Λιπαντικά - Καύσιμα - Χημικά Πρόσθετα Συζητηση σχετικα με λιπαντικα, καυσιμα και χημικα προσθετα

ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ

Thread Tools

Old May 17, 2007 | 04:01 PM
jerryS2K's Avatar
Registered User

From: Athens

Εγώ βάζω τα Motul 10-40 από όταν πήρα το S (πριν 2 χρόνια + 4μήνες) και κανένα πρόβλημα με το νορμάλ "κάψιμο" 400-500 ml/1.000km. Επίσης από όταν έβαλα και το προσθετικό X1-R το μοτέρ "ησύχασε" λίγο και σαν να "άνοιξε" επίσης (έστω και λίγο). Το X1-R το έβαζα και στο VTI που είχα πρίν και τότε είχα δεί διαφορά προς το καλύτερο.
Old May 17, 2007 | 09:18 PM
LOCAL S's Avatar
Registered User

Originally Posted by jerryS2K,May 17 2007, 04:01 PM
Εγώ βάζω τα Motul 10-40 από όταν πήρα το S (πριν 2 χρόνια + 4μήνες) και κανένα πρόβλημα με το νορμάλ "κάψιμο" 400-500 ml/1.000km. Επίσης από όταν έβαλα και το προσθετικό X1-R το μοτέρ "ησύχασε" λίγο και σαν να "άνοιξε" επίσης (έστω και λίγο). Το X1-R το έβαζα και στο VTI που είχα πρίν και τότε είχα δεί διαφορά προς το καλύτερο.
Πλεον με τα μαμα λαδια, μου καιει 200ml/600km περιπου... Νορμαλ καταναλωση πλεον. Σωθηκα! με τα motul 10-40 εκαιγα 1lt/600km....!!!! Αστα....
Old May 17, 2007 | 10:42 PM
Drifteropoulos's Avatar
Registered User

From: sti Honolulu

[QUOTE=jerryS2K,May 17 2007, 04:01 PM]Εγώ βάζω τα Motul 10-40 από όταν πήρα το S (πριν 2 χρόνια + 4μήνες) και κανένα πρόβλημα με το νορμάλ "κάψιμο" 400-500 ml/1.000km. Επίσης από όταν έβαλα και το προσθετικό X1-R το μοτέρ "ησύχασε" λίγο και σαν να "άνοιξε" επίσης (έστω και λίγο). Το X1-R το έβαζα και στο VTI που είχα πρίν και τότε είχα δεί διαφορά προς το καλύτερο.
Old May 17, 2007 | 10:56 PM
kwn/nos s2000's Avatar
Registered User

loipon to x1-R einai korifi giati meiwnei tis tribes sto moter kai douleuei pio gluka...eixa dokimasei se ena proigoumeno amaksi pou eixa kai eixa deidiafores..twra gnwmi mou einai pws se kouta s2000 den bazeis X1-R kai den kserw an sto s2000 einai kalo na bazoume prostheta...opws kai na xei aksizei gia autous pou theloun na to dokimasoun kai ei nai safws kalutero apo to motor-kote...sto metaksi re D S2000 tsekara ta ladia mou simerato prwi kai me 1100 xiliometra panw sto strwsimo den exw kapsei stagwna kai me motul 10/40..periergo... :0) mipws epeidi einai akoma kainourgio???i mipws exw anoiksei to v-tec metrimenes fores sta daxtila???pantws k xwris v-tec to exoume ksanapei pws kaiei ladi...den kserw ti na pw..se 1000 xlm tha eprepe na siblirwsw kana litro!!!

to X1-R exei odigies gia to poso bazeis analoga me ta litra ladiou...
Old May 17, 2007 | 10:57 PM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

Είμαι στη 2η συνεχόμενη φορά με Motul, 400ml σε 1.200 χλμ, εντελώς νορμάλ και το ίδιο με τα παλιά 5-40 της Χόντα (για να μην πω λιγότερο). Local είναι λογικό με το που άλλαξες σε motul να σου κάψει τόσο πολύ στην αρχή, αυτό οφείλεται στην αλλαγή της μάρκας λαδιού (και του τύπου) - η κατανάλωση ομαλοποιείται μετά. Το χειμώνα σκέφτομαι να πάω στο 5-40 που λέει και ο Psilos, ή απλά θα το αφήνω να ζεσταίνεται λίγο παραπάνω στην εκκίνηση, πράγμα που ούτως ή άλλως το κάνω.
Old May 18, 2007 | 12:45 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Δημήτρη σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την πρότασή σου...Μου αρκεί όμως που μπορώ και λέω την γνώμη μου αφανώς μέσα από αυτό το site. Αν γίνω δήμαρχος δεν θα έχω αυτή την δυνατότητα και τι τα θες τα αξιώματα αν δεν μπορείς να μοιραστείς την τρέλλα σου με κάποιους άλλους εξίσου τρελλούς?
Κωνσταντίνε είναι πολύ δύσκολο να σου κάψει λάδι όταν το πηγαίνεις μέχρι 4.000 στροφές. Το λάδι καίγεται σε υψηλούς ρυθμούς περιστροφής του κινητήρα. Όταν αρχίσεις να το ανοίγεις -και σου είπα και προχθές στην συνάντηση να ξεκινήσεις σιγά σιγά με τα χιλ. που έχεις κάνει- θα έχεις μια μικρή κατανάλωση. Και ειδικά στην αρχή θα πρέπει να ελέγχεις την στάθμη λίγο πιο συχνά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατανάλωση.
Γενικά τώρα για τα πρόσθετα που αναφέρετε στον κινητήρα δίνω μια γενική συμβουλή. Πριν βάλετε το οτιδήποτε μέσα στον κινητήρα θα πρέπει προηγουμένως να είστε σίγουροι ότι το πρόσθετο που θα βάλετε δεν περιέχει teflon. Το πως θα το μάθετε δεν ξέρω. Είναι δικιά σας υπόθεση. Αν περιέχει όμως teflon μην το βάλετε ΠΟΤΕ. Αλλιώς υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να προκληθεί ζημιά στο μοτέρ σας.
Old May 18, 2007 | 04:05 AM
Psilos's Avatar
Registered User

Originally Posted by kwn/nos s2000,May 17 2007, 10:56 PM
loipon to x1-R einai korifi giati meiwnei tis tribes sto moter kai douleuei pio gluka...
Το ΜΑΙ (αυτό που χρησιμοποιεί και η NASA) το έχει δοκιμάσει κανείς, έχω ακούσει καλά λόγια.
Φορτίζει τα μέταλλα ομώνυμα κι έτσι μειώνονται οι τριβές στο ελάχιστο κι αυξάνεται η ιπποδύναμη.
Old May 18, 2007 | 02:29 PM
jerryS2K's Avatar
Registered User

Παιδιά, το Da Vinci X1-R δεν το έχω βαλει ακόμα στο σασμάν, το έβαλα και στο διαφορικό και ο γνωστός θόρυβος της όπισθεν δεν είναι τόσο ξερός και έχει μειώσει τις εμφανίσεις του (μόνο με σχετικά απότομη όπισθεν και κρύο αυτοκίνητο). Επόμενη χρήση του X1-R θα είναι και στο σκουτεράκι μου.

Είναι παχύρευστο, σε συσκευασία 240ml (το συμπυκνωμένο που είναι 100% X1-R, γιατί η DaVinci βγάζει και κανονικό λάδι μηχανής το οποίο περιέχει το X1-R). Για πρώτη χρήση συνίσταται 60ml/λίτρο λαδιού για το μοτέρ και 30ml/λίτρο λαδιού για όλα τα υπόλοιπα. Μετά για κάθε αλλαγή λαδιών βάζουμε 30ml/λίτρο λαδιού.

Η πλήρης ονομασία είναι Concetrate Engine Treatment Da Vinci με σήμα τον Βιτρούβιο Άνδρα του Leonardo Da Vinci και έχει πάνω δεξιά ένα οβάλ κίτρινο σήμα που γράφει X1-R Friction Eliminator με το σήμα της NASA και το Διαστημικό Λεωφορείο σε φάση απογείωσης. Κόστος 24 ευρώ από τον Βλεσσίδη στη Κατεχάκη.

Πάντως για να το βάλετε το μοτέρ πρέπει να έχει κάνει τουλάχιστον 10-15.000km! Απαγορεύεται σε καινούργιο μοτέρ! Θα συμφωνήσω με τον Κωνσταντίνο ότι είναι κορυφή.
Old May 20, 2007 | 02:28 PM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

"........you have to drain the oil earlier as mentioned in the service manual; 5000 km is quite good. Because 300 V products are not designed for extended drain. Generally we recommend to drain the oil earlier, when the car is often running short distances or under heavy stressed conditions (hot temperature, dusty tracks). "

(μετα απο ερωτηση στην motul για χρηση του 300V)
Old May 21, 2007 | 04:51 AM
Psilos's Avatar
Registered User

Originally Posted by tomidis,May 20 2007, 02:28 PM
"........you have to drain the oil earlier as mentioned in the service manual; 5000 km is quite good. Because 300 V products are not designed for extended drain. Generally we recommend to drain the oil earlier, when the car is often running short distances or under heavy stressed conditions (hot temperature, dusty tracks). "

(μετα απο ερωτηση στην motul για χρηση του 300V)

All times are GMT -8. The time now is 12:19 AM.