Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

leader's 1st dynorun

Thread Tools

Old Jan 29, 2010 | 10:38 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Originally Posted by orienta,Jan 29 2010, 09:04 PM
μαριε οργανωσε ενα dynoday οποιοs θελει να ερθει!!!
Καλυτερα να απευθυνθεις στους CO για αυτο το θεμα, και θα το κοιταξουν.
Reply
Old Jan 29, 2010 | 11:39 AM
leader's Avatar
20 Year Member

From: Athens, Greece

Ξεκιναμε...

Λοιπον το 13.9 το εκανα με ΤΟΥΟ Τ1R 2μηνων. Οποιος θελει και το logfile ας κατεβασει το προραμματακι απ το site της racelogic και ας μου πει το mail του να το στειλω. Παρων ηταν ο socrates dtc apo hondatech, o hlias102 apo hondatech, και το παιδι με το αλλο s. Αλλα φυσικα και αυτα μαγειρευτα ειναι.

Δυναμομετρηση δεν σκοπευα να κανω πολυ απλα επειδη δεν με ενδεφεραν τα νουμερα αλλα το αποτελεσμα, μεχρι που ο φιλος μου εδειξε +17 και με παρακαλουσε να μετρησω να συγκρινουμε, και οταν καταλαβε οτι δεν δινω λεφτα για dyno μου την πληρωσε αυτος και ετσι μετρηθηκα.

Επισης παω maha αν βαλετε ολοι απο 5 ευρω και μου πληρωσετε το dyno, εσεις θα γινετε σοφοτεροι εγω το αποτελεσμα το ξερω.

οπως ειπε και καποιος και 100 αλογα να ειναι πραγματικα σημασια εχει οτι πριν εισαγωγη, μπουζι και ρυθμιση βαλ εγραψε 13.9 και επ αυτου μονο ο μανο δικαιουται να μιλαει.

Σημερα ημασταν στον κινεζο, για λστιχα γιατι του φιλου μου με τα +17 θα γινει το καλυτερο trackday project της Ελλαδας και επειδη τα νουμερα του φαινονταν πολλα ανοιξα με το S του daloupman το λευκο με τον οποιο ειμαστε παλιοι καλοι φιλοι απο rediners τον οποιο ειναι μαμα και οπως επιβεβαιωσε και ο κινεζος δεν τον εχει περασει ακομα κανενα 1ο σταδιο και στα μαμα ριχνει 3 καροτσακια, και του εριξα 3+ αμαξακια. Πληροφοριακα ειναι το καλυτερο μαμα που εχω ανοιξει, και ανοιξαμε 6 φορες και απο 1ες και απο 2ες, αλλα φυσικα οπως και πριν αυτο δεν ειναι αποδειξη οτι στο δρομο υπαρχουν αυτα τα αλογα.

μανοs2κ ειπες οτι αυτα που λεω σου θυμιζουν τον Ef9, αλλα φυσικα ουτε αυτος ξερει απο βελτιωση που το ταπερ του εβγαλε 249 tat και 262,5power αλλα φυσικα και αυτα μαγειρεμενα εναι επειδη τα ταπερ δεν παιρνουν 50 αλογα απο πρωτο σταδιο επειδη δεν εχουν καμια σχεση τα κ με τα f και τα f με τα b. Kαι απορρω αυτοι που τα λετε εχετε πιασει ποτε κατσαβιδι στο χερι η απλα πατε τα σκατεσε αυτους που σας κοροιδευουν και σας παιρνουν τα φραγα και μετα που σας περναει καποιος με λιγοτερα χρ ηματα τσατιζεστε. α και να μην ξεχασω ουτε ο ef9 ξερει.

Τεσπα θα μπορουσα να πω και αλλα επιχειρηματα αλλ αο κολλημενος εγγεφαλος και η αγνοια δεν αφηνει καποιους να δουν περα απ τη μυτη τους.

Για να ξεμπερδευουμε οπως ειπε και ο φιλος μου το dyno να υποθεσουμε οτι ειναι φτιαχτο, και το vbox λεει πιπες. **** them

οποιος διαφωνει ας μου φερει απο μαμα s εως full πρωτο σταδιο με 60αρα να ανοιξουμε οπουδηποτε αλλιως ας σωπασει για παντα, γιατι μεχρι σημερα αυτο που πρεπει να με περναει ειναι του αλλου Μιχαλη του speedfactory που φοραει 70φ με 76 τελικό!! ειμαι ανοιχτος 24 ωρες το 24 ωρο 6944871264 call.
Reply
Old Jan 29, 2010 | 11:45 AM
nikthegrek's Avatar
Registered User

From: thessaloniki

δυναμομετρηση σε μαχα θα ηθελα και γω να δω απο αλλα παιδια,,ειναι αρκετα αντικειμενικο και θα ειχε ενδιαφερον!
Reply
Old Jan 29, 2010 | 11:52 AM
DimitrisN's Avatar
Registered User

Δεν βλέπω για ποιό λόγο θα πρέπει να κοντραριζόμαστε μεταξύ μας.

Νομίζω πως κάνουμε απλή συζήτηση εδώ,με επιχειρήματα μεταξύ ομόσταυλων αυτοκινήτων που αποδίδουν είτε με τον Χ,είτε με τον Υ τρόπο περισσότερο ή λιγότερο.

Όλα αυτά είναι σχετικά και υπάρχουν ατελείωτες παράμετροι που έχουν αναφερθεί πολλάκις και πολύ καλύτερα απο όσο θα μπορούσα να τις αναφέρω εγώ.

Άν θέλετε να γίνει μια δοκιμή σε φιλικό κλίμα,οκ αλλα μη γίνουμε και σαν το dragster,που όλο τσακώνονται,εδώ μέσα...
Reply
Old Jan 29, 2010 | 02:13 PM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

Το δυναμόμετρο είναι ένα εργαλείο για να ρυθμίσουμε το αμάξι σε ασφαλές περιβάλλον.
Είναι τέτοια τα περιθώρια σφάλματος από πάτημα σε πάτημα και οι αποκλίσεις από δυναμόμετρο σε δυναμόμετρο , που δεν είναι δυνατόν να ξέρει κάποιος πόσα άλογα έχει πάρει με λεπτομέρεια.
Στα 2 πατήματα που κάνατε για παράδειγμα αποκλείετε να έδειξε το ίδιο και τις 2 φορές
Το +17 και +21 είναι που προκάλεσε ένταση το οποίο όμως δεν προκύπτει από το νούμερο βρε παιδιά
240 άλογα είναι το αμάξι μας στρόφαλο και αυτό έδειξε 246.
Μου φαίνετε πως το dyno δείχνει όσο πρέπει
Είμαι με την εντύπωση πως τα μαμά που είχαν μετρηθεί με 225 δεν δούλευαν σωστά και το δικό σου δουλεύει . και όχι μόνο δουλεύει αλλά έχει πάρει και 6 αλογάκια που είναι πολύ νορμάλ νουμερακι για φίλτρο εξάτμιση , ιδικά χωρίς εγκέφαλο

Μιχάλη εφόσον το αμάξι ράβει στον δρόμο αστό να είναι όσα άλογα θέλει φίλε
Είναι απλά τα πράγματα και το πιστεύω..........
Είναι καλό το πακέτο αμάξι, οδηγός και φέρνει καλά αποτελέσματα

Εφόσον θα έχεις φίλτρο , χταπόδι , εξάτμιση , aem …….. πρωτοτύπησε και ανέβασε τους κόφτες.
Ακόμα και αν δεν κάνει peak power στον κοφτι , στην κόντρα θα έχει όφελος σημαντικό.
Να διαλέξεις κάποιο χταπόδι που δίνει ψηλά .
Όχι μεσαίες και μλκς
Αυτά είναι για πίστα και όχι για ράψιμο στον δρόμο

Reply
Old Jan 29, 2010 | 03:33 PM
leader's Avatar
20 Year Member

Το αμάξι δεν το έχω για κόντρες αλλα για στρίψιμο, και δεν πρόκειται να αγγίξω τον κόφτη, επειδη τον επισκέφτομαι συχνα στα κατεβάσματα, γι αυτό κι όλας δεν έβαλα πιό λεπτή φλάτζα και δεν πλάνισα πολύ, και γι' αυτό εξάλου είχα και θα ξαναβάλω semislick επειδή με αφήνει παντελώς αδιάφορο άν χάσω στην κόντρα και κερδίσω σε κράτημα αλιως δεν θα είχα 2 camber πισω και 1,5 μπροστά αλλα 1 πίσω και 0,3, να ξεκινάει γιατι τώρα...
Reply
Old Jan 29, 2010 | 03:54 PM
SocratesDTC's Avatar
Registered User

From: Athens/Attiki

Αυτοί οι κάτοχοι S2000 ποτέ δεν θα μάθουν 5 πράγματα..

1) τα αυτοκίνητα τα φτιάχνουμε μόνοι μας στο γκαράζ, και δεν πηγαίνουμε σε μάστορες η οποίοι μας οδηγούν χέρι χέρι σε δυναμόμετρο για να μας κοροιδέψουν

2) στο δυναμόμετρο πήγαμε πρίν και μετά, σε διάστημα ενός μήνα με παρόμοιες συνθήκες-βενζίνη-λάστιχα κλπ

3)για όσους ξέρουν απο δυναμόμετρα, το ΤΑΤ είναι το πιο αυστηρό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, μάλιστα ειναι τοσο αυστηρο που τα άλογα ειναι κάτι αναμεσα σε whp και ps, απλα εχει τρομερή επαναλειψημότητα, και είναι καλό στον προγραμματισμό , και πήγαμε εκει επειδή έχουμε άπειρες μετρήσεις απο Β18, Β20, Κ20, F20.

4)τα 225 άλογα που έβγαλε του Χάρη μαμα, ειναι απολύτως λογικά, το 90% των S2000 που πηγαίνουν εκει τοσο βγάζουν, 219 με 222. Κάναμε πριν και μετα στου Χάρη και ηταν +17 άλογα, ενω του Μιχάλη ηταν +21 ίσως επειδή εχει 2 δέκατα πλάνισμα και επειδή μοτέρ με μοτέρ πάντα έχει διαφορά.

5) μπορεί να έβγαλε τοσα πολλά επειδή έτυχε το μείγμα να κάτσει καλά. Μπορεί να βάλει πρόγραμμα και χταπόδι ας πούμε και να πάρει μόνο 4-5 άλογα.. Οποτε 25 άλογα απο φίλτρο-πρόγραμμα-εξάτμιση ειναι πολύ λογικά νούμερα για S2000 (οριακά λίγα θα τα χαρακτήριζα, 29 άλογα ειναι ενα καλό νούμερο). Αναρωτιέμαι το ξένο φόρουμ το διαβάζετε καθόλου??

6) Η εισαγωγή mugen-Js δεν ειναι "φίλτρο" όπως κάποιος προείπε.. Είναι φίλτρο + Ram Air + Cold Air Intake και αν τύχει και συντονίζουν σωστά με την πολλαπλή εισαγωγής και τους παλμούς του μοτέρ δουλεύουν πολύ καλα. Επίσης συμφωνω οτι η 70άρα ειναι must για 2λιτρο μοτέρ με τέτοια απόδοση.

7) Τα κέρδη αυτά φαίνονται και στο δρόμο. Οταν ο Χάρης καλύπτει ΜΙΑ ΚΟΛΩΝΑ με τις αλλαγές αυτές.. το περίεργο που το βλέπετε..

καλησπέρα
φιλικά
Βασίλης

ΥΓ: yannakos
Reply
Old Jan 29, 2010 | 04:00 PM
leader's Avatar
20 Year Member

Έλα ντε αυτό με την κολώνα να το ξαναπούμε ανοίγαμε και του έριχνα κολώνα roll 1ες με 4ες, βάλαμε junichiko, 70rs, testpipe ΜΟΝΟ ξαναανοίξαμε και ήταν 1 αμάξι η διαφορά να μαζέπσει ατμοσφαιρικό 4 αμάξια + ξέρετε πόσα άλογα θέλει?

Soc η mugen δεν κάνει ramair ακόμα δεν έχω κόψει προφυλακτήρα.
Reply
Old Jan 29, 2010 | 08:26 PM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Originally Posted by yiannakos,Jan 29 2010, 03:13 PM
Όχι μεσαίες και μλκς
Αυτά είναι για πίστα και όχι για ράψιμο στον δρόμο

Κατι ασχετο.Leader για καμια πιστουλα εισαι μεσα?Αν ξαναπαμε κανα Μεγαρο τωρα που ξεκινησαν και opendays να ενημερωσουμε?

Μαριε να ετοιμαζεσαι και εσυ σιγα σιγα..

Παντως αυτο που λεει ο Socrades να ταιριαξανε τα πραγματα νομιζω οτι ειναι το πιο λογικο.
Μακαρι να ειναι ετσι και να σταματησει ο κοσμος να πεταει χρηματα για Φ-Ε και να καταληξουμε επιτελους οτι ΑΥΤΟΣ ειναι ο συνδιασμος.

@Ναbu κριμα...εφτασες στην πηγη αλλα δεν ηπιες νερο..
Reply
Old Jan 29, 2010 | 09:43 PM
JDM P.R.'s Avatar
Registered User

From: Pikermi

το θέμα δεν είναι να είναι δυνατό , μα ΓΡΗΓΟΡΟ !!!!! και του leader αν λάβουμε υπόψη τα αποτελέσματα σε πατηματα είναι ΓΡΗΓΟΡΟ ... του τα ειπα και απο κοντά , τα λέω και τώρα... έχω εντυπωσιαστεί και θα ήθελα να βάλει και τα υπόλοιπα περιφερειακά και να προγραμματίσει να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει σε χρόνους...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 04:57 AM.