Λιπαντικά - Καύσιμα - Χημικά Πρόσθετα Συζητηση σχετικα με λιπαντικα, καυσιμα και χημικα προσθετα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΑΔΙΑ

Thread Tools

Old Oct 10, 2014 | 10:56 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

Originally Posted by r5turbo
έριξα καλό διάβασμα και στο μόνο που έχουν διαφορά και με επηρεάζει είναι η ρευστότητα στους 100 βαθμούς C. Το ένα είναι 50άρι και το άλλο 40άρι. Αυτό εξ' ορισμού είναι σημαντικό. Τώρα, το αν το μοτέρ μου δεν έχει θέμα και με το 40άρι δεν το ξέρει κανείς. Έτσι κι αλλιώς δε βιάζομαι, τώρα που θα βάλω το όργανο θερμοκρασίας θα καταγράψω τι θερμοκρασία ανεβάζει σε συγκεκριμένες συνθήκες και βλέπουμε.
καλυτερα συγκρινε τα λαδια στους 120-130 γιατι στην πιστα και σε πιεσμενη οδηγηση ανω 5 λεπτου εκει παιζει ενα καλο λαδι...βολταδικο λαδι πας αλλου,ισως για τηγανισμα

θυμαμαι με του Αλεξ το σ2000 στο hungaroring σε 8 λεπτα το λαδι στους 145 με amsoil 5w40...αν δεν ειχε ενδειξη να την δουμε και να χαλαρωσουμε ποιος ξερει που θα εφτανε στο 20λεπτο session..
Reply
Old Oct 10, 2014 | 01:08 PM
GodzillaS's Avatar
Registered User

From: Athens

145 στα 8 λεπτά ??????
Μαμάκα μου
Reply
Old Oct 14, 2014 | 10:25 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Για αυτό τα πράγματα είναι απλά. ΔΕΝ βάζεις όργανο. Και ευχαριστιέσαι την πίστα σου. Όπως σίγουρα έχει προβλέψει η Honda
Reply
Old Oct 15, 2014 | 12:47 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Reply
Old Oct 15, 2014 | 04:21 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

Originally Posted by Nabu
Για αυτό τα πράγματα είναι απλά. ΔΕΝ βάζεις όργανο. Και ευχαριστιέσαι την πίστα σου. Όπως σίγουρα έχει προβλέψει η Honda

την πιστα την ευχαριστιεσαι αν ομως γεννησει καμια μπιελα και μεινεις χωρις αμαξι και χωρις κανα 3χιλιαρο θα ζητησεις ευθυνες απο την χοντα που δεν προεβλεψε οτι θα το κανεις 1το 2ρο σταδιο η κομπρεσσορα?

η χοντα προεβλεψε μονο για μαμα αυτοκινητα τελος.
Reply
Old Oct 15, 2014 | 06:43 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Τι 1ο - 2ο και κομπρεσσορα σταδιο λες ρε Κωστακη? Μαμα δεν ειμαστε ακομα ολοι?
Reply
Old Oct 15, 2014 | 06:03 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Ναι Κωστάκη ,δεν είπα για κομπρεσσόρι εννοείται!!

Ακόμη και για 1α-2α στάδια όμως δεν νομίζω ότι το λαδάκι μπορούμε να το σπάσουμε τόσο εύκολα.
Ίσως και σε ένα μαμά αν έβαζες όργανο τέτοια πράγματα να έβλεπες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα το πάρουμε στο χέρι σύντομα.

Και μιλάω πιο συγκεκριμένα για δυο - τρία αμάξια που έχω στο μυαλό μου, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σου, τα οποία έχουν φάει και αν έχουν φάει πλακωμένους γύρους άπειρους και δεν έχουν πάθει κιχ. Και δεν ήταν το όργανο θερμοκρασίας λαδιού ,αλλά ούτε και το ότι αφήσαμε μέσα στην πίστα να ηρεμήσει, που τα έσωσαν.
Reply
Old Oct 15, 2014 | 10:01 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Κώστα όχι δεν μπορείς να σπάσεις το λάδι έυκολα σε 1-2 στάδιο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει αν έχεις ένα οργανάκι λαδιού να παρακολουθείς λίγο τι γίνεται στην πίστα για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο. Προσωπικά στο δικό μου έστω και βελτιωμένο αν κλείσω τον υπολογιστή νιώθω ότι είμαι τυφλός έστω και ήρεμα να πηγαίνω
Reply
Old Oct 15, 2014 | 10:15 PM
r5turbo's Avatar

From: Athens

Και το έβαλες το όργανο, μόλις δει ότι ανεβαίνει η θερμοκρασία και είσαι στην πίστα σταματάς? Πάει το session (και καλά να είσαι στα Μέγαρα...). Άρα το όργανο το βάζεις για να δεις πως συμπεριφέρεται το αυτ/το σε κάποια πίστα με συγκ. συνθήκες. Και από αυτό που θα δεις αλλάζεις λάδια, βάζεις ψυγείο.

Έχει βάλει κανείς ψυγείο λαδιού?
Reply
Old Oct 16, 2014 | 01:40 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

λοιπον εγω λεω τη γνωμη μου και οποιος θελει την ακουει

οταν πηρα 1τη φορα σ2000 δεν ειχα πειραξει βιδα, βαζοντας obd reader ειδα οτι οι 90 βαθμοι που ειχε το νερο πηγαινοντας βολτα ηταν το ιδιο και σε καθε ειδους σκισιμο πιστα η ταχυτητες ανω των 220-230 γιααρκετη ωρα ακομα και με 30 εξω. οταν εγινε 1το σταδιο και ειχε σοβαρη αυξηση ιπποδυναμης ακομα και με θερμοστατη πλεον το ψυγειο δεν εφτανε και οι 95-97 βαθμοι στο νερο ερχοντουσαν για πλακα.και αυτο σημαινει λαδι πανω απο 130 στο σ2000.

στις σερρες πχ μετα απο 4 γυρες εκανα χαλαρο γυρο. οταν εβαλα το mishimoto αυτο λυθηκε,ομως παντα εβαζα και 10w60.
2 φορες δοκιμασα 5w30 και 5w40 αμσοιλ και το εσπασε σε 1000χλμ χωρια οτι ειχα πιο ψηλες θερμοκρασιες. το ιδιο παθαμε με τον αλεξ(1το σταδιο) στην πιστα σε 8 λεπτα το 5w40 στους 145βαθμους και η πιεση 4bar sto v tec kai 0.8 στο ρελαντι αντι για 6 και 3 που εχει κανονικα.

δεν λεω οτι θα σπασει το μοτερ ετσι απλα αλλα αν το βγαζεις συνεχως εξω απο τα ορια θερμοκρασιων και πιεσης λαδιου δημιουργουνται μεγαλες φθορες γενικοτερα, χανεις και καμια 10-15 αλογακια γιατι οι οδηγοι και οι βαλβιδες γινονται κουδουνια απο τις θερμοκρασιες και ναι καποια σπασαν κιολας.

τωρα ολα ειναι σχετικα, αν μιλαμε για 1το σταδιο που πηγαινει χειροτερα απο μαμα (που εχω συναντησει αρκετα) και οδηγο που δεν κυνηγαει τα ορια τοτε ναι δεν εχει προβλημα.

αν θελουμε ενα υγιες μοτερ που να αποδιδει τα μεγιστα σε βαθος χρονου και να μειωσουμε την πιθανοτητα ζημιας που παντα υπαρχει σε οδηγηση πιστας με βελτιωμενο αμαξι τοτε δυστυχως πρεπει να προσεξουμε καποια πραγματακια...αλλιως σε σωζει το οτι εχεις χοντα μεχρι ενος σημειου που αρχιζεις να ψαχνεις τα γιατι και πως
Reply

All times are GMT -8. The time now is 12:25 PM.