα τις γνώμες σας για την ψύξη ενός F/I κινητήρα. Το δικό μου δίλημμα ήταν και είναι ανάμεσα σε water/methanol injection & Co2 Spray στο intercooler (CryO2).

Κατέληξα κατά κάποιο τρόπο στο water/meth injection για τους πιο κάτω λογούς

Το water/methanol injection τοποθετείται πριν την εισαγωγή για να βοηθήσει στην καύση ορθού μίγματος και στην βοήθεια της ψύξης του κινητήρα.
Το water/methanol injection μπορεί να ψεκάζει και κατά την διάρκεια τις
Reply
Old Mar 15, 2009 | 09:36 AM
mike10's Avatar
Registered User

http://www.powermag.gr/articleDetails.php?id=30

http://www.powermag.gr/articleDetails.php?id=56

http://www.youtube.com/watch?v=jh345RkzEtI
Reply
Old Mar 15, 2009 | 11:10 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Φίλε μου καταφεύγεις σε λύσεις που δεν χρειάζονται.......Πολλοί έχουν βάλει κομπρέσσορα από εδώ μέσα και εγώ ετοιμάζομαι να βάλω. Βάλε ένα KOYO ψυγείο και cooling mods για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και τελείωσες. Τι πας και μπλέκεις τώρα.....???

Το πολύ πολύ να βάλεις extra intercooler, όπως εγώ, που δεν χρειάζεται και αυτό απλά το είχε το κιτ και το βάζω. Ο φίλος μου ο Γιαννακός που είχε πουσαρισμένο τον κομπρέσορα είχε είχε μόνο ένα koyo ψυγείο.
Reply
Old Mar 16, 2009 | 03:50 AM
mike10's Avatar
Registered User

Δεν με προβληματίζουν οι θερμοκρασίες για την αξιοπιστία κινητήρα! Άπλα θα ήθελα να μάθω αν όντος υπάρχει διάφορα στα αλογάκια μου μπορείς να πάρεις(αν παίρνει όλα τα δυνατά άλογα που θα σου δώσει ένα κιτ κομπρέσορα)! Οπός δουλεύει τις κρύες μέρες του χειμώνα και βλέπεις το αμάξι να κινείται καλύτερα! Στα ΧΟΝΤΑ πιστεύω είναι εμφανές η διάφορα θερμοκρασίας!

Ευχαριστώ για την απάντηση σου..
Reply
Old Mar 16, 2009 | 04:23 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Κοίτα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού οποιαδήποτε cooling mods κάνουν καλό ιδιαίτερα με κομπρέσσορα. Θα σου πω όμως ότι το χειμώνα με το KOYO και τα cooling mods πασχίζει να ανεβάσει θερμολρασία το αμάξι

Κάνε αυτό που σου λέώ ...δοκιμασμένη λύση
Reply
Old Mar 16, 2009 | 04:27 AM
t.i.n.t.'s Avatar
Registered User

Να ακους τον FUN,αν θελεις να προκοψεις στη ζωη σου
Reply
Old Mar 16, 2009 | 04:27 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Reply
Old Mar 16, 2009 | 04:32 AM
mike10's Avatar
Registered User

Δεν μιλάω για θερμοκρασία κινητήρα αλλά θερμοκρασία μίγματος. Όταν ο αέρας συμπιέζεται τότε αυτός ζεσταίνεται = μεγαλώνει η μάζα του = ποιο λίγος αέρας στο μίγμα. Ειδικά το Καλοκαίρι Οπός ανάφερες. Σωστά;
Reply
Old Mar 16, 2009 | 04:47 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Originally Posted by mike10,Mar 16 2009, 02:32 PM
Δεν μιλάω για θερμοκρασία κινητήρα αλλά θερμοκρασία μίγματος. Όταν ο αέρας συμπιέζεται τότε αυτός ζεσταίνεται = μεγαλώνει η μάζα του = ποιο λίγος αέρας στο μίγμα. Ειδικά το Καλοκαίρι Οπός ανάφερες. Σωστά;
Σε αυτη τη περιπτωση τοτε, αναφερεσαι σε συνολικη αποδοση εργου του ολου συστηματος βελτιωσης και οχι σε αυτο που αναφερθηκε παραπανω. Πιστευω οτι ψαχνεις να βρεις ή (ας το εκφρασω καλυτερα), να εκμεταλευτεις κατα το μεγιστο, ολα οσο σου προσφερει αυτη η μετατροπη/βελτιωση και εγκατασταση αυτου του συστηματος. Πιστεψε με, θα ειναι μικρη η διαφορα (μαλλον το κερδος), αν ψαξεις να βγαλεις επιπλεον ιπποδυναμη ωστε να αυξηθει η συνολικη αποδοση του κινητηρα σου σε παραγωγη εργου.

Στη συγκεκριμενη περιπτωση, τα γνωστα cooling mods και ενα βελτιωτικο ψυγειο πιστευω οτι ειναι μακραν η καλυτερη λυση απο αυτο που προσπαθεις να κανεις.
Reply
Old Mar 16, 2009 | 05:08 AM
mike10's Avatar
Registered User

Ευχαριστώ κοπέλια να είστε κάλα!!!
Reply

All times are GMT -8. The time now is 01:58 AM.