Ψύξη F/I κινητήρα.
Καλησπέρα!!!
Θα ήθελα τις γνώμες σας για την ψύξη ενός F/I κινητήρα. Το δικό μου δίλημμα ήταν και είναι ανάμεσα σε water/methanol injection & Co2 Spray στο intercooler (CryO2).
Κατέληξα κατά κάποιο τρόπο στο water/meth injection για τους πιο κάτω λογούς
Το water/methanol injection τοποθετείται πριν την εισαγωγή για να βοηθήσει στην καύση ορθού μίγματος και στην βοήθεια της ψύξης του κινητήρα.
Το water/methanol injection μπορεί να ψεκάζει και κατά την διάρκεια τις
Θα ήθελα τις γνώμες σας για την ψύξη ενός F/I κινητήρα. Το δικό μου δίλημμα ήταν και είναι ανάμεσα σε water/methanol injection & Co2 Spray στο intercooler (CryO2).
Κατέληξα κατά κάποιο τρόπο στο water/meth injection για τους πιο κάτω λογούς
Το water/methanol injection τοποθετείται πριν την εισαγωγή για να βοηθήσει στην καύση ορθού μίγματος και στην βοήθεια της ψύξης του κινητήρα.
Το water/methanol injection μπορεί να ψεκάζει και κατά την διάρκεια τις
Φίλε μου καταφεύγεις σε λύσεις που δεν χρειάζονται.......Πολλοί έχουν βάλει κομπρέσσορα από εδώ μέσα και εγώ ετοιμάζομαι να βάλω. Βάλε ένα KOYO ψυγείο και cooling mods για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και τελείωσες. Τι πας και μπλέκεις τώρα.....???
Το πολύ πολύ να βάλεις extra intercooler, όπως εγώ, που δεν χρειάζεται και αυτό απλά το είχε το κιτ και το βάζω. Ο φίλος μου ο Γιαννακός που είχε πουσαρισμένο τον κομπρέσορα είχε είχε μόνο ένα koyo ψυγείο.
Το πολύ πολύ να βάλεις extra intercooler, όπως εγώ, που δεν χρειάζεται και αυτό απλά το είχε το κιτ και το βάζω. Ο φίλος μου ο Γιαννακός που είχε πουσαρισμένο τον κομπρέσορα είχε είχε μόνο ένα koyo ψυγείο.
Δεν με προβληματίζουν οι θερμοκρασίες για την αξιοπιστία κινητήρα! Άπλα θα ήθελα να μάθω αν όντος υπάρχει διάφορα στα αλογάκια μου μπορείς να πάρεις(αν παίρνει όλα τα δυνατά άλογα που θα σου δώσει ένα κιτ κομπρέσορα)! Οπός δουλεύει τις κρύες μέρες του χειμώνα και βλέπεις το αμάξι να κινείται καλύτερα! Στα ΧΟΝΤΑ πιστεύω είναι εμφανές η διάφορα θερμοκρασίας!
Ευχαριστώ για την απάντηση σου..
Ευχαριστώ για την απάντηση σου..
Κοίτα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού οποιαδήποτε cooling mods κάνουν καλό ιδιαίτερα με κομπρέσσορα. Θα σου πω όμως ότι το χειμώνα με το KOYO και τα cooling mods πασχίζει να ανεβάσει θερμολρασία το αμάξι
Κάνε αυτό που σου λέώ ...δοκιμασμένη λύση
Κάνε αυτό που σου λέώ ...δοκιμασμένη λύση
Trending Topics
Δεν μιλάω για θερμοκρασία κινητήρα αλλά θερμοκρασία μίγματος. Όταν ο αέρας συμπιέζεται τότε αυτός ζεσταίνεται = μεγαλώνει η μάζα του = ποιο λίγος αέρας στο μίγμα. Ειδικά το Καλοκαίρι Οπός ανάφερες. Σωστά;
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Originally Posted by mike10,Mar 16 2009, 02:32 PM
Δεν μιλάω για θερμοκρασία κινητήρα αλλά θερμοκρασία μίγματος. Όταν ο αέρας συμπιέζεται τότε αυτός ζεσταίνεται = μεγαλώνει η μάζα του = ποιο λίγος αέρας στο μίγμα. Ειδικά το Καλοκαίρι Οπός ανάφερες. Σωστά;
Στη συγκεκριμενη περιπτωση, τα γνωστα cooling mods και ενα βελτιωτικο ψυγειο πιστευω οτι ειναι μακραν η καλυτερη λυση απο αυτο που προσπαθεις να κανεις.