προβληματακι
Βασικά εννοούσα αν το εστιάζεις σε κάποιο range πχ 160χλμ-190χλμ
Τελοσπάντων εγώ είμαι αρκετά σίγουρος ότι πρέπει να ΞΑΝΑκανεις ζυγοστάθμιση.
Άλλωστε το λένε και πάρα πολλοί λαστιχάδες όταν βάζουν καινούρια ελαστικά.
Σε προτρέπουν να τα στρώσεις και αφού τα στρώσεις και πατήσουν καλά τα ξαναπάς για ζυγοστάθμιση
Μάλλον έτσι πρέπει να ναι και με σένα, θα θες κανα 5αρακι-10ρακι πίσω για να σταματήσει αυτό το τρέμουλο που λες.
Όσο αφορά τα άλλα θεωρώ ότι με μια καλή ευθυγράμμιση τα λύνεις, ειδικά αν το αμάξι πριν την ευθυγράμμιση είχε ότι να ναι τιμές μεταξύ αριστερής και δεξιάς πλευράς.
Γενικά στο S2000 καλό είναι να γίνεται μια ευθυγράμμιση παραπάνω από ότι θα έκανες σε κάποιο άλλο αμάξι ειδικά αν επιλέξεις επαγγελματίες που ξέρουν κάτι παραπάνω από τυχάρπαστους δόκτορες οι οποίοι αποφάσισαν να ξαναγράψουν τους νόμους της φυσικής κατά το δοκούν.
Το μαγαζί που σου πρότεινε ο Μάριος πιστεύω δεν θα σε αφήσει παραπονούμενο.
Κάτι ξέρει που "φτιάχνει" το καμπερ του εκεί
καλα το b16 το ξερω και το αμαξι μονο εκει το παω πλην εξαιρεσεων οπως και το προηγουμενο αλλωστε..τωρα για μια ευθυγραμμιση οπως ειπε και ο νιντζα παρα ειναι μεγαλη η αποσταση πιστευω.Δε το εχω κανει δυστυχως βολτα ακομα και ελπιζω να εχει λυθει το προβμημα με την ευθυγραμμιση.τωρα δηλαδη απ'οτι καταλαβα με το καμπερ που εχω πισω δε θα ειναι τοσο σταθερος ο κωλος?
καλα το b16 το ξερω και το αμαξι μονο εκει το παω πλην εξαιρεσεων οπως και το προηγουμενο αλλωστε..τωρα για μια ευθυγραμμιση οπως ειπε και ο νιντζα παρα ειναι μεγαλη η αποσταση πιστευω.Δε το εχω κανει δυστυχως βολτα ακομα και ελπιζω να εχει λυθει το προβμημα με την ευθυγραμμιση.τωρα δηλαδη απ'οτι καταλαβα με το καμπερ που εχω πισω δε θα ειναι τοσο σταθερος ο κωλος?
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Ρίξε μια ματια σε αυτο το ποστ αλλα διάβασε το προσεκτικά.
https://www.s2ki.com/s2000/topic/301...st__p__5798519
https://www.s2ki.com/s2000/topic/301...st__p__5798519
το διαβασα μαριε,ευχαριστω...αλλα οπως αναφερει εδω
Modified Cars
If the springs or shock absorbers are modified or car lowered factory settings do not apply as the angle from suspension pickup to wheel centre will alter and no amount of adjustment can return the original fine balance achieved by the factory.
δε μπορω να χρησιμοποιησω τα μαμα νουμερα μιας και εχω αλλαξει ελατηρια...δεν υπαρχουν καποια νουμερα κλασσικα που βαζουμε οταν εχουμε ελατηρια χαμηλωματος?εχω κατι κοκκινα HR...επισης αυτα ηταν τα μαμα νουμερα ετσι?οχι τα uk ?
Modified Cars
If the springs or shock absorbers are modified or car lowered factory settings do not apply as the angle from suspension pickup to wheel centre will alter and no amount of adjustment can return the original fine balance achieved by the factory.
δε μπορω να χρησιμοποιησω τα μαμα νουμερα μιας και εχω αλλαξει ελατηρια...δεν υπαρχουν καποια νουμερα κλασσικα που βαζουμε οταν εχουμε ελατηρια χαμηλωματος?εχω κατι κοκκινα HR...επισης αυτα ηταν τα μαμα νουμερα ετσι?οχι τα uk ?
Το πρόβλημα απ'ό,τι φαίνεται τελικά, δεν είναι απλά μία ευθυγράμμιση (όποια να'ναι) και σε τέτοιες περιπτώσεις αξίζει να πηγαίνεις στον Κινέζο που γενικά το συζητά πολύ και σε ακούει, πράγμα που δεν κάνει συνήθως ο Πουπάκης.
Τώρα όμως, που έχεις πάει ήδη στον Πουπάκη, πήγαινε πάλι και πες του ότι τελικά το πρόβλημά σου δε λύθηκε και να σου το φτιάξει ξανά..
Γενικά, όταν πάμε για ευθυγράμμιση, πρέπει να λέμε στον μάστορα τα παρακάτω, προκειμενου να καταλαβαίνει κι εκείνος όσο μπορεί.
Του λέμε πως είναι τώρα και πως το θέλουμε για το καθένα από τα εξής:
1) Υπερστροφικό - υποστροφικό
2) Περισσότερη - λιγότερη πληροφόρηση από το τιμόνι (αν κάνεις παντιλικάκι, γυρίζει ανάποδα μόνο του εύκολα, ή πρέπει να το βοηθάς εσύ)
3) Απότομο - προοδευτικό
4) Σαφές - ασαφές στα πολλά χλμ
5) Σε κλειστές στροφές, βάζει γρήγορα τη μούρη, ή πετάει στιγμιαία μούτρα και μετά βρίσκει
6) Αποσταθεροποιήσεις στα φρένα ?
Αν αποσταθεροποιείται στα φρένα, συνήθως τονίζονται όταν έχει να κάνει με συγκλισεις (πολύ ανοιχτό μπροστά ή ο,τι να'ναι νούμερα all around)
Επίσης τσέκαρε τα αμορτισέρ αν χάνουν λάδια
Τώρα όμως, που έχεις πάει ήδη στον Πουπάκη, πήγαινε πάλι και πες του ότι τελικά το πρόβλημά σου δε λύθηκε και να σου το φτιάξει ξανά..
Γενικά, όταν πάμε για ευθυγράμμιση, πρέπει να λέμε στον μάστορα τα παρακάτω, προκειμενου να καταλαβαίνει κι εκείνος όσο μπορεί.
Του λέμε πως είναι τώρα και πως το θέλουμε για το καθένα από τα εξής:
1) Υπερστροφικό - υποστροφικό
2) Περισσότερη - λιγότερη πληροφόρηση από το τιμόνι (αν κάνεις παντιλικάκι, γυρίζει ανάποδα μόνο του εύκολα, ή πρέπει να το βοηθάς εσύ)
3) Απότομο - προοδευτικό
4) Σαφές - ασαφές στα πολλά χλμ
5) Σε κλειστές στροφές, βάζει γρήγορα τη μούρη, ή πετάει στιγμιαία μούτρα και μετά βρίσκει
6) Αποσταθεροποιήσεις στα φρένα ?
Αν αποσταθεροποιείται στα φρένα, συνήθως τονίζονται όταν έχει να κάνει με συγκλισεις (πολύ ανοιχτό μπροστά ή ο,τι να'ναι νούμερα all around)
Επίσης τσέκαρε τα αμορτισέρ αν χάνουν λάδια
νομιζω οτι με ολα αυτα τωρα θα του περιγραψω τελεια τι θελω...επισης λαδια απο τα αμορτισερ δε νομιζω να χανει γιατι πριν την αλλαγη ελαστικων και την ευθυγραμμιση δεν εκανε τιποτα απ'ολα αυτα!στον κινεζο το παω το αμαξι κανονικα ρε,απλα οταν το πηρα του εκανα μια ευθυγραμμιση πανω στον ελεγχο με τα μαμα νουμερα και ημουν πολυ ευχαριστημενος και λεω θα παω εκει να βαλω παλι τα μαμα που ειναι και διπλα απο αττικη οδο αλλα μου ειπε οτι πισω θα βαλει λιγο διαφορετικα νουμερα και θα ειναι καλυτερο και μπροστα μονο θα βαλει τα μαμα...τελος παντων,συνεργασιμος ειναι ο ανθρωπος,λογικα θα λυθει το θεμα...επισης μπορει καποιος να μου γραψει εδω το uk setup και να μου πει αν κανει για μενα που φοραω ελατηρια χαμηλωματος(κοκκινα hr)?επισης,ξερει καποιος να μου πει τι διαφορα εχει το αμαξι με τα oem νουμερα και τα uk?