Βελτιωση s2000
Originally Posted by uma_chikara,Jul 12 2009, 11:39 AM
Αν ιεραρχούσα τις ενδεχόμενες βελτιώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν σ'ένα s2000 θα τις έβαζα σε μία τέτοια σειρά..
1) Ευθυγράμμιση - το Α και το Ω στη συμπεριφορά και την αίσθηση του αυτοκινήτου. Μακράν η πιο οικονομική και αποδοτική μετατροπή
1) Ευθυγράμμιση - το Α και το Ω στη συμπεριφορά και την αίσθηση του αυτοκινήτου. Μακράν η πιο οικονομική και αποδοτική μετατροπή ΙΔΙΩΣ με το συνδυασμό καλής ανάρτησης-κακής ευθυγράμμισης.
Όσο για τα υπόλοιπα συμφωνώ σε όλα εκτός απο τις 16άρες,τις οποίες βρίσκω "θέμα γούστου",δηλαδή κατα πόσο θές να είναι απότομο το αυτοκίνητο σου ή πιο προοδευτικό(οι 17άρες νομίζω χαρίζουν ενα πιο "smooth" τόνο στο αυτοκίνητο).
Παρ'όλα αυτά,για να πώ και τη μαύρη αλήθεια στο δικό μου θα τις ήθελα τις 17άρες OEM απο '05 και μετά.
ό,τι πληροφορίες χρειαστεί κανείς περί φλάτζας.. στο "ξυράφι"..
Για να πάρεις ροπή μέσω πρώτου σταδίου πρέπει να ρίξεις ένα σκασμό λεφτά και δεν κερδίζεις πολλά..
Αν σε κάποιον λείπει η δύναμη (λέμε τώρα..αν..) να πάει σε rotrex να τελειώνει ! Αυτό κι αν είναι υπερβολή όμως σ'ένα αμάξι σαν το S2000..
Βασικά, το πιο σωστό είναι ότι σε όποιον λείπει δύναμη να πάει σε άλλο αμάξι.. Μ3, EVO κλπ κλπ, μιας και τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν από το εργοστάσιο αξιόπιστη δύναμη! Τί να το κάνω να ρίχνω 10 καρότσες σε Lamborghini και πριν πάω για κανένα ταξίδι να κάνω το σταυρό μου να γυρίσω χωρίς οδική..
Μάριε, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα aftermarket kit φρένων, έχω την εντύπωση πως την όλη διαφορά την προκαλούν τα υλικά τριβής..
Αν δηλαδή είχες δίσκους και τακάκια σε ΟΕΜ "διαστάσεις" με το υλικό όμως των stoptech ή της ENDLESS ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο, τότε είναι αρκετά πιθανό να μη μπορούσες να καταλάβεις μεγάλες διαφορές..
Για να πάρεις ροπή μέσω πρώτου σταδίου πρέπει να ρίξεις ένα σκασμό λεφτά και δεν κερδίζεις πολλά..
Αν σε κάποιον λείπει η δύναμη (λέμε τώρα..αν..) να πάει σε rotrex να τελειώνει ! Αυτό κι αν είναι υπερβολή όμως σ'ένα αμάξι σαν το S2000..
Βασικά, το πιο σωστό είναι ότι σε όποιον λείπει δύναμη να πάει σε άλλο αμάξι.. Μ3, EVO κλπ κλπ, μιας και τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν από το εργοστάσιο αξιόπιστη δύναμη! Τί να το κάνω να ρίχνω 10 καρότσες σε Lamborghini και πριν πάω για κανένα ταξίδι να κάνω το σταυρό μου να γυρίσω χωρίς οδική..
Μάριε, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα aftermarket kit φρένων, έχω την εντύπωση πως την όλη διαφορά την προκαλούν τα υλικά τριβής..
Αν δηλαδή είχες δίσκους και τακάκια σε ΟΕΜ "διαστάσεις" με το υλικό όμως των stoptech ή της ENDLESS ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο, τότε είναι αρκετά πιθανό να μη μπορούσες να καταλάβεις μεγάλες διαφορές..

Originally Posted by DimitrisN,Jul 13 2009, 01:33 AM
Καλά έκανε και το έβαλε στο νούμερο 1,γιατί ρώτα μας κι εμάς που έχουμε ξεκ@λι@στεί με τις κακές ευθυγραμμίσεις.
ΙΔΙΩΣ με το συνδυασμό καλής ανάρτησης-κακής ευθυγράμμισης.
Όσο για τα υπόλοιπα συμφωνώ σε όλα εκτός απο τις 16άρες,τις οποίες βρίσκω "θέμα γούστου",δηλαδή κατα πόσο θές να είναι απότομο το αυτοκίνητο σου ή πιο προοδευτικό(οι 17άρες νομίζω χαρίζουν ενα πιο "smooth" τόνο στο αυτοκίνητο).
Παρ'όλα αυτά,για να πώ και τη μαύρη αλήθεια στο δικό μου θα τις ήθελα τις 17άρες OEM απο '05 και μετά.
ΙΔΙΩΣ με το συνδυασμό καλής ανάρτησης-κακής ευθυγράμμισης.
(το μόνο θετικό είναι το κόστος ελαστικών αλλά πλέον οι τιμές για τις 17άρες έχουν πέσει αρκετά πλησιάζοντας εκείνες της 16άρας..)
Originally Posted by DimitrisN,Jul 13 2009, 01:46 AM
Γενικώς πάντως είναι οτι καλύτερο στη γκάμα OEM ως τώρα...
Απο άποψης βάρους δεν ξέρω τι λένε σε σχέση με τις 16 OEM...
Απο άποψης βάρους δεν ξέρω τι λένε σε σχέση με τις 16 OEM...
Το βάρος παίζει ρόλο όταν έχεις να κάνεις συγκρίσεις μεταξύ ίδιων διαστάσεων και απόδοσης αντικειμένων..
Για παράδειγμα κάποτε είχε δημιουργηθεί μία "διαφωνία" για το βάρος των aftermarket φρένων.. ότι και καλά τα ΟΕΜ επειδή είναι ελαφρύτερα από τα "8πίστονα" Aftermarket είναι και καλύτερα για τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου..
Ε όχι! όσο και βαρύ να είναι μία aftermarket δαγκάνα μίας μεγάλης εταιρείας, εξακολουθεί να είναι καλύτερη από την εργοστασιακή.
Η δική μου διαφωνία με τα aftermarket φρένα είναι στην τιμή τους και ότι αυτή δεν ανταποκρίνεται σε ό,τι περισσότερο προσφέρουν σε σχέση με τα ΟΕΜ (αναφερόμαστε πάντα σε stock S2000 και όχι σε υπετροφοδοτούμενο)
Από ζάντες όμως ξεκινήσαμε και σε ζάντες θα τελειώσουμε, λέγοντας πως το βάρος της ζάντας παίζει ρόλο όταν συγκρίνουμε ζάντες ίδιας διάστασης..
Αν δηλαδή έχουμε δύο 17άρες, η ελαφρύτερη είναι και η πιο καλή για τη συμπεριφορά..
Σε αντίθεση με τα φρένα, οι 17άρες αξίζουν τη χρηματική διαφορά τους με τις 16άρες και πλέον οι ΟΕΜ ΜΥ04+ έχουν πέσει κι αυτές αρκετά..αναφέρομαι φυσικά σε μεταχειρισμένες οι οποίες υπάρχουν πια..δεν είναι όπως 1-2 χρόνια πριν που δεν έβρισκες ούτε για πλάκα..
Originally Posted by TasosR,Jul 13 2009, 11:27 AM
Στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα..
Δε πα να λετε και να φωναζετε Ηλια και Taseas...
O βελτιωσακιας θα την κανει συμπαρασυροντας και αλλους μαζι του.
Ετσι!! Στην τρελα!!
Στο τελος θα απομονωθειτε ως γραφικοι και η ζωη συνεχιζεται..
Δε πα να λετε και να φωναζετε Ηλια και Taseas...
O βελτιωσακιας θα την κανει συμπαρασυροντας και αλλους μαζι του.
Ετσι!! Στην τρελα!!
Στο τελος θα απομονωθειτε ως γραφικοι και η ζωη συνεχιζεται..
όλες οι ταχύτητες είναι τόσο κοντά η μία με την άλλη που αν αλλάξεις στις 8 να πέφτεις κάπου στις 6-6.500.. αν το χρησιμοποιήσεις αυτό και στο κατέβασμα, δε θα πρέπει να μένεις ποτέ εκτός vtec..