Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

ΖΑΝΤΕΣ - ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Thread Tools

Old Mar 20, 2009 | 04:20 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by Nordvinden,Mar 20 2009, 02:05 PM
Hlia, an peiraza pisw to camber (idi to doyleyw sto -2,8), tha'prepe na to xanapaw sto -3 kai vale... Ekei exei thema prosfysis to aytokinito stin elliniki "asfalto". Ase, poy tha exw pali themata toy styl "den pataei katw olo to pelma" opws paliotera.

Anagkastika na bgalw pio exw to pisw Toyo, epeidi o foykaras o apostatis se fardainei apo tin exw pleyra alla oxi KAI apo ti mesa, opws tha'kane to fardytero lastixo. Eprepe diladi i diastasi toy apostati, af'enos na kanei "analoga" pali ta metatroxia, af'eteroy na antistathmisei me peraiterw "foyskwma" ti mi yparxi swstis posothtas pelmatos apo ti mesa pleyra.

Peran toytoy exw kai tin apopsi oti den prepei na epivarynetai i eythygrammisi toy ayt/toy me to na epilyei zitimata mataxonioy/metatroxioy, wste na einai plirws diathesimi ston odigo gia ti rythmisi tis symperiforas sta proswpika toy goysta.
EISAI LATHOS
PREPEI NA TO KSANAKANEIS MAMA
BGALTA OLA (kai poula ta se mena )
Old Mar 20, 2009 | 06:08 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

με τέτοιες τιμές, δε θα συζητούσαμε παραπάνω camber πίσω, γιατί έτσι κι αλλιώς είναι πάρα πολύ..και όχι μόνο στην ελληνική άσφαλτο δε θα δούλευε με παραπάνω, αλλά σε καμία στον κόσμο...ακόμα και το2.8 για δρόμο είναι πάρα πολύ και κάτι μου λέει ότι δε θ'αργήσεις να δεις φαγωμένο εσωτερικό..

Από την άλλη, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν πως κάθε 1 μοίρα κάμπερ, το πλαϊνό του ελαστικού βγαίνει πιο έξω κατά 0.5 περίπου cm..
(το υπολόγισα στο autocad, φτιάχνοντας μοντέλο του τροχού)

Δηλαδή με τις σχεδόν 3 μοίρες κάμπερ είσαι σίγουρα πιο έξω από τη 1.5, για παράδειγμα, πάνω από μισό πόντο, μόνο και μόνο από κάμπερ.

Τότε ίσως το μόνο που χρειαζόταν είναι λίγο λιγότερο μπροστινό κάμπερ..
Αν και γενικά, δε φαντάζομαι ότι θα είχες πρόβλημα υπερστροφής με 2.8 κάμπερ πίσω..απλά θα είχες πολύ καλύτερα μούτρα σε σχέση με πρίν..

Γενικά, πάντως, η ευθυγράμμιση, μπορει να κάνει πολύ μεγαλες αλλαγές και να εξαλείφει τέτοια φαινόμενα υποστροφής-υπερστροφής και είναι μάλλον ο πιο σημαντικός παράγοντας.

Δε λέω ότι είναι λάθος, αλλά δε χρειάζεται να μπαίνει κανείς σε τέτοιες διαδικασίες..
το βρίσκω κάτι σαν το airduct και τη μαμά εισαγωγή..

johny γελάμε πολύ μαζί σου τελευταία ρε φίλε..
εχει πολύ χιούμορ αυτό το παιδί..
βέβαια θα ήταν καλά να ειρωνεύεται εκεί που τον παιρνει, αλλά τί να κάνουμε..
τα εχουμε πει τα περί κοινότητας..
Old Mar 20, 2009 | 06:12 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Ηλια, σταματα να γκρινιαζεις.
Old Mar 20, 2009 | 06:19 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

δε γκρινιάζω..απλα συζηταω και θέλω να δω αν πραγματικά χρειαζεται το συγκεκριμένο, ή αν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς..

κακό είναι..??
Old Mar 20, 2009 | 06:20 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Old Mar 20, 2009 | 10:43 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by uma_chikara,Mar 20 2009, 04:08 PM
johny γελάμε πολύ μαζί σου τελευταία ρε φίλε..
εχει πολύ χιούμορ αυτό το παιδί..
βέβαια θα ήταν καλά να ειρωνεύεται εκεί που τον παιρνει, αλλά τί να κάνουμε..
τα εχουμε πει τα περί κοινότητας..
Με αδικείς
Αν αναφέρεσαι τουλάχιστον στο τελευταίο μου post (αλλά και όσο αφορά τα προηγούμενα
Old Mar 20, 2009 | 11:18 AM
S@vv@S's Avatar
Registered User

Υποψην οτι υπαρχουν πολλες πληροφοριες και στο παρακατω υποφορουμ του S2KI.

Wheels and Tires by The Tire Rack

Αληθεια, ποιες ζαντες σκεφτεσαι να βαλεις?
Σ'ευχαριστώ energetic για το link. Ήταν αυτό που έψαχνα! Πολύ κατατοπιστικό.
Σκεφτόμουν να βάλω τις Dotz Hanzo με τις διαστάσεις που προανέφερα μιας και ήταν οι μόνες για καρε 5x114,3 , αλλά με όλες τις γνώμες που έχω πάρει, σύμφωνα και με την έρευνα που έχω κάνει μέχρι τώρα, και με όλα αυτά που διάβασα και στο topic (αλλά και στα αντίστοιχα του εξωτερικού) καταλήγω στο συμπέρασμα να μην παίζω με τις προδιαγραφές που έχει δώσει ο κατασκευαστής (τουλάχιστον όχι σε ακραίο σημείο) και να πάω σε κάτι πιο σίγουρο..
Η εναλλακτική, που μάλλον εκεί θα καταλήξω, είναι οι OZ Ultraleggera 18x8 (+48) μπροστά και 18x9 (+55) πίσω.

εγω φοραω 35αρι offset.. κανενα προβλημα.....δεν βρισκεις πουθενα...
σε αυτην την φωτο ισως καταλαβεις πως καθεται το 35 αρι οφφσετ..
παλιοτερα και εμενα με ειχαν ψιλοκραξει για το οφσετ οταν το ειχα αναφερει..αλλα απο την στιγμη που εγω το βλεπω σωστο και δεν εχω προβληματα.... rolleyes.gif
Thanks chris-B για την παράθεση.
Εγώ αυτή τη στιγμή φοράω τις Radius R12 με λάστιχα AVON 225/40/18 και 255/35/18 (photo) ,ξέρω οτι είναι 18άρες αλλά δεν ξέρω πλάτος και offset (τα είχε απ'τον προηγούμενο ιδιοκτήτη).

http://www.imageshack.gr/view.php?file=wzf...irgd3unnraa.jpg

Το άλλο που ξέρω επίσης είναι οτι αμα ζοριστεί το αυτοκίνητο είτε σε στροφή, αλλά κυρίως σε ανωμαλίες του δρόμου (τύπου σαμαράκια) οι πίσω τροχοί βρίσκουν στους θόλους..
Το συμπέρασμα είναι οτι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έβαλε ζάντες που δεν ταιριάζουν στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου (πιθανότατα με πολύ μικρό offset) απλά επειδή του άρεσαν.
Κάποια αντίστοιχη σκέψη έκανα και εγώ με τις Dotz Hanzo οι οποίες σε καρέ 5x114,3 βγαίνουν μόνο στις διαστάσεις που προανέφερα. Απλά η επιλογή τους υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήει το ίδιο πρόβλημα με αυτό που έχω τώρα με τις τωρινές ζάντες και δεν το θέλω σε καμία περίπτωση. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να μη μου δημιουργήσει πρόβλημα το 35άρι offset, όπως στη δική σου περίπτωση. Δεν θέλω να το ρισκάρω και θα πάω μάλλον στη λύση των OZ που αισθητικά προτιμάω τις Dotz οι οποίες είναι κάτι πιο ιδιαίτερο, αλλα οι ΟΖ είναι ζάντες ακριβώς για τα μέτρα του S.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι οι ζάντες που φοράω τώρα θα πάρουν πόδι!

Σχόλια του τύπου "κάτι είναι χάλι" δεν υφίστανται γιατί το θέμα του αυτοκινήτου γενικότερα είναι κάτι ΚΑΘΑΡΑ υποκειμενικό. Αυτό συμπεριλαμβάνει τις υποκατηγορίες "αισθητική" όσον αφορά στο αυτοκίνητο, "τρόπος χρήσης" κτλ..
Κάποιον μπορεί να μην τον απασχολεί η οδηγική συμπεριφορά, και όλα τα συναφή,
του αυτοκινήτου και να βάλει 20άρες ζάντες με 0 offset επειδή προτεραιότηα γι'αυτόν έχει η αισθητική. Κάποιος άλλος μπορεί να κάνει "τρελές" ρυθμίσεις σε γωνίες camber,caster, σύγκλιση κλπ για να έχει την απόλυτη συμπεριφορά στην πίστα, αλλά περιορίζεται στα 50km/h στο δρόμο, γιατί αν πάει με παραπάνω στους ελληνικούς δρόμους, μπορεί να σκοτώθει.
Δεν υπάρχει κάτι αντικειμενικά όμορφο η κάτι αντικειμενικά σωστό ή λάθος.
Όλα έχουν να κάνουν με την οπτική γωνία που βλέπει ο καθένας το θέμα "αυτοκίνητο".
Είναι καθαρά δικαίωμα του καθενός το πώς θα διαχειριστεί το αυτοκίνητο του και όλα όσα συνεπάγονται με αυτό. Είναι θέμα προσωπικών επιλογών και προτεραιοτήτων.

Οσο και να διαφωνούμε, δεν πρέπει να δημιουργούνται ρήξεις μεταξύ μας γιάτι ο λόγος που μας ενώνει είναι ιερός.
Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη, πάντα με σεβασμό προς όλα τα μέλη του forum.
(Sorry αν έγινα κουραστικός με το μεγάλο post)

imageshack
Old Mar 20, 2009 | 11:28 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Μ αρεσει που απαντας κιολας βρε Johny.... και ζητας και συγγνωμη...
Αλλα δε σε κατηγορω γιατι που να ξερεις....
Σ οσους δεν αρεσει το forum και η κοινοτητα μπορουν να πανε να γραφτουν σε αλλα forum "χεραδων" οπως ειχαν πει και στο παρελθον οτι θα εκαναν και λογο δεν κρατησαν και οτι δεν θα ασχολιοντουσαν αλλο με το forum αυτο....
Αλλα τοτε εβαζαν τους μπαμπαδες τους να παιρνουν τηλεφωνο φιλους τους να ρωτανε αν ειναι καλη η εξατμιση που θα παρουν μηπως και κοροιδεψουν τον κανακαρη τους....
Και δυστυχως βρισκονται ακομα εδω για να μας πριζουν τα @@ καθε φορα με την απιστευτη ΕΞΥΠΝΑΔΑ τους, με το απιστευτο ΧΙΟΥΜΟΡ τους (και οσο πιο σοβαρο ειναι το topic τοσο πιο απιστευτο ειναι και το χιουμορ τους) και φυσικα με το απιστευτο ΘΡΑΣΟΣ να την λενε και σε αλλους.....
Οποτε φιλε Johny κοιτα να χαλιεσαι με ατομα που γνωριζεις και αξιζουν και να αποφευγεις ατομα που στα δυσκολα τρεχουν σε μπαμπαδες και σε αλλα forum να βρουν προστασια... και λενε μεγαλα λογια....και και και και...
Καποιοι μπορει να ξεχασαν την ΞΕΦΤΙΛΑ τους αλλα εγω δεν την ξεχνω...
Αυτοι που πρεπει να καταλαβουν καταλαβαν...
Old Mar 20, 2009 | 11:51 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Εχω κάτι τρακτερακια που έπαιζα πριν πάρω το S, τα θέλει κανένας?
Τους έχω και 18ρες με spinners πάνω, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με το offset.
Old Mar 20, 2009 | 12:33 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

Απλά φαίνεται ότι ορισμένοι ίσως και να καταλαβαίνουν ότι το παρακάνουν καμία φορά.
Για άλλους, πάλι ισχύει αυτό με το ποδήλατο και την κατηφόρα που είχε πει ο Λαλάκης..Αλλά τί να κάνεις?
Το θέμα είναι ότι το έχουν καταλάβει όλοι οι άλλοι, εκτός από τον ίδιο τους τον εαυτό..Ή κάνουν ότι δεν το έχουν καταλάβει..
Αυτά είναι τα αρνητικά περί ανοιχτής κοινότητας κι ευτυχώς που το φόρουμ όλο δεν είναι έτσι και υπάρχουν άτομα σοβαρά, χωρίς κόμπλεξ, πραγματικό χιούμορ και πάνω απ'όλα φέρονται σωστά κι εκτιμούν τους άλλους..
Υπάρχει μία πολύ καλή παρέα που όσο πάει μεγαλώνει..αντίθετα με άλλες...
Γενικά το φόρουμ έχει αλλάξει αρκετά..Λείπουν βέβαια ποστ των psilos , mkοnsavage , tkal κλπ, αλλά υπάρχει δυνατό αίμα, που δεν έχει σχέση με την κατάσταση πριν από 1-2 χρόνια..

Πάντως, μιας κι έχω μία σχέση με φόρουμ "χεράδων", τα παιδιά είναι πολύ εντάξει, χωρίς κόμπλεξ και δεν έχουν μάθει να "γλύφουν", για παράδειγμα , άτομα που παλαιότερα έκραζαν, κατόπιν επιτυχημένης πώλησης ανταλλακτικών...

Ξέρουν να είναι αυθεντικοί και να μη "μεταλλάσονται" ανάλογα με τα συμφέροντά τους.. Εκείνοι μπορούν σίγουρα να έρθουν να μιλήσουν για θράσος...

Άλλοι, μπορούν να συνεχίσουν τη βόλτα τους με το "ποδήλατο"..

All times are GMT -8. The time now is 03:43 PM.