ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ
Τάσο δεν μπορώ να ακούω lalakies και από σένα. Τι διαφορά έχει το 5-40 από το 10-40 το καλοκαίρι;
Δηλαδή εσύ που άλλαξες ψυγείο που το λέει;
Άντε, γιατί δεν έχω ξυπνήσει καλά σήμερα και δε θέλω πολύ για να πάρω ανάποδες.
Δηλαδή εσύ που άλλαξες ψυγείο που το λέει;
Άντε, γιατί δεν έχω ξυπνήσει καλά σήμερα και δε θέλω πολύ για να πάρω ανάποδες.
Τα MOTUL θεωρούνται από τα καλύτερα λάδια της αγοράς δεδομένου ότι είναι full synthetic λάδια, είναι λεπτόρευστα (δεν κουράζουν έτσι τα πολύστροφα μοτέρ όπως του S2000) κι έχουν εξαιρετικές λιπαντικές ιδιότητες. Κατά καιρούς όμως έχουν ακουστεί από πολλούς ιδιοκτήτες S2000 παράπονα ότι καίγονται εύκολα κι αναγκάζονται κάθε τρεις και λίγο να συμπληρώνουν σεβαστές ποσότητες λαδιού στον κινητήρα. Προσωπικά το ίδιο πιστεύω κι εγώ για τα συγκεκριμένα λάδια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ακατάλληλα για το μοτέρ. Αν αποδεχτείς το γεγονός ότι θα πρέπει πολύ τακτικά να ελέγχεις την στάθμη και να συμπληρώνεις την ποσότητα που χρειάζεται κάθε φορά δεν βλέπω τον λόγο να μην τα βάλεις.
Originally Posted by D_S2000,Jul 19 2007, 04:16 AM
Τα MOTUL θεωρούνται από τα καλύτερα λάδια της αγοράς δεδομένου ότι είναι full synthetic λάδια, είναι λεπτόρευστα (δεν κουράζουν έτσι τα πολύστροφα μοτέρ όπως του S2000) κι έχουν εξαιρετικές λιπαντικές ιδιότητες. Κατά καιρούς όμως έχουν ακουστεί από πολλούς ιδιοκτήτες S2000 παράπονα ότι καίγονται εύκολα κι αναγκάζονται κάθε τρεις και λίγο να συμπληρώνουν σεβαστές ποσότητες λαδιού στον κινητήρα. Προσωπικά το ίδιο πιστεύω κι εγώ για τα συγκεκριμένα λάδια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ακατάλληλα για το μοτέρ. Αν αποδεχτείς το γεγονός ότι θα πρέπει πολύ τακτικά να ελέγχεις την στάθμη και να συμπληρώνεις την ποσότητα που χρειάζεται κάθε φορά δεν βλέπω τον λόγο να μην τα βάλεις.
Εγω την ''επαθα'' για τα καλα με τα MOTUL. Αλλα καθε μοτερ διαφερει απο αλλο, αρα μπορει να μην εχει την καταναλωση που ειχα εγω.
Το θεμα εχει ως εξης
Ο αντ/πος που πήγα μου έβαλε τα εν λόγο λάδια εν αγνοία του μην γνωρίζοντας τπτ για αυτα. (βεβαια ο άνθρωπος μου τα άλλαξε αφου έμαθε τι συμβαίνει)
Αν κάποιος διαβάσει το κουτι τι λέει πάνω γράφει ξεκάθαρα race use only
επειδη αυτό δεν μου άρεσε επικοινώνησα με τα κεντρικά στο Βέλγιο και μου είπαν οι τεχνικοι: V300 competition are made only for race cars and the use of them for more than 10 heat cycles might be dangerous for your car.
Ξεκάθαρα δηλ οτι δεν κάνουν. Και μου πρότειναν τα 8100
Ο λόγος που τα καίνε πιο εύκολα ειναι οτι είναι τόσο ψιλά με σκοπό να ανεβάσουν τις επιδόσεις και δεν δίνουν βαρύτητα στην λίπανση του κινητήρα
http://www.motul.com.my/eng/product_line_u.../4stroke02.html
Ο αντ/πος που πήγα μου έβαλε τα εν λόγο λάδια εν αγνοία του μην γνωρίζοντας τπτ για αυτα. (βεβαια ο άνθρωπος μου τα άλλαξε αφου έμαθε τι συμβαίνει)
Αν κάποιος διαβάσει το κουτι τι λέει πάνω γράφει ξεκάθαρα race use only
επειδη αυτό δεν μου άρεσε επικοινώνησα με τα κεντρικά στο Βέλγιο και μου είπαν οι τεχνικοι: V300 competition are made only for race cars and the use of them for more than 10 heat cycles might be dangerous for your car.
Ξεκάθαρα δηλ οτι δεν κάνουν. Και μου πρότειναν τα 8100
Ο λόγος που τα καίνε πιο εύκολα ειναι οτι είναι τόσο ψιλά με σκοπό να ανεβάσουν τις επιδόσεις και δεν δίνουν βαρύτητα στην λίπανση του κινητήρα
http://www.motul.com.my/eng/product_line_u.../4stroke02.html
Originally Posted by paris20vt,Jul 19 2007, 12:28 PM
Στην σύνεχεια μου είπαν πως αν τα αφήσω για 4000 χλμ θα πρέπει να εχει κάψει περίπου 4 ltr που απο πολλούς που έχω μιλήσει λίγο πολύ στα 800ml είναι με αυτα τα λάδια /1000 km
Ελπίζω να βοήθησα
Ελπίζω να βοήθησα
Εχω καταναλωση 400-500ml/1000km περιπου τωρα με την ζεστη και επειδη του τα ''χωνω'' και ''λιγακι''...