ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ
Originally Posted by jerryS2K,Aug 22 2008, 11:09 AM
Πριν από λίγο καιρό είχα πάει και εγώ στην Tradewind για να πάρω (όπως πάντα κάνω) όλα τα λιπαντικά του S πριν από τις αλλαγές τους. Το Amsoil είχε τελειώσει (μου είπαν και εμένα από Σεπτέμβριο). Ο υπέυθυνος μου πρότεινε τα TORCO που μόλις είχαν φέρει και που, όπως μου είπε, πλέον τα αντιπροσωπεύουν αυτοί στην Ελλάδα. Τα πήρα με κλειστά μάτια γιατί τα ήξερα από όταν ζούσα στο USA. Έβαλα στο κιβώτιο το λιπαντικό της TORCO RTF (Racing Transmission Fluid). Είναι λίγο ακριβά (20Ε το λίτρο) αλλά θα πάθετε πλάκα με το πως γίνονται οι αλλαγές.
Οταν πήγα στον ΛΟΥ για να τα βάλουμε, μόλις τα είδε ο Σταμάτης έπαθε πλάκα! Μου επιβεβαίωσε και αυτός ότι είναι η κορυφή στα λιπαντικά.
Στην επόμενη αλλαγή θα μπούν και στον κινητήρα (τα SR-1 SAE 10W40 ή τα SR-5 SAE 5W40)
www.torcousa.com
Οταν πήγα στον ΛΟΥ για να τα βάλουμε, μόλις τα είδε ο Σταμάτης έπαθε πλάκα! Μου επιβεβαίωσε και αυτός ότι είναι η κορυφή στα λιπαντικά.
Στην επόμενη αλλαγή θα μπούν και στον κινητήρα (τα SR-1 SAE 10W40 ή τα SR-5 SAE 5W40)
www.torcousa.com
Τα SR1 5-40 τα ειχα βαλει και προηγουμενος στο μοτερ και δεν εχω κανενα παραπονο, δουλευουν πολυ καλα... καλα ο Λαμπριανιδης παρεπιπτωντος αν ειναι ο γερακος που ειναι στο καταστημα στην Καλλιροης ειναι θεος!!! εχει πολυ πλακα!!!
Μετά απο περίπου 2.000χλμ μετά την αλλαγή λαδιών που έκανα στο αυτοκίνητο μπορώ να αναφέρω τα εξής...
1) Με λάδια Redline 5/30 το αμάξι καίει 750ml/1000χλμ. Αποδεκτό αυτό, το ξέρω, αλλά είναι αρκετά για να πρέπει να έχω το μυαλό μου συνέχεια στο λάδι του αυτοκινήτου.
Πράγμα που με χαλάει λιγάκι.
Συν της άλλης όταν έκανα την αλλαγή είχα αγοράσει 7 quarts για να έχω κιόλας μέχρι την επόμενη αλλαγή...
Τώρα έχω μείνει με κανένα
Άρα για τα λάδια αυτά και για 5.000χλμ ο απολογισμός είναι 100ευρώ.
2) Μέση κατανάλωση, ΠΑΝΤΑ με 100άρα και ΠΑΝΤΑ απο το ίδιο πρατήριο μου βγάζει 360χλμ. Λέω μέση γιατί το ντεπόζιτο της εκδρομής μας για παράδειγμα μου είχε βγάλει 410χλμ ενώ το αμέσως επόμενο που είχα κ@βλες μέσα στην πόλη μου είχε βγάλει κάτι σαν 320χλμ. Διόλου άσχημα λέω εγώ, για αμάξι τέτοιων επιδόσεων.
Υ.Σ: Θα βρεθεί κανείς κοντά στην Trade-Wind σήμερα να κάνει το ψυχικό 2χ Redline 5/30 και να τον βρω αργότερα σήμερα να του δώσω τα λεφτά
Δεν στέλνουν για λιγότερο απο 40 ευρώ παραγγελία
1) Με λάδια Redline 5/30 το αμάξι καίει 750ml/1000χλμ. Αποδεκτό αυτό, το ξέρω, αλλά είναι αρκετά για να πρέπει να έχω το μυαλό μου συνέχεια στο λάδι του αυτοκινήτου.
Συν της άλλης όταν έκανα την αλλαγή είχα αγοράσει 7 quarts για να έχω κιόλας μέχρι την επόμενη αλλαγή...
2) Μέση κατανάλωση, ΠΑΝΤΑ με 100άρα και ΠΑΝΤΑ απο το ίδιο πρατήριο μου βγάζει 360χλμ. Λέω μέση γιατί το ντεπόζιτο της εκδρομής μας για παράδειγμα μου είχε βγάλει 410χλμ ενώ το αμέσως επόμενο που είχα κ@βλες μέσα στην πόλη μου είχε βγάλει κάτι σαν 320χλμ. Διόλου άσχημα λέω εγώ, για αμάξι τέτοιων επιδόσεων.
Υ.Σ: Θα βρεθεί κανείς κοντά στην Trade-Wind σήμερα να κάνει το ψυχικό 2χ Redline 5/30 και να τον βρω αργότερα σήμερα να του δώσω τα λεφτά
Originally Posted by Nabu,Nov 26 2008, 12:21 AM
Μετά απο περίπου 2.000χλμ μετά την αλλαγή λαδιών που έκανα στο αυτοκίνητο μπορώ να αναφέρω τα εξής...

Με λάδια Redline 5/30 το αμάξι καίει 750ml/1000χλμ. Αποδεκτό αυτό, το ξέρω, αλλά είναι αρκετά για να πρέπει να έχω το μυαλό μου συνέχεια στο λάδι του αυτοκινήτου.
[QUOTE]Μέση κατανάλωση, ΠΑΝΤΑ με 100άρα και ΠΑΝΤΑ απο το ίδιο πρατήριο μου βγάζει 360χλμ. Λέω μέση γιατί το ντεπόζιτο της εκδρομής μας για παράδειγμα μου είχε βγάλει 410χλμ ενώ το αμέσως επόμενο που είχα κ@βλες μέσα στην πόλη μου είχε βγάλει κάτι σαν 320χλμ. Διόλου άσχημα λέω εγώ, για αμάξι τέτοιων επιδόσεων.
Originally Posted by Stradale,Nov 26 2008, 12:54 AM
Εμένα όταν έβαζα redline μου έκαιγε γύρο στα 300-400ml.Σαν πολλά σου καίει.
Nαι είχα βάλει και εγώ 5w430 και το μόνο που είδα ήταν ποιο μεγάλη κατανάλωση λαδιού.Εκει που έκαιγε 200ml μου έκαψε 400ml.
Kατα τα άλλα,ούτε σε αίσθηση αλλά ουτε σε απόδοση (με κάποια ανοιγματάκια που έκανα) δεν είδα διαφορά.Τζάμπα κόπος.
Kατα τα άλλα,ούτε σε αίσθηση αλλά ουτε σε απόδοση (με κάποια ανοιγματάκια που έκανα) δεν είδα διαφορά.Τζάμπα κόπος.
Entaksi, itan kai 5W40, oxi 5W30 opote giafto mporei na eixes kai mikroteri katanalosi... Pantos to simperasma pou vgainei kai apo tous 2 einai oti me RedLine genika paratireitai afksimeni katanalosi ladiou... Oxi tipota, einai kai akriva..!
Originally Posted by actinf
Nomizo oti prepei na allakseis iksodes ladiou kai na pas se kati ligotero refsto (px 5W40)
[QUOTE=actinf]
Ti ennoeis 360km? To full ntepozito?
Epidi o diktis venzinis tou S den einai kai oti ppio aksiopisto, o monos sostos tropos na metriseis katanalosi einai na midenizeis to odometro kai na fullareis to ntepozito. Otan pas na to ksanafullareis, des posa LITRA evales kai posa KM egrapse to odometro, kane tin dieresi kai vgale ta lt/100km.