Λιπαντικά - Καύσιμα - Χημικά Πρόσθετα Συζητηση σχετικα με λιπαντικα, καυσιμα και χημικα προσθετα

ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ

Thread Tools

Old Nov 15, 2007 | 06:11 AM
devilos83's Avatar
Registered User

From: ATHENS/KALLITHEA

Ρε φίλε τι να σου πω δεν έχω ξαναδει τετοια κατανάλωση και μπορει σου λεω να ειναι ακομα πιο λίγα τα χιλιομετρα!Το αμαξι σου λεω έβηχε στα ξεκινήματα και στις εκκινήσεις σχεδόν έσβηνε το αμάξι να πούμε....
Old Nov 15, 2007 | 07:01 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Originally Posted by devilos83,Nov 15 2007, 07:11 AM
Ρε φίλε τι να σου πω δεν έχω ξαναδει τετοια κατανάλωση και μπορει σου λεω να ειναι ακομα πιο λίγα τα χιλιομετρα!Το αμαξι σου λεω έβηχε στα ξεκινήματα και στις εκκινήσεις σχεδόν έσβηνε το αμάξι να πούμε....
M'αρεσει που το πολυσκέφτεσαι ρε Γιώργο.Η βενζίνη ήταν μουφεν,φως φανάρι!!
Old Nov 15, 2007 | 09:34 AM
devilos83's Avatar
Registered User

From: ATHENS/KALLITHEA

Απλά απο ότι είδα όλα τα πρατήρια στην περιοχή εκείνη εχουν μερικές εκατοντάδεσ ευρώ σε πρόστιμα ......γι αυτό αποφεύγετέ τα....!!
Old Dec 4, 2007 | 10:57 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Thele na mou apanthsei kapoios YPEYTHINA an gnwrizei ton kwdiko apo ta mama mpouzi pou einai platinenia NGK. Epishs an kai giati proteinei h J's kapiia alla ptatinenia ths NGK.

Epishs tha kanw allagh ladiwn kai thelw na alla3w se 10w30 h' 10w40. H Honda proteinei 10w30 enw h J's Proteine ston Dhmhtrh Motul 8100 10w40. Epeidh den eimai kai eidikos sto thema, oxi oti pisteuw pws paizei kai megalo rolo dhladh, tha hthela na mou lythoune kapoies apories. Mas endiaferei to ladi se thermokrasia 100 vathmwn as poume na einai pio lepto h' pio xontro? Gia paradeigma to 10w30 ths Redline exei viscocity grade 10.7 stous 100 vathmous, to 10w40 14.6 kai to 5w40 15.1. Se oles tis alles parametrous einai sxedon idia. Emas ti mas endiaferei?

Euxaristw.
Old Dec 4, 2007 | 11:17 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Tασο θα αλλάξεις μπουζί?Στα πόσα χλμ??
Old Dec 4, 2007 | 12:19 PM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Τάσο τον κωδικό δεν τον ξέρω και δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Για τα λάδια το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι η Χόντα προτείνει 5-40 ή 10-30 στο εγχειρίδιο (εγώ με το μυαλό μου το διάγραμμα που έχει το εγχειρίδιο το μεταφράζω σε δυνατότητα μεταξύ 5-30, 5-40, 10-30 και 10-40, αλλά η δική μου ερμηνεία λίγη σημασία έχει - εδώ κάποιοι βάζουν μέχρι και 50άρι λάδι, πράγμα που εγώ δεν καταλαβαίνω πως βοηθά ένα πολύστροφο κινητήρα και είναι και έξω από αυτά που περιγράφει το εγχειρίδιο χρήσης).

Επειδή τώρα το χειμώνα θες ένα λάδι που να έρχεται γρήγορα στη σωστή θερμοκρασία, προτίμησε 5-40 (ο δείκτης για της χαμηλές θερμοκρασίες είναι ο αριστερός του ζεύγους). Ο συγκεκριμένος συνδυασμός δουλεύει καλά - τουλάχιστον έτσι οφείλει - και στις υψηλές θερμοκρασίες, όπου το 40 είναι καλύτερο από το 30.

Η Χόντα έχει καλό λάδι 5-40, ενώ βγάζει και 10-30 (δηλαδή, η Χόντα βάζει την ετικέτα, τα λάδια νομίζω ότι είναι της Exxon-Mobil). Και η Μοτούλ έχει καλά λάδια, δε νομίζω ότι χρειάζεται να προβληματίζεσαι τόσο πολύ, από τη στιγμή που θα βάλεις καλή μάρκα λαδιού στο αυτοκίνητο. Ο Σαρακάκης βάζει και της ΒΡ, νομίζω τα Visco 9000 ή κάτι τέτοιο. Τελικά, μετά από 4 χρόνια καταλήγω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η τακτή συντήρηση παρά η μάρκα του λαδιού, εφόσον αυτή είναι αναγνωρισμένη. Μου φαίνεται ότι θα έπρεπε να κοιτάμε και λίγο το κόστος, είναι πολύ κάθε αλλαγή λαδιών να σου κοστίζει 120 Ευρώ, και να το θες αυτό 3-4 φορές το χρόνο. Έχει παραγίνει το κακό με την αισχροκέρδεια...
Old Dec 4, 2007 | 01:23 PM
D_S2000's Avatar
Registered User

Τάσο αυτό που ενδιαφέρει σ' ένα πολύστροφο μοτέρ όπως αυτό του s2000 είναι να έχει επαρκή λίπανση σε υψηλούς ρυθμούς περιστροφής χωρίς παράλληλα το λιπαντικό να είναι πιο "χοντρό" απ' ότι πρέπει γιατί τότε ο ρυθμός περιστροφής των κινούμενων μερών μειώνεται κι αυτό γίνεται αντιληπτό από τον οδηγό σαν μια δυστοκία του μοτέρ ν' ανεβάσει εύκολα στροφές. Ένα λάδι λοιπόν με τον δεύτερο δείκτη (που αφορά το ιξώδες του λαδιού σε υψηλές θερμοκρασίες) να είναι 40 σε καλύπτει πλήρως. Ο πρώτος δείκτης που αφορά αντίστοιχα το ιξώδες του λαδιού σε χαμηλές θερμοκρασίες είτε είναι 0 είτε 5 σε καλύπτει επίσης μια χαρά. Ένα λάδι επώνυμο με δείκτη 0w - 40 ή 5w - 40 είναι το ιδανικό για το μοτέρ του S. Πληροφοριακά το "w" βγαίνει από το "winter" ακριβώς για να υποδηλώσει ότι ο πρώτος δείκτης αφορά το ιξώδες σε ψυχρές συνθήκες. Η J's μου πρότεινε το MOTUL 8100 0w-40. Αν για το δικό μου μοτέρ λοιπόν αυτό είναι Ο.Κ. είναι σίγουρα και για το δικό σου. Why don't you try it?
Old Dec 4, 2007 | 02:38 PM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Paidia sas euxaristw poly gia tis apanthseis.

Dhladh Dimitri gia cold start kai xeimwna ston prwto deikth poio einai kalitero, to 0 h' to 10?

Mhpws mias kai exw cooling mods tha eprepe na diale3w kati pio "xeimerino"?
Old Dec 4, 2007 | 10:17 PM
D_S2000's Avatar
Registered User

Καλύτερο είναι το "0" φυσικά γιατί το λάδι στην εκκίνηση και τα πρώτα λεπτά λειτουργίας του κινητήρα λιπαίνει πολύ πιο γρήγορα τα μηχανικά μέρη που χρειάζεται να λιπανθούν. Και ένας κινητήρας τις μεγαλύτερες φθορές τις έχει την στιγμή της εκκίνησης. Βέβαια οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα δεν είναι τόσο χαμηλές ώστε πλέον η ικανότητα του λαδιού να λιπάνει γρήγορα το μοτέρ να κρίνεται ως οριακή με βάση το ιξώδες του αφού και τα λάδια με πρώτο δείκτη "10" προσφέρουν πολύ ικανοποιητική λίπανση σε θερμοκρασίες πλησίον του μηδενός. Οπότε είσαι ούτως ή άλλως καλυμμένος. Απλά τα λάδια με δείκτη "0" είναι ακόμα πιο σίγουρα. Οπότε εσύ κρίνεις από εκεί και πέρα....
Old Dec 4, 2007 | 11:07 PM
dino_s's Avatar
Registered User

ta motul 8100 h 300 v theorounte kalitera?ta 300 v 35 euro ta 2 l einai pola?
sthn teleftea alagh pou ekana eida sto filtro ladiou na grafei kati kia k hundai....k ipotiyhete oti einai apo thn honda gia s 2000 to filtro ladiou...
pou na psaksw gia filtro ladiou?

All times are GMT -8. The time now is 04:34 PM.