Περιοχή μόνο για μέλη Members only Greek S2000 Forum

ΚΟΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ S2000 Ι

Thread Tools

Old Dec 30, 2007 | 10:31 PM
fas2k's Avatar
Registered User

From: kifisia

Κατάβαση Διονύσου με τελευταίο Α3 μάλλον 1,8 ή 2,0lt πάντως δεν έγραφε s3. Ανοίξαμε σιγά -σιγά απο αγ.πέτρο και ανεβάσαμε ρυθμό. Αρχικά έπαιζα χαλαρά γύρω στις 7000 βλέποντας και τις κοπανημένες μπαριέρες δεξιά και το γκρεμό οπότε και μεγάλωνε η διαφορά γύρω στα 80-100μ. Μετά το πέταλο στη μέση της κατάβασης,μπήκα και με λίγο ανάποδο, 3η και κόκκινα ήμουν πίσω του αλλά μετά στίς δύο δεξιές που δέν έχεις ορατότητα μου άμοιξε καμμιά 50ριά μέτρα, αφού θυμήθηκα ότι στα νιάτα μου είχα βρεθεί στον τοίχο και στην τελευταία φουρκέτα έκοψα λόγω κατοικημένης περιοχής και πιο κάτω είχε και νερά-μην το λερώσουμε κιόλας.
ώρα 800 και τα παρκαρισμένα ήταν άσπρα από πάγο και πολλά κομμάτια στο 2ο μισό δεν τα είχε δεί ο ήλιος ακόμα.
Οδηγός s μάλλον χέ#της πιά.
Οδηγός Α3 καλύτερος αλλά μάλλον και λίγο έως πολύ ριψοκίνδυνος(όπως το είδα εγώ γιατί αυτός μπορεί να ένιωθε άνετα).
Α3 στεκόταν όμορφα ,φαινόταν χωρίς μεγάλες κλίσεις απέξω γιατί μέσα ο οδηγός μπορεί να πήγαινε βόλτες.
Το συγκεκριμένο s οδηγιέται με 0% ρίσκο λόγω ...ειδικής κατασκευής.
Σίγουρα τα 17αρια bridgestone ή αργούν να ζεσταθούν ή γλυστράνε ελεγχόμενα μεν αλλά σίγουρα το σκέφτεσαι όταν κατεβαίνεις το βουνό.
Το βασικότερο....Εγώ συνέχισα τη βόλτα μου με s2000 ενώ ο άλλος με ......Α3.
Old Dec 31, 2007 | 01:17 AM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Το βασικότερο....Εγώ συνέχισα τη βόλτα μου με s2000 ενώ ο άλλος με ......Α3
Σωστός......
Old Dec 31, 2007 | 01:25 AM
devilos83's Avatar
Registered User

From: ATHENS/KALLITHEA

Πολυ σωστος φιλε.... Κατι τετοιους τους λυπαμαι....

Εγω πηγα Μαιναλο με τη γυναικα 4 μερες και εκανα το σταυρο μου που δεν πηρα το Σακη μαζι γιατι ειχε εκτος απο κ0λ0δρομους και πολυ παγο.......Χρησταρα μου τι κανεις?
Old Dec 31, 2007 | 04:41 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Παρασκευή απόγευμα και κατεβαίνω την παραλιακή προς Καβούρι.
Βλέπω μπροστά μου κάτι φαρδύ και επιταχύνω να δω τι είναι...Ήταν μια μαύρη Corvette αλλά δεν ξέρω αν ήταν η καινούρια ή η παλιά. Πάντως πίσω είχε τέσσερις μπούκες και κοφτό port bagage με τέσσερα πίσω φώτα αν θυμάμαι καλά. Τον προσπεράνω αργά από την μεσαία και περιμένω να δω τι θα κάνει...Τίποτα....συνεχίζω κι εγώ χαλαρά με 3η στο κιβώτιο όταν ξαφνικά τον βλέπω να έρχεται πατημένος οπότε από 5.300rpm με 3η επιταχύνω αλλά μετά από λίγο με είχε φτάσει και μου είχε ρίξει και 4 αυτοκίνητα. Μου την βίδωσε να σας πω γιατί αφενός μεν άργησα να τον δω που ερχόταν κι αφετέρου και σημαντικότερο δεν κατέβασα 2α. Που πας ρα Καραμήτρο έτσι με την Corvette? Εν πάσει περιπτώσει είπα να ξαναδοκιμάσω την τύχη μου σε μια ρεβανς λίγο πιο κάτω αλλά λόγω κίνησης δεν δώθηκε μια τέτοια ευκαιρία μέχρι την καβουρίου όπου εγώ είμαι γύρω στα 3 αυτοκίνητα πίσω στο φανάρι. Με το που ανοίγει πράσινο ξεμποτιλιάρομαι μπαίνοντας γρήγορα από την μεσαία στην δεξιά λωρίδα και τον έχω ευθεία μπροστά μου. Τέρμα γκάζι με 2α, με βλέπει κι αρχίζει ν' ανοίγει κι αυτός τελειώματα 2ας τον έχω φτάσει προφυλακτήρα, αλλαγή σε 3η και είμαι κολλημένος -ίσα που τον ακουμπάω δηλ.-στον προφυλακτήρα του όπου κι αφήνω γκάζι γιατί ήδη είχαμε φτάσει στην κορυφή του δρόμου χωρίς ορατότητα από εκεί και πέρα και προτίμησα να μην αλλάξω σε 4η και να συνεχίσω την κόντρα αφού σκεφτόμουν ότι αν μπροστά μας ήταν κανείς αραμπάς τα πράγματα θα γινόντουσαν επικίνδυνα. Έτσι τελείωσε το εν λόγω άνοιγμα από το οποίο έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Σημειώνω ότι δεν θα μπορούσα να τον περάσω σε καμία περίπτωση αλλά κι από την άλλη για όσο διάστημα 2α και 3η ανοίξαμε δεν μου έκανε ούτε 10 πόντους. Συνεχίζοντας στην κατηφόρα της Καβουρίου με προσπερνάει μια Ζ4 Si μ'εναν τύπο που μάλλον ήθελε να κάνει φιγούρα στην κοπέλα του κι επιτάχυνε επιδεικτικά μπροστά μου. Στο προτελευταίο λοιπόν φανάρι της Καβουρίου πριν τον Λαιμό είμαστε δίπλα δίπλα και τον κοιτάω με νόημα θέλοντας να του δείξω ότι αυτή την φορά δεν θα ξεκινήσω βολτίσια. Πράσινο και τελειώματα 1ης έχει φάει 2 κενά. Ε μέχρι και λίγο πριν το επόμενο φανάρι όπου έστριψα για Αστέρα πρέπει να είχε φάει 1,5 κολόνα. Δεν φταίω εγώ...Αυτός πήγαινε γυρεύοντας....Κι έχω πει ότι δεν ανοίγω με αυτοκίνητα που είναι πιο αδύνατα γιατί δεν βρίσκω κανένα νόημα σ' αυτό αλλά όταν κάποιος με προκαλέσει κατ' αυτόν τον τρόπο έ δεν πρόκειται να του χαριστώ. Ήθελε τσάι -έκανε και κρύο- και το ήπιε όλο μέχρι και την τελευταία σταγόνα. Μήπως ρε σεις να κάνουμε κανά group bye από την Lipton? Το κακό -το περίμενα βέβαια από στιγμή σε στιγμή- είναι ότι τα δισκάκια του LSD 1,5 way διαφορικού της J's παρέδωσαν πνεύμα -συνολικά άντεξαν 16.500χιλ.- κι έτσι έμεινα χωρίς αυτοκίνητο αυτές τις ημέρες. Τώρα ρε γ@μ0τ0 βρήκε να τελειώσει? Τέλος πάντων αυτό είναι μέρος από το τίμημα μιας τόσο εκτεταμένης βελτίωσης αλλά θα το υπομείνω. Ας είναι καλά το Ceichento...o ιταλικός Compressorας που θερίζει...Ε καλά λέμε και καμιά μ......α να περνάει η ώρα.
Αυτά κι από εμένα και καλή χρονιά σε όλους με πολλές επιτυχίες σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο και φυσικά και στον δρόμο.
Happy New Year!!!
Old Dec 31, 2007 | 06:52 AM
Alonso's Avatar
Registered User

Φίλε μου να σε ρωτήσω,οταν λές τα δισκάκια του LSD 1,5 way διαφορικού της J's παρέδωσαν πνεύμα..πώς το κατάλαβες?Τι ακριβώς είναι αυτα και τι κάνουν?
Old Dec 31, 2007 | 08:16 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Τα δισκάκια αυτά έχουν ένα ειδικό υλικό τριβής στην επιφάνειά τους το οποίο είναι υπεύθυνο για την σύμπλεξη (λοκάρισμα επί το ελληνικότερον) των δίσκων μεταξύ τους όταν το διαφορικό λειτουργεί ως μπλοκέ. Το ποσοστό σύμπλεξης απ' ότι θυμάμαι στο συγκεκριμένο διαφορικό είναι γύρω στο 45% σε αντίθεση με το OEM διαφορικό που έχει ποσοστό σύμπλεξης γύρω στο 25%. Αυτό όμως το υλικό είναι αναλώσιμο. Όσο πιο συχνά το διαφορικό λειτουργεί ως μπλοκέ τόσο πιο γρήγορα επέρχεται η φθορά. Όταν λοιπόν μείνει από τον δίσκο το μέταλλο ο ήχος που κάνουν τα δισκάκια τα οποία γυρνάνε ελεύθερα είναι τόσο δυνατός που και κουφός να είσαι τα ακούς. Πως να το πω...Είναι σαν να σέρνεις πίσω από το S καμιά δεκαριά τσίγγινους κουβάδες.
Old Dec 31, 2007 | 10:22 AM
Alonso's Avatar
Registered User

Μάλιστα, καταλαβα. Σ'ευχαριστώ φίλε μου.
Old Jan 2, 2008 | 04:50 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Ρε παιδιά,δώστε κάποιες γενικές οδηγίες πως να ξεκινάμε το S.Aκόμα παλεύω!!!
Old Jan 2, 2008 | 04:54 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Κόκκινο μπουτόν στα αριστέρα της κονσόλας, Start piravlos ή κάτι τέτοιο.

Κρατήσου γερά όμως...
Old Jan 2, 2008 | 04:57 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Α,δεν είναι αυτό το μεγάλο ήτα στο κέντρο στο τιμόνι?

All times are GMT -8. The time now is 07:54 PM.