Service 60.000Km
Έκανε κα
νείς πρόσφατα service σε αυτά τα χιλιόμετρα να μου πεί τι λέει η αντιπροσωπεία ότι αλλάζουμε? Ας πούμε το δικό μου δεν έχει αλλάξει ποτέ φίλτρο βενζίνης, θα μου το αλλάξουν ή πρέπει να το ζητήσω?
νείς πρόσφατα service σε αυτά τα χιλιόμετρα να μου πεί τι λέει η αντιπροσωπεία ότι αλλάζουμε? Ας πούμε το δικό μου δεν έχει αλλάξει ποτέ φίλτρο βενζίνης, θα μου το αλλάξουν ή πρέπει να το ζητήσω?
Φιλτατε Μανο επειδη εντελως τυχαια περασα απο την αντιπροσωπεια της HONDA στην Ν. Ερυθραια (στον παραλληλο της Εθνικης οδου στο ρευμα προς Αθηνα) της προαλλες και ειχα μια κουβεντουλα με τα παιδια απο το τμημα του service της συγκεκριμενης αντιπροσωπειας, μου ειπαν οτι φιλτρο βενζινης θα χρειαστω στα 120.000 χλμ. οσο περιεργο και αν σου φαινεται και μπουζι στα 90.000 χλμ.
p.s. ασε που ειναι και πακετο να αλλαξεις φιλτρο βενζινης, πρεπει να γινει ολοκληρη ιστορια με τη κουκουλα απ'οτι θυμαμαι
p.s. ασε που ειναι και πακετο να αλλαξεις φιλτρο βενζινης, πρεπει να γινει ολοκληρη ιστορια με τη κουκουλα απ'οτι θυμαμαι
Το θέμα του φίλτρου της βενζίνης είναι όσο κι αν δεν του φαίνεται σημαντικό. Μπορεί να επηρεάσει την τροφοδοσία σε τέτοιο βαθμό που το αυτοκίνητο να μην πηγαίνει και να μην ξέρετε το γιατί. Μέχρι κι επικίνδυνο θα έλεγα ότι μπορεί να καταλήξει. Κι αυτό το λέω γιατί μου έχει τύχει στο παρελθόν να κρεμάσει το μοτέρ λόγω αδυναμίας τροφοδότησης του μοτέρ με την απαιτούμενη ποσότητα βενζίνης. Κι αν αυτό σου συμβεί όταν είσαι με το πλάι όπως συνέβη μ'εμένα τότε είσαι έρμεο των συνθηκών εκείνης της συγκεκριμένης στιγμής. Γιατί πολύ απλά το μόνο που θα μπορεί να σε κρατήσει στον δρόμο είναι ο συνδυασμός της σχετικά μικρής ταχύτητας, των ελαστικών και της κατάστασης του οδοστρώματος. Προτείνω λοιπόν ν'αλλάζετε το φίλτρο βενζίνης κάθε 30.000χιλ δεδομένου ότι και η πιθανότητα να βάλει κάποιος από εμάς βρώμικη βενζίνη κάθε άλλο παρά μικρή είναι στην Ελλάδα. Επίσης κάτι άλλο που θα ήταν καλό ν'αλλαχθεί σ' αυτά τα χιλ. είναι ο τεντωτήρας της καδένας των εκκεντροφόρων.
Η ΗΟΝDΑ λέει ότι πρέπει ν'αλλάζετε το φίλτρο αν θυμάμαι καλά κάθε 100.000χιλ χιλ. Το νούμερο αυτό ξεχάστε το. Αν θέλετε δηλ. να διατηρήσετε την ασφάλεια του μοτέρ σας σε ικανοποιητικά επίπεδα κι ως εκ τούτου να εκμεταλεύεστε κάθε στιγμή κι όπου εσείς θέλετε την δύναμή του. Αυτά είναι νούμερα έχουν βγεί σε ιδανικές συνθήκες λειτουργίας του φίλτρου όπως είναι αυτές της Ιαπωνίας. Απλά γιατί εκεί η λέξη νοθεία τους είναι άγνωστη. Εκεί όντως μπορεί να βγάζει 100.000χιλ. Εδώ όμως είναι Ελλάδα...Κι εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά...
emena pantos paidia otan to agorasa to amaksi mexri kai pou allaksa filtro mou ekane psilo diakopes otan zestenotane ekei guro stis 2.000 me 2.5000 xiliades strofes...tora den kanei apolutos kanena periergo kopsimo i thorubo..
ara sumperasma einai oti me tis kolobenzines pou poulane auta ta k@th@rm@t@ logiko einai pos to filtro prepei kathe 30 me 40 xiliarika na to allazoume dixos na skeftomaste oti xreiazete lusimo i koukoula kai tetoia mikropragmata...les kai tha lusoume emeis tin koukoula...
ara sumperasma einai oti me tis kolobenzines pou poulane auta ta k@th@rm@t@ logiko einai pos to filtro prepei kathe 30 me 40 xiliarika na to allazoume dixos na skeftomaste oti xreiazete lusimo i koukoula kai tetoia mikropragmata...les kai tha lusoume emeis tin koukoula...
Trending Topics
prosopika to filtro to allaxa mons mou ,mias kai den eixa ti na kano..den elusa koykoyla tin shkosa n brisketai ka8eta sto amaxi ,kai an exeis ta ergaleia den einai kai megalh upo8esh..8elei ton xrono tis omos..o fobos perissotero brisketai sta plastika merh tou filtrou pou mporei na sou spasoun kai ante psaxne na breis,,an ta metaxeirisths san thn gunaika ...ola kala
Originally Posted by mhnass2000,Feb 7 2007, 02:28 AM
prosopika to filtro to allaxa mons mou ,mias kai den eixa ti na kano..den elusa koykoyla tin shkosa n brisketai ka8eta sto amaxi ,kai an exeis ta ergaleia den einai kai megalh upo8esh..8elei ton xrono tis omos..o fobos perissotero brisketai sta plastika merh tou filtrou pou mporei na sou spasoun kai ante psaxne na breis,,an ta metaxeirisths san thn gunaika ...ola kala
Εδώ ο Θανάσης, με τη γνωστή ποιητική του διάθεση, μας παραπέμπει στη γνωστή Αραβική παροιμία - συνταγή για ένα πετυχημένο γάμο: Να δέρνεις τη γυναίκα σου τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, εσύ μπορεί να μην ξέρεις γιατί, αυτή όμως ξέρει.
Και κάπου εδώ νομίζω ότι οι φεμινίστριες που φανατικά διαβάζουν το forum καθώς επίσης και μία κολλητή μου φίλη, καλόγρια εδώ και χρόνια (της έριξα μία χυλόπιτα και δεν το άντεξε, θα σας τα πω άλλη φορά) θα αρχίσουν να στέλνουν επιστολές διαμαρτυρίας προς τον αντμινιστράτορα για τη διαγραφή μου από το forum ή έστω την παραδειγματική τιμωρία μου με στέρηση εξόδου, ε, σόρυ, στέρηση posting ήθελα να πω.
Κορίτσια, ψυχραιμία, είμαι κατά τις βίας.
(Εξαιρούνται οι βρισιές - με βρύση τουλάχιστον 1 ίντσα).
Και κάπου εδώ νομίζω ότι οι φεμινίστριες που φανατικά διαβάζουν το forum καθώς επίσης και μία κολλητή μου φίλη, καλόγρια εδώ και χρόνια (της έριξα μία χυλόπιτα και δεν το άντεξε, θα σας τα πω άλλη φορά) θα αρχίσουν να στέλνουν επιστολές διαμαρτυρίας προς τον αντμινιστράτορα για τη διαγραφή μου από το forum ή έστω την παραδειγματική τιμωρία μου με στέρηση εξόδου, ε, σόρυ, στέρηση posting ήθελα να πω.
Κορίτσια, ψυχραιμία, είμαι κατά τις βίας.
(Εξαιρούνται οι βρισιές - με βρύση τουλάχιστον 1 ίντσα).